sny , a dziwna sprawa - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-03, 09:51   #1
Niedobra_dziewczyna
Przyczajenie

Thumbs down

sny , a dziwna sprawa

Witajcie !
Otóż zakładam ten wątek, gdyż mam pewien problem, który chodzi za mną od dłuższego czasu Z pozoru wszystko u mnie jest ok - facet, uczelnia, praca, hobby. Jest jednak coś, co tkwi w mojej głowie i nie daje mi spokoju. Do rzeczy, miałam jakieś dwa lata temu przyjaciółkę, jak siostra dla mnie, byłyśmy bardzo zżyte i naszą relację zepsułam ja, i ja to wszystko spieprzyłam swoim zachowaniem i zakończyłyśmy swoją znajomość, nie odzywamy się już. A mi non stop się ona śni, dzień w dzień, a przecież to dwa lata minęły, mam swoje sprawy nie myślę o tym, ale ryje to mi beret strasznie. I w tych snach przepraszam ją i ogólnie godzimy się i wszysstko jest jak być powinno. Ja rozumiem jak czasem się coś przyśni , gdyż w ten sposób odreagowujemy pewne wydarzenia, ale gdzież non stop i ile czasu minęło. Jak myślicie o co chodzi? Co sądzicie o tym całym moim bajzlu:/

pozdrawiam
Niedobra_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 12:13   #2
bez_sensowna
Rozeznanie

Dot.: sny , a dziwna sprawa

Myślę że ona Cie wzywa myślami żebyś się z nią skontaktowała

Często szuka się sensu życia przy pomocy bezsensownych metod

Edytowane przez bez_sensowna
Czas edycji: 2011-08-03 o 12:17
bez_sensowna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 12:31   #3
ewelinka_111
Zadomowienie

Nakręcasz się, bo Ci się śni, później o tym myślisz, analizujesz i tak w kółko. Albo masz wyrzuty sumienia z powodu popsucia relacji...Jeśli Ci to pomoże to może spróbuj naprawić kontakt.

Pain is inevitable, suffering is optional.

blog kulinarny
ewelinka_111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 12:44   #4
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Ja też mam wrażenie, że to jest kwestia wyrzutów sumienia.
Stary 2011-08-03, 12:45   #5
atunia
Raczkowanie

sądzę, że mogłabyś odezwać się pierwsza, skoro nabroiłaś
spotkajcie się na neutralnym gruncie na ciacho i kawę
jeśli odmówi nie pytaj dlaczego, nie ma co drążyć (pewnie sama wiesz)
ale zrób ten krok
jeśli się uda, a Tobie nadal bardziej na niej zależy, niż na powstrzymaniu koszmarów sennych to duża szansa na to, że znów może być dobrze miedzy Wami
nie tak jak kiedyś, ale po prostu - dobrze

dałabyś radę?
atunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 13:44   #6
kroliczek90
Raczkowanie

Męczy Cię...to.,....,, wydaje mi się , że dlatego ... tak Ci się dzieje...

Ja bym się odezwała do Niej dlaczego nie? Skoro sama zawiniłas

I naprawiłabym stare błedy
Stary 2011-08-03, 15:16   #7
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Ja też kiedyś zerwałam kontakt ze swoją przyjaciółką po 8 latach...nie ważne z czyjej winy, ale brakowało mi jej, ponad 12 lat przyjeźni to jednak sporo. Mimo, że byłam zadowolona że tak się stało, wiedziałam, że ma do mnie żal o to i często o tym myślałam, dlatego pewnego wieczoru, w przypływie emocji, napisałam jej (był to czas matur), że życzę jej powodzenia na egzaminach (po ponad roku ciszy ). Mimo, iż było już po 22, po pół godzinie zjawiła się u mnei i przegadałyśmy całą noc nie, nie jesteśmy już przyjaciółkami, ale pare razyw roku sptykamy się na kawie albo piwku i rozmawiamy. I jest fajnie, moje wyrzuty sumienia poszły w niepamięć, i jej żal do mnie też. Może i ty spróbuj tak zrobić?

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 15:33   #8
martusia205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niedobra_dziewczyna Pokaż wiadomość
Witajcie !
Otóż zakładam ten wątek, gdyż mam pewien problem, który chodzi za mną od dłuższego czasu Z pozoru wszystko u mnie jest ok - facet, uczelnia, praca, hobby. Jest jednak coś, co tkwi w mojej głowie i nie daje mi spokoju. Do rzeczy, miałam jakieś dwa lata temu przyjaciółkę, jak siostra dla mnie, byłyśmy bardzo zżyte i naszą relację zepsułam ja, i ja to wszystko spieprzyłam swoim zachowaniem i zakończyłyśmy swoją znajomość, nie odzywamy się już. A mi non stop się ona śni, dzień w dzień, a przecież to dwa lata minęły, mam swoje sprawy nie myślę o tym, ale ryje to mi beret strasznie. I w tych snach przepraszam ją i ogólnie godzimy się i wszysstko jest jak być powinno. Ja rozumiem jak czasem się coś przyśni , gdyż w ten sposób odreagowujemy pewne wydarzenia, ale gdzież non stop i ile czasu minęło. Jak myślicie o co chodzi? Co sądzicie o tym całym moim bajzlu:/

pozdrawiam
jejkuu..ja mam to samo..tyle,że ja rok temu pokłóciłam się z przyjaciółką,którą znałam od piaskownicy..i wszystkie fakty się zgadzają ;P może to Ty nią jesteś?
też mi się ona śni..co noc,ale są to rózne sny...tyle,że ja się z nią kontaktowałam,ale nic z tego nie wyszło jesteśmy w identyznej sytuacji..

http://suwaczki.slub-wesele.pl/201007032438.html
martusia205 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 16:14   #9
33owieczka
Zadomowienie

Skontaktuj się z nia. Pogdajcie.
może uda się naprawic to co zepsułas, a może... poporostu przestaniesz tak o niej myslec i sny znikną.

Wiem, że pisze długie posty, jednak skracając je w cytatach postaraj się nie zgubić sensu.
Przykład:
"Monika nie jest zwolennikiem kary śmierci"
Cytat
Cytat:
Monika jest zwolenikiem kary śmierci"

33owieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 16:20   #10
clara morfina
Raczkowanie

Też jestem w podobnej sytuacji, zdarza się, że mi się czasem moja przyjaciółka przyśni czy też czasem zastanawiam się co tam u niej słychać, ale raczej nie widzę u siebie opcji na ożywienie relacji. A szkoda. Brak mi odwagi, żeby zrobić jakiś krok.
Jeśli Ty masz tę odwagę i chcesz to spróbuj.
Tak jak Dziewczyny radzą - zaproponuj spotkanie na neutralnym gruncie
Stary 2011-08-03, 23:07   #11
Niedobra_dziewczyna
Przyczajenie

Martusia205 ma takie samo imię jak ty, lecz nie to województwo. A myślałam, że tylko ja mam takie przejścia. Martusia a u ciebie jak wyszło w końcu?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 23:41   #12
Candy_lips
Zakorzenienie

Masz wyrzuty sumienia, ponadto bardzo Ci zależało na Jej przyjaźni, niestety nie da się tego zapomnieć, jedynie z każdym dniem może być lepiej.
Ja też miałam taką osobę, na której mi zależało , ale ona była zaborcza zbyt, ta znajomość nie miała sensu, powiem Ci, że wiem, że dobrze zrobiłam, ale nie kontaktujemy się ponad rok, a ja czasem nadal wspominam. Uważam, że to normalne, a Wy Wizażanki ? W końcu nie da sie tych wspomnień też pięknych wymazać!
Jeżeli to ma Ci pomóc, to spróbuj się z nią skontaktować, może nie wszystko stracone.\
Pozdrawiam
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 08:17   #13
martusia205
Zakorzenienie

Cytat:
Martusia205 ma takie samo imię jak ty, lecz nie to województwo. A myślałam, że tylko ja mam takie przejścia. Martusia a u ciebie jak wyszło w końcu?
aa jest lepiej,bo mam z tą przyjaciółką kontakt,ale tylko taki formalny..wiesz skończyłyśmy szkołę,i nie ma już tyle czasu co dawniej..do tego jeszcze te kłótnie..może kiedyś znowu będziemy się przyjaźnić póki co nie ma na to szans.a u Ciebie? ile masz lat?

Stary 2011-08-04, 09:24   #14
kleo14
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=R7obilvc0nw - posłuchaj tego utworu, a będziesz wiedziała, co zrobić
w każdy czas - duch czekający w prochu.
kleo14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 10:34   #15
Niedobra_dziewczyna
Przyczajenie

23. Ja dotychczas nie zebrałam się na odwagę. Na co dzień jestem osobą pewną siebie, a zarazem przebojową, a tu co - tchórz jak nic. Z jednej strony obawiam się,że ona pomyśli,że ugięłam się i jestem słabsza. Zazwyczaj ja nie lubię do kogoś pierwsza się odzywać w takich przypadkach, wiem dałam plamę, ale ni stąd ni z owąd obie milczymy.

Ostatnio byłam ze swoim facetem na mieście i poszłam auto przeparkować i staliśmy na przejściu i wtedy ona przejeżdzała swoim samochodem tuż obok dosłownie przed nosem, nie wiem czy mnie zauważyła, ja ją owszem bo ma auto charakterystyczne, potem tak mnie cholernie twarz piekła przez bite dwie godziny.

A co do tego przyciągania myślami, mhmm ja zazwyczaj mam podejście sceptyczne, parapsychologii staram się nie mieszać, oj ale kto tam wie.
Stary 2011-08-04, 11:13   #16
sommer2006
Raczkowanie

GG do sommer2006

A ja myślę, że to sprawka Twojej podświadomości i intuicji. Może warto zakopać topór milczenia i w końcu odważyć się, wyjaśnić sobie całą sytuację. A może po prostu męczy Cię to, bo sprawa do końca nie jest wyjaśniona. Czasami bywają kłótnie, ale myślę, że w prawdziwej przyjaźni liczy się też chęć naprawy. Jesteśmy tylko ludźmi i każdy popełnia jakieś błędy, tak samo warto zaryzykować i spróbować odbudować pewne rzeczy
sommer2006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 12:40   #17
solll
Zakorzenienie

Niedobra dziewczyno, to na pewno wyrzuty sumienia, które nie dają Ci spokoju... ciężko z tym żyć, jeżeli się kogoś skrzywdziło... Spróbuj się jakoś skontaktować z tą dziewczyną

solll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-04, 17:05   #18
martusia205
Zakorzenienie

w moim przypadku jest to raczej podświadomość..miałam te sny nonstop..potem napisałam do tej przyjaciółki,i sny się zakończyły..ech tak jak bym zrobiła to co do mnie należało..i mam już spokój..

Stary 2011-08-04, 18:07   #19
rzapek
Zakorzenienie

Cytat:
23. Ja dotychczas nie zebrałam się na odwagę. Na co dzień jestem osobą pewną siebie, a zarazem przebojową, a tu co - tchórz jak nic. Z jednej strony obawiam się,że ona pomyśli,że ugięłam się i jestem słabsza. Zazwyczaj ja nie lubię do kogoś pierwsza się odzywać w takich przypadkach, wiem dałam plamę, ale ni stąd ni z owąd obie milczymy.

Ostatnio byłam ze swoim facetem na mieście i poszłam auto przeparkować i staliśmy na przejściu i wtedy ona przejeżdzała swoim samochodem tuż obok dosłownie przed nosem, nie wiem czy mnie zauważyła, ja ją owszem bo ma auto charakterystyczne, potem tak mnie cholernie twarz piekła przez bite dwie godziny.

A co do tego przyciągania myślami, mhmm ja zazwyczaj mam podejście sceptyczne, parapsychologii staram się nie mieszać, oj ale kto tam wie.
Moim zdaniem gdzies w podswiadomosci żal Ci tej sprawy i w snach to wychodzi.

Czemu wyciagniecie reki porownujesz do ugiecia sie i słabosci? Toz to naprawde wielka i pozytywna rzecz, tym bardziej, ze piszesz, ze to Ty zawalilas, wiec dlaczego ona ma sie pierwsza odzywac? Sprobuj sie z nia pogodzic jak Ci zalezy.

bynajmniej TO NIE przynajmniej
rzapek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości