![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 118
|
nocowanie ch³opaka...?
.
![]() Edytowane przez madzax92x Czas edycji: 2011-08-31 o 18:32 Powód: zamkniêty w±tek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 552
|
Dot.: nocowanie ch³opaka...?
Powiedz mu po prostu, ¿e rodzice nie pochwalaj± tego ¿e kto¶ zostaje u nich na noc i tyle. Po co owijaæ w bawe³nê.
Jak ch³opak kumaty to nie bêdzie stroi³ fochów i zrozumie.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 350
|
normalnie - ze wolalabys, zeby nie spal, bo rodzicom sie to nie podoba, a ze u nich mieszkasz i jestes na ich utrzymaniu, to jednak powinnas liczyc sie z ich zdaniem
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 21 060
|
a tak± kwestiê trzeba omawiaæ ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 722
|
A jaki jest powód, ¿e w ogóle nocuje u Ciebie? Bo przyznam szczerze, ¿e nigdy nie spotka³am siê z tak± sytuacj±.
![]() |
#6 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 407
|
powiedz mu wprost, ¿e nie chcesz bo masz takich a nie innych rodziców i tyle, nad czym siê tu zastanawiaæ?
a rodzice do tej pory jak reagowali na to, ¿e zostaje u Ciebie na noc?
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 383
|
Cytat:
Bez szczero¶ci nic nie ugrasz.Zreszt± jak inaczej chcesz to rozegraæ?wystarczy byæ szczerym ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 852
|
Cytat:
![]() Na Twoim miejscu powiedzia³abym ch³opakowi, ¿e rodzice nie s± zachwyceni tym, ¿e zostaje na noc. Tyle. Powinien to zrozumieæ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 19
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 910
|
Do 3 nad ranem spokojnie mo¿e zostawaæ, ale do 7 to ju¿ nie, bo rodzice s± wierz±cy?..
Odp.: Powiedz mu wprost o co chodzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 007
|
Gdybym ja by³a rodzicem nie pozwoli³abym ch³opakowi mojej córki przesiadywaæ do 3 w nocy, bo chcia³abym siê wyspaæ...
![]() Powtórzê siê, ale có¿. Wystarczy trochê szczero¶ci, na pewno zrozumie ![]() Chyba nie poczuje siê ura¿ony ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#12 | |
.
Wiadomo¶ci: 28 112
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 378
|
Hahah, a¿ mi siê przypomnia³o kiedy by³am jeszcze nieopierzonym kurczakiem i przychodzi³ do mnie mój pierwszy, ma³o rozgarniêty w kwestii savoir vivre'u (nie kuma³, ¿e gdy zbli¿a siê 22 powinien siê ³adnie po¿egnaæ), ch³opak. Nie wiedzia³am jak mu powiedzieæ, ¿e mi (a tym bardziej moim rodzicom) to nie odpowiada. Ucieka³am siê zatem do sposobów
![]() Nie polecam jednak tej metody, niektóre typy s± bardzo niedomy¶lne ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 298
|
to twój ch³opak, wiêc chyba mo¿esz mu powiedzieæ wprost jak wygl±da sprawa.
swoj± drog±, moja mama np. na mnie krzycza³a, ¿e mój ch³opak wychodzi³ ode mnie o jakiej¶ 2-3 w nocy. wola³a, ¿eby zosta³ na noc albo ¿eby zamówi³ sobie taksówkê b±d¼ zbudzi³ mojego tatê, by go odwie¼æ, bo cholernie siê ba³a, ¿e w nocy mu siê co¶ stanie, ¿e kto¶ go zaczepi/okradnie/pobije ![]()
Postanowienie: je¼dziæ, lataæ, zwiedzaæ za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podró¿e 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podró¿e 2014: Wiedeñ, Bratys³awa, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary¿ K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja np. tak. Skoro zosta³ do pó¼nych godzin nocnych, no to niech ju¿ ¶pi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 298
|
Cytat:
![]() ![]()
Postanowienie: je¼dziæ, lataæ, zwiedzaæ za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podró¿e 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podró¿e 2014: Wiedeñ, Bratys³awa, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Pary¿ K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 10 807
|
Po pierwsze trochê nie mie¶ci mi siê w g³owie by przesiadywaæ u partnera do 3 nad ranem, jakie¶ zasady i szacunek dla prywatno¶ci domowników powinien byæ
![]() Droga Autorko, powiedz mu prosto z mostu jaka jest sytuacja i tyle. Nie rozumiem po co siê szczypaæ i zachodziæ w g³owê jak by tu powiedzieæ bo co¶ tam... Mo¿e ch³opak my¶li, ¿e nie robi to dla Ciebie ¿adnego problemu skoro siê nie odzywasz w tym temacie i tyle. Jest to te¿ kwestia kultury osobistej by wyj¶æ gdy zbli¿a siê pora snu domowników, ale mo¿e na tym poprzestanê ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 825
|
Ani ja, ani moi rodzice nie maj± nic przeciwko, ¿e mój T¿ siedzi u mnie czasem do 2 w nocy.
Jeste¶my doro¶li, nie znamy siê od wczoraj, a zasadami savoir vivr'e mo¿emy siê wykazaæ w innych sytuacjach. T¿ rzadko kiedy zostaje na noc, bo t³umaczy, ¿e niezrêcznie by siê czu³ rano. Ja to rozumiem i sprawa znika. JE¯ELI moi rodzice byliby konserwatywni, powiedzia³abym facetowi wprost i bez ogródek: "S³uchaj, moim rodzicom nie podoba siê fakt, ¿e przesiadujemy do pó¼na. Maj± swoje zdanie w tych sprawach, dlatego nawet nie proponowa³am Ci noclegu." Normalny facet zrozumie, burak nie. Tyle w temacie.
![]() Edytowane przez CytrynowaPannica Czas edycji: 2011-08-01 o 12:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 308
|
Po 1 on siê nawet wychodzi na to, nie zapyta³ czy mo¿e u Ciebie nocowac.
Po 2 jako¶ tak czuje, ¿e krótko siê znacie. Po 3 nie masz konserwatywnych rodziców, bo takowi po 1: by go po pierwszej takiej sytuacji ³adnie podsumowali, po 2 nie dopuszczali do siedzenia do 3 w nocy u Ciebie. T¿ na pocz±tku zwi±zku wychodzi³ o 22. Po prostu tak kultura wymaga by wyj¶c kiedy reszta domowników, jeszcze nie ¶pi. I ta 22 jest w³a¶ciwie tak± przyzwoit± por±. Potem ten czas siê wyd³u¿y³, jak T¿ sta³ siê "swój". Wychodzi o 23, czasami 23.30, bo oboje mamy pracê i wyspac siê trzeba.
Okazje i pomys³y na prezent
![]() |
#20 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 43 642
|
Mówi siê wprost - z kim masz byæ szczera, jak nie ze swoim facetem? Jeszcze pewnie nieraz siê zdarzy, ¿e bêdziesz musia³a z nim omówiæ jak±¶ trudn± kwestiê, problem, powiedzieæ co Ci nie pasuje - ucz siê dobrej komunikacji i wyra¿ania swoich potrzeb, uczuæ wprost. Boisz siê, ¿e siê obrazi? Je¿eli tak siê stanie, to có¿ - buraków nie brakuje i nie warto sobie nimi g³owy zawracaæ.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 17 071
|
Powiedzieæ wprost, ¿e rodzice sobie nie ¿ycz± to raz, dwa- wybacz, ale w mieszkaniu/domu, w którym s± te¿ inni domownicy dla mnie niepowa¿ne jest goszczenie siê do 3 nad ranem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 115
|
Je¶li siê obawiasz, ¿e ch³opak nie zrozumie, to mo¿esz zawsze powiedzieæ, ¿e musisz byc wyspana bo wczesnie wstajesz, bo np gdzie¶ wyje¿dzasz, masz co¶ do za³atwienia, idziesz do pracy. Cokolwiek.
Swoj± drog±, jakby¶ mia³a konserwatywnych rodzicow, to facet nie siedzia³by u Ciebie do 3 tylko góra do 23.
![]() |
#23 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 262
|
Dok³adnie tak. Tym bardziej ¿e je¶li dobrze siê orientuje to masz 19 lat. Dla mnie to ta 3 godzina to stanowczo za d³ugo. To nie przywileje dla par w takim wieku. A jak mu to daæ do zrozumienia? Po prostu powiedzieæ ¿e rodzice sobie tego nie ¿ycz± i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 579
|
mój tz musi wychodziæ ode mnie o 21 bo rodzice chodz± wcze¶nie spaæ a ¿eby wyj¶æ z mojego pokoju trzeba przej¶æ przez ich pokój.
natomiast u t¿ mogê siedzieæ do której chcê, nawet nocowaæ, ma domek jednorodzinny z pustym parterem gdzie kompletnie nikomu nie przeszkadzamy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 004
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 220
|
kur.de dziwne, ¿e wogóle sam tego nie rozumie, ale je¶li tak to mów prosto z mostu, ¿e rodzice na to NIE pozwalaj±
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 880
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 10 182
|
Cytat:
![]() Dziwne, ¿e facet autorki sam siê wpieprza na nocowanie. Rodziców nie pytacie o zgodê? Ja to sra³am w portki, jak pytalam, czy TZ moze nocowac w drugim pokoju po Sylwestrze, a jakos bardzo konserwatywnych rodzicow to nie mam. Mi by bylo po prostu wstyd nocowac chlopa u siebie w domu, jak mieszka w tym samym miescie. Powiedz jegomosci, ze rodzice sa przeciwni nocowaniu i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 24 367
|
A ile Ty masz lat, 12? Po prostu powiedz wprost... serce mu od tego nie piêknie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.