|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Podkład na lato. Co sądzicie o colour adapt.
Co sądzicie u podkładzie Max Faxctor colour adapt na lato?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Podkład na lato. Co sądzicie o colour adapt.
Ja jestem i na tak i na nie ...
Z jednej strony był to jeden z lepszych jakie miałam (główną jego zaletą było to, że mnie nie uczulił - a to u mnie najważniejsze), ale znalazłam lepsze (po wielu poszukiwaniach znalazłam ![]() ![]() ![]() Ma aksamitną konsystencje, jest lekki, dopasowuje sie do skóry, nie podkreśla suchych skórek - to jego zalety (równiez te które moga go uczynić odpowiednim na lato) Jednak szybko "wyparowuje" ze skóry już ok. 11-12 go prawie nie ma (a u mnie powinien się utrzymac co najmniej do 15) dodam, że maluję się ok. 7. Latem z tym "parowaniem" może być jeszcze gorzej. Gdybym miała określić jego "cięzkość" to pomimo tgo dopasowania jest taki średnio ciężki (mam nadzieję, że zrozumiałaś o co mi chodzi ![]() Dodatkowo uwypukla nierównośći (które są moim problemem - bez podkładu ich nie widać w ogóle, a jak nałożę to nagle wyglądam dziwnie .... ) i mało kryje (zauważyłam to pomimo, że nie mam wiele do ukrycia, poza nierównościami w kolorze) No i mam wrażenie, że mógłby spłynąć ... chyba ..... Podsumowując myślę, że nie przeżyjesz wielkiego rozczarowania jak go kupisz, ale ja bym polecała takie typowo letnie podkłady (w sumie mają podobne właściwości, a chyba bardziej nadają się na lato bo są "lżejsze") np. IsaDora podkład w piance, czy Hydralight, Maybelline Pure make-up, Rimmel Recover (jeśli lubisz rozświetlenie), L'oreal Translucide (jakoś tak, ten lekko rozświetlający z wit. C) no i moje odkrycie najnowsze lekki, wygładzający, mało kryjący (u mnie raczej przykrywa co trzeba) Astor Anti Stress & Lift. ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ja również go mam. Numerek 80, dosyc ciemny:P
Mam mieszaną cerę i musze z przykrością powiedzieć, że o ile konsystencja jest super i ładnie się nakłada, to niestety po paru godzinach strasznie się świece:/ dosyć szybko "znika" z twarzy. Pozatym wogóle nie należy dotykac twarzy po wypudrowniu się:/ wystarczy pare razy się podrapać po nosie i juz jest jasniejsza plama. Dla starszych kobiet bez problemu z mieszaną cerą będzie całkiem nie zły, ale dla młodych nastolatek z cerą problemową- nie polecam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja takze na lato polecam Loreala Translucide. Jest leciutki, delikatny, ale jdnak troszke kryjacy i zawiera filtry spf 15. Uzywam go co lato (od 2 lub 3 lat, jakos tak) i naprawde poelcam.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
zielony stworek
|
Colour Adapt chyba długo się nie trzyma.Ja potwierdzam zalety Pure Makeup Maybelline
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Moja twarz pomalowana nim po godzinie, dwóch zaczynała się niemiłosiernie świecić i lepić (mam mieszaną, raczej suchą, ale latem się trochę tłuści), do tego konsystencja na upały jak dla mnie na pewno zbyt ciężka. Ja w ubiegłym roku latem używałam IsaDory Hydralight, chociaż w największe upały rezygnuję z czegokolwiek na twarzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.