|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
proszę o pomoc!!! :)
drogie Panie,
w Krakowie mieszkam od niedawna i zmuszona jestem - z braku również ograniczonych środków pieniężnych - do używania sprzętu kuchennego będącego na wyposażeniu mieszkania. i tu pojawia się zasadniczy problem bo min. nie ma w nim maszynki do mięsa bądź blendera. czy znacie inny sposób na zmielenie mięsa bądź jesteście mi w stanie powiedzieć gdzie w Krakowie kupie końcówkę blendująca do miksera ale z tradycyjnym wejściem? dołączam zdjęcie miksera - wersja najbardziej podstawowa z gory dziekuje za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: proszę o pomoc!!! :)
Jedyny sklep, który mi przychodzi na myśl to sklep z częściami do AGD, Krasińskiego 11C [obok Izby Celnej - okolice Jubilatu, oszklona kamienica]. Swojego czasu byli naprawdę dobrze wyposażeni.
Z tymże... Z tradycyjnym wejściem czyli takim jak na piórka czy z tradycyjnym czyli takim? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
dokladnie takim jak na piorka - bo takiego wejscia nie mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
To przyznam sie, że sie z czymś takim nie spotkałam.
Prawdę mówiąc wydaje mi się, ze nie ma czegoś takiego... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jest taka końcówka na pewno, bo takową mam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Ja jak mieszkałam na wynajmowanych mieszkaniach, to jak kupowałam mięso, to prosiłam w sklepie, by mi je zmielili... w mięsnych w ktróych kupowałam była to standardowa usługa
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
oj tragedii nie ma.
mozna kupic mieso już zmielone (wiem jest tam wszystko i nic, ale mielone mięso jest ![]() mozna poprosić też w sklepie o zmielenie. więc bez urzadzeń można sobie dac rade.
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
a jak mam ugotowane mięso np z zupy? nie chce jesc ugotowanego, wiec jedynym wyjściem zjedzenia kawałka wołowiny jest jego zmielenie
![]() ![]() ![]() Małgosia89 dzięki za info - to jakieś światełko w tunelu - przynajmniej wiem, że to o czym marze istnieje ![]() pozostałym Paniom dziękuje za rady i gdyby któraś z Was wiedziała gdzie takową końcówkę mogę dostać - będę wdzięczna za info ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Popytaj w tym sklepie, którego podałam Ci adres. Kiedyś byli dobrze wyposażeni, wiec i moze teraz coś takiego mieć będą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale nie spodziewałam się studentki będącej na stancji, że bedzie gotowac zupe na mięsie. więc podziwiam ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy dobrze Cie zrozumiałam, ale nie lepiej kupić jakiś tani blender a nie kombinować z robotem kuchennym?
“Open your eyes, look within. Are you satisfied with the life you're living?” http://akatoja.blogspot.com pierwsze 2 tygodnie "grania" na gitarze=wiem co to są struny: osiągnięcie wiem jak zagrać wlazł kotek na płotek, cel: zagrać scar tissue Red Hotów |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Albo drobniutko pokroić to gotowane mięso z zupy w poprzek włókien jesli to ma być do farszu jakiegoś tak?
Blenderem to wyjdzie niemowlęca paciaja ble |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.