Tatuaz na plamie barwnikowej - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-08-10, 15:27   #1
flower21
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 221

Tatuaz na plamie barwnikowej

Witam, zastanawiam sie czy mozna zrobic tatuaz na plamie barwnikowej na skorze? Mam plame barwnikowa na stopie, koloru brazowego, 2x3cm, mam ja od urodzenia - nie jest to plama nabyta.
Czy wie ktos moze czy mozna wogole taka plame pokryc tatuazem? Trzeba jakies badania zrobic? Boje sie zeby nie bylo zadnych komplikacji, zeby nie daj Boze jakis rak nie wyszedl za kilka lat...
Probowalam znalezc cos w internecie ale nic nie znalazlam. Pytalam sie jednego tatuazysty to powiedzial ze mozna bez problemu. Ale sama nie wiem...
flower21 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-10, 15:29   #2
visionAM
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 32 059
Dot.: Tatuaz na plamie barwnikowej

Z tego co wiem, to mo¿na. Zagro¿eniem s± pieprzyki, ale takie plamy, które ma siê od urodzenia to zazwyczaj nie s± niebezpieczne
visionAM jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-10, 15:44   #3
vadi
*sportaddict*

Wiadomo¶ci: 12 127

poka¿ dermatologowi
vadi jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-10, 16:03   #4
tekila901
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 098

Cytat:
Napisane przez flower21 Poka¿ wiadomo¶æ
Witam, zastanawiam sie czy mozna zrobic tatuaz na plamie barwnikowej na skorze? Mam plame barwnikowa na stopie, koloru brazowego, 2x3cm, mam ja od urodzenia - nie jest to plama nabyta.
Czy wie ktos moze czy mozna wogole taka plame pokryc tatuazem? Trzeba jakies badania zrobic? Boje sie zeby nie bylo zadnych komplikacji, zeby nie daj Boze jakis rak nie wyszedl za kilka lat...
Probowalam znalezc cos w internecie ale nic nie znalazlam. Pytalam sie jednego tatuazysty to powiedzial ze mozna bez problemu. Ale sama nie wiem...
mo¿na
Stary 2011-08-10, 17:40   #5
julianna-p
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 249

Cytat:
mozna jak najbardziej, ja mam tatuaz na bliznie pooparzeniowej i tez nie bylo zadnych przeciwskazan ( sam tatuaz powstal prawie 2 lata po powstaniu pomyslu bo przekonywala mnie znajoma pielegniarka , ze lepiej nie, lekarz rozwial wszelkie obawy i potwierdzam , ze jest ok)

„Mo¿e siê zdarzyæ, ¿e urodzi³a¶ siê bez skrzyde³, ale najwa¿niejsze, ¿eby¶ nie przeszkadza³a im wyrosn±æ.” Coco Chanel

Edytowane przez julianna-p
Czas edycji: 2011-08-10 o 17:59
julianna-p jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-10, 21:40   #6
_stardust
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 933

tak, poza tym powinna¶ zapytaæ o to kilku dobrych tatuatorów. mój, któremu da³abym wszystko ze sob± zrobiæ, powiedzia³ tylko, ¿e nie zrobi³by tatua¿u na czym¶ wypuk³ym - a pyta³am, bo sama mam spooooro pieprzyków na ciele.
_stardust jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-11, 08:42   #7
hihi
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 33 255

Cytat:
Mo¿na mo¿na, mam ten sam problem - od urodzenia mam spora plamê kilka tonów ciemniejsz± od reszty skóry, rozmawia³am o tym z moim dermatologiem i powiedzia³, ¿e nale¿y to traktowaæ jak zwyk³± skórê, ¿e nie jest to ¿adna zmiana, z któr± co¶ siê bêdzie dzia³o lub mog³oby siê dziaæ, jak z pieprzykami czy jakimi¶ wypuk³ymi znamionami.

Robi³am na tym tatua¿, bo tatuator, podobnie jak dermatolog, nie widzia³ przeciwwskazañ, piêknie siê wygoi³ i póki co nic siê nie dzieje.

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 10:03   #8
flower21
Raczkowanie

hihi, tez mam plame kilka tonow ciemniejsza od skory, jest plaska jak skora - nie ma zadnych wypuklosci, pozniej moze wkleje zdjecie.
Strasznie chcialabym ja zaslonic tatuazem, tylko naprawde boje sie zeby nie bylo np. za 10 lat powiklan....
Tatuator u ktorego robilam juz jeden tatuaz powiedzial wlasnie ze bez problemu mozna robic na takiej plamie tatuaz, tylko trzeba jakas masc nalozyc godzine przed robieniem tatuazu.
Najlepiej jeszcze do dermatologa isc, on pobiera jakies probki plamy do badan?

Hihi a ty cala plame zakrylas tym tatuazem?
Zastanawialam sie tez, czy nie zrobic obok plamy wzrorku, ale chyba ta plama jeszcze bardziej rzucalaby sie w oczy...
Stary 2011-08-11, 10:11   #9
hihi
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 33 255

Cytat:
hihi, tez mam plame kilka tonow ciemniejsza od skory, jest plaska jak skora - nie ma zadnych wypuklosci, pozniej moze wkleje zdjecie.
Strasznie chcialabym ja zaslonic tatuazem, tylko naprawde boje sie zeby nie bylo np. za 10 lat powiklan....
Tatuator u ktorego robilam juz jeden tatuaz powiedzial wlasnie ze bez problemu mozna robic na takiej plamie tatuaz, tylko trzeba jakas masc nalozyc godzine przed robieniem tatuazu.
Najlepiej jeszcze do dermatologa isc, on pobiera jakies probki plamy do badan?

Hihi a ty cala plame zakrylas tym tatuazem?
Zastanawialam sie tez, czy nie zrobic obok plamy wzrorku, ale chyba ta plama jeszcze bardziej rzucalaby sie w oczy...
Ja tê palmê mia³am ogl±dan± przez kilku dermatologów ju¿ jak by³am dzieckiem i ju¿ wtedy mówiono, ¿e to tak naprawdê zwyk³a skóra i nie ma siê czego obawiaæ, ¿e ludzie rodz± siê z takimi przebarwieniami i to nic niezwyk³ego.

Nie zakrywa³am plamy tatua¿em, bo mi ta plama nigdy nie przeszkadza³a, jest mniej wiêcej wielko¶ci d³oni, mam j± od urodzenia i po prostu jest czê¶ci± mnie. To, ¿e mam na niej tatua¿ wynika z umiejscowienia plamy oraz wielko¶ci i kszta³tu tatua¿u - nie by³o wyj¶cia, musia³ wej¶æ na plamê, aby by³ taki jak chcia³am.

Zastanów siê powa¿nie nad wzorem, je¶li chcesz odci±gn±æ od plamy uwagê, to zaprojektuj wzór tak, aby by³ wystarczaj±co du¿y i absorbuj±cy uwagê, rozmywaj±cy plamê, a nie koncentruj±cy na niej wzrok.

Jak± ma¶ci± tatuator chce to smarowaæ...?

Mi próbek nie pobierano.
Stary 2011-08-11, 10:40   #10
b81178b269e08d95a129c14357e5342d01087ca7_5f61477259828
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 532

Zale¿y od tego jak to wygl±da.

Przede wszystkim pokaza³abym znamiê dermatologowi i zapyta³a o tatua¿. Je¶li jest to tylko przebarwienie skóry to nie powinno byæ problemów. Jesli jednak to znamiê albo pieprz to tatua¿ mo¿e w tym miejscu byc nie wskazany.

Musia³am zmieniaæ wzór tatua¿u (fragmentu w³a¶ciwie) bo mia³am znamiê po którym nie wolno by³o tatuowaæ.

Zawsze lepiej dopytaæ ni¿ potem mieæ problemy.

Powodzenia
b81178b269e08d95a129c14357e5342d01087ca7_5f61477259828 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-11, 16:02   #11
flower21
Raczkowanie

hej, narazie mysle nad tatuazem wokol plamy... na samej plamie troche sie boje robic. Jeszcze skonsultuje z dermatologiem.
No ale pozostanmy przy pomysle wokol plamy, myslicie ze plame bardziej widac? Czy moze lepiej zrobic na drugiej nodze? Wkleje zdjecie o jaki tatuaz mi chodzi i zdjecie gdzie mam narysowany prowizorycznie tatuaz (nie umiem malowac wiec nie wyszlo za pieknie ) chodzi mniej wiecej o wyglad calosci, czy jeszcze bardziej widac ta plame, czy tatuaz chodz troche ja przyslania?
Od dawna jestem uczulona na ta plame, w dziecinstwie strasznie sie jej wstydzilam, dlatego pytam o szczera odpowiedz
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG0951.jpg (16,9 KB, 25 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg CIMG0953.jpg (16,3 KB, 19 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg tatuaze-na-stopie-1811_3.jpg (15,0 KB, 18 za³adowañ)

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 21:27   #12
Konto usuniête

a nie my¶la³a¶ o takim uk³adzie? nie zwracaj uwagi na jako¶æ malunku bo "artysta" ze mnei kiepski , w dobrym studiu tatua¿u facet indywidualnie za drobn± dop³at± zrobi CI pasuj±cy wzór. Z jednej strony taki uk³ad sprawi ze plama bêdzie widoczna ale z drugiej mo¿e daæ ¶wietny efekt. Nie wiem sk±d jeste¶ ale we Wroc³awiu mogê Ci poleciæ na prawdê dobrego faceta który robi w rozs±dnych cenach
b81178b269e08d95a129c14357e5342d01087ca7_5f61477259828 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-11, 21:50   #13
flower21
Raczkowanie

Duzy troche ten kwiatek chcialabym wlasnie taki delikatny jak na poprzednim zdjeciu, zeby mial takie dlugie zawijasy rozne i tu kwiatek, tam kwiatek:P tylko moze jakos to obwinac wokol plamy...

Chodzi mniej wiecej o cos takiego, ze tatuaz owija lekko plame, ale nie nachodzi na nia... co o tym myslicie? Bardziej widac plame czy moze jednak mniej byloby ja widac przy tatuazu? Zalaczylam przykladowe zdjecie
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg nowe.jpg (29,2 KB, 20 za³adowañ)

Edytowane przez flower21
Czas edycji: 2011-08-11 o 22:04
Stary 2011-08-12, 10:21   #14
Konto usuniête

w³asnie o to mi chodzi³o zeby plamê wkomponowaæ we wzór tatuazu tylko wykonanie trochê kiepskie mi wysz³o, he he artysta plastyk ze mnie taki jak z koziej d*** tr±bka

Przy dobrym projekcie znamiê powinno byæ mniej widoczne lub po prostu podkre¶laæ sam tatua¿
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:57.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.