![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() sex z byłymi, a nowy związek- gdzie granica ? (zaufania i szacunku)
.
Edytowane przez mttt Czas edycji: 2011-08-04 o 17:11 Powód: sprecyzowanie tematu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: sex z byłymi, a nowy związek- gdzie granica ? (zaufania i szacunku)
Jak dla mnie albo dziewczyna ma spore zaburzenia, albo mózg kolibra- dla ciebie każda z tych wersji jest niefajna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dot.: sex z byłymi
Mimo wszystko to bardzo zagmatwane dla mnie.
Ale wyobrażam sobie, że dla Ciebie jeszcze bardziej. Dziewczę jest co najmniej dziwne, ma wyraźne problemy ze sobą - ale z drugiej strony nie ma się co dziwić czytając o jej bolesnym dzieciństwie. Zaryzykowałabym stwierdzenie, że to nie dziewczyna dla Ciebie. Chciałes jej pomóc, ale sam się niszcząc. napisałeś że jesteś wrakiem emocjonalnym/ Nie rozumiem, że dziewczyna mówiąc że nikt nie dał jej takiej miłości jak TY, jednocześnie wciąż wraca i kręci z pozostałymi. Rozumiem, że pewnie Ci zalezy i bardzo chciałbys jej pomóc, jednak nie wiem czy warto swoim kosztem. Może to wcale nie jej wina, może po prostu inaczej nie umie. Będąc cały czas odepchniętą i traktowaną źle od małego (ani w domu rodzinnym, ani od mężczyzn nie dostała zdrowej porcji miłości i akceptacji), może ona inaczej nie potrafi. Skąd ma to umieć, skoro nikt jej nie nauczył kochać? Nie zmienia to faktu, ze sytuacja jest chora. Biedna dziewczyna, biedny Ty.
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Potem odnajdzie się pan C, ktoremu też będzie chciała zrobić loda, bo już umie, pan D. będzie akurat dla niej dobry, to też podstawi tyłek- dlatego albo natura dziwki, albo poważnie zaburzona osoba. Jednak budować związek z taką osobą, to jak na dzień dobry prosić się o kłopoty. Normalny, zdrowy związek jest wysiłkiem, nie przychodzi sam z siebie jako prosty, a co dopiero z kimś z takimi problemami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jakie to jest powierzchowne. Dziewczyna wciąż trafiała na jakichś prymitywnych gości. Ublizali jej, że nie umie robic loda i ta cała reszta. Dziewczę jest po prostu od małego tłamszone i poniżane, i tak samo "dobiera" sobie towarzystwo facetów. Straszne.
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
spotykała się z nimi równolegle w czasie kiedy poznawała mnie. od czasu kiedy oficjalnie jesteśmy razem nie pisała/spotykała się z żadnym
Edytowane przez mttt Czas edycji: 2011-08-03 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No dobra, a interesuje się dziewczyna z takimi problemami, przeszłością jako partnerka do związku? Chcesz bawić się w księcia na białym koniu, ktory wyratuje dziewczę, aby pokątnie lodów innym nie robiło???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze, dziewczyna rzeczywiscie mase bledow i glupot popelnila.
Po drugie, nie skresla sie kogos na poczatku tylko z powodu jego przeszlosci. Po trzecie, wywlekac sprawy SPRZED zwiazku po 6 miesiacach zwiazku - ponizej jakiejkolwiek krytyki. Chcesz isc na latwizne - zerwij i zapomnij. W koncu tyle - tu na Wizazu chociazby - jest przeciez kobiet, ktore przed swoim obecnym zwiazkiem w pasach cnoty i woalach madrosci kroczyly przez zycie ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Madana - nie poznaje. Na ogol z przyjemnoscia czytam Twoje wypowiedzi, ale tutaj splycasz tak mocno, ze az to niesmaczne.
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez mttt Czas edycji: 2011-08-03 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Nie spłycam, serio, mało mnie już co dziwi, tu zachowanie dziewczęcia- zdumiewa, tak jakby nie wiedziała, co robi. Nie robi się laski byłemu, aby pokazać, że się umie; nie robi się nagich zdjęć, a potem bara bara, bo ktoś był miły. A w tym czasie jest obok chłopak, który jest w niej zakochany. Dlatego powtórzę: albo zaburzenia i to ostre; albo mały rozumek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez mttt Czas edycji: 2011-08-03 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Trzeba spojrzec na jej zachowanie obiektywnie. Tak jakby tłumaczyć zdrady faceta jego ciężkim dziecinstwem- ciekawe ile Wizazanek uznaloby to za dpbre usprawiedliwienie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Możesz albo zapomnieć o jej przeszłości, i jeśli ona również chce o niej zapomnieć - możecie spróbować, choć to pewne trudne będzie. Albo, zapomnieć o niej i odejść. Kochasz ją? To jak wygląda wasz związek, bo skoro piszesz to chyba satysfakcjonujący nie jest? Piszesz że czujesz sie oszukany tak samo, jakby Cię zdradziła. Jeśli jesteś w stanie wybaczyć, zrozumieć - to może faktycznie daj jej szansę i spróbujcie.
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Autor za malo pisze o relacjach swoich z dziewczyna w ciagu tych kilku miesiecy przed zwiazkiem od momentu, kiedy sie poznali, zeby wnioskowac, ze jego zakochanie - o ile nawet je okazywal - musialo zobowiazywac dziewczyne do czegokolwiek. Oficjalnie byla wolna. Nie pochwalam jej postepowania, ale - w mojej opinii - jesli Autor pomimo zakochania skresli dziewczyne z powodu bledow przeszlosci, i to NIE ich wspolnej przeszlosci - wystawi sam sobie swiadectwo wcale nie lepsze, niz pozostali byli partnerzy
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Może faktycznie dziewczyna skoro zaznała takiej dobrej miłości, to chce się zmienić i naprawić to, co zepsuła. Może warto dac jej szansę, jeśli gościowi tak zależy.
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez mttt Czas edycji: 2011-08-03 o 13:33 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Z drugiej strony dopiero sie poznawaliscie. Nie byliscie razem. Sam fakt, ze poczytujesz jej zachowanie jako zdrade jest przesada. Owszem, zawiodla Twoje zaufanie, ale Twoja definicja zdrady jest zbyt szeroka jak na moj gust. Mnie sie wydaje, ze ta dziewczyna potrzebuje pomocy. Owszem, Twoje bycie przy Niej jej pomoze, ale bez pomocy specjalisty sie nie obejdzie. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
Cytat:
A uwazasz, ze ludzie z problemami nie zasluguja na to by byc z kims? Od ratuje partnerowi takiej osoby powinno sie mowic "nie szukaj problemow. idz gdzies, gdzie bedzie latwiej"? Nie uwazasz, ze ludzie z problemami, jesli tylko chca sie zmienic (co akurat latwe nie jest; zwlaszcza uporanie sie z traumami z lat wczesnej mlodosci) zasluguja na kogos, kto ich pokocha? Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2011-08-03 o 13:21 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Rozumiem, że czujesz obrzydzenie i czujesz się oszukany - pewnie też tak bym się czuła. Ale z drugiej strony - taka dziewczyna (czy parafrazując Madanę "zaburzone dziewczę") wymaga dwa razy więcej uwagi niż "normalna". Jeśli Ci na niej zależy - to powinieneś dać jej czystą kartkę na początku związku. Dziewczyny tutaj już nie raz podkreślały, że "przeszłość w związku nie ma znaczenia" - dziwi mnie, że żadna jeszcze o tym nie napisała. Rozumiem, że taka świadomość nie jest miła, ale jeśli ona teraz się stara, zmienia się i czuje się kochana... to wydaje mi się, że wszystko będzie dobrze.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
zawsze wyznawałem zasadę że seks to tylko w związku i z miłości... i sie zawiodłem. ona nie wie czemu to robiła :/ ale najważniejsze że z tym skończyła (ale po pół roku?!) miłość moim zdaniem to świadomość że jest się zależnym 100% od drugiej osoby i pewność że Cie nie skrzywdzi. Ona tłumaczy że nie miała jednoznacznych oznaków że mi zależy, to co widziała u mnie, widziała u innych kolesi. to nic że jak poprosiła o pomoc to za 10 min byłem i pomagałem całą noc. pisałem wiele razy że myślę o niej. że chce żeby my się spotkali we śnie itd. poprostu delikatnie dawałem do zrozumienia że zależy mi na niej. Teraz zapewnia mnie, że jest mnie warta i nigdy mnie nie skrzywdzi, bo umie już docenić szczęście jakie ją spotkało... a w swojej głowie mam obraz jak tule ją przed wyjazdem na święta sądząc że on nic dla niej nie znaczy, ślepo ufałem. wsiadła do niego do samochodu i pojechali. znów zrobiła jemu to co zwykle.... Zgadzam się z Nią że to nie zdrada i to nie było skierowane we mnie ale -boli mnie jak zdrada swoją drogą kręcenie z kilkoma na raz jest w porządku? mam na myśli mnie, dwóch na gg (z którymi się nie spotkała) i dwóch byłych. wszyscy w tym samym czasie - to jest teraz norma ?? po 3 tygodniach wyciągania od niej jakichkolwiek szczątków informacji nie czuje miłości. wcześniej był ból, teraz złość |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Ona ma poważne problemy z poczuciem własnej wartości i ze swoją seksualnością, trochę nie rozumiem jak można nie chcieć, ale zrobić komuś loda tudzież ręką... to nie są rzeczy, które się robi przypadkiem. Może jej jest potrzebna jakaś terapia? Tym bardziej, że spotykała się z facetami, którzy ją poniżali, ranili. Nie bez znaczenia jest tutaj jej przeszłość i relacje rodzinne. Na pewno jest to emocjonalnie skrzywdzona osoba.
Czy to jest powód do zerwania to nie wiem, w końcu robiła to zanim była z tobą w związku. Jasne, że przykro się dowiedzieć takich rzeczy o osobie, na której nam zależy, szczególnie gdy to działo się w okresie, gdzie ty byłeś zakochany i myślałeś tylko o niej - ale ona nie koniecznie zakochała się w tym samym momencie co ty, niekoniecznie czuła tak samo. Nie znaczy to jednak, że to co mówi i czuje teraz jest nieszczere. Dlaczego ją szpiegowałeś, szukałeś tych zdjęć? Coś ci nie dawało spokoju w jej zachowaniu?
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2011-08-03 o 13:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O swiadomym wyborze to bedziemy mowic za kilka lat, kiedy poznasz ja tak naprawde - i kiedy zycie wyprobuje Wasz zwiazek na sto roznych sposobow. Poki co to Ty pierwszej proby nie potrafisz przejsc. A o psychice kobiety, ktora przez cale zycie byla otoczona przez niewlasciych mezczyzn, to Ty nie tylko malo wiesz, ale i chyba wiedziec nie chcesz..? Zareczam Ci, ze w wielu przypadkach zdrowa milosc porzadnego mezczyzny nie tylko uzdrawia rany na psychice, ale i wspoltworzy piekno duszy kobiety. No ale o tym sie nigdy nie dowiesz, jesli nie podejmiesz ryzyka i - przede wszystkim - nie wyrosniesz z tej zasciankowej zazdrosci o cos, czego nie ma.
![]() |
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
po paru miesiącach znajomości mieliśmy dłuższą rozłąkę i wtedy wzięło mnie na oglądanie zdjęć tego dnia, potem kiedy prosiła mnie raz żebym sprawdził jej pocztę. zobaczyłem zdj których mi wcześniej nie pokazała. potem przeszedłem do jej wiadomości i tak brnąłem dalej szukając właśnie spokoju ducha że nic sie nie wydarzyło wtedy... a dowiadywałem się coraz to gorszych rzeczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Jamestown, ja tez na wszelki wypadek
![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#30 | ||
Wtajemniczenie
|
Nie zgodzę się z tym, że "Miłość to świadomość że jest się zależnym w 100% od drugiej osoby" - jakbym miała taką świadomość, że wszystko co robię zależy od kogoś innego to bym sobie w łeb strzeliła. A uwierz mi - kocham.
Dla mnie m.in. miłość to akceptacja i tolerancja. Piszesz, że masz zasady - uznajesz seks, ale tylko w związku i z miłości. Ale są ludzie, którzy myślą inaczej... A Twoja dziewczyna ewidentnie miała problem głównie z samoakceptacją (dlatego lądowała w łóżku z kimś, kto na nią naciskał). Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.