|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dylemat
Witajcie
![]() Mam problem obecnie będę studiowała na drugim roku bioinformatykę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dylemat
Co tu jest do doradzania? Przy takim wyborze, sama musisz zdecydować co chcesz robić, co Cię bardziej kręci.
Mówisz, że skończyłaś już pierwszy rok studiów. Na chemię z takim wynikiem bez problemu się dostaniesz. Jeśli chodzi o medycynę, będziesz musiała sporo jeszcze się podciągnąć. Trzeba się jedynie liczyć z tym, że medycyna nie trwa tylko 5 lat, a dłużej i wymaga systematyczności w nauce. Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Medzczna trwa 6 lat + potem bodaje 3 lub 5 lat na specjalizację(czas zalezy od rodzaju). I nauki jest tyle że nie bardzo da si pracowac... ani nie bardzo ma się gdzie. Po 6 latach są marne grosze. Do tego krojenie trupów, przerabienie ogromnej ilosci pacjentów, układy i układziki, ciagła obserwacja cierpienia, nimożnosc czesto pomożenia, użeranie się z ludzką głupotą..
Po bioinformatyce widzisz już troch co Cois ie bardziej podoba... chemia jest przyszłosciowym kierunkiem, zarówno w badaniach jak i w koncernach chemicznych można dobrze zarobić. Ale najlepszym jest informatyka ze specjalnością programowanie... ludzie Ci pracują już normalnie na 3 roku studiów... a na 4 roku już mozna znaleźc prace gdzie dostaje się 3,5tys NETTO. Więc warto, ale do tego musisz zdać dobrze matematykę rozszerzoną. I najlepiej dostać się na jedną z lepszych uczelni pod wzgledem informatyki lub najlepszych - co Ci wymeczą to procentuje. Podpowiem że Uniwersyet Wrocławski ma jedną z najlepszych informatyk w Europie (okropnie sa wymagający) ale to otwiera potem wszystkie drzwi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zrobisz jak będziesz chciała, ale mam nadzieję, że nie pójdziesz na medycynę, bo nie chciałabym, żeby leczył mnie lekarz, dla którego najważniejsze nie jest moje zdrowie, tylko to, ile to ile trafi z mojej kieszeni do jego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Aż dziw bierze, że "prawdziwi" lekarze nie pracują charytatywnie. I mają czelność pobierać pensje!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Przeczytaj moją wypowiedź jeszcze raz. Powoli. I zwróć szczególnie uwagę na słowo "najważniejsze". A potem zastanów się czy Twoja wypowiedź jest faktycznie na temat w kontekście mojej...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Zrozumiałam, ale idę spać i nie chce mi się debatować. Na pewno uwierzę, że dentysta poszedł na studia, bo najważniejszy dla niego był pacjent i jego zęby. Dobranoc
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Mimo wszystko pieniądze też sie liczą. A dobry zarobek nie wyklucza faktu przyłożenia sie do pracy. Bez względu na to czym się zajmujemy, jeżeli będziemy się opiepszać za przeproszeniem to pożegnamy sie z posadą. Część osób która idzie na studia lekarskie lub prawnicze nie wybiera ich z powodu powołania, tylko dla kasy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a moagłabym wiedzieć co studiujesz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wydaje mi się, że technologia chemiczna najmniej z tych trzech kierunków. Chemia informatyczna i bioinformatyka może być dobrym połączeniem w szczególności jeżeli myśli się o pracy za granicą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.