|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy warto o to walczyć? Czy kobiecie wypada?
Doradźcie! Prawie dwa miesiące temu poznałam faceta. Nasze relacje miały być czysto zawodowe i krótkotrwałe (góra 2-3 miesiące), ale od początku bardzo się polubiliśmy. Jesteśmy rówieśnikami (po 30lat), oboje wolni. Mamy wiele wspólnych tematów, podobne podejście do życia, itp. Co tu ukrywać, spodobał mi się. Początkowo to ukrywałam. On stwierdził, że jestem świetną kobietą i może coś by z tego było, ale… jest osoba, którą już się interesuje. Później przyznał, że nic z tego nie wyszło (dziewczyna okazała się zaręczona). Od tamtego momentu nasze relacje stały się cieplejsze. Kilka razy zjedliśmy wspólny obiad/deser (zawsze On stawiał). Do pracy przynosił mi słodkości, a z czasem nawet sam zaczął nimi karmić. Zaczął wypytywać o moje życie prywatne, chwalić mój wygląd… Wspomniał coś o wspólnym weekendzie… Miałam wrażenie, że będzie z tego coś więcej. Ale… poza spotkaniami w pracy nie mamy ze sobą żadnego kontaktu. Kilka razy wysłałam Mu sms-a. Z reguły nie odpisywał wcale, ewentualnie z dużym opóźnieniem (nawet 2 dniowym). Taka sytuacja istniała od początku znajomości. Sms-y niemal zawsze pozostawały głuche, bez względu na treść (część była prywatna, część związana z pracą). Tylko dwa razy zdarzyło się, że odpisał, a raz sam zaczął pisanie. Kiedy spotykamy się na żywo, zawsze wydaje się bardzo zainteresowany moją osobą. A później jakby zapomina… Kiedyś tłumaczył się, że ma dużo pracy w firmie (wiem, że nie zawsze może korzystać z telefonu) i tej związanej z przeprowadzką (właśnie przenosi się do mojego miasta). Powiedział też, że w gruncie rzeczy jest bardzo nieśmiałą osobą i jak przychodzi co do czego, to jest mu ciężko… Nie bardzo wiem, co mam o tym myśleć. Czy On w ogóle jest zainteresowany? Czy warto się starać?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy warto o to walczyć? Czy kobiecie wypada?
Warto
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
To nie odpisywanie jest dziwne, na pewno gdyby chciał to znalazły czas. Być może w czasie pracy poprostu pogrywa sobie i nie liczy na nic więcej. Postaraj się wybadać grunt i o co mu chodzi, może rozmowa wystarczy. I nie narzucaj się jeśli on nie nie kontaktuje się z Tobą.
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ale są niby takie typy, że nienawidzą telefonów i już. Może On do takich należy? Albo traktuje Cię jako przyjaciółkę albo i coś więcej. Sama się przekonaj ;p
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Tylko nie do końca to rozumiem. Zawsze, kiedy się widzimy na żywo, jest wspaniale. Żartujemy, rozmawiamy na poważne tematy. On chciał dużo wiedzieć. Wypytywał o sprawy bardzo prywatne, wręcz intymne (iłość i długość związków w których byłam). Stawiał te wszystkie obiady. Zawsze umilaliśmy sobie czas drobnymi słodyczami (pójścia na lody, itp). Wiem, że on zdaje sobie sprawę z mojego zauroczenia. Okrężnie także o to wypytywał. Później właśnie wspominał o tym wspólnym weekendzie (stwierdził tylko, że tak glupio o tym rozmawiać w pracy między sprawami zawodowymi). A jednocześnie te głuche smsy bez odpowiedzi. Było tak od pierwszego spotkania (nawet wtedy, kiedy jeszcze nic między nami nie zaiskrzyło). Ale przecież gdyby mu zależało, to chyba by nie olewał moich pytań czy sugestii? A może zwyczajnie go wystarszyłam?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Buc
|
wypada.
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że warto.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
a może ma kogoś i poza pracą nie może pisać ?
![]() Albo zwyczajnie nie zwraca uwagi na telefon ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
A co jeżeli to tylko zabawa? Mam podobną sytuację, tylko z moim instruktorem od prawka. Nasze relacje dawno przestały przypominać podejście nauczyciela do ucznia. Też padły jakieś obietnice, też było "dokarmianie" i wiele innych sytuacji, których nie będę przytaczać bo są w innym wątku. Natomiast jak kończę jazdę, to przestaję dla Niego istnieć. Zero odpowiedzi na smsy (no, może na jednego czy dwa odpisał), zero zainteresowania... Może panowie wykorzystują chwilę na flirtowanie, ale nie zamierzają przeobrazić tego w żadne poważniejsze relacje? A my naiwne, zadurzone, wierzymy, że się nami interesują...? Tylko jak wyczuć prawdę? Poczekać? Nie narzucać się, czy wręcz przeciwnie? Pokazać swoje zainteresowanie?
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Może faktycznie ma dużo zajęć, praca, przeprowadzka etc.
Nie spróbujesz to się dowiesz ![]() Ja bym go na obiad zaprosiła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Nie, mam 100% pewność, że jest wolny. Dlatego nie rozumiem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z Tym panem się smsem gadać nie da, to po co w to brniesz? Weź i zadzwoń, umów się na kawę - jesteś dorosła, żaden wstyd Może on jest taką osobą jak ja, nienawidzi semesów. Gorzej, mnie się z jakiegoś powodu wydaje, ze osoby które próbują rozmawiać ze mną za pomocą smsa są... głupie, niepoważne, nie chce im sie naprawdę ze mną porozmawiać. W dodatku nie mam zwyczaju mieć telefonu przy sobie poza pracą i nawet jak SMSes przychodzi- to na ogół go nie słyszę- znajduję takie smsy raz na parę dni jak czyszczę sobie pocztę z takich "śmiotków" - przedawnione smsy, nieodebrane połączenia. A w pracy nie mam czasu na smsy. Rozumiem ze smsują młode osoby liczace każdy grosz i korzystajace z darmowych smsów - ale pracująca osoba koło 30tki chyba może sobie pozwolić na telefon? Weź zadzwoń do człowieka jak do... człowieka ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Wiesz, moja przyjaciółka też miała takiego znajomego. Też razem pracowali (nadal chyba pracują). W pracy wspólne rozmowy, wyjazdy do klientów, obiady, desery...
Ale po powrocie do domu cisza. Po kilku miesiącach okazało się, że facet od 5 lat ma narzeczoną, z którą mieszka.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie z cavą. Mozesz zadzwonic, pogadac, umowic sie na cos niezobowiązująco. Jesli chcesz, to działaj.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem kamuflaż nie mam czasu itp to słaba wymówka.Bo mógłby Ci coś napisac,dać znać ,ze przeprasza ale nie odpisuje bo coś.. i to widać jeżeli ktoś jest SZCZERY.Jeżeli masz średnie co do niego zaufanie to mu się przygląduj ale nie wplątuj się w niewiadomo co.Koleś może tylko ściemniać,a tak naprawdę flirtować z wieloma..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Kiedys próbowałam zadzwonić. Nie odebrał. Oddzwonił następnego dnia... Wiem, że nie ma nikogo na stałe, ale może z nie jedną w ten sposób flirtuje. Jak można sprawdzić jego szczerość? Jest taki sposób? Nie mogę go obserwowac w nieskończonosć, bo za dwa tygodnie rozstaniemy się na dobre. Jego rola w mojej firmie się skonczy. Może za bardzo go naciskałam? Wspomniał o wspólnym weekendzie, ale chciał omówic ten temat kiedy indziej, poza pracą, a ja zaczęłam w to brnąć..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Lepiej spróbować i żałować, niż żałować że się nie spróbowało.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Skoro Ci takie czułości prawi jak już się widzicie, to czemu nigdy go nie zapytałaś wprost jak to z nim jest? O co mu chodzi? Kiedy na jakąś randkę pójdziecie? Nieśmiałość? Jakby był aż tak nieśmiały, to by niczego nie próbował, nie mówił. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Warto sprobowac.
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:29.