![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Dziwne ''wynalazki'' dla dzieci.
Jak w temacie, czyli rzeczy dziwne, w sumie nie wiadomo po co sa ale sa
![]() Wg mnie na 1 miejscu powinny znalezc sie ogrodniczki, (najlepiej dzinsowe)dla noworodka ![]() ![]() Puzzle w formie ksiazki, syn dostal takie cudo niedawno i za grosz pojac nie moge, jaki w tym cel. Tylko czytac nie moge, bo syn chce te puzzle ukladac, tyle, ze jak sie je wyjmie to one potem wypadaja, przykleic ich z powrotem nie moge bo dzieciak wie, ze to sa puzzle i ciagle chce je ukladac, ulozy, chce przwrocic strone i puzzle wypadaja ![]() Ciekawa jestem Waszych dziwadel ![]() Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2011-08-10 o 19:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dziwne ''wynalazki'' dla dzieci.
łyżeczka zmieniająca kolor - teoretycznie ma sygnalizowac ze jedzenie za ciepłe - szkoda ze nie widac czy zminiła kolor bo w tym miejscu było własnie jedzenia
![]() ![]() aaaa... jeszcze taka strzykawka do podawania syropków chyna firmy nubby, potrzeba było sporej siły zeby przesunąć tłoczek, co przy wyrywającym sie dziecku było zupełnie niemozliwe
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dekoder płaczu -ja na prawdę nie rozumiem,jak jakiś elektroniczy cudak ma lepiej rozumiec dziecko niz matka
![]() Sukienki i inne ubranka dla lezacych niemowlakow zapinane z tylu na rząd duzych guzików...
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
oj, ubrankowych "wynalazków" jest od groma-np. kostiumy kąpielowe (nawet dwuczęściowe
![]() Szybko nauczyłam się też nie kupować córkom w wieku "leżącym" bluz z kapturem-tylko dziecko uwierają.A pełno w sklepach takich dresików,czy sweterków,czy nie można uszyć z kołnierzykiem?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Mega wąskie bodziaki najlepiej z długim rękawem.
Wyrzuciłam już takich co najmniej pięć sztuk (co ciekawe wszystkie z Tweetim) , które podarowały mi znajome. Najpewniej też nie umiały tych cudeniek założyć dziecku, bo nowiuśkie nic nie sprane. No ja nie wiem co projektant tego typu rzeczy miał w głowie ![]() Tak jak już pisałyście ogrodniczki i sukienki dla noworodków. Okulary przeciwsłoneczne dla niemowlęcia- nie wiem jak wasze pociechy ale moja to by je zaraz obśliniła i połamała ![]() I według mnie może nie dziwny wynalazek ale zbędny- termometr do wody i materacyk- gąbka. Sama takie zakupiłam- tak zeby miec wszystko co potrzebne ![]() Jak za dawnych czasów hihi Teraz jest tyle tych niepotrzebnych gadżetów dla dzieci że szok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A bluzy z kapturem nie są złe ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A ja miałam sztruksiki ogrodniczki i były bardzo wygodne - rozpinane w kroku, na ramionkach i z boku, no nie całkiem dla noworodka oczywiście ale ja wiem na rozmiar 60? cyba, bardzo wygodne na marzec kiedy dziecko sie urodziło.
Termometr też mam, mąż nigdy nie sprawdza łokciem wody więc patrzy ile wskazuje miarka, taki gadżecik. Wczoraj wybrałam sie do Reserved i tam to dopiero jest ciuszków na maluszki mało funkcjonalnych. Aczkolwiek ubierac będzie mama, jesli chce sie męczyć to jej sprawa. Ale ciuszki ładne nie powiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czasem to mam wrażenie, że rodzic nie przyzwyczajając dziecka do różnego rodzaju ubrań sam sobie problem robi ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
ja nie umiałam obsługiwać śpiochów zapinanych w kroku,
zawsze wygodniej było mi zapinać dwa guziki na górze niż sześć na dole |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2868091 0]
Wg mnie na 1 miejscu powinny znalezc sie ogrodniczki, (najlepiej dzinsowe)dla noworodka ![]() ![]() Spodnie ogrodniczki rozpina się tak samo jak śpiochy. Nie rozumiem problemu. Mój syn od 1 miesiąca życia nosił ogrodniczki na spacer, gdy nie było gorąco. Po 1 wygodniejsze niż takie do pasa, bo nic nie ciśnie, po 2 chronią klatkę piersiową dodatkowo (od wiatru np.), po 3 nie trzeba ich zdejmować do przewijania jak np. dresy czy półśpiochy. Dla nas to był produkt nr 1 przez pierwszy rok praktycznie. Cytat:
![]() Kaptur i po sprawie. Gdy jest na głowie, nic nie uwiera. ![]() Teraz nam się sprawdzają do nosidła. Gdy dziecko przyśnie, zakładam kaptur (w chłodny dzień) i mam od razu osłoniętą szyję. ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28688457] Czasem to mam wrażenie, że rodzic nie przyzwyczajając dziecka do różnego rodzaju ubrań sam sobie problem robi ![]() _________________ Dla mnie bzurne są: - bodziaki i inne takie zapinane na plecach. Zwłaszcza dla dzieci leżących. Miałam takie zestawy, dostałam w prezencie, na 56-68cm. Szok. - body na jeden guzik przy szyi z wąskim wycięciem. np. firmy Ewa Klucze, seria Łatek. Raz ubrałam i na tym koniec. Nie dało się tego przez głowę przecisnąć. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
noworodka noworodka a i tak zaraz ktos napisze, ze sa super przez pierwszy rok i co ja sobie wymyslam problem ![]() Mial byc fajny temat a wyszlo jak zwykle ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 Czas edycji: 2011-08-11 o 10:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Tak gwoli ścisłości - spodnie te w najmniejszym rozmiarze są zwykle na 0-3 mce. Naprawdę nie ma obowiązku ubierania ich 3dniowemu dziecku.
![]() ![]() Dzieci są różne. Mój syn nosił do 3 miesiąca niektóre ogrodniczki na r. 56. One wcale nie są z założenia dla świeżo urodzonego dziecka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;28688928]ja nie umiałam obsługiwać śpiochów zapinanych w kroku,
zawsze wygodniej było mi zapinać dwa guziki na górze niż sześć na dole[/QUOTE] Nie wyobrażam sobie przebierać pampersa odpinając za każdym razem górę i ściągając śpiochy całe w dół ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- głupie dla mnie są wózki, króre nie mają skrętnych kółek! MAsakra po prostu, na początku taki miałam i beznadzieja, przy każdym skręcie podnosisz wózek, jak sie przerzucilam na skrętne koła to o niebo lepiej, wygodniej ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Niektóre śpiochy rozpinane na nogach to też chore są, mają takie odstępy między zatrzaskami, że mi dziecko tamtędy stopy wystawiało.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() moze to zalezy tez od wozka,moj sie lekko podbija,wystarczy lekko nacisnac na raczke ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Stokrotko, ja mam skrętne koła z możliwością blokady - rewelacja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28693411]Stokrotko, ja mam skrętne koła z możliwością blokady - rewelacja
![]() ![]() wiem,ze istnieje taka opcja ![]() ![]()
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak, gdy była pogoda "na czapkę", to dla mnie kaptur był zbyt luźny-nie zakrywa czoła i uszu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W gondoli nie trzeba przykrywać czoła, uszy też mają bezwietrznie tam. ![]() A w spacerówce zakładaliśmy cienką czapkę i kaptur na wierzch tak luźno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Na rynku jest tak wiele produktów dla dzieci właśnie po to, żeby każdy wybrał dla siebie i swojego dziecka to, czego wygodniej mu używać.
Jedni wolą skrętne koła w wózku inni nie. Jedni wolą śpiochy rozpinane w kroku inni u góry. Dużo zależy od samego dziecka. Moja starsza córka była bardziej "statyczna" i wspaniale przy niej sprawdziły mi się śpiochy zapinane w kroku. Młodsza to wiercipiętek nawrwany i jak tylko odkryła że ma ręce i nogi i ze może je kontrolować (albo nawet i wcześniej bezwiednie) rozpinała te guziki w kroku i nogi sobie gołe leżały... wiec musiałam jej zakłądać wyłącznie takie zapnane od góry. A i tak bardzo szybko przeszliśmy na zwyczajne piżamki. Co do tych puzzli-książeczek to jakaś pomyłka... już pierwszego dnia się rozsypały i pogubiły nam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
z wynalazków to dziwne są te wszystkie mini jeansy, kurteczki etc. dziecko 0-3 m ich nie potrzebuje. miałam masę takich ubranek i nic nie założyłam. chociaż nie powiem, słodko to wygląda na małych dzieciach.
termołyżeczki tommee tippee są zbędne ale już butelki z termometrem sobie chwaliłam. po kolorze wiadomo było, czy już dobra temperatura, dobre dla początkujących. ![]() nie wiem, czy można tak jednoznacznie stwierdzić, co jest dziwne, bo różnym ludziom przydają się różne rzeczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;2869036 3]heh, napisalam wyraznie, ze dla noworodka , moim zdaniem ubieranie trzydniowego dziecka w dzinsowe ogrodniczki to wyczyn nad wyczyny. I jesli ktos to robi to mu chyle czola bo dla mnie to kosmos.
noworodka noworodka a i tak zaraz ktos napisze, ze sa super przez pierwszy rok i co ja sobie wymyslam problem ![]() Mial byc fajny temat a wyszlo jak zwykle ![]() [/QUOTE] No cóż, temat jak temat ![]() Może wymyślasz ![]() Myślę że z ciekawych wynalazków jest ten w postaci "smoka" z siateczką gdzie dzieciaczek sobie dziamga np. kawałek marchewki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Stokrotko, no widzisz, a ja tak się przyzwyczaiłam do skrętnych kół że nawet na wertepach ich nie blokuję i super mi się jedzie
![]() mini jeansy dla niemowlaka też miałam. Dla mnie ok, brzydka pogoda to były rajstopki i jeansy, super wyjście. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
A ja widziałam podgrzewacz do pampersów
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do chusteczek by sie przydal,bo sa zimne jak diabli ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Chodzik.
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tu byłoby lepsze zastosowanie podgrzewacza,choć też nie kupiłabym takowego ![]() Zamiast chusteczek niektórzy używają przecież wacików moczonych w ciepłej wodzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jesli jestesmy poza domem,to musze ogrzewac chusteczke w dloni,bo mloda wscieklizny dostaje ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
co do jeansów
uważam , że takie zapinane z wielkim guzikiem są beznadziejne, przecież takiemu dziecku wrzyna się to w brzuch . Takich nie zakładałam. Bardzo fajne są w h&m z ściągaczem na brzuchu , nic dziecka nie uwiera . Dla mnie dziwne są śpiewające i gadające nocniki , w sumie każda matka z jaką rozmawiam, testowała i dzieci się boją ![]() Buty dla noworodków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
synek przyjaciółki siadał,sikał..i kiedy tylko nocnik zaczynał grać młody wstawał i zaczynał klaskać...dalej sikajac ![]() a kiedy podrósł wlewał do niego wodę,żeby grał ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:15.