![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jestem kretynką
Witam wszystkich bardzo serdecznie.Chcę tutaj opisać swoją sytuację, ponieważ chciałbym poznać opinię ludzi,którzy mogą spojrzeć na nią "z boku" lub kiedyś byli w podobnej sytuacji. Proszę o wyrozumiałość i brak złośliwych komentarzy.
Zacznę od początku. Poznałam w akademiku chłopaka. Przypadliśmy sobie do gustu. Jednakże nigdy mnie nie urzekł jego wygląd,tylko charakter. Stwierdziłam, że wygląd nie jest najważniejszy, dlatego też postanowiłam z nim spróbować.Muszę dodać, ze nigdy nie narzekałam na brak powodzenia. Wiem,że teraz zostanę zlinczowana przez większość kobiet,ale niestety uważam,że jestem ładną dziewczyną. Już od najmłodszych lat rodzice mi to wmawiali,a od kilku miesięcy mój chłopak. Zaczęłam w to wierzyć o od tej pory wszytskie negatywne cechy mojego chłopaka zaczęły mi przeszkadzać. On jest bardzo dobrym człowiekiem,dba o mnie i wiem, że mnie kocha nad życie, ale widzę teraz że jest niski,ma spory brzuszek itp. Od kilku dni zastanawiam się, że może spotkałabym kogoś przystojniejszego, kogoś kto by bardziej pasował dom mnie wizualnie. Ehh nie cierpię siebie za to, czasami myślę,że jestem cholernym Narcyzem i trzeba mnie wysłać na badania psychiatryczne, bo jak można mieć takie wysokie mniemanie o sobie? ![]() ![]() ![]() dziękuję z góry za przeczytanie. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: jestem kretynką
jeżeli nadal kochasz obecnego partnera to sobie z tymporadzisz
![]() jeżeli nie to sie rozstań z obecnym i szukaj nowego przystojniejszego i juz nie bedziesz się męczyć ![]() powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No bo niestety jesteś.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
nie wiem jak u Ciebie jest ale mi się wydaję, że jak sie kocha to niezależnie od tego co inni by mówili i jaka byłaby prawda to dla Ciebie powinien być on najprzystojniejszy na świecie ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
No, wzrostu mu nie dodasz, ale możesz wyciągnąć na wspólne bieganie - może na brzuszek pomoże.
A na wątpliwości - nic tak dobrze nie robi jak mała rozłąka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kontynuowałam znajomosc bo był "taki dobry", do dzis taki jest, co spotkanie bukiet, ciagłe zapewnienia mnie o tym ze jestem ładna, ze nawet jak bede nosic na starosc pampersy i cycki mi obwisna ![]() Kiedy probowałam zerwac płakał- ja wtedy myslałam- kretynko co Ty robisz- gdzie znajdziesz drugiego takiego? Za miesiac miał byc slub- ale odwołałam go w styczniu. Wszystko to przełknał i dalej ze mna jest. Sa takie momenty gdzie przeszkadza mi nawet to w jaki sposob oddycha, je, mowi ![]() Nie jest brzydki...ale nie jest tez w moim typie. I nie wiem co jest wazniejsze- charakter czy wyglad? Poznałam w tym czasie innych, tych "mega przystojnych"- ale nie zdradziłam go i teraz zaczynam otwierac oczy i dostrzegac w nim wiecej zalet, bo wiem ze w KAZDYM znajde cos co mi nie pasuje. Jedyne co Ci moge poradzic, to musisz wiedziec czy on cos wnosi w Twoje zycie, cos wartosciowego, jesli tak to nie zrywaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Skoro masz takie myśli to go zostaw, szkoda chłopaka.
Ponad to, nie chodzi o wygląd, a o chemię. Czułabyś do niego mega chemię to by Ci się i z tym brzuszkiem podobał. Tak na marginesie... ciekawe jakbyś się czuła jakby się koleś zastanawiał czy Cię nie zostawić, bo była miała ładniejszą pupę, albo dłuższe nogi...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Skoro nie kochasz go, nie cenisz, nie jestes przywiazana i zauroczona, to po co z nim jestes????
Skoro nie podoba ci sie jego brzuch czy wzrost na tyle ze Ci to zaczyna przeszkadzac to powaznie przemysl to czy nie dac mu spokoju i szansy na znalezienie innej dziewczyny, ktora doceni go za inne cechy. ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() Nie ma chemii, jego ciało jest dla Ciebie neutralne jak ciało każdego innego człowieka, nie jestes "zaslepiona" chemią bo jej po prostu nie czujesz. Edytowane przez findsomething Czas edycji: 2011-08-15 o 19:48 Powód: cytowanie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do chłopaka to wg. mnie bez pociągu fizycznego nie da się niczego zbudować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ideałów nie ma, ale czasami jest między ludźmi taka chemia, że są dla siebie najwspanialsi na świecie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, że jesteś ładna to nie jest grzech. To, że facet Ci się nie podoba to też nic złego. Głupie jest natomiast przeświadczenie, że facet musi pasować do Ciebie wizualnie i że przestał Ci się podobać, bo wszyscy utwierdzają Cię w tym, ze jesteś ładna. Chemia jest albo jej nie ma, ale Twoja uroda nie ma na to najmniejszego wpływu. Ot, facet Ci się nie podoba i tyle.
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Najlepiej spotkaj kilku pustych przystojniaków
![]() ![]() Do wyglądu można się przyzwyczaić, możesz go lepiej ubierać (bardziej w Twoim stylu - szata baaaardzo dodaje urody ![]() Oczywiście, o ile go kochasz i chciałabyś z nim być, gdyby nie owe, przeszkadzające Tobie, zewnętrze - walcz o jego dyskretną, a pozytywną zewnętrzną zmianę. Jeśli nie kochasz (bo właściwie tego nie napisałaś), rozstańcie się. Po co masz jego i siebie męczyć.
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Nie jesteś sama ;/ Mam identycznie:/ Jakiś czas temu poznałam chłopaka,, charakter miał rewelacyjny, non stop dostawałam masę komplementów,kwiatki i czekoladki, ale jakoś nie pociągał mnie fizycznie;/ Spotykaliśmy się ok.4miesięcy. Po dwóch miesiącach zauroczenie minęło i nawet w łóżku (a był niezły w te klocki) nie podniecał mnie ;/ Rozstaliśmy się i... nie żałuję tego. Wiem to okropne, też powinnam się leczyć. Po nim poznałam kolejnego chłopaka, przystojny, świetny charakter i czuję się z nim świetnie! Nie przeszkadza mi nawet to, że jest wyższy ode mnie tylko o 8cm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Inkwizytor
|
Twój mężczyzna nie pociąga Ci fizycznie, nie wiem jak Ty bez chemii chcesz budować związek. Niczyja w tym wina, po prostu zerwij.
Żeby było jasne, żeby facet był pociągający wcale nie musi być przystojny (chociaż oczywiście takim łatwiej w życiu...), musi tylko mieć coś co pociąga tą konkretną kobietę. Twój facet nie działa na Ciebie, bardzo możliwe, że podziała na inną.
“Never forget what you are, for surely the world will not. Make it your strength. Then it can never be your weakness. Armor yourself in it, and it will never be used to hurt you.” Martin wymianka książkowa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Ja mam tylko takie pytanie, może głupie, ale...
Jak w ogóle się zaczął ten związek? Bo wiesz, jak ja się zaczynałam spotykać z jakimś facetem, i coś z tego było, to on na mnie tak działał, że aż elektryczność szło między nami wyczuć.. Bo po prostu do stworzenia czegokolwiek chemia musi być... A u Ciebie jej jakoś nie widać. Nie wiem myślałaś, że z czasem przyjdzie czy jak?
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Szczerze? Oszczędź chłopaka. Nie zasłużył sobie na to.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
to ja powiem tak- można być w związku z kimś kto ci się nie podoba fizycznie, ale i tak coś w rodzaju chemii musi być, dla przykładu-> byłam w związku z facetem z którym laczyła mnie i łaczy nadal taka niesamowita chemia jakiej jeszcze z nikim innym nie przeżylam- nie wiem czy to kwestia feromonów, charakterów czy czegoś tam jescze innego, w kazdym razie- facet wizualnie mi się kompletnie nie podoba, ale gdy się spotykamy to dzieje się magia (niestety dla obojga, bo jesteśmy w związkach i nie chcemy być ze sobą z innych względów), tak więc nie bardzo możemy sie spotykać teraz nawet na stopie koleżeńskiej...dosłownie jedyne na co sobie pozwalamy to spotkania w jak najbardziej publicznych miejscach, bo pewnie jakbyśmy się spotkali prywatnie np. w mieszkaniu, albo na spacerze jakimś odludnym, to doszło by do zdrady
![]() przy czym...facet według mnie w ogóle nie jest przystojny, nie podoba mi sie fizycznie, według mnie brzydko pachnie (mówię o zapachu jego ciała, a nie o niepasujących mi perfumach), nosi okulary które go szpecą, nie podoba mi się styl jego ubioru, generalnie nie powinien mi sie nawet w niewielkim stopniu podobać...no i nie podoba mi się! ale istnieje między nami takie dziwne coś... więź/fascynacja...niewiem jak to nazwać. Kolegujemy sie (staramy sie przynajmniej) i np. gdy się nie widzimy a tylko gadamy przez komunikatory- jest ok, nie ma żadnego pociągu, normalne zwykłe koleżeństwo...ale jak się widzimy to obydwoje dostajemy kręćka ![]() Także według mnie może istnieć coś w rodzaju fascynacji/pociągu sexulanego między dwojgiem ludzi, którzy się sobie fizycznie nie podobają. a jak to sie ma do twojego związku?? ano tak, że jesli ci z twoim TŻem ogólnie dobrze (miło się spędza czas, sex jest satysfakcjonujący, macie podobne spojrzenie na świat) to warto jednak dać temu związkowi szansę, ale jeśli brakuje któregoś z elementów składowych dobrego związku+ facet ci sie nie podoba- to nie brnij w to dalej, szkoda waszego czasu
jedyne miejsce gdzie sukces jest wcześniej niż wysiłek, to słownik ![]() Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2011-08-15 o 21:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
BAN stały
|
Cytat:
Masz prawo głośno i wyraźnie mówić "Jestem atrakcyjną dziewczyną!" i masz prawo wymagać od swojego faceta nie tylko czułości, ale również możesz go namówić do większej dbałości o swój wygląd. Zaproponuj mu basen albo siłownie, niech troszkę poćwiczy i zgubi nadmiar brzuszka. Popracuj nad jego wyglądem, tak jak pracujesz nad swoim, a na pewno uda Ci się poprawić jego "image" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
On Cię po prostu nie pociąga fizycznie - tak do końca, jak powinien nas pociągać nasz partner na życie. Stąd te Twoje dziwne myśli, rozkminy. I to niestety będzie powracało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
a ja Cię autorko rozumiem. I nie, nie jesteś kretynką - to nic złego podobać się sobie, ja również uważam się za atrakcyjną kobietę a mój mężczyzna nie jest moim ideałem z wyglądu ale na jego widok totalnie tracę głowę i dla mnie jest baaardzo atrakcyjny
![]() Na pocieszenie podam przykład, że miałam identyczną sytuacje. Spotykałam się z facetem kilka miesięcy a pewnego dnia obudziłam się obok niego i stwierdziłam, że to nie jest to. Wyglądał i zachowywał się tak samo ale po prostu przestał pociągać mnie fizycznie. Takie związki nie mają prawa przetrwać.
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ojjj, jesteś narcyzem. I to sporym
![]() Każdy ma jakieś "defekty" w wyglądzie, Nawet Ty. Jakie ma znaczenie to, że Twój chłopak jest niski czy ma za duży brzuszek? Czujesz się z nim dobrze? To nie psuj tego, bo "nie pasuje do Ciebie wizualnie". Dla mnie to śmieszne. Po co być z kimś, żeby ładnie prezentować się na mieście? Byłam jakś czas z takim pięknisiem i jedyne o czym najlepiej nm się gadało to on sam ![]() ---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:33 ---------- Ideał nie istnieje, więc po co go szukać?
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Jak większość dziewczyn też uważam,że między partnerami musi być chemia i że te przemyślenia,które teraz masz ciągle będą powracać. Nie musisz oceniać siebie tak surowo,to oczywiste że każdy człowiek chce mieć przy swoim boku taką osobę,która go pociąga.
Chyba będzie lepiej dla Was obojgu jak się rozstaniecie,kiedy znajdziecie sobie kogoś kogo uważacie za atrakcyjnego (ze wzajemnością ![]() ![]() Jak przeczytałam Twój post to właściwie uświadomiłam sobie,że w związku z moim poprzednim facetem miałam troszeczkę podobnie. W sumie niby mi się podobał,niby mnie kręcił,ale jednak czułam,że to nie jest ta osławiona chemia. I trochę mi wstyd,trochę mi głupio,ale czułam się stroną atrakcyjniejszą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Witam.
Byłam w identycznej sytuacji. Przez 5 lat- z czego 3 mieszkaliśmy razem. W końcu uznałam,że dla własnej wygody nie mogę chłopakowi więcej mącić w głowie i zabierać czasu. Rozpaczał strasznie, ale dziś jest w związku, w którym jest kochany, szanowany i doceniany. Dziś jest mi wdzięczny, choć był moment, gdy mnie nienawidził za to. Życzę podjęcia mądrej decyzji- mądrej dla Was obojga. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
czy mimo brzuszka kochasz go i szanujesz? czy jest to tylko przyzwyczajenie?
na Twoim miejscu powiedziałabym mu, że przestajesz czuć że to TO i że dajesz wam np. miesiąc na ewentualną poprawę. bo tak z miejsca zszokować chłopaka to go szkoda, a nuż przez miesiąc ujrzysz w jego brzuszku coś niesamowicie podniecającego ![]() mój tż jak zaczynaliśmy miał idealny brzuś, a teraz mieszkamy razem i jestem dumna że nabrał ciałka, bo to znaczy że dobrze gotuję ;D powodzenia
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Mówienie, że liczy się tylko charakter jest jakimś totalnym kłamstwem. Chcąc nie chcąc najpierw patrzymy na wygląd.
Też nie mogłabym być z kimś, kto mi się nie podoba. I chodzi o to, że ten ktoś musi być najprzystojniejszy, najpiękniejszy, że wszystkie kobiety będą na jego widok mdlały ani o to, że musi mieć konkretny wzrost, obwód pasa i kolor oczu. Ale chodzi o to, by było coś takiego, co mnie pociąga. Myślę, że trochę się pospieszyliście z tym związkiem. Jeśli pasowaliście do siebie pod względem charakteru mogliście po prostu zostać dobrymi znajomymi/przyjaciółmi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do autorki - to, że dla siebie, mamy i taty jesteś ładna nie znaczy, że dla innych też będziesz chodzącą miss. Może warto trochę przystopować z tym uwielbieniem. Samokrytyka też jest ważna, uwierz. Nie rozumiem jedynie po co się z nim wiązałaś skoro wszystko Ci w nim przeszkadza. Najlepsze co możesz dla niego zrobić to zerwać, bo jestem pewna że mnóstwo dziewczyn szuka właśnie takiego faceta jakiego masz Ty (a nie doceniasz) nawet jeśli byłby niższy o 10cm.
![]() |
![]() |
#28 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wg mnie dziewczyna ma prawo podążać za marzeniem, swoim ideałem, lepsze to, niż po 10 latach związku zacząć zdradzać "bo mój facet nigdy pod tym względem mnie tak do końca nie kręcił, ale mamy dzieci, więc go nie zostawię". ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
uważam,że masz zbyt duże mniemanie o sobie..Ty jesteś piekna, a on jest be..ale co z tego skoro ma świetny charakter..tak ja jestem w podobnej sytuacji do Twojej..mój chłopak też nie jest dużo wyższy ode mnie,i ma brzuszek..ale wiem,że jest wspaniały..wiele dziewczyn mi go zazdrości bo jest bardzo przystojny..i nie zostawię go bo wiem,że nie spotkam nikogo lepszego,zmień swoje postepowanie..przestań patrzeć na innych przez pryzmat wyglądu.
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.