|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jaki sposób na szybkie przetłuszczanie ?
Ratunku! ;(
mam problem z mocno przetłuszczającymi się włsoami, i nie mówię tu o 2-3 dniach, bo miec swieze włosy przez 2 dni to marzenie. Wystarczy jak umyję rano, a wieczorem juz mam smalczyk ;( to jest tragedia C czy znacie jakies skuteczne sposoby na zmniejszenie wydzielania tego paskudnego łoju ??? dodam że mam 15 lat. I chodzi mi o jakies domowe a nie szampony których kupiłam juz mnostwo w swoim zyciu dotychczas i niewele pomogły ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jaki sposób na szybkie przetłuszczanie ?
ja "nauczyłam" nieco moje włosy się tak strasznie nie przetłuszczac, bo kiedyś miałam podobną sytuację jak Ty.
zaczęłam myć je co drugi dzień i tak jak kiedyś już pod koniec pierwszego dnia miałam tłuste tak teraz dzieje się tak dopiero pod koniec drugiego dnia. po drugie odkąd zaczęłam stosować raz w tygodniu maseczkę z żółtka jajka i olejku rycynowego to zauważyłam, że po tym zabiegu włosy są bardziej sztywne i wolniej się przetłuszczają
#3 |
Przyczajenie
|
Witaj,ja w twoim wieku miałam identycznie :/ myłam włosy rano a jak wracałam ok 16 to byly nieświeże w tamtym okresie zdarzało mi sie je myć nawet 2x dziennie.Z biegiem lat sie polepszylo,tzn na drugi dzień włosy nie są jakoś przetluszczone ale zle sie ukladaja,brakuje im puszystosci. Wiesz co ja zaobserwowałam ,ze u mnie np kofeina ma wpływ na prace gruczołów łojowych na skorze glowy,cerze. Do tej pory stosuje np serie Seboradin niger z czarna rzodkwią,ale bardziej na wypadanie bo ma maly wplyw na zapobieganie przetluszczania. Nie wiem co ci doradzic,myj wlosy lekkim szamponem np z cytryna,zielonym ogorkiem albo head&shoulders ale on przesusza wlosy na calej dlugosci. Nie obciazaj ich maskami,odzywkami. Do takich wlosow dobre sa odzywki typowo do tlustych wlosow w spray'u pantene taka ma ja kiedys stosowalam sunsilk do tlustych wlosow.Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
The Pink Power Mołderajtor
|
Skorzystaj z wyszukiwarki i poszukaj obszernego wątku nt. tego problemu.
Znajdziesz tam wiele porad.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:16.