|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
L`Occitane - opinie, doswiadczenia
Tak sie zdarzylo, ze mam ostatnio bardzo po drodze do ich sklepiku i kusza mnie ich pieknie pachnace kosmetyki (ale ceny trzymaja ciekawosc na wodzy).
Zastanawiaja mnie zwlaszcza ich odzywki i maski do wlosow - czy warto sie na nie szarpac. Szamponow mialam kilka probek i poza tym, ze pachna oblednie, to w sumie, jak to sie mowi, dupy nie urywaja (sklady maja calkiem porzadne, ale nic poza tym). Ostatnio zainteresowal mnie ten olejek. Nalozylam kapke na koncowki i musze przyznac, ze bylo bardzo przyjemnie! Wlosy zachwycaly zapachem niemal dwa dni, a poza tym byly mieciutkie, nawilzone i chyba zabezpieczone, a przy tym nie przetluscily sie (z czym mam problem, jesli chodzi o stosowanie olei na koncowki). Niestety, nie znalazlam nigdzie skladu, jak znow bede w sklepie, to zrobie zdjecie. Macie jakies doswiadczenia z ta marka? Przeszukalam forum i nic nie znalazlam, buszowalam w KWC i tez srednio Troche mnie to zdziwilo, wiec postanowilam zalozyc ten temat.
(\__/) { ^y^} Edytowane przez szmyrk Czas edycji: 2014-04-04 o 12:11 Powód: literowki |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: L`Occitane - opinie, doswiadczenia
Bardzo sobie chwalę tę markę - szczególnie w pielęgnacji twarzy. Tak szczerze, to już od dłuższego czasu zabieram się za dopisanie kilku recenzji na kwc... i jakoś tak mi nie po drodze
![]() Z produktów do włosów miałam tylko szampon, odżywkę i maskę z serii, z której pokazałaś ten olejek. Na początku byłam zachwycona, ale z czasem moje włosy się przyzwyczaiły - tzn. owszem, były przez cały czas w dobrym stanie... ale czegoś mi brakowało, nie układały się dokładnie tak, jakbym tego chciała. Odstawiłam i przerzuciłam się (na jakiś czas- ok 2 miesięcy) wtedy z powrotem na mniej naturalne produkty do pielęgnacji włosów ( pokusiłam się nawet o mocno sls'ową i naszpikowaną silikonami pielęgnację John'a Friedy) i po tym włosy odżyły. Niedawno znów powróciłam do pielęgnacji włosów l'occitane i efekt ponownie jest zachwycający. Także, podsumowując, uważam te produkty za dobre, nawet bardzo... tyle, że moje włosy potrzebują co kilka miesięcy odmiany ![]() Dodam jeszcze, że od lat chodzę do jednego fryzjera - niedawno, po ponad roku byłam na podcięciu końcówek (wiem, zgroza, że tak rzadko to robię). Nie wiedząc tak naprawdę w jakim stanie są włosy, poprosiłam aby ściął ich "ile trzeba i bez litości" - na co okazało się, że końcówki wciąż mam zdrowe (może tylko lekko suche) i podciętych włosów zostało tylko tyle, aby nadać kształt włosom, aby się same dobrze układały ( czyli naprawdę niewiele). Dla mnie jest to informacja o tym, że taka pielęgnacja jest dobrą pielęgnacją - a to znaczy, że l'occitane pochwalić mogę. No i jeszcze dla porównania przyznam się, że od ok. 2-3 lat eksperymentowałam również z produktami: khadi i John Masters Organic - które okazały się kompletną klapą dla moich włosów; Organique - których efekt był podobny do l'occitane, choć szybciej się włosom "przejadł"; i jeszcze z różnymi rosyjskimi, naturalnymi szamponami i maskami - które także w użyciu nie przypadły mi wcale do gustu. Edytowane przez Dziwactwo Czas edycji: 2014-04-07 o 13:18 |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
L`Occitane - opinie, doswiadczenia
Miałam okazję używać odżywki do włosów która w składzie miała kilka olejków. Niestety nie pamiętam nazwy, miała pomarańczowo-zielone opakowanie. Odżywka pachniała obłędnie...była dość rzadka co utrudniało jej nakładanie bo często rozlewała mi się w łazience ;/ . Co do efektu : włosy były sypkie, gładkie i gęste. Niestety podobny efekt można uzyskać za 50 zł. a nie za 160 ( dokładnej kwoty nie pamiętam). Tak więc ja odradzam.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje, dziewczyny za informacje!
Tak mi sie wydawalo, ze nie bedzie zbyt wielkiego odzewu Jakos ta marka nie specjalnie popularna u nas. A no bo wlasnie, te ceny... Ale jak w koncu kupie ten olejek - postanowilam, ze kupie, chocby przez wzglad na sam zapach to na pewno zdam relacje!
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Haha, teraz to i za mną ten olejek chodzi
![]() Ale dopiero co dostałam olejek alterny i chyba nie będę szaleć. Z chęcią poczekam na recenzję Twoją
|
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
Hej,
używam kosmetyków L'occitane od jakiś 5-6 lat. Mam z nimi duże doświadczenie - zarówno jeśli chodzi o kosmetyki pielęgnacyjne, jak i kolorówkę oraz zapachy. Każdego mojego narzeczonego zachęcam do używania tych kosmetyków - i wiem, że mężczyznom również służą ich kosmetyki pielęgnacyjne, a zapachy to czysty obłęd. ![]() Bardzo je lubię - mają fajne, naturalne składy i nigdy nie zrobiły mi krzywdy. Mam kilku faworytów - których nie zamienię na NIC innego, ale też kilka produktów które nie są warte swojej ceny. Jeśli chodzi o plusy marki to jest ich nieskończenie wiele - począwszy od traktowania klienta, poprzez składy kosmetyków, kończąc na przepięknych opakowaniach. Minusy? To, że to kosmetyki naturalne i trzeba je szybko zużywać. Mam kłopot z kremem do twarzy - duża pojemność, a tylko 6 m. na zużycie. Jeśli chcesz wiedzieć czegoś więcej musisz zapytać raczej o konkretny produkt ale jeśli chodzi Ci o ogólne podsumowanie - to sa warte swojej ceny i "zrobią Ci dobrze".
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Ja również używałam ich kosmetyków, zarówno tych do włosów jak i pozostałą pielęgnację/kolorówkę. Jestem jak najbardziej na TAK, a jeśli chodzi o produkty przeznaczone do pielęgnacji włosów - mają dobre składy, zapach utrzymuje się na nich do kolejnego mycia, niesamowicie wygładzają i nawilżają włosy. Polecam stosować ich produkty w duecie - szampon i odżywkę z tej samej serii
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:37.

Troche mnie to zdziwilo, wiec postanowilam zalozyc ten temat.

Ale jak w koncu kupie ten olejek - postanowilam, ze kupie, chocby przez wzglad na sam zapach to na pewno zdam relacje!