|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Praca w ambasadzie - strój
Hej Dziewczyny,
zaczynam niebawem staż w ambasadzie. Mam więc pytanie, czy może któraś z Was pracowała/pracuje w ambasadzie lub konsulacie i mogłaby mi podpowiedzieć, w jakim stroju powinnam się tam pojawić? Wiem, że obowiązuje oficjalny strój biurowy, ale jest on różnie interpretowany. Czy musi być to stricte biała koszula i czarne spodnie w kant? (przeraża mnie ta wizja) Może macie propozycje ładnych strojów? Zastanawiam się też nad spódnicą, czy musi być to spódnica nie podkreślająca kształtów? Będę wdzięczna za wszelką pomoc ![]()
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Praca w ambasadzie - strój
Cytat:
Czesc, ekspertem to nie jestem, ale troche moge pomoc. Napewno oboiazuje tam dresscode jak scisly okaze sie gdy rozpoczniesz prace. Zapewne jestes mloda wiec nie daj sie tak bardzo zlapac w jego sidla. Wydaje mi sie, ze powinnas wystrzegac sie jastkrawych kolorow, fluo, wyrazistych, geometrycznych wzorow. Postaw na rzeczy dobrek jakosci i w stonowanych kolorach(beze, ganaty, blekity, biel, czern)-posluza Ci kilka lat. Sadze, ze doplnieniem calosci bedzie dobra fryzura, dyskretny makijaz i ladne paznokcie (np.french manicure). Wszystko jednak musisz zinterpretowac Ty i dopasowac do siebie. Pytalas rowniez czy spodnica nie moze podkreslac ksztaltow. Moim zdaniem zapewne moze, ale pamietaj o dlugosci. pencil skirt za kolano wylada swietnie. Staraj sie tez delikatnie przemycac trendy(w dodatkach?). Dobra torba i buty tez zrobia swoje ![]() Kiedy juz bedziesz wiedziala jak ubieraja sie pracowinicy takich jednostek to napisz bo jestem strasznie ciekawa ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
dziękuję za pomoc i czekam na dalsze propozycje
wyczytałam, że spódnica nie może sięgać wyżej niż 7,5cm przed kolano; dla mnie to oczywiste, ze nie mogę nosić mini i pomysł z 'pencil skirt' bardzo mi się podoba na pewno kupię jakąś porządną białą koszulę; przeraża mnie mysl o noszeniu czerni i bieli non stop (teraz pracuję jako kelnerka i mój unoform jest czarny od stop do glow) myslalam np o ponizszym stroju, tylko spodnica troche dluzsza i nie w takim soczystym kolorze, no i druga wersja. chodzi mi o to, ze nie chce wygladac jak ciotka-klotka zastanawiają mnie też modne obecnie spodnie 7/8, tuż nad kostkę oraz wysokość obcasa - czy mozna przyjsc np w plaskich butach lub na szpilce powyzej 9cm? (nosze tylko takie buty - albo plaskie albo bardzo wysokie).
Edytowane przez martina@ Czas edycji: 2011-09-01 o 09:55 Powód: zapomnialam dodac zdjec :) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
http://www.goldenline.pl/forum/21724...ubioru-w-pracy
Szpilka powyżej 9cm wg mnie nie - jest zbyt "widowiskowa". Edytowane przez L_V Czas edycji: 2011-09-01 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny serio może być w dress-code, że nie można butów na płaskiej podeszwie
![]() Jeśli tak to masakra, bo ja np. nie noszę obcasów w ogóle ( no dobra zdarza się czasami na jakąś większą imprezę), ale po prostu nie lubię. Chodzić umiem, ale każdy but na obcasie mnie obciera po dwóch godzinach i potem muszę na bosaka po mieście latać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Świat jest niesprawiedliwy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buty mam przeróżne (coś ponad 30 par) od bardzo dobrych jakościowo po takie bardziej liche i w każdych jest dokładnie tak samo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.