Ortodonta w UK - Northampton, Milton Keynes - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-28, 18:22   #1
gararetka
Raczkowanie

GG do gararetka

Ortodonta w UK - Northampton, Milton Keynes

Cześć

Z przyczyn ode mnie niezależnych muszę się pożegnać z moim ortodontą i przenieść leczenie do UK.

Może ktoś polecić dobrego ortodontę w okolicach Northampton, Milton Keynes?

Zależy mi żeby był sprawdzony, znał się na rzeczy i za bardzo ze mnie nie zdzierał.

Londyn też mogę rozpatrzyć

Ps. W Northampton znalazłam kilka gabinetów ortodontycznych ale chciałabym skorzystać ze sprawdzonego i poleconego.

Dzięki za pomoc.
gararetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-01, 20:32   #2
gararetka
Raczkowanie

GG do gararetka
Dot.: Ortodonta w UK - Northampton, Milton Keynes

No wierzyć mi się nie chce, że każda wizażanka ma idealny zgryz i z usług ortodonty korzystać nie musi
Stary 2010-08-04, 18:19   #3
gararetka
Raczkowanie

GG do gararetka

Podrzucam z nadzieją, że znajdzie się ktoś zadrutowany-zorientowany
Stary 2010-08-05, 19:22   #4
_panna anna
Przyczajenie

no hej
zalozylam watek o orto w uk...nikt nie odpisuje...a tez chcialabym sie powymieniac uwagami...moze tu sie uda

mi sie niewidzi jezdzenie co 2 miesiace do pl...wiec wole zalozyc tutaj...czytalam w jakiejs polskiej gazetce o zielonej przychodni w londynie...(jest tez taka przychodnia w manchesterze...ale juz sprawdzilam z milton keynes masz blizej do londynu poltorej h) ...gdzie przyjmuje jakas pani doktor ...jednak pozniej poczytalam forum na gronie...i o tej pani doktor ...wiele ludzi sie wypowiadalo zle lub slyszalo dosc zle opinie...a wiec...szukalam dalej...znalazlam pana sanowskiego w londynie...czy podkreca aparaciki z pl...niewiem...za wizyte bierze od 100-150f a jego stronka to http://www.ortodontalondyn.com/index.html

na tym forum na gronie...tez cos pisza ze on nie jest jakby do konca orto ale jakies tam dziewczyny sie decydowaly i byly w sumie zadowolone...ja mam pierwsza wizyte 20 sierpnia ...zobaczymy

angielsy ortodonci czesto nie chca podkrecac polskich aparacikow bo niby inne zamki inne metody....duzo moich znajomych ktorzy maja aparaciki maja z tym problem i jednak jezdza do pl na podkrecanie...a ja myslalam sobie tez....moze u jakiegos anglika zaloze ale chyba jednak nie ufam...i cena tez wieksza niz u tego pana sanockiego ...

zycze powodzenia
odezwij sie czy znalazlas kogos
mam nadzieje ze pomoglam

pozdrawiam
_panna anna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-06, 17:22   #5
gararetka
Raczkowanie

GG do gararetka

Ja z braku laku zdecydowałam się na wizytę w angielskim gabinecie ortodontycznym. Jako jedyny polecony - co dziwne - osoby, z którymi rozmawiałam polecali go do leczenia ortodontycznego ale przestrzegali przez zwykłym dentystycznym leczeniem - podobno ortdoncja wychodzi im dużo lepiej. Oby Idę co prawda dopiero we wrześniu - i wtedy poznam całkowity koszt leczenia i zdecyduję czy mi to odpowiada czy nie.
W międzyczasie obdzwoniłam kilka gabinetów i żaden nie robił problemów, gdy mówiłam, że chciałabym kontynuować leczenie u nich aparatem już założonym. Pytali jedynie czy aparat jest samoligaturujący czy nie - i to tyle. Tak naprawdę te zamki są wszędzie takie same więc argument o innej technologii czy metodzie to kiepska wymówka
A z tego co widzę - pan Sosnowski nie życzy sobie pacjentów z aparatem już założonym. Ale daj znać co i jak
Stary 2010-08-09, 20:25   #6
_panna anna
Przyczajenie

no wlasnie czytalam wypowiedz jakiejs dziewczyny ze chcial jej sciagac aparat i zakladac swoj...

zobaczymy co on tam wymysli...
_panna anna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-23, 18:43   #7
gararetka
Raczkowanie

GG do gararetka

Hej,

i jak po wizycie?

Jesteś zadowolona?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-09-06, 10:29   #8
wasienka
Zadomowienie

Podłączam się do pytanie, ortodonta w zachodnim Londynie... Znalazłam w necie dość taniego chyba... Jakieś pogotowie dentystyczne Polish clinic, zespół forest & ray, patrząc na cennik wydaje się tanio, konsultacja orto 45 funtów, ciekawe czy tyle samo bierze za normalną wizytę żeby zmienić gumki i takie tam?
wasienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-11, 17:33   #9
gararetka
Raczkowanie

GG do gararetka

Ja jestem po wizycie u poleconego, tutejszego ortodonty.

No cóż... albo miałam pecha, albo mam wygórowane oczekiwania

Po pierwsze - po przybyciu okazało się, że mają jakiś poślizg - półgodzinny. Nikt do mnie nie zadzwonił żeby mnie o tym poinformować więc lekki zgrzyt już na samym początku.

Po drugie - pan doktor - stomatolog - ortodonta ponoć również - w moim odczuciu sam powinien nosić aparat ortodontyczny - tak więc kolejny mały kwas - no bo jak ma mnie leczyć ktoś, kto sam ma zgryz jak po zderzeniu z krawężnikiem?

I przechodząc do konkretów:
Jeśli się zdecyduje to koszt wizyty wynosi 250 funtów, spotkania co 4 tygodnie, łuki będą zmieniane co jakieś 4 miesiące (!) - więc nie wiem jak chciałby mi te zęby wyprostować.
Już na wstępie zaznaczył, że nie ponosi odpowiedzialności za efekt końcowy - czyli generalnie jeśli zęby będą nadal krzywe to nie będzie to jego problem. Przedstawił mi odpowiedni druczek do podpisania.

No i na koniec - gdy go zapytałam czy mogę zobaczyć gdzieś efekty jego pracy (zdjęcia przed-po) - powiedział, że czegoś takiego nie prowadzi. A na pytanie o kwalifikacje typu specjalizacja, ukończone kursy w tym zakresie - pan doktor się obraził.

Podziękowałam więc za wątpliwą pomoc i wyszłam.

Szukam dalej a póki co lecę do Polski do ciągle mojego ortodonty.
Stary 2010-09-13, 16:41   #10
selena1616
BAN stały

250 funtów?? faktycznie drogo
selena1616 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-29, 16:59   #11
mamba05
Przyczajenie

www.polskaprzychodnia.co.uk/lekarz.php?id=15

to moze byc jakies rozwiązanie

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości