|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
podkład dla skóry suchej
Hej! Mam 15 lat i problem z cerą. Trądzika nie mam (tylko pojedyncze krostki od czasu do czasu). Ale moje cera jest strasznie sucha i paradoksalnie świeci się. Gdy tylko posmaruje ją rano kremem, za kilka godzin juz sie łuszczy. A jak nałożę podklad jest co bardzo uwidaczniane. Dodatkowo mam miejscami czerwonawe placki (od słońca i od róznych rzeczy, mam bardzo wrazliwą twarz). Możecie polecić mi jakiś fajny podkład, który nie uwidacznia suchej skóry, wyrównuje koloryt i nadaje sie na młodą twarz? Albo dobry krem nawilżający? Oczywiście w rozsądnych cenach.
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: podkład dla skóry suchej
do takiej skóry, młodej i bardzo przesuszonej polecam jedynie bb kremy, najlepsza formuła sprawdzona przeze mnie to http://allegro.pl/show_item.php?item=1633349856 (kolory do wyboru) i http://allegro.pl/skin79-vip-gold-co...622039313.html są bardzo nawilżające, nie są najtańsze, ale są duże, mają 50ml, zwykły podkład ma 30ml. Nawilży buzie na cały dzień, wyrówna koloryt, nawilży przesuszenia, żeby skórki nie wyszły i podgoi zaczerwienienia. Absolutny KWC, jeśli chcesz już w tym wieku używać podkładu, to zdecydowanie wybierz taką leciutką formułę kremu bb, posłuży Ci i za krem i za podkład i za filtr przeciwsłoneczny.
Edytowane przez villete Czas edycji: 2011-05-24 o 22:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
in love with life
|
Skoro miejscami jest sucha, a miejscami sie swieci to masz cerę mieszaną. Łuszczy się pewnie dlatego, ze wymaga peelingu.
Zgadzam sie z poprzedniczką, bb krem to dobry pomysl ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
byc moze chodzi o peeling. Robie go tak co kilka dni. Częściej raczej nie moge, bo wtedy moze bedzie bardziej przesuszona? nie wiem sama.
a co myslicie o emolium krem do twarzy? mam z tej seri emulsje do ciala i sie sprawdza. Podkladu moge nie uzywac, nie jest to bardzo konieczne, ale na pewno chcialabym wyrównać koloryt. Moze jakiś krem koloryzujący? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dokładnie tak jak wyżej, jakiś fajny leciutki krem BB dla nastolatek, na pewno znajdziesz coś dla siebie odpowiedniego na lato i delikatnie wyrównującego koloryt. Jeśli pierwsze słyszysz o tych kremach, to możesz poczytać tu: http://asianstore.pl/6-kremy-bb
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Linki które wyżej Ci podałam to właśnie kremy tonujące o bardzo nawilżającej konsystencji, polecam, bo sama młodą mam skórę, podkład mi niepotrzebny, jedynie wyrównanie i porządne nawilżenie - i te są genialne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Niestety u nas tylko przez internet
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.