|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Medal... mały kłopot;/
Hej! mam proglemik ;/ Niedługo będzie taki jakby festyn i ja z kolezanka robimy wystrój ,wszystko juz mamy tylko zostały do zrobienia... takie jakby "sztuczne" medale ,które dzieci dostana gdy wygraja konkurencję czy cos w tym stylu :P heh .Kompletnie nie wiem z czego i jak zrobić ten niby "medal" żeby wyglądał jak...medal heh brałam na wzór mój własny ale tak mysle że chyba nie zdołam zrobić takiego podobnego ;( .Dziewczyny pomóżcie ja i moja kumpela zupełnie nie mamy pomysłów co do tego medalu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Medal... mały kłopot;/
Nie jestem tak dobra jak inne dziewczyny w pomysłach, ale pomyslałam jakby cos na zasadzie ksiąg z życzeniami. Tam chyba karton jest malowany złotą farbą w sprayu. Kolory sprayu są różne. Tak tylko pomyślałam, ale sama nigdy nie próbowałam. Powodzenia.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dzieki za odp ;* Jeszcze sie zastanowię nad tym pomysłem,ale jesli macie jeszcze jakieś to piszcie!!! Myslałam żeby zrobić z masy solnej ,ale chybaa raczej nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
a moze takie rozetki jak Viris robiła? co prawda ona robiła na wystawe psów, ale jako medale dla dzieciaków też będą super
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jaka Viris? heh mogłabyś podać linka do trego tematu ? edit.juz nie musisz nalazłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Sor że post pod postem,ale kupiłam dziś wstązki i zrobiłam taką rozterkę,ale trochę inną niż Viris
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Z rozetkami jest trochę roboty, ale myślę że dzieci się z takich "medali" ucieszą. Ostatecznie można by zrobić jakiś stempel z modeliny i póżniej same medale też z modeliny do tego wstążeczka i byłby taki bardziej standardowy.
W razie co służę pomocą w sprawie rozet, tylko mam trochę ograniczony dostęp do netu. Warto do rozetek kupić dla dzieciaków jakieś kwiatuszki-słonka - takie gotowe do przyklejenia. Jest bardzo dużo możliwości ![]() Powodzenia i czekam na zdjęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Tak, tak rozetki są super. I moga być kolorowe tylko w środku złoty, srebro i brąz.
W miłości nie ma lęku, lecz doskonała miłość usuwa lęk, ponieważ lęk kojarzy się z karą. 1 List św. Jana 4:18 / Biblia Tysiąclecia. Cichy kącik hejasz Papierowy kącik hejasz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
W razie braku czasu mozna w sklepach nawet dostać takie gotowe "środki" które są w zasadzie tekturowymi medalami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Ok dzięki wszystkim za pomysły
![]() ![]() PS i nadeszła ta chwile heh mój 100 post ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nancy a pokazesz efekt? Pokaz...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
no najlepiej z kartonu kolko a zeby mial w srodku takie wystające elementy to wytnijcie z grubej tektury jakis kształt (nie wiem jakie to konkurencje ale tak jak na medalu dla siatkarza jest postac siatkarza itd) na drugiej stonie cyferke i obramowke jakies listki i jest
![]() ![]() ![]() dopiero zauwazylam na koncu ze Nancy juz sama sobie poradziła ale wysle to moze sie komus przyda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Nancy a gdzie forki?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
No ja też zerkam bo jestem ciekawa efektu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
wiem, że dawno był ten temat, ale byłaby możliwość wklejenia fotek tych waszych medali?? jestem bardzo ciekawa efektu końcowego
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja mogę tylko wstawić moje "psie" rozetki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
śliczne są te cudeńka!
![]() ![]() Viris, Ty sama robisz te rozetki??
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Tak sama
![]() Właśnie szyję takie duuuże co "głowa" będzie wielkości talerza obiadowego a "ogon" będzie miał około metr długości ![]() Z jedną schodzi 2-3 dni plus później wykończenie (klejenie, środek, obcinanie ogona i nadanie kształtu). Bardzo dziękuję za słowa uznania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
A gdzie można nauczyć się robić takie śliczne rozetki? Bo naprawdę robią wrażenie.
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja się nauczyłam sama. Po prostu siadłam i pobawiłam się igłą i wstążkami. Zrobiłam pierwsze rozetki nie widząc nigdy na żywo takich zrobionych przez kogoś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Ja robiłam medale dla dzieci z masy solnej - musi być idealnie wyrobiona, cieniutko rozwałkowana. Wystarczy wyciąć kółka, słomką zrobić otworki na tasiemki i stemplem zrobić napis, obrazek itd. Z tym, że to trzeba z 2 tygodnie wcześniej przygotować, żeby masa wyschła sama (nie na kaloryferze ani w piekarniku, bo popęka i spuchnie, jak schnie sama to można ją wodą "nacierać", żeby wygładzić powierzchnię). Potem malowałam je złotą, srebrną i brązową farbką a na odwrocie naklejałam karteczkę z napisem - komu, po co i za co
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-04-14 o 13:12 Powód: Reklama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
ja robiłam medale dla dzieci z masy solnej - wyrobić masę, gładko rozwałkować, wyciąć koła i ozdobić. tylko trzeba zrobić dużo wcześniej, żeby zdążyły wyschnąć (jak sie za szybko zacznie suszyć to mogą "spuchnąć" np w piekarniku czy na kaloryferze). malowałam na żółto a potem poprawiałam i ozdabiałam złotą farbką. Tylko trzeba sobie od razu zrobić dziurki na wstążki - np. słomką wykroić. a na odwrocie przyklejałam okrągłą kartkę z nazwą imprezy, imieniem dziecka, datą otd - fajnie to wyglądało
![]() Zapisz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:37.