|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() JAK PRZEROBIĆ SUKIENKĘ???pomocy
Witam wizazanki,
przegladalam fora, widze ze z wielu z was sa niezle zdolniachy w przerabianiu tudziez szyciu ubran ![]() ![]() ![]() ![]() pisalam juz o tym w innym temacie ale ten jakis jest aktywniejszy ![]() jak mozna troszke wlasnymi silami porzerobic ta sukienunie, zeby chociaz odrobine roznila sie od pierwowzoru???
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: JAK PRZEROBIĆ SUKIENKĘ???pomocy
Możesz w pasmanterii dokupić fajne gumeczki z falbankami bądź z cekinkami i doszyć do niej ramiączka oraz falbankę na dół. Idź do pasmanterii z sukienką to może ekspedientka doradzi ci jakieś koronki, bądź wstawki idealnie pasujące do koloru.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
dzieki wielkie
![]() ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Albo zarzuc na to przeswitujaca czarna spudniczke z tiulu.Wyjdzie taka sukienka ala punk.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
punk nie pasuje do klimatu imprezy na którą się wybieram :-(
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Witaj.
Kupiłabym ok.1,5 m materiału gładkiego pasującego - albo w kolorze łatek, albo w kolorze tła, albo w ostateczności czarnego i na dole powszywała godety z odwróconych kwadratów w pionowe rozcięcia, żeby sobie tak "wisiay" - 4 do 6 szt. Do tego ramiączka z koloru godetów. Od ramiączek "fruwające" kwadraty z ramienia na rękę. Dobrze, żeby był to np. szyfon, albo jedwab - coś lekkiego. To na pewno odmieni sukienkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Dot.: JAK PRZEROBIĆ SUKIENKĘ??? pomocy
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
jesli chodzi o panterkowa to kupilabym cekinki blyszczace ale bezbarwne i w srodku kazdego przyszyla jeden. efekt bedzie bardzo fajny i amieni calkiem sukienke.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Witajcie. Mam problem kupiłam dziś sukienke taka jak na fotce ponizej. I chciałabym ją jakoś przerobić. Mianowicie chodzą mi po głowie jakieś kremowe wstawki lub blyskotki tylko nie wiem jak sie do tego zabrac i co kupic. Może macie jakieś pomysły? Proszę o pomoc. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Witaj! Trudno powiedzieć mi ze zdjęcia, czy sukienka jest czarna, czy szara.
Jeśli czarna pasuje wszystko - można dokomponować do koloru butów i torebki itd. Jeśli ciemna, ale szara, to niestety pozostaje - czarny lub odcienie szarości. Wszystko zależy od tego dlaczego chcesz ją zmienić... Jeśli zbyt krótka dodaj falbanę, i kwiat na lewym ramieniu; jeśli chcesz zakryć ręce, to można tylko bolerko zrobić , nawet z prostokąta, jak z szalika - kawałek prostokątnej koronki zeszyć jak rękawy na końcach po ok. 30 - 40 cm - powstaną rękawy. Za wiele nie można modzić moim zdaniem, bo ona ma już ozdobne szczypanki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Sukienka- z prostej na mega sexy :) prosze o pomoc
Witajcie Kochane
![]() Od 2 miesięcy chodzę w poszukiwaniu sukienki na wesele mojej siostry (to już za miesiąc)...oczywiście wszystkie były dla mnie mało atrakcyjne. Sama ekspedientka po tym jak zakładałam kolejno 10 sukienek stwierdziła, że na moją figurę ciężko jest coś znaleźć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
![]()
zdaję sprawę sobie czego chcę, z kim, gdzie i dlaczego, bo wiem co ma wartość. ![]() Edytowane przez sandra93 Czas edycji: 2011-08-14 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.