|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Co się dzieje z moim związkiem?
Witam..Długo wahałam się nad założeniem wątku na forum, ponieważ nie jestem zwolenniczką pisania o swoich problemach w internecie. Podczytuję jednak to forum dość długo, dlatego wreszcie postanowiłam założyć konto i napisać o swoich problemach z chłopakiem, może ktoś spojrzy na to obiektywnie i mi coś doradzi?
Obawiam się,że coś nie tak dzieje się z moim związkiem, o którym do tej pory myślałam, że jest udany. Mam 19 lat, mój chłopak ma 23, jesteśmy razem od 1,5 roku. Od października zacznę studia dzienne w innym mieście, mój chłopak tak samo, tylko że zaoczne. Właśnie dlatego postanowiliśmy zamieszkać razem. Mieszkanie mamy już wynajęte, umowę podpisaną. Od zawsze mówił, że chce ze mną być na zawsze, mieszkać ze mną jednak gdy przyszło "co do czego", to nie widziałam jego zaangażowania w tą sprawę.. Dodam, że on pracuje, więc rozumiem, że ma ograniczony czas, ale to ja szukałam ogłoszeń, ja dzwoniłam pod 50 numerów, to ja jeździłam do innego miasta i oglądałam te mieszkania... O ile można mnie tak nazwać, to jestem dziewczyną "po przejściach", byłam do tej pory w dwóch długich toksycznych związkach - w wieku 15 lat miałam pierwszego chłopaka. Tż jest moim trzecim poważnym partnerem. Byłam zraniona przez pozostałych chłopaków, więc Tż na początku naszej znajomości długo o mnie zabiegał i się bardzo o mnie starał, bo ja bałam się, że historia się powtórzy i nie chciałam zbyt szybko się angażować a potem cierpieć. Początki były cudowne, Tż naprawdę pokazał mi inne życie, poczułam się piękna, pewna siebie, często chodziliśmy na randki, na długie spacery, do kina, zapraszał mnie do siebie i sam robił kolację, kupowaliśmy wino... Padały z jego ust piękne słowa, czułam się kochana i czułam, że mu się podobam... Ostatnio niestety nie ma nic z tych rzeczy i nie mogę liczyć na nic czułego. Rzadziej mówi że mnie kocha, komplementów nie mówi mi już wcale. Ostatnio mieliśmy okazje pobyć przez kilka dni sami, ponieważ moi rodzice wyjechali, liczyłam na namiętne chwile (mieliśmy już dwa razy takie okazje i zawsze było cudownie- śniadania do łóżka, mnóstwo czułości, wiem, że w codziennym życiu jak bedziemy razem mieszkać, nie bedzie tak, ale w tym momencie takie okazje jak wolny dom, zdarzają się naprawdę rzadko). Tż nie miał nawet ochoty napic się ze mną wina. Właściwie oprócz kilku wyjść na miasto, siedzieliśmy w domu i ogladaliśmy filmy i piliśmy piwo. Seksu nie było prawie wcale .Nie jestem osobą która czeka na gotowe, więc próbowałam coś zainicjować. Proponowałam wino na rozluźnienie - on nie miał ochoty, paradowałam w samym ręczniku przy nim - nawet mnie nie dotknał, próbowałam się do niego dobierać - nawet mnie nie pocałował, próbowałam dotykać go w nocy - mowił, że jest zmęczony. Martwi mnie to, ponieważ kiedyś było inaczej! A z racji jego pracy, naprawdę niedużo czasu razem spędzamy ostatnio, więc tym bardziej chciałam nadrobić zaległości, bo mi go brakowało. Myślałam,że to wszystko będzie wygladało inaczej. Chciałabym się znów poczuć atrakcyjna, kochana, potrzebuję czułości, namiętności. Nie wiem ,co sie dzieje z moim związkiem i martwi mnie to wszystko. Próbowałam z nim porozmawiać, ale bezskutecznie poniewaz niczego sie nie dowiedzialam.... Nie podejrzewam go o zdrade, ufam mu... Ale nie wiem co mam myslec już i jak zmienić tą sytuację. ![]() Przepraszam za chaotyczny post, ale pisze to pod wpływem emocji. Pozdrawiam serdecznie Edytowane przez cherry_coke Czas edycji: 2011-08-13 o 12:43 |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Co się dzieje z moim związkiem?
Witaj autorko
Z mojego punktu widzenia na takie zachowanie moga skladac sie 3 przyczyny : 1. Chlopak jest przepracowany,ma trudny okres,przytłaczaja go pewne sprawy,zyje w ciaglym stresie i po prostu nie ma sily na nic i ochoty. 2.Moze przeraza go wizja wspolnego zamieszkania? Moze nie jest na taki dosc powazny krok gotowy.Jestescie mlodzi,mlodzi zazwyczaj lubia sie wyszalec,chlopak moze sie bac ze bedziesz tlamsic jego wolnosc jesli bedziecie zyc pod jednym dachem. 3. I ostatni punkt,najgorszy.Byc moze cos naskrobal,albo znalazl sobie inna. ![]() To tyle co na razie przychodzi mi na mysl.Oczywiscie jak w kazdym problemie z druga osoba,szczera rozmowa i jeszcze raz szczera rozmowa jak najbardziej jest wskazana.Zamiast glowkowac o co chodzi wez chlopa na rozmowe.Moze powie od razu co mu na watrobie lezy.
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
cherry_coke, a może Twój TŻ ma jakieś problemy? Ja spróbowałabym mimo wszystko porozmawiać, nawet teraz, przed wspólnym zamieszkaniem.
I nie szukaj winy w sobie. |
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, rozumiem, że sprawy rachunków, sprzątania, zakupów, podziału obowiązków też już przedyskutowaliście czy tez idziesz na żywioł bo my się kochamy ? |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Bo mówić to jedno a robić to drugie.
I czasem człowiek nie zdaje sobie sprawy w co się pakuje. Może nie jest gotowy na mieszkanie z Tobą?... |
|
|
|
|
#7 | |
|
.
|
Cytat:
co do jego braku ochoty na seks - moze jest przemeczony praca, a do tego zestresowany wizja wspolnego mieszkania..? takie rzeczy moga dzialac "kastrujaco". |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Mój chłopak jest ode mnie starszy o 4 lata więc nie ma 19 lat.
Ogólnie bardzo sie cieszy ze wspólnego mieszkania, ciagle mi powtarza, że jest bardzo szczesliwy z tego powodu. Nie zaaganzował się w szukanie, bo pracował, ja to rozumiem, ale mógłby mi chociaz pomóc, bo wszystko było na mojej głowie.. Bardziej mnie martwi mnie np. kwestia seksu podczas tych kilku dni gdy sie widzielismy. Zawsze w takie okazje było swietnie, a teraz nawet mnie nie pocałował
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Ja uważam, że powinnaś porozmawiać ze swoim TŻ i dowiedzieć się, co jest przyczyną jego zachowania...
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
To wciąż są wasze początki bo jesteście razem dopiero 1,5 roku.
Ale przechodząc do rzeczy: -możliwe, że ma jakieś kłopoty w pracy, coś go martwi i jego zachowanie jest przejściowe. -możliwe jednak też, że ma wątpliwości co do was, że boi się kwestii mieszkania razem, że martwi się, że tylko bardziej się posypie... lub, że już Cię po prostu nie kocha, ale nie wie jak to odkręcić. Musisz z nim usiąść, powiedzieć co zauważyłaś, powiedzieć o swoich obawach i zapytać go co on o tym sądzi, co się dzieje. Powodzenia.
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
Hm,a moze on rzeczywiscie jest przepracowany?
ogolnie nawet wiem po sobie,ze ja nie mam ochoty za duzo robic,jak pracuję czy cos.Nawet 1 dzien zastępstwo to ja juz tego samego dnia mam ochotę tylko spac nawet na filmie się usypiam(chyba tymbardziej) więc mze z Nim jest to samo?chyba,ze nic nie robił ,to komp;letnie nie wiem o co chodzi i bym z Nim porozmawiała.Oczywiscie moze meic takze jakies probpemy.Rozmawiajcie to koniecznie zebys wiedziala co z Nim i jak.Moze on wlasnie czeka na rozmoweę a nie na seks sporobj pogadać
|
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
Albo mega stres spowodowany pracą, jakieś problemy z nią związane, albo odwidział mu się związek (sam z siebie lub w wyniku poznania nowej osoby). Tak, czy inaczej czas poważnie porozmawiać i nie daj się zbyć.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Co do seksu, to są faceci co mają taki okres mniej więcej raz w roku, gdy im się nie chcę. Z resztą, może warto jest pogadać z nim?
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:09.

nawet na filmie się usypiam(chyba tymbardziej) więc mze z Nim jest to samo?
sporobj pogadać