Czy warto o to walczyć? Czy kobiecie wypada? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-30, 12:28   #1
Matar1983
Raczkowanie

Czy warto o to walczyć? Czy kobiecie wypada?

Doradźcie! Prawie dwa miesiące temu poznałam faceta. Nasze relacje miały być czysto zawodowe i krótkotrwałe (góra 2-3 miesiące), ale od początku bardzo się polubiliśmy. Jesteśmy rówieśnikami (po 30lat), oboje wolni. Mamy wiele wspólnych tematów, podobne podejście do życia, itp. Co tu ukrywać, spodobał mi się. Początkowo to ukrywałam. On stwierdził, że jestem świetną kobietą i może coś by z tego było, ale… jest osoba, którą już się interesuje. Później przyznał, że nic z tego nie wyszło (dziewczyna okazała się zaręczona). Od tamtego momentu nasze relacje stały się cieplejsze. Kilka razy zjedliśmy wspólny obiad/deser (zawsze On stawiał). Do pracy przynosił mi słodkości, a z czasem nawet sam zaczął nimi karmić. Zaczął wypytywać o moje życie prywatne, chwalić mój wygląd… Wspomniał coś o wspólnym weekendzie… Miałam wrażenie, że będzie z tego coś więcej. Ale… poza spotkaniami w pracy nie mamy ze sobą żadnego kontaktu. Kilka razy wysłałam Mu sms-a. Z reguły nie odpisywał wcale, ewentualnie z dużym opóźnieniem (nawet 2 dniowym). Taka sytuacja istniała od początku znajomości. Sms-y niemal zawsze pozostawały głuche, bez względu na treść (część była prywatna, część związana z pracą). Tylko dwa razy zdarzyło się, że odpisał, a raz sam zaczął pisanie. Kiedy spotykamy się na żywo, zawsze wydaje się bardzo zainteresowany moją osobą. A później jakby zapomina… Kiedyś tłumaczył się, że ma dużo pracy w firmie (wiem, że nie zawsze może korzystać z telefonu) i tej związanej z przeprowadzką (właśnie przenosi się do mojego miasta). Powiedział też, że w gruncie rzeczy jest bardzo nieśmiałą osobą i jak przychodzi co do czego, to jest mu ciężko… Nie bardzo wiem, co mam o tym myśleć. Czy On w ogóle jest zainteresowany? Czy warto się starać?
Matar1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 14:22   #2
niusia_87
Zakorzenienie

Dot.: Czy warto o to walczyć? Czy kobiecie wypada?

Warto
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 14:28   #3
insomnia_x
Raczkowanie

To nie odpisywanie jest dziwne, na pewno gdyby chciał to znalazły czas. Być może w czasie pracy poprostu pogrywa sobie i nie liczy na nic więcej. Postaraj się wybadać grunt i o co mu chodzi, może rozmowa wystarczy. I nie narzucaj się jeśli on nie nie kontaktuje się z Tobą.
kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno.
insomnia_x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 14:31   #4
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

ale są niby takie typy, że nienawidzą telefonów i już. Może On do takich należy? Albo traktuje Cię jako przyjaciółkę albo i coś więcej. Sama się przekonaj ;p
Stary 2011-07-30, 14:39   #5
Matar1983
Raczkowanie

Tylko nie do końca to rozumiem. Zawsze, kiedy się widzimy na żywo, jest wspaniale. Żartujemy, rozmawiamy na poważne tematy. On chciał dużo wiedzieć. Wypytywał o sprawy bardzo prywatne, wręcz intymne (iłość i długość związków w których byłam). Stawiał te wszystkie obiady. Zawsze umilaliśmy sobie czas drobnymi słodyczami (pójścia na lody, itp). Wiem, że on zdaje sobie sprawę z mojego zauroczenia. Okrężnie także o to wypytywał. Później właśnie wspominał o tym wspólnym weekendzie (stwierdził tylko, że tak glupio o tym rozmawiać w pracy między sprawami zawodowymi). A jednocześnie te głuche smsy bez odpowiedzi. Było tak od pierwszego spotkania (nawet wtedy, kiedy jeszcze nic między nami nie zaiskrzyło). Ale przecież gdyby mu zależało, to chyba by nie olewał moich pytań czy sugestii? A może zwyczajnie go wystarszyłam? Tyle razy mu coś pisałam i nic. A potem się widzieliśmy i znów było pięknie. Ma to jakiś sens?
Stary 2011-07-30, 14:44   #6
suszarka
Buc

wypada.
Stary 2011-07-30, 15:16   #7
Kingulaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maszToCoChcesz Pokaż wiadomość
ale są niby takie typy, że nienawidzą telefonów i już. Może On do takich należy? Albo traktuje Cię jako przyjaciółkę albo i coś więcej. Sama się przekonaj ;p
dokładnie.
Myślę, że warto.

razem od 09.03.2010 !

zaręczeni od 15.11.2012

ślub 19.09.2015

Kocham i jestem kochana
Kingulaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 15:21   #8
Dariella
Rozeznanie

a może ma kogoś i poza pracą nie może pisać ?

Albo zwyczajnie nie zwraca uwagi na telefon
Stary 2011-07-30, 15:28   #9
Imraa
Rozeznanie

A co jeżeli to tylko zabawa? Mam podobną sytuację, tylko z moim instruktorem od prawka. Nasze relacje dawno przestały przypominać podejście nauczyciela do ucznia. Też padły jakieś obietnice, też było "dokarmianie" i wiele innych sytuacji, których nie będę przytaczać bo są w innym wątku. Natomiast jak kończę jazdę, to przestaję dla Niego istnieć. Zero odpowiedzi na smsy (no, może na jednego czy dwa odpisał), zero zainteresowania... Może panowie wykorzystują chwilę na flirtowanie, ale nie zamierzają przeobrazić tego w żadne poważniejsze relacje? A my naiwne, zadurzone, wierzymy, że się nami interesują...? Tylko jak wyczuć prawdę? Poczekać? Nie narzucać się, czy wręcz przeciwnie? Pokazać swoje zainteresowanie?

ex-aparatka
19.10.12-23.12.14

Imraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 15:44   #10
Moulino
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dariella Pokaż wiadomość
a może ma kogoś i poza pracą nie może pisać ?
Właśnie?
Stary 2011-07-30, 15:47   #11
jagodowa90
Raczkowanie

Może faktycznie ma dużo zajęć, praca, przeprowadzka etc.
Nie spróbujesz to się dowiesz

Ja bym go na obiad zaprosiła
jagodowa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-30, 15:49   #12
Matar1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Moulino Pokaż wiadomość
Właśnie?
Nie, mam 100% pewność, że jest wolny. Dlatego nie rozumiem Może faktycznie się tylko bawi moim zainteresowaniem? Teraz jestem na urlopie, nie widziałam go już tydzień i bardzo to przeżywam. Może to śmieszne, ale nic nie poradze. Chciałabym coś napisać. Takiego nautralnego. Choćby głupie pozdrowienia z wakacji, ale nie wim czy wypada
Stary 2011-07-30, 16:08   #13
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Matar1983 Pokaż wiadomość
Kilka razy wysłałam Mu sms-a. Z reguły nie odpisywał wcale, ewentualnie z dużym opóźnieniem (nawet 2 dniowym). Taka sytuacja istniała od początku znajomości. Sms-y niemal zawsze pozostawały głuche, bez względu na treść (część była prywatna, część związana z pracą). Tylko dwa razy zdarzyło się, że odpisał, a raz sam zaczął pisanie. Kiedy spotykamy się na żywo, zawsze wydaje się bardzo zainteresowany moją osobą. A później jakby zapomina… Kiedyś tłumaczył się, że ma dużo pracy w firmie (wiem, że nie zawsze może korzystać z telefonu) i tej związanej z przeprowadzką (właśnie przenosi się do mojego miasta). Powiedział też, że w gruncie rzeczy jest bardzo nieśmiałą osobą i jak przychodzi co do czego, to jest mu ciężko… Nie bardzo wiem, co mam o tym myśleć. Czy On w ogóle jest zainteresowany? Czy warto się starać?
Jak coś nie działa, to sie zmienia metodę a nie w nia brnie i rozkminia.
Z Tym panem się smsem gadać nie da, to po co w to brniesz? Weź i zadzwoń, umów się na kawę - jesteś dorosła, żaden wstyd

Może on jest taką osobą jak ja, nienawidzi semesów. Gorzej, mnie się z jakiegoś powodu wydaje, ze osoby które próbują rozmawiać ze mną za pomocą smsa są... głupie, niepoważne, nie chce im sie naprawdę ze mną porozmawiać.
W dodatku nie mam zwyczaju mieć telefonu przy sobie poza pracą i nawet jak SMSes przychodzi- to na ogół go nie słyszę- znajduję takie smsy raz na parę dni jak czyszczę sobie pocztę z takich "śmiotków" - przedawnione smsy, nieodebrane połączenia. A w pracy nie mam czasu na smsy.

Rozumiem ze smsują młode osoby liczace każdy grosz i korzystajace z darmowych smsów - ale pracująca osoba koło 30tki chyba może sobie pozwolić na telefon?

Weź zadzwoń do człowieka jak do... człowieka Zwłaszcza, ze sam Ci powiedział, ze jest nieśmiały i mu ciężko. Korona Ci z głowy nie spadnie, jak To Ty wyjdziesz z inicjatywą.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 16:12   #14
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jak coś nie działa, to sie zmienia metodę a nie w nia brnie i rozkminia.
Z Tym panem się smsem gadać nie da, to po co w to brniesz? Weź i zadzwoń, umów się na kawę - jesteś dorosła, żaden wstyd

Może on jest taką osobą jak ja, nienawidzi semesów. Gorzej, mnie się z jakiegoś powodu wydaje, ze osoby które próbują rozmawiać ze mną za pomocą smsa są... głupie, niepoważne, nie chce im sie naprawdę ze mną porozmawiać.
W dodatku nie mam zwyczaju mieć telefonu przy sobie poza pracą i nawet jak SMSes przychodzi- to na ogół go nie słyszę- znajduję takie smsy raz na parę dni jak czyszczę sobie pocztę z takich "śmiotków" - przedawnione smsy, nieodebrane połączenia. A w pracy nie mam czasu na smsy.

Rozumiem ze smsują młode osoby liczace każdy grosz i korzystajace z darmowych smsów - ale pracująca osoba koło 30tki chyba może sobie pozwolić na telefon?

Weź zadzwoń do człowieka jak do... człowieka Zwłaszcza, ze sam Ci powiedział, ze jest nieśmiały i mu ciężko. Korona Ci z głowy nie spadnie, jak To Ty wyjdziesz z inicjatywą.
Jak wyżej.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 16:28   #15
Madzialenka_21
Zadomowienie

Wiesz, moja przyjaciółka też miała takiego znajomego. Też razem pracowali (nadal chyba pracują). W pracy wspólne rozmowy, wyjazdy do klientów, obiady, desery...
Ale po powrocie do domu cisza. Po kilku miesiącach okazało się, że facet od 5 lat ma narzeczoną, z którą mieszka.

Madzialenka_21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 16:32   #16
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Zgadzam sie z cavą. Mozesz zadzwonic, pogadac, umowic sie na cos niezobowiązująco. Jesli chcesz, to działaj.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 20:53   #17
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez insomnia_x Pokaż wiadomość
To nie odpisywanie jest dziwne, na pewno gdyby chciał to znalazły czas. Być może w czasie pracy poprostu pogrywa sobie i nie liczy na nic więcej. Postaraj się wybadać grunt i o co mu chodzi, może rozmowa wystarczy. I nie narzucaj się jeśli on nie nie kontaktuje się z Tobą.
Dokładnie tak.
Moim zdaniem kamuflaż nie mam czasu itp to słaba wymówka.Bo mógłby Ci coś napisac,dać znać ,ze przeprasza ale nie odpisuje bo coś.. i to widać jeżeli ktoś jest SZCZERY.Jeżeli masz średnie co do niego zaufanie to mu się przygląduj ale nie wplątuj się w niewiadomo co.Koleś może tylko ściemniać,a tak naprawdę flirtować z wieloma..

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-30, 21:13   #18
Matar1983
Raczkowanie

Kiedys próbowałam zadzwonić. Nie odebrał. Oddzwonił następnego dnia... Wiem, że nie ma nikogo na stałe, ale może z nie jedną w ten sposób flirtuje. Jak można sprawdzić jego szczerość? Jest taki sposób? Nie mogę go obserwowac w nieskończonosć, bo za dwa tygodnie rozstaniemy się na dobre. Jego rola w mojej firmie się skonczy. Może za bardzo go naciskałam? Wspomniał o wspólnym weekendzie, ale chciał omówic ten temat kiedy indziej, poza pracą, a ja zaczęłam w to brnąć..
Stary 2011-07-30, 21:36   #19
niusia_87
Zakorzenienie

Lepiej spróbować i żałować, niż żałować że się nie spróbowało.
niusia_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-30, 23:06   #20
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Matar1983 Pokaż wiadomość
Kiedys próbowałam zadzwonić. Nie odebrał. Oddzwonił następnego dnia... Wiem, że nie ma nikogo na stałe, ale może z nie jedną w ten sposób flirtuje. Jak można sprawdzić jego szczerość? Jest taki sposób? Nie mogę go obserwowac w nieskończonosć, bo za dwa tygodnie rozstaniemy się na dobre. Jego rola w mojej firmie się skonczy. Może za bardzo go naciskałam? Wspomniał o wspólnym weekendzie, ale chciał omówic ten temat kiedy indziej, poza pracą, a ja zaczęłam w to brnąć..
A w sumie skąd wiesz, że nie ma nikogo? Ma to gdzieś napisane? Ogłoszone? Równie dobrze może mieć romans z mężatką i dlatego się nie afiszuje ze związkiem.

Skoro Ci takie czułości prawi jak już się widzicie, to czemu nigdy go nie zapytałaś wprost jak to z nim jest? O co mu chodzi? Kiedy na jakąś randkę pójdziecie? Nieśmiałość? Jakby był aż tak nieśmiały, to by niczego nie próbował, nie mówił.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 05:58   #21
ulinkaaa
Zakorzenienie

Warto sprobowac.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-31, 09:46   #22
Matar1983
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
A w sumie skąd wiesz, że nie ma nikogo? Ma to gdzieś napisane? Ogłoszone? Równie dobrze może mieć romans z mężatką i dlatego się nie afiszuje ze związkiem.

Skoro Ci takie czułości prawi jak już się widzicie, to czemu nigdy go nie zapytałaś wprost jak to z nim jest? O co mu chodzi? Kiedy na jakąś randkę pójdziecie? Nieśmiałość? Jakby był aż tak nieśmiały, to by niczego nie próbował, nie mówił.
Wykluczam jedynie posiadanie kogoś na stały związek (oficjalna dziewczyna, narzeczona, żona). Co do kochanek itp. nie mogę nic wiedzieć, chociaż nigdy nie wyglądał na takiego, który lubi brnąć w niezobowiązujące związki (wiem, ludzie potrafią się maskować). Ja nie jestem bardzo odważna i nie potrafię spytac wprost: hej, umówimy się na randkę?! Poza tym, boje się odtrącenia. To takie przykre... Jednak, może faktycznie powinnam tą sprawę wyjaśnić zanim stanie się czoś, czego już nie będzie można odkręcić. Może poczekam do ostatniego spotkania. Jak nie poruszy tematu wspólnego weekendu, który kiedyś sugerował, to wezmę (jakoś) sprawy w swoje ręce. Chyba to dobry pomysł?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości