|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nadmierne Czerwienienie się
A wiec jak sam tytul wskazuje mam problem z czerwienieniem sie. Przy kazdej zmianie temperatury "lapie buraka" i pod wplywem stresu rownierz... nie wiem jak mam sobie z tym radzic moze sa na to jakies leki a ja nic o tym nie wiem , wiec postanowilam was poprosic o pomoc. Moze ktoras z was tez ma cos takiego?? (tylko nie mowcie ze niektorym podobaja sie rumience bo u mnie nie wystepuje to jako lekki rumieniec tylko jako purpurowe policzki).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nadmierne Czerwienienie się
Masz wrażliwą cerę i nic na to nie poradzisz. Co do lekarstw to nie wiem. Żyj zdrowo, rumiana buzia to ładna buzia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Przeczytaj wszytko, co znajdziesz na wizazu o rozszerzonych, pekajacych naczynkach. Musisz nauczyć się pielegnować taka cerę, bo nie wystarczy jej zwykłe mycie i krem nawilżajacy. Nie wyleczysz buzi w kilka tygodni, ani nie zlikwidujesz istniejacych naczynek. Możesz jedynie wzmocnić skórę i zapobiec pojawianiu się nowych niespodzienek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Prawdopodobnie masz cerę naczynkową. Musisz o nią szczególnie dbać - kremy do cery naczynkowej, wysokie filtry na dzień, dobrze nawilżać, chronic przed gwałtowną zmianą temperatur. W najwiekszym skrócie. Kremy do cery naczynkowej znajdziesz w KWC tutaj: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ategory_id=129
blokery tutaj: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ategory_id=155 Profilaktycznie łykaj rutinoscorbin - wzmacnia naczynka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
też mam problem z rumieńcami zwłaszcza przy zmianie temperatur: wyjście z domu na zimne powietrze czy też z zimnego dworu do klimatyzowanego (często suchego) pomieszczenia
![]() ![]() Niestety nie ma na to rady, jest to cera naczynkowa do tego bardzo wrażliwa i cieńka i trzeba się o nią po prostu mocno troszczyć ![]() W zimę konieczne jest stosowanie przed wyjściem na mróz tłustego ochronnego kremu i solidnego podkładu (do tego muszę się zmuszać bo lubie lekki makijaż i zatyka mi to pory, ale niestety trzeba bo to dodatkowo chroni buzię). Zaczerwienienie pod wpływem wiatru i mrozu oczywiście jest ale już nie tak znaczne. W lato natomiast należy używać kremów z filtrem i unikać zbytniej ekspozycji na słońce bo to szkodzi na naczynką (z tym też mam problem bo jestem okropnym zmarźluchem i uwielbiam się wygrzewać na słonku) i za wszelką cenę unikać solarium bo to zabójstwo dla buzi naczynkowej - chwilowo może być poprawa bo na opalonej buzi mniej widać zaczerwienienie, ale niestety konsekwencją są pojawiające się popękane naczynka (wiem to z autopsji) ![]() Należy także unikać ostrych i gorących potraw oraz alkoholu! Łykać rutinoscorbin lub tańszy cerutin. Używałam wielu specyfików pomagających w walce z rumieniem ale niestety nie ma kremu cud ![]() ![]() ![]() Nie napisze ci że rumiana buzia to zdrowa i ładna buzia i masz się z tym pogodzić, bo tak radzą tylko osoby które nie mają z tym problemu i nie wiedzą jak trudno z tym żyć ![]() Zatem trzymaj się, stosuj te wszystkie rady i szukaj odpowiednich kosmetyków, bo nie wystarczy że są do cery naczynkowej - każdej buzi co innego służy i niestety trzeba tego szukać metodą prób i błędów ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
dzieki za odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Edytowane przez leaney Czas edycji: 2009-03-29 o 21:03 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Powodem zaczerwienienia skóry nietylko są pekajace naczynka ale tez może być skóra wrażliwa .Jadnak tak jak koleżanki u góry podejrzewam pekające naczynka.Musisz dobrać odpowiednią pielegnacje skory.Szukaj kosmetykow delikatnych niepodrazniajacych skóry.Najlepiej żeby posiadały witaminy k,pp ,rutyne ,oczr wirginijski itd.Produkty których używasz najlepiej żeby nie wymagały spłukiwania wodą (mleczka,płyny micelarne)jedynie wode termalną .Chronić twarz przed słońcem kremem z filtrem.Unikać gwałtownych zmian temperatur.proponuje ci spytać w aptece o preparaty przyspieszające ustępowanie rumieńców.
Sa też domowe sposoby np schłodzenie twarzy żelowym kompresem chłodzacym (ważne zeby był wyjety z lodówki nie z zamrażlnika )owiniętym w chysteczke przystawić do twarzy to powinno zgaśić rumien dlatego że niska temperatura powoduje obkurczanie sie naczyn krwionosnych ale nie wolna przesadzać bo zbyt niska może powodowac pekanie naczyn krwionosnych. (nie robić tego zbyt czesto) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:10.