|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Kierunek studiów-dylemat.
Niestety mam problem, ponieważ nie mogę się zdecydować, który kierunek wybrać, po którym mam jakieś perspektywy większe i nie będą, to zmarnowane lata studiów. Mam do wyboru Inżynieria Środowiska (SGGW) bądź Bezpieczeństwo Wewnętrzne (AON), proszę o jakieś rady, wrażenia, może ktoś studiuje lub też studiował, chętnie przeczytam opinie, wady czy zalety tych kierunków.
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kierunek studiów-dylemat.
Cytat:
Sama się na nią teraz wybieram...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
I dlatego właśnie z Twojego powodu autorka ma wybrać dany kierunek studiów?
![]() Autorko, wiesz jak bardzo różnią się te dwa kierunki? Diametralnie... perspektywy pracy po nich też są różne. W tym, aby nie "zmarnować lat studiów" nie chodzi tylko o wybór kierunku, ale o wybór tego, co nas interesuje i co może przekształcić się w naszą pasję. Sam wybór studiów nie zapewni Ci pracy po nim, trzeba dużo robić samemu - dokształcać się, być aktywnym podczas studiów, mieć pomysł na siebie itd. Jeżeli jest pasja, to nie ma większego problemu. Jeżeli coś kompletnie Ci nie odpowiada, nawet najbardziej przyszłościowy kierunek może stać się zmorą i zmarnowanym czasem Dobrze, że masz chociaż wybór zawężony do 2 kierunków poszukaj w necie i wypisz do każdego, z 5-10 możliwości pracy po nim. Później wady i zalety każdego stanowiska pracy. Jeżeli poczujesz, że chcesz to właśnie robić w przyszłości, kierunek będziesz miała wybrany
|
|
#4 |
|
.
|
eee... oba kierunki moga nie dawac perspektyw na przyszlosc, ale coz... ja bym wybrala inzynierie srodowiska... ale tylko dlatego, ze to SGGW
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Studiowałam IŚ i po pierwszym semestrze zrezygnowałam. Niby mówią, że po tak krótkim czasie to nikogo kierunek który się wybrała nie zainteresuje, ale ja przez cały pierwszy semestr czułam, że mi się to nie podoba. Zbyt dużo czasu marnowałam na naukę biologii i chemii(choć nie miałam nigdy z tymi przedmiotami problemu) przez co mi bardzo zbrzydły. Nie zniechęcam Cię to tylko moje odczucia były. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie studiuję żadnego z tych kierunków, ani mam znajomego który by to studiował, choć powiem ci tak szczerze - na inżynierię środowiska teraz mnóstwo osób idzie, a ja zachodzę w głowę, co się po tym robi, że taki kierunek cieszy się takim powodzeniem. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.

Sama się na nią teraz wybieram...

Diametralnie... perspektywy pracy po nich też są różne. W tym, aby nie "zmarnować lat studiów" nie chodzi tylko o wybór kierunku, ale o wybór tego, co nas interesuje i co może przekształcić się w naszą pasję. Sam wybór studiów nie zapewni Ci pracy po nim, trzeba dużo robić samemu - dokształcać się, być aktywnym podczas studiów, mieć pomysł na siebie itd. Jeżeli jest pasja, to nie ma większego problemu. Jeżeli coś kompletnie Ci nie odpowiada, nawet najbardziej przyszłościowy kierunek może stać się zmorą i zmarnowanym czasem
poszukaj w necie i wypisz do każdego, z 5-10 możliwości pracy po nim. Później wady i zalety każdego stanowiska pracy. Jeżeli poczujesz, że chcesz to właśnie robić w przyszłości, kierunek będziesz miała wybrany