|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co się dzieje z moimi włosami?
Za każdym razem kiedy farbuję włosy czarną farbą (zawsze na naturalne włosy) po tygodniu mam włosy przypominający kolor brąz+szary. Z natury jestem szatynką (raczej jaśniejsza odmiana).
Zawsze używam farby bez amoniaku (trwałej) ponieważ mam bardzo słabe włosy (wypadają garściami). Chciałabym się spytać czy może ktoś wie dlaczego czarna farba na moich włosach po tygodniu nie jest czarna? :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co się dzieje z moimi włosami?
Miałam nie raz czarne włosy i chodzi tu o zniszczenie włosów - wtedy kolor szybko się wypłukuje i staję się szary :P
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
też tak miałam i chodzi rzeczywiście o zniszczone włosy. Najlepiej farbuj bezamoniakowymi specyfikami. Ja farbowałam zawsze wella color touch i włosy mi się bardzo wzmocniły, a czarny nie spłukiwał i był piękny. Niestety teraz zaczęłam dekoloryzować i sytuacja na mojej głowie diametralnie się zmieniła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
autorka wątku napisała ze farbuje się bez amoniakowymi farbami.
Soheila napisz czym dokładnie się frabujesz? tez miałem taki problem przy czerni i wcale nie była to wina zniczenia, po prostu każdy kolor szybko blaknie, jeśli farbujemy na brąz, zmyje się on lekko, nadal mamy brąz prawda? ale to jest bardzo częste, przy czerniach, ze pojawia się ciemny brąz. ja proponuje zafrabować się raz na 3-4 miesiące trwałą farbą i odświeżać szamponami koloryzującymi. albo jeszcze inaczej. z doświadczenia wiem, że palette shampoo color są świetne, trwałe , spróbuj tym. koleżanka moja farbowała okrągły rok tym szamponem na czerń co spowodowało ze 3krotne rozjaśnianie doprowadziło włosy do ledwo ciemnego brązu. tak więc polecam ten szampon |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Super rada z tym palette, która niszczy włosy jak mało co, nawet szamponetki.
Nie polecam palette nikomu, nawet najgorszemu wrogowi, bo to co ta farba robi z włosów to tragedia. A jak kiedyś zachce Ci się zmienić kolor włosów to wtedy będziesz zmuszona obciąć się na jeża, bo nic Ci palette z głowy nie zdejmie, no chyba, że sobie zniszczysz doszczętnie. Polecam mimo wszystko wella color touch, wiem że z matrixa jeszcze mają taką koloryzację półtrwałą i po kilku farbowaniach czarny Ci zostanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
wiesz zwykle polecam tu osobom farby sklepowe bo nie każdy może ma kase i dostęp do fryzjerskich. jeśli chodzi o palette, moim zdaniem i wielu moich znajomych, bardzo dobra! mówie o serii color shampoo. nie niszczy włosów, długo sie trzyma, włosy są lśniące, bardzo ją lubię. a jeśli chodzi o pozbycie się koloru przy dekoloryzacji? tak samo jak z każdą inną farbą, poza tym to akurat sprawa indywidualna to zalezy od włosów, są osoby którym palette trzyma mocno a innym spływa szybko.
wiem jaką opinię o palette mają fryzjerzy, uważam ze są w błędzie, ponieważ od kilku lat firma schwarzkopf mocno zmieniła skład ich farb na lepsze. teraz palette nie są takie jak były 5 lat temu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
nie sądzę aby profesjonalne farby były aż tak drogie. Ja za swoją na allegro płacę ok 22zł +4,40 za utleniacz. Uważam, że suma ok 25-26zł to nie jest majątek jeśli chodzi o farbowanie raz na miesiąc, baaa...nawet na 2 miesiące, bo tubka starcza mi właśnie na tyle czasu.
Poza tym palette color shampoo ma nieciekawe recenzje na KWC, niestety :/ Wiele osób skarży się na to, że przesuszają. Nie proponowałabym profesjonalnych farb/szamponów/whatever koloryzujących gdyby były niebotycznie drogie, ponieważ wiem, że nie każdego stać. Po co ryzykować Palette skoro jest wiele innych profesjonalnych specyfików, które na 100 % nie zniszczą włosów i nie jest to jakiś super luksus, bo są w miarę tanie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
jakby nie było, farba to chemia i każda niszczy włosy bo ma oxydant, henna nie niszczy z tym sie zgodze, ale każda farba w jakimś stopniu tak
![]() tak więc, z mojej strony palette polecam jak najbardziej, bo seria color shampoo jest na prawde dobra. Katarzyncia23- używałaś palette color shampoo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
nie, ale użyłam raz szamponetki palette granatowa czerń bo chciałam nadać włosom granatowy odcień. Niestety to co działo się wtedy z moimi włosami to masakra - suche, szorstkie, wypadały. W związku z tym jeżeli zwykla najlżejsza szamponetka tak urządziła mi włosy to wnioskuję, że niestety silniejsze farbki są jeszcze gorsze. Zresztą wnioskując po ocenach na KWC największą zaletą specyfików palette jest jedynie cena.
Ja do swojej farbki dodaję oxydant 1,9% w związku z tym to jest tak jakby go prawie w ogóle nie było. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
to też zależy do tego jak dawno to było, bo jak mówie, palette na prawdę bardzo się poprawiły .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Z tego co ja o tym czytałam przy swoich problemach mogę Ci powiedzieć, że przyczyn szybkiego wypłukiwania sie farby z włosa mogą być dwie
jedna to farba może posiadać zbyt mało intensywny pigment i to w jaki sposób jest on utrwalany we włosie, mowisz ze uzywasz farb bez amoniaku, nie jestem niestety ich fanką głównie własnie z tego powdu iż tego typu farby szybciej sie wypłukuj po drugie owszem nie zawieraja amoniaku natomiast zawsze maja jakis jego samiennik lub pochodą ktora nie raz może mieć tak naprawde gorszy skutek dla zrobia niz amoniak. Dlatego na początek spróbowała bym z inna farbą (sa farby z niska zawartościa amoniaku) i zobaczyła jaki bedzie efekt. Drugi powód to wyjałowienie włosa w przypadku gdy włosy sa mocno zniszczone i słabo wchłaniaja sztuczny pigment przy koloryzacji a jak juz na własnie szybko sie wypłukują. Tutaj zalecila regeneracje włosa, jego odżywienie i dopiero wtedy farbowanie (profesjonalną farbą) a następnie odpowiednią pielęgnacją środkami do włosów farbowanych bo to tez jest bardzo ważne aby efekt był jak najdłuzszy. Dla mnie w przedłużaniu intensywności koloru świetnie sprawdził się zabieg nabłyszczający Pravana. Ale tutaj psikus bo namówiła mnie do niego ciocia ze stanów i mi go wysyła, ale mimo wszystko każdy włos jest inny tak ze to ze super zadziałał na mnie nie znaczy ze będzie również na Tobie. Trzeba potestować. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
A ja po prostu polecam hennę, po niej nie szarzeją mi się włosy
![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
henna jest spoko, ale potem również są przeboje jeżeli chodzi o dekolorkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Tak, pierwsze, co się nasuwa, to zmienić farbę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.