|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 221
|
Tatuaz na plamie barwnikowej
Witam, zastanawiam sie czy mozna zrobic tatuaz na plamie barwnikowej na skorze? Mam plame barwnikowa na stopie, koloru brazowego, 2x3cm, mam ja od urodzenia - nie jest to plama nabyta.
Czy wie ktos moze czy mozna wogole taka plame pokryc tatuazem? Trzeba jakies badania zrobic? Boje sie zeby nie bylo zadnych komplikacji, zeby nie daj Boze jakis rak nie wyszedl za kilka lat... Probowalam znalezc cos w internecie ale nic nie znalazlam. Pytalam sie jednego tatuazysty to powiedzial ze mozna bez problemu. Ale sama nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 32 059
|
Dot.: Tatuaz na plamie barwnikowej
Z tego co wiem, to mo¿na. Zagro¿eniem s± pieprzyki, ale takie plamy, które ma siê od urodzenia to zazwyczaj nie s± niebezpieczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
*sportaddict*
Wiadomo¶ci: 12 127
|
poka¿ dermatologowi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 098
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 249
|
Cytat:
![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel ![]() Edytowane przez julianna-p Czas edycji: 2011-08-10 o 17:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 933
|
tak, poza tym powinna¶ zapytaæ o to kilku dobrych tatuatorów. mój, któremu da³abym wszystko ze sob± zrobiæ, powiedzia³ tylko, ¿e nie zrobi³by tatua¿u na czym¶ wypuk³ym - a pyta³am, bo sama mam spooooro pieprzyków na ciele.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 33 255
|
Cytat:
Robi³am na tym tatua¿, bo tatuator, podobnie jak dermatolog, nie widzia³ przeciwwskazañ, piêknie siê wygoi³ i póki co nic siê nie dzieje.
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
hihi, tez mam plame kilka tonow ciemniejsza od skory, jest plaska jak skora - nie ma zadnych wypuklosci, pozniej moze wkleje zdjecie.
Strasznie chcialabym ja zaslonic tatuazem, tylko naprawde boje sie zeby nie bylo np. za 10 lat powiklan.... Tatuator u ktorego robilam juz jeden tatuaz powiedzial wlasnie ze bez problemu mozna robic na takiej plamie tatuaz, tylko trzeba jakas masc nalozyc godzine przed robieniem tatuazu. Najlepiej jeszcze do dermatologa isc, on pobiera jakies probki plamy do badan? Hihi a ty cala plame zakrylas tym tatuazem? Zastanawialam sie tez, czy nie zrobic obok plamy wzrorku, ale chyba ta plama jeszcze bardziej rzucalaby sie w oczy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 33 255
|
Cytat:
Nie zakrywa³am plamy tatua¿em, bo mi ta plama nigdy nie przeszkadza³a, jest mniej wiêcej wielko¶ci d³oni, mam j± od urodzenia i po prostu jest czê¶ci± mnie. To, ¿e mam na niej tatua¿ wynika z umiejscowienia plamy oraz wielko¶ci i kszta³tu tatua¿u - nie by³o wyj¶cia, musia³ wej¶æ na plamê, aby by³ taki jak chcia³am. Zastanów siê powa¿nie nad wzorem, je¶li chcesz odci±gn±æ od plamy uwagê, to zaprojektuj wzór tak, aby by³ wystarczaj±co du¿y i absorbuj±cy uwagê, rozmywaj±cy plamê, a nie koncentruj±cy na niej wzrok. Jak± ma¶ci± tatuator chce to smarowaæ...? Mi próbek nie pobierano.
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 532
|
Zale¿y od tego jak to wygl±da.
Przede wszystkim pokaza³abym znamiê dermatologowi i zapyta³a o tatua¿. Je¶li jest to tylko przebarwienie skóry to nie powinno byæ problemów. Jesli jednak to znamiê albo pieprz to tatua¿ mo¿e w tym miejscu byc nie wskazany. Musia³am zmieniaæ wzór tatua¿u (fragmentu w³a¶ciwie) bo mia³am znamiê po którym nie wolno by³o tatuowaæ. Zawsze lepiej dopytaæ ni¿ potem mieæ problemy. Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
hej, narazie mysle nad tatuazem wokol plamy... na samej plamie troche sie boje robic. Jeszcze skonsultuje z dermatologiem.
No ale pozostanmy przy pomysle wokol plamy, myslicie ze plame bardziej widac? Czy moze lepiej zrobic na drugiej nodze? Wkleje zdjecie o jaki tatuaz mi chodzi i zdjecie gdzie mam narysowany prowizorycznie tatuaz (nie umiem malowac wiec nie wyszlo za pieknie ![]() Od dawna jestem uczulona na ta plame, w dziecinstwie strasznie sie jej wstydzilam, dlatego pytam o szczera odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usuniête
|
a nie my¶la³a¶ o takim uk³adzie? nie zwracaj uwagi na jako¶æ malunku bo "artysta" ze mnei kiepski , w dobrym studiu tatua¿u facet indywidualnie za drobn± dop³at± zrobi CI pasuj±cy wzór. Z jednej strony taki uk³ad sprawi ze plama bêdzie widoczna ale z drugiej mo¿e daæ ¶wietny efekt. Nie wiem sk±d jeste¶ ale we Wroc³awiu mogê Ci poleciæ na prawdê dobrego faceta który robi w rozs±dnych cenach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Duzy troche ten kwiatek
![]() Chodzi mniej wiecej o cos takiego, ze tatuaz owija lekko plame, ale nie nachodzi na nia... co o tym myslicie? Bardziej widac plame czy moze jednak mniej byloby ja widac przy tatuazu? Zalaczylam przykladowe zdjecie ![]() Edytowane przez flower21 Czas edycji: 2011-08-11 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usuniête
|
w³asnie o to mi chodzi³o zeby plamê wkomponowaæ we wzór tatuazu
![]() ![]() Przy dobrym projekcie znamiê powinno byæ mniej widoczne lub po prostu podkre¶laæ sam tatua¿ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.