|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi zwi±zane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
TABLETKI-czy to przez nie?
Witam.
Otó¿ biorê tabletki antykoncepcyjne od jaki¶ 6 miesiêcy, wcze¶niej nie zauwa¿y³am tego problemu ale ostatnio, gdy jestem na jakie¶ imprezie i pije alkohol, niezale¿nie czy wódka czy whisky, wystêpuj± u mnie z rana wymioty oraz bóle brzucha, nawet je¶li w nocy nie pi³am na domiar za du¿o, wcze¶niej gdy wypi³am nawet wiêcej nic takiego nie mia³o miejsca, lecz ostatnio dzieje siê tak ci±gle. Czym to mo¿e byæ spowodowane? Czy teraz nagle zaczê³o siê to dziaæ przez te tabletki ,chocia¿ wcze¶niej nie mia³o nic takiego miejsca? Zastanawiam siê nad zmiana tabletek na inne ale czy to co¶ da? Proszê o pomoc co o tym s±dzicie i wasze opinie. Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 017
|
Dot.: TABLETKI-czy to przez nie?
Zarówno tabletki, jak i alkohol korzystaj± z jednego organu - z w±troby. Nie do¶æ, ¿e zajmuje siê hormonami, to jeszcze zajêta jest usuwaniem toksyn z organizmu. Bardzo mo¿liwe, ¿e po prostu tak reagujesz. Ja bym na Twoim miejscu zbada³a sobie w±trobê - alat i aspat. Lepiej dmuchaæ na zimne, ni¿ potem mieæ powa¿ne problemy z rozregulowan± gospodark± hormonaln±.
|
|
|
|
|
#3 |
|
amor vincit omnia
Wiadomo¶ci: 20 132
|
Dot.: TABLETKI-czy to przez nie?
mo¿liwe, ze dochodzi do takiej interakcji, ¿e w±troba po prostu nie radzi sobie z podwójnym obci±zeniem.
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.