![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Brwi
Mam problem dotyczący swoich brwi-są bardzo jasne i rzadkie,praktycznie w ogóle nie są widoczne.Kiedy podkreślam je lekko jasnym odcieniem to i tak słabo je widać.Czy są jakieś sposoby na to,aby stały się one gęstsze? W końcu brwi to cała oprawa naszej twarzy...
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
![]()
No ja slyszalam o preparatach do zagęszczania rzęs ale brwi?
![]() hehe..ale wiesz to zależy chyba też od gęstosci włosow jak ktos ma gęste wlosy to i brwi ...i oczywiscie od koloru.....wlosow jakie wlosy takie brwi..wiec nie dziw sie ze jak masz jasne wlosy to i jasne brwi Edytowane przez Olenka_16 Czas edycji: 2011-08-10 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Dot.: Brwi
Idź do kosmetyczki na hennę , nie będą gęściejsze ale na pewno bardziej wyraziste .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
A ja nie uważam, że henna to dobry pomysł, bo jeśli efekt nie będzie zadowalający, to trzeba będzie się męczyć z jakimś paskudztwem na twarzy.
Sama byłam kiedyś u kosmetyczki, która zrobiła ze mnie karykaturę. Lepiej kupić paletkę do brwi. Są w dwóch wersjach - dla blondynek i brunetek. Po kilku zastosowaniach można już dojść do wprawy i uzyskiwać efekty bardzo przyjemne dla oka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A czy henna nie spowoduje,że brwi będą zbyt ciemne?
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
"zagęstszacze" do rzęs zazwyczaj dobrze działają też na brwi
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Z tego, co wiem henny mają kolor brązowy lub czarny, więc wydaje mi się, że oba kolory mogą być dla Ciebie zbyt ciemne.
Odpuść sobie tę hennę. Poważnie. Wiem, jak mnie oszpeciła i nie życzę nikomu podobnej sytuacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
A więc rozumiem,że henna odpada.Są jeszcze jakieś sposoby?
![]() |
#9 |
Pani Buka
|
olej rycynowy trochę pomaga, włosków jest więcej i są gęstsze - kiedyś sobie za bardzo wyskubałam i musiałam ratować
![]() a do przyciemniania polecam paletki do brwi (np. Essence ma taką w ofercie) albo korektor do brwi Delii ![]()
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Makijaż permanentny?
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra kosmetyczka dobierze odpowiedni odcień i nada brwion dobry kształt, lepsze to niż kombinowanie samemu z paletką jak się nie ma o tym za bardzo pojęcia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
A ja polecam hennę, tylko ciężko jest znaleźć kosmetyczkę, która ma jasny odcień... standardowo jest czarny/grafit albo ciemny brąz, ja chyba tylko w jednym salonie trafiłam na ładny, jasny brąz, a hennę robiłam chyba w 10 różnych
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Niestety muszę obalić teorię którejś wizazanki ze blondynki maja jasne rowniez brwi -False. Niektore maja bardzo ciemne, wrecz czarne
![]() sposob mamy - szczoteczke do brwi muska tuszem i delikatnie rozprowadza po włoskach. Subtelnie i naturalnie, kwestia wprawy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() JEŚLI ma jasne i rzadkie włoski i JEŚLI trafi na kogoś, kto spartaczy robotę, to co później zrobi? Będzie się męczyć kilka miesięcy, dopóki brwi nie odrosną? To takie "chybił-trafił" - albo się uda, albo nie. A co do paletki, to nikt od razu nie opanował do perfekcji jej używania. Plusem jest to, że jeśli efekt nie jest zadowalający, to wystarczy płyn do demakijażu, by się tego pozbyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Zdrowy włos - szybko łapie kolor.
Henne polecam robić samemu w domu bo każda kosmetyczka trzyma na brwiach ok. 5 minut henne.. ![]()
![]() |
#16 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystko zależy od tego jakie masz włoski i jak szybko "łapią" kolor, a także od tego ile czasu trzyma się hennę na brwiach. Jak wyżej napisałam dobra kosmetyczka gwarancją sukcesu. Także stosuję olej rycynowy. To chyba najtańsza metoda. Efektów nie zobaczysz od razu, trzeba się nastawić na dłuższe czekanie. Po miesiącu smarowania brwi (tylko na noc) wydaje mi się, że są jakby ciut mocniejsze, za największy sukces uważam, że w ogóle zaczęły rosnąć nowe włoski. Metoda dobra, ale dla cierpliwych. Cytat:
To już droższa metoda, nie każdy może sobie pozwolić, ale bez wątpienia najwygodniejsza.
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Brwi to na prawdę tani interes u kosmetyczki. Poszukaj w internecie opinii o jakiejś dobrej i poproś ją, żeby podkreśliła Ci brwi, może depilacja plus jakiś kolor.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu odradzasz dziewczynie najlepszy sposób tylko dlatego, że Tobie ktoś to zrobił źle: Cytat:
Cytat:
Ja nadal obstaję przy hennie. U DOBREJ kosmetyczki. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Po prostu sądzę, że jeśli ktoś ma bardzo jasne brwi, to zabawy z henną mogą być niebezpieczne ![]() Dziewczynie o ciemnej oprawie oczu powiedziałabym, że powinna zdecydować się na przyciemnienie henną, bo nawet, jeśli efekt będzie trochę przesadzony, to nie będzie aż tak rzucał się w oczy. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
A moja koleżanka ma jasne brwi, robi brązową hennę i wygląda super. Naturalnie jest ciemną blondynką, ostatnio delikatnie przyciemniła włosy i nabrała charakteru. Autorka wątku nigdzie nie napisała jaki ma kolor włosów. Karykaturalnie mogą wyglądać bardzo ciemne brwi przy bardzo jasnych włosach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Jestem jasną,naturalna blondynką + mam niebieskie oczy,jasne brwi,ale mam ciemne rzęsy.Najbardziej przeszkadza mi w sobie to,że jestem taka ''niewyraźna''
![]()
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolor mniej więcej taki jak w załączniku, może troszkę ciemniejszy w dniu robienia henny.
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2011-08-11 o 20:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przecież henna trzyma się 2-3 tygodnie, czasem krócej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
ogólnie dobrym sposobem na zagęszczanie brwi jest olejek rycynowy. odzyskujesz swój prawdziwy kolor i naprawdę ci ich przybywa. wiem po sobie. sama mam rzadkie brwi i stosuję własnie olejek rycynowy na wieczór i dzień (jeśli nigdzie nie wychodzę). to takie sposoby naturalniejsze. a jeżeli chodzi ci o przyciemnianie to polecam paletkę essence, tylko trzeba umieć nakładać pędzelkiem albo jakąś inną. henny odradzam. stosuje się, na początku jest Ok, a z czasem coraz szybciej schodzi i brwi tracą fragmentację... także ogólnie nieciekawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brwi nie tracą pigmentu, tylko może się tak wydawać, że po zejściu henny są jaśniejsze. To tak jak z używaniem tuszu do rzęs. Po kilku latach malowania się wydaje się, że rzęsy się rozjaśniły, choć wcale tak nie jest. Po prostu jest się przyzwyczajonym do czarnych rzęs. Zamotałam, ale mam nadzieję, że rozumiesz o co chodzi. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Może jestem dziwna, ale u mnie henna nie schodzi - ani naturalna ruda na włosach, ani brąz na brwiach ani czerń na rzęsach. Brwi i rzęsy troche blakną, ale po miesiącu problemem nie jest to, tylko fakt, że stare, pofarbowane włoski wypadły, a odrosły blond i chyba nie muszę wyjaśniać, jak to wygląda
![]() No i henna koniecznie w proszku, żel jest o wiele gorszy, rzeczywiście schodzi.
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W proszku delikatnie łapie skórę, w żelu nie. To zależy jaki ktos woli efekt, ale moim zdaniem lepiej wyglądają brwi po hennie w proszku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Do kosmetyczki zawsze warto pójść, jak Ci się nie spodoba to trudno. Zainwestuj w olejek rycynowy, to wydatek kilku złotych. Musisz dobrać metodę przyciemniania dla siebie. Jedne dziewczyny wolą chodzić regularnie na hennę, inne stawiają na codzienne malowanie brwi. Musisz sama zadecydować z czy ci będzie lepiej.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:07.