Pilatesowy aerobik - DVD - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubi± aktywno¶æ fizyczn± i chc± spaliæ zbêdne kalorie. Wejd¼, poznaj ¶wiat fitnessu i ró¿ne rodzaje aktywno¶ci fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-07-26, 17:16   #1
emigrantkaa
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 123

Pilatesowy aerobik - DVD

Czy która¶ z was æwiczy³a b±d¼ æwiczy "Pilatesowy aerobik"? P³yta by³a chyba w majowym numerze Shape. To jest z Kristin McGee. Tytu³ orygina³u "Weight Loss Pilates". Mo¿e co¶ s³ysza³y¶cie? Jak efekty? W jakim czasie?

Pomó¿cie

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

A tutaj link: http://allegro.pl/zestaw-cwiczen-sha...734572352.html
emigrantkaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-27, 23:00   #2
7LI
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 84
Dot.: Pilatesowy aerobik - DVD

Mam t± p³ytê. To s± cwiczenia na ca³e cia³o - g³ównie na uda, brzuch i ramiona. Wydaje mi siê, ¿e s± dobre i jestem po nich strasznie zmêczona Ka¿de æwiczenia daj± po jakim¶ czasie efekty
7LI jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-07-28, 20:43   #3
emigrantkaa
Raczkowanie

Dziêki za odpowied¼ Ja biegam od kilku tygodni, ale jak narazie nie widzê efektów. Chcia³abym spróbowaæ tych æwiczeñ. Zale¿y mi na schudniêciu na ca³ym ciele (na wadze i cm). Nie chcia³abym, ¿eby mi siê np. rozros³y ramiona. Podobno pilates wyszczupla biodra i ogólnie wyszczupla miêsnie. Jesli zle piszê, poprawcie mnie. Zale¿y mi na w miarê szybkich efektach, inaczej ³atwo tracê zapa³.

Mo¿e ktos jeszcze ma do czynienia z t± p³yt±?
Stary 2011-07-28, 21:46   #4
7LI
Raczkowanie

Powiem Ci, ¿e ja mam po tych æwieczeniach efekty - mimo, ¿e jestem i tak ³akoma na s³odycze i to strasznie ale to z powodu z³ego stanu mojego umys³u ¿e tak powiem ;/
Je¿eli nie chcesz robiæ æwiczeñ na ramiona to po prostu je omiñ Ale wtedy te¿ jednocze¶nie æwicz± siê mie¶nie brzucha...
Te¿ mam s³omiany zapa³ wiêc bardzo dobrze Ciê rozumiem
A nie mysla³a¶, ¿eby zamiast biegania przerzuciæ siê na rower?
Stary 2011-07-28, 22:26   #5
emigrantkaa
Raczkowanie

Nie mam roweru My¶lê, ¿e ramiona mi siê nie rozrosn±, jak po si³owni. W koñcu to trochê inny rodzaj æwiczeñ. Mam nadziejê
Bieganie mi nie przeszkadza. Nigdy go nie lubi³am, ale teraz dziêki stronie bieganie.pl lubiê to za du¿o powiedziane, ale poma³u siê przekonujê do biegania. Tam jest program na odchudzanie, zaczyna siê od kilku minut i co najwa¿niejsze biegnie siê bardzo wolno, ¿eby¶ mog³a swobodnie rozmawiaæ.
Skoro ty widzisz minimalne efekty, a æwiczysz od niedawna, to spróbujê. Mo¿e i ja zauwa¿ê
Robisz wszystkie naraz æwiczenie?

Powodzenie. Nie traæ zapa³u
Stary 2011-07-29, 21:05   #6
7LI
Raczkowanie

Æwiczê na dobr± sprawê od dwóch tygodni Tam ca³y trening mo¿na podzieliæ na dwie czê¶ci i pocz±tkowo tak robi³am (kondycja nie ta wiêc ¿ebym siê nie zrazi³a za bardzo i nie dosta³a zakwasów ) teraz ju¿ staram siê wykonaæ godzinny trening. Straci³am przez te dwa tygodnie 4 cm w pasie, 3 na biodrach i dwa centymetry na udzie. Czyli chyba nie najgorzej
Stary 2011-08-01, 14:41   #7
macerata
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 102

moim zdaniem to jest bardzo dbra p³yta, ale warto wykonywa w³a¶nie ca³y, pe³ny zestaw
na pocz±tku oczywi¶cie mo¿na dzieliæ, ¿eby siê wzmocniæ, ale jak kondycja dojdzie do siebie-ca³y
wg mnie jest intensywmy i bardzo efektywny

przy pilatesie trzeba zwracaæ du¿± uwagê na zrównowa¿ony oddech i dok³adne wykonywanie æwiczeñ
nie robiæ ruchów "z rozpêdu", ale ¶wiadome, kontrolowane ruchy
wtedy siê okazuje, ¿e to, co siê wydawa³o proste, wcale takie nie jest, a do tego wymaga sporo si³y i daje w ko¶æ

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-08-04, 21:53   #8
emigrantkaa
Raczkowanie

7LI swietny wynik jak na 2 tygodnie Szczegolnie przy slabosci do slodyczy. Ja sprobowalam raz calosc, ale jednak wczoraj wlaczylam ten 30 minutowy zestaw. Dzisiaj tez planuje 30 min. Jutro znowu bieganie. Narazie z niego nie rezygnuje, chce zakonczyc moj 12 tyg trening.
A zauwazylas jakis ubytek na wadze?
Stary 2011-08-04, 23:10   #9
macerata
Zakorzenienie

ja tylko tak dodam, ¿e te¿ zaczê³am od 30min jednego uk³adu, i pad³am,
wiêc nie skusi³am siê po drugi, taki nacisk na brzuch ¿e nie dawa³am sobie ¿adnej szansy kontynuowaæ,
nastêpnego dnia czy po dwóch, nie pamiêtam, spróbowa³am drugie 30min i okaza³o siê, ¿e æwiczy inne partie wiêc w sumie mo¿liwe by³o pewnie wytrwanie przy ca³o¶ci, i trchê ¿a³owa³am, ¿e siê od pocz±tku nie skusi³am na ca³o¶æ, nie zaryzykowa³am,
trzecim razem zrobi³am ca³y, by³ bardzo wyczerpuj±cy, nastêpnego dnia czu³am ca³e cia³o, ale tak przyjemnie,
zawsze trudno by³o siê zmobilizowaæ do ca³o¶ci, bo sporo czasu i daje w ko¶æ,
pewnie zale¿y jak± kto ma kondycjê i jakie s³abe punkty
ale kondycja do¶æ szybko wzrasta, i moim zdaniem warto robic ca³y, jak najwcze¶niej,
bo efekty s± niezrównane w porównaniu z wykonaniem po³ówki,
ja po pierwszej ca³ej sesji mia³am nastêpnego dnia rano 1,5kg mniej, wody oczywi¶cie, ale by³o ewidentne, ¿e robi rewolucjê w ciele

robiæ ca³y co drugi dzieñ np.to znacznie wiêcej ni¿ nawet codziennie po³ówkê,
ja bardzo silnie odczu³am, ¿e ten zestaw podkrêca metabolizm do¶c solidnie,
i jest potrzeba odpoczynku dzien po, bo daje w ko¶æ,
po prostu by trzeciego dnia znów móc wykonaæ æwiczenia prawid³owo
gdy robi³am dzieñ po dniu mia³am wra¿enie, ¿e nie wykorzystujê potencja³u zestawu, ani mojego cia³a

najlepsze efekty-1 dzieñ 1h tego pilatesa, 2.dzieñ 1h jogi, tak by³o u mnie,
nie chcia³o mi siê tej jogi robiæ, ale cia³o potrzebowa³o rozci±niêcia,
bo przynajmniej w moim wypadku-ewidentnie praktycznie wszystkie miê¶nie pracowa³y, wiec i potrzebowa³y tego innego dnia, dnia dla relaksu i regeneracji,
i ewidentnie potrzebowa³y rozci±gniêcia
wiêc pilates generalnie miê¶nie niby wyd³u¿a, ale w tak energetycznej formie pewnie mo¿e i zbijaæ, ja mia³am takie wra¿enie,
i stretching czy co¶9w moim wypadku ta joga) jak najbardziej wskazane
Stary 2011-08-06, 11:44   #10
7LI
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emigrantkaa Poka¿ wiadomo¶æ
7LI swietny wynik jak na 2 tygodnie Szczegolnie przy slabosci do slodyczy. Ja sprobowalam raz calosc, ale jednak wczoraj wlaczylam ten 30 minutowy zestaw. Dzisiaj tez planuje 30 min. Jutro znowu bieganie. Narazie z niego nie rezygnuje, chce zakonczyc moj 12 tyg trening.
A zauwazylas jakis ubytek na wadze?
Uuu z wag± to mam ciê¿ko bo raz mi skacze do góry raz opada - straszna hustawka ;/ przez te dwa tygodnie straci³am mo¿e ok 1,5 kilograma a teraz mi podskoczy³o do starej wagi

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Napisane przez macerata Poka¿ wiadomo¶æ
najlepsze efekty-1 dzieñ 1h tego pilatesa, 2.dzieñ 1h jogi, tak by³o u mnie,
nie chcia³o mi siê tej jogi robiæ, ale cia³o potrzebowa³o rozci±niêcia,
bo przynajmniej w moim wypadku-ewidentnie praktycznie wszystkie miê¶nie pracowa³y, wiec i potrzebowa³y tego innego dnia, dnia dla relaksu i regeneracji,
i ewidentnie potrzebowa³y rozci±gniêcia
wiêc pilates generalnie miê¶nie niby wyd³u¿a, ale w tak energetycznej formie pewnie mo¿e i zbijaæ, ja mia³am takie wra¿enie,
i stretching czy co¶9w moim wypadku ta joga) jak najbardziej wskazane
joga jest z tym dobra, ¿e faktycznie siê æwiczy miê¶nie a nie odczuwa siê a¿ takiego zmêczenia... Przynajmnej ja mam takie do¶wiadczenie
Stary 2011-08-06, 16:00   #11
macerata
Zakorzenienie

tez zestaw bardzo skutecznie tonizuje cia³o,
ale do ubytków wagi potrzebna jest te¿ odpowiednia dieta
¿adne æwiczenia tego nie zast±pi±, ani nie dadz± bez niej oczekiwanego efektu
to dwa nieroz³±czne elementy w drodze do wymarzonej sylwetki

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-06, 17:23   #12
7LI
Raczkowanie

Cytat:
tez zestaw bardzo skutecznie tonizuje cia³o,
ale do ubytków wagi potrzebna jest te¿ odpowiednia dieta
¿adne æwiczenia tego nie zast±pi±, ani nie dadz± bez niej oczekiwanego efektu
to dwa nieroz³±czne elementy w drodze do wymarzonej sylwetki
U mnie problem polega (poza sk³onno¶ci± do s³odyczy ;D ) na tym, ¿e bardzo ³atwo gromadzi siê woda w organizmie ;/wydaje mi siê, ¿e to jest g³ówny powód skoków mojej wagi organiczam sól ale to nie daje ¿adnych efektów ;( mo¿e znasz jaki¶ sposób na to?
Stary 2011-08-06, 18:51   #13
macerata
Zakorzenienie

to raczej nie problem soli

byæ mo¿e masz jak±¶ nietolerancjê, o której nie wiesz?
spróbuj wyeliminowaæ na jaki¶ czas wszystkie produkty zbo¿owe -i siê obserwuj,
po jakich¶ 10-14dniach wprowad¼ cos znowu i nastêpnego dnia kontrola wagi powinna pokazaæ, czy jest ró¿nica

podobny eksperyment mo¿esz przeprowadziæ z nabia³em, tym sposobem przetestujesz dwa najczêstsze powody nietolerancji pokarmowych czêsto daj±cych efekt zatrzymania wody

je¶li codziennie kontroluj±c wagê bêdzie ona podobna, a po zjedzeniu po czasie odstawienia wcze¶niej wyeliminowanego rodzaju produktu waga podskoczy, to bêdzie wiadomo, co jest grane
Stary 2011-08-07, 20:53   #14
7LI
Raczkowanie

Cytat:
to raczej nie problem soli

byæ mo¿e masz jak±¶ nietolerancjê, o której nie wiesz?
spróbuj wyeliminowaæ na jaki¶ czas wszystkie produkty zbo¿owe -i siê obserwuj,
po jakich¶ 10-14dniach wprowad¼ cos znowu i nastêpnego dnia kontrola wagi powinna pokazaæ, czy jest ró¿nica

podobny eksperyment mo¿esz przeprowadziæ z nabia³em, tym sposobem przetestujesz dwa najczêstsze powody nietolerancji pokarmowych czêsto daj±cych efekt zatrzymania wody

je¶li codziennie kontroluj±c wagê bêdzie ona podobna, a po zjedzeniu po czasie odstawienia wcze¶niej wyeliminowanego rodzaju produktu waga podskoczy, to bêdzie wiadomo, co jest grane
Bardzo dziêkuje za odpowiedz! Tak zrobie
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.