Nadmierne Czerwienienie się - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-03-08, 13:48   #1
Kasztaniaczka
Przyczajenie

Nadmierne Czerwienienie się

A wiec jak sam tytul wskazuje mam problem z czerwienieniem sie. Przy kazdej zmianie temperatury "lapie buraka" i pod wplywem stresu rownierz... nie wiem jak mam sobie z tym radzic moze sa na to jakies leki a ja nic o tym nie wiem , wiec postanowilam was poprosic o pomoc. Moze ktoras z was tez ma cos takiego?? (tylko nie mowcie ze niektorym podobaja sie rumience bo u mnie nie wystepuje to jako lekki rumieniec tylko jako purpurowe policzki).
Kasztaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 13:55   #2
nuska
Przyczajenie

Dot.: Nadmierne Czerwienienie się

Masz wrażliwą cerę i nic na to nie poradzisz. Co do lekarstw to nie wiem. Żyj zdrowo, rumiana buzia to ładna buzia!
nuska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 13:55   #3
tess_d
Zadomowienie

Przeczytaj wszytko, co znajdziesz na wizazu o rozszerzonych, pekajacych naczynkach. Musisz nauczyć się pielegnować taka cerę, bo nie wystarczy jej zwykłe mycie i krem nawilżajacy. Nie wyleczysz buzi w kilka tygodni, ani nie zlikwidujesz istniejacych naczynek. Możesz jedynie wzmocnić skórę i zapobiec pojawianiu się nowych niespodzienek.
tess_d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 13:57   #4
mech
Zadomowienie

Prawdopodobnie masz cerę naczynkową. Musisz o nią szczególnie dbać - kremy do cery naczynkowej, wysokie filtry na dzień, dobrze nawilżać, chronic przed gwałtowną zmianą temperatur. W najwiekszym skrócie. Kremy do cery naczynkowej znajdziesz w KWC tutaj: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ategory_id=129
blokery tutaj: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ategory_id=155
Profilaktycznie łykaj rutinoscorbin - wzmacnia naczynka.
mech jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-08, 17:55   #5
gosiek82
Raczkowanie

też mam problem z rumieńcami zwłaszcza przy zmianie temperatur: wyjście z domu na zimne powietrze czy też z zimnego dworu do klimatyzowanego (często suchego) pomieszczenia W sytuacjach stresowych też krwiste policzki nie są mi obce

Niestety nie ma na to rady, jest to cera naczynkowa do tego bardzo wrażliwa i cieńka i trzeba się o nią po prostu mocno troszczyć

W zimę konieczne jest stosowanie przed wyjściem na mróz tłustego ochronnego kremu i solidnego podkładu (do tego muszę się zmuszać bo lubie lekki makijaż i zatyka mi to pory, ale niestety trzeba bo to dodatkowo chroni buzię). Zaczerwienienie pod wpływem wiatru i mrozu oczywiście jest ale już nie tak znaczne.

W lato natomiast należy używać kremów z filtrem i unikać zbytniej ekspozycji na słońce bo to szkodzi na naczynką (z tym też mam problem bo jestem okropnym zmarźluchem i uwielbiam się wygrzewać na słonku) i za wszelką cenę unikać solarium bo to zabójstwo dla buzi naczynkowej - chwilowo może być poprawa bo na opalonej buzi mniej widać zaczerwienienie, ale niestety konsekwencją są pojawiające się popękane naczynka (wiem to z autopsji)

Należy także unikać ostrych i gorących potraw oraz alkoholu!
Łykać rutinoscorbin lub tańszy cerutin.

Używałam wielu specyfików pomagających w walce z rumieniem ale niestety nie ma kremu cud Skorzystałam z poradu dermatologa i niestety wszelkie maści, kremy, tabletki itp. są bardzo bardzo drogie Wykupiłam jedną maść z recepty i niestety zamiast złagodzić zaogniła mi problem i przestałam nią smarować

Nie napisze ci że rumiana buzia to zdrowa i ładna buzia i masz się z tym pogodzić, bo tak radzą tylko osoby które nie mają z tym problemu i nie wiedzą jak trudno z tym żyć
Zatem trzymaj się, stosuj te wszystkie rady i szukaj odpowiednich kosmetyków, bo nie wystarczy że są do cery naczynkowej - każdej buzi co innego służy i niestety trzeba tego szukać metodą prób i błędów Polecam zajrzeć do KWC, opiniowałam tam pare kremików, które sprawdziłam na sobie, może to coś ci podpowie

Pozdrawiam (życze tobie i sobie oby nas nie trapiły takie rumieńce jak tą jedną kulkę z emotikonka )

Miłość to ból - powiedział zając jeża ściskając

gosiek82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-03-09, 13:46   #6
Kasztaniaczka
Przyczajenie

dzieki za odpowiedzi szczegolnie tobie gosiek82. postanowilam cos w koncu ze soba zrobic i.. mam zamiar kupic po pierwsze rutinoscorbin po drugie krem BioDermy Sensibio ten ktory jest na KWC mam tylko pytanie czy takie kosmetyki to w aptece czy w jakims bardziej zaopatrzonym sklepie kosmetycznym?? a i jeszcze bloker tez z BioDermy chcialam myslicie ze to mniej wiecej dobry wybor?? i jeszcze jedno ... czy to jest tak ze tymi kremami zmniejsza sie moje rumience ale juz zawsze beda widoczne czy moga calkowicie zniknac??
Kasztaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-29, 20:56   #7
leaney
Przyczajenie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=272286&h ighlight=czerwienienie&pa ge=4

Edytowane przez leaney
Czas edycji: 2009-03-29 o 21:03
leaney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 20:28   #8
ol233333
Przyczajenie

Powodem zaczerwienienia skóry nietylko są pekajace naczynka ale tez może być skóra wrażliwa .Jadnak tak jak koleżanki u góry podejrzewam pekające naczynka.Musisz dobrać odpowiednią pielegnacje skory.Szukaj kosmetykow delikatnych niepodrazniajacych skóry.Najlepiej żeby posiadały witaminy k,pp ,rutyne ,oczr wirginijski itd.Produkty których używasz najlepiej żeby nie wymagały spłukiwania wodą (mleczka,płyny micelarne)jedynie wode termalną .Chronić twarz przed słońcem kremem z filtrem.Unikać gwałtownych zmian temperatur.proponuje ci spytać w aptece o preparaty przyspieszające ustępowanie rumieńców.

Sa też domowe sposoby np schłodzenie twarzy żelowym kompresem chłodzacym (ważne zeby był wyjety z lodówki nie z zamrażlnika )owiniętym w chysteczke przystawić do twarzy to powinno zgaśić rumien dlatego że niska temperatura powoduje obkurczanie sie naczyn krwionosnych ale nie wolna przesadzać bo zbyt niska może powodowac pekanie naczyn krwionosnych.
(nie robić tego zbyt czesto)
ol233333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości