|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubi± aktywno¶æ fizyczn± i chc± spaliæ zbêdne kalorie. Wejd¼, poznaj ¶wiat fitnessu i ró¿ne rodzaje aktywno¶ci fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 123
|
Pilatesowy aerobik - DVD
Czy która¶ z was æwiczy³a b±d¼ æwiczy "Pilatesowy aerobik"? P³yta by³a chyba w majowym numerze Shape. To jest z Kristin McGee. Tytu³ orygina³u "Weight Loss Pilates". Mo¿e co¶ s³ysza³y¶cie? Jak efekty? W jakim czasie?
Pomó¿cie ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- A tutaj link: http://allegro.pl/zestaw-cwiczen-sha...734572352.html |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 84
|
Dot.: Pilatesowy aerobik - DVD
Mam t± p³ytê. To s± cwiczenia na ca³e cia³o - g³ównie na uda, brzuch i ramiona. Wydaje mi siê, ¿e s± dobre i jestem po nich strasznie zmêczona
Ka¿de æwiczenia daj± po jakim¶ czasie efekty
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dziêki za odpowied¼
Ja biegam od kilku tygodni, ale jak narazie nie widzê efektów. Chcia³abym spróbowaæ tych æwiczeñ. Zale¿y mi na schudniêciu na ca³ym ciele (na wadze i cm). Nie chcia³abym, ¿eby mi siê np. rozros³y ramiona. Podobno pilates wyszczupla biodra i ogólnie wyszczupla miêsnie. Jesli zle piszê, poprawcie mnie. Zale¿y mi na w miarê szybkich efektach, inaczej ³atwo tracê zapa³.Mo¿e ktos jeszcze ma do czynienia z t± p³yt±? |
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Powiem Ci, ¿e ja mam po tych æwieczeniach efekty - mimo, ¿e jestem i tak ³akoma na s³odycze i to strasznie
ale to z powodu z³ego stanu mojego umys³u ¿e tak powiem ;/ Je¿eli nie chcesz robiæ æwiczeñ na ramiona to po prostu je omiñ Ale wtedy te¿ jednocze¶nie æwicz± siê mie¶nie brzucha... Te¿ mam s³omiany zapa³ wiêc bardzo dobrze Ciê rozumiem A nie mysla³a¶, ¿eby zamiast biegania przerzuciæ siê na rower? |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Nie mam roweru
My¶lê, ¿e ramiona mi siê nie rozrosn±, jak po si³owni. W koñcu to trochê inny rodzaj æwiczeñ. Mam nadziejê ![]() Bieganie mi nie przeszkadza. Nigdy go nie lubi³am, ale teraz dziêki stronie bieganie.pl lubiê to za du¿o powiedziane, ale poma³u siê przekonujê do biegania. Tam jest program na odchudzanie, zaczyna siê od kilku minut i co najwa¿niejsze biegnie siê bardzo wolno, ¿eby¶ mog³a swobodnie rozmawiaæ. Skoro ty widzisz minimalne efekty, a æwiczysz od niedawna, to spróbujê. Mo¿e i ja zauwa¿ê ![]() Robisz wszystkie naraz æwiczenie? Powodzenie. Nie traæ zapa³u |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Æwiczê na dobr± sprawê od dwóch tygodni
Tam ca³y trening mo¿na podzieliæ na dwie czê¶ci i pocz±tkowo tak robi³am (kondycja nie ta wiêc ¿ebym siê nie zrazi³a za bardzo i nie dosta³a zakwasów ) teraz ju¿ staram siê wykonaæ godzinny trening. Straci³am przez te dwa tygodnie 4 cm w pasie, 3 na biodrach i dwa centymetry na udzie. Czyli chyba nie najgorzej
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 102
|
moim zdaniem to jest bardzo dbra p³yta, ale warto wykonywa w³a¶nie ca³y, pe³ny zestaw
na pocz±tku oczywi¶cie mo¿na dzieliæ, ¿eby siê wzmocniæ, ale jak kondycja dojdzie do siebie-ca³y wg mnie jest intensywmy i bardzo efektywny przy pilatesie trzeba zwracaæ du¿± uwagê na zrównowa¿ony oddech i dok³adne wykonywanie æwiczeñ nie robiæ ruchów "z rozpêdu", ale ¶wiadome, kontrolowane ruchy wtedy siê okazuje, ¿e to, co siê wydawa³o proste, wcale takie nie jest, a do tego wymaga sporo si³y i daje w ko¶æ
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
7LI swietny wynik jak na 2 tygodnie
Szczegolnie przy slabosci do slodyczy. Ja sprobowalam raz calosc, ale jednak wczoraj wlaczylam ten 30 minutowy zestaw. Dzisiaj tez planuje 30 min. Jutro znowu bieganie. Narazie z niego nie rezygnuje, chce zakonczyc moj 12 tyg trening. A zauwazylas jakis ubytek na wadze? |
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
ja tylko tak dodam, ¿e te¿ zaczê³am od 30min jednego uk³adu, i pad³am,
wiêc nie skusi³am siê po drugi, taki nacisk na brzuch ¿e nie dawa³am sobie ¿adnej szansy kontynuowaæ, nastêpnego dnia czy po dwóch, nie pamiêtam, spróbowa³am drugie 30min i okaza³o siê, ¿e æwiczy inne partie wiêc w sumie mo¿liwe by³o pewnie wytrwanie przy ca³o¶ci, i trchê ¿a³owa³am, ¿e siê od pocz±tku nie skusi³am na ca³o¶æ, nie zaryzykowa³am, trzecim razem zrobi³am ca³y, by³ bardzo wyczerpuj±cy, nastêpnego dnia czu³am ca³e cia³o, ale tak przyjemnie, zawsze trudno by³o siê zmobilizowaæ do ca³o¶ci, bo sporo czasu i daje w ko¶æ, pewnie zale¿y jak± kto ma kondycjê i jakie s³abe punkty ale kondycja do¶æ szybko wzrasta, i moim zdaniem warto robic ca³y, jak najwcze¶niej, bo efekty s± niezrównane w porównaniu z wykonaniem po³ówki, ja po pierwszej ca³ej sesji mia³am nastêpnego dnia rano 1,5kg mniej, wody oczywi¶cie, ale by³o ewidentne, ¿e robi rewolucjê w ciele robiæ ca³y co drugi dzieñ np.to znacznie wiêcej ni¿ nawet codziennie po³ówkê, ja bardzo silnie odczu³am, ¿e ten zestaw podkrêca metabolizm do¶c solidnie, i jest potrzeba odpoczynku dzien po, bo daje w ko¶æ, po prostu by trzeciego dnia znów móc wykonaæ æwiczenia prawid³owo gdy robi³am dzieñ po dniu mia³am wra¿enie, ¿e nie wykorzystujê potencja³u zestawu, ani mojego cia³a najlepsze efekty-1 dzieñ 1h tego pilatesa, 2.dzieñ 1h jogi, tak by³o u mnie, nie chcia³o mi siê tej jogi robiæ, ale cia³o potrzebowa³o rozci±niêcia, bo przynajmniej w moim wypadku-ewidentnie praktycznie wszystkie miê¶nie pracowa³y, wiec i potrzebowa³y tego innego dnia, dnia dla relaksu i regeneracji, i ewidentnie potrzebowa³y rozci±gniêcia wiêc pilates generalnie miê¶nie niby wyd³u¿a, ale w tak energetycznej formie pewnie mo¿e i zbijaæ, ja mia³am takie wra¿enie, i stretching czy co¶9w moim wypadku ta joga) jak najbardziej wskazane
|
|
#10 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
tez zestaw bardzo skutecznie tonizuje cia³o,
ale do ubytków wagi potrzebna jest te¿ odpowiednia dieta ![]() ¿adne æwiczenia tego nie zast±pi±, ani nie dadz± bez niej oczekiwanego efektu to dwa nieroz³±czne elementy w drodze do wymarzonej sylwetki
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
organiczam sól ale to nie daje ¿adnych efektów ;( mo¿e znasz jaki¶ sposób na to?
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
to raczej nie problem soli
byæ mo¿e masz jak±¶ nietolerancjê, o której nie wiesz? spróbuj wyeliminowaæ na jaki¶ czas wszystkie produkty zbo¿owe -i siê obserwuj, po jakich¶ 10-14dniach wprowad¼ cos znowu i nastêpnego dnia kontrola wagi powinna pokazaæ, czy jest ró¿nica podobny eksperyment mo¿esz przeprowadziæ z nabia³em, tym sposobem przetestujesz dwa najczêstsze powody nietolerancji pokarmowych czêsto daj±cych efekt zatrzymania wody je¶li codziennie kontroluj±c wagê bêdzie ona podobna, a po zjedzeniu po czasie odstawienia wcze¶niej wyeliminowanego rodzaju produktu waga podskoczy, to bêdzie wiadomo, co jest grane
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

Ka¿de æwiczenia daj± po jakim¶ czasie efekty
Ja biegam od kilku tygodni, ale jak narazie nie widzê efektów. Chcia³abym spróbowaæ tych æwiczeñ. Zale¿y mi na schudniêciu na ca³ym ciele (na wadze i cm). Nie chcia³abym, ¿eby mi siê np. rozros³y ramiona. Podobno pilates wyszczupla biodra i ogólnie wyszczupla miêsnie. Jesli zle piszê, poprawcie mnie. Zale¿y mi na w miarê szybkich efektach, inaczej ³atwo tracê zapa³.
My¶lê, ¿e ramiona mi siê nie rozrosn±, jak po si³owni. W koñcu to trochê inny rodzaj æwiczeñ. Mam nadziejê 

organiczam sól ale to nie daje ¿adnych efektów ;( mo¿e znasz jaki¶ sposób na to?