Szacowany koszt sali - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-27, 12:29   #1
Nikesta
Raczkowanie

Szacowany koszt sali

Witam,
wątek może nie do końca związany z tym działem, ale chyba najlepiej jednak pasuje tu
A więc chciałam się Was poradzić ile wg Was na oko może kosztować sala, w której ceną jest koszt z liczników (prąd, gaz, woda-przy czym głównie pójdzie prąd jak wiadomo ). Konkretnie chodzi o sylwestra. Ogrzewanie będzie z piecyków elektrycznych, nagłośnienie jakieś, czajniczek elektryczny. Nie jest teraz tak zimno, więc myślę, że chyba nie najgorzej. Sala na oko może mieć 30m^2. 150zł na liczniki powinno wystarczyć? W końcu to jedna noc... Nigdy wcześniej nie organizowałam czegoś podobnego, czyli cena wynajmu=koszta liczników.

Co sądzicie o tym?
Nikesta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 19:42   #2
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Szacowany koszt sali

A właściciel nie powiedział Ci ile mniej więcej to może kosztować? Ja się kompletnie na tym nie znam.

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 21:23   #3
Nikesta
Raczkowanie

No właśnie niestety nie, bo przedtem ta sala nie była wynajmowana na takie imprezy. To jest wolno stojąca sala działkowa i przedtem co najwyżej były tam organizowane komunie, więc zarządca sam się nie orientuje. Ogrzewanie włączają w czasie zimy w sumie tylko po to, żeby rury od wody im nie zamarzły
Stary 2011-12-27, 21:49   #4
kinia860
Zakorzenienie

Wiem ile wynosily koszty na jednej sali weselnej w sumie od czwartku ,bo wtedy wchodzil kucharz do poniedzialku ,bo wtedy bylo sprzatanie sali koszty wynosily 400 zl.prad ,200zl. woda i 250 gaz,wiec w twoim przypadku za jeden dzien na takiej salce mysle,ze z 200zl. wyniesie wszystko.
Butla gazu np.to koszt 50-60 zl.mysle ,ze jedna butla wystarczy.
kinia860 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 21:54   #5
Nikesta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kinia860 Pokaż wiadomość
Wiem ile wynosily koszty na jednej sali weselnej w sumie od czwartku ,bo wtedy wchodzil kucharz do poniedzialku ,bo wtedy bylo sprzatanie sali koszty wynosily 400 zl.prad ,200zl. woda i 250 gaz,wiec w twoim przypadku za jeden dzien na takiej salce mysle,ze z 200zl. wyniesie wszystko.
Butla gazu np.to koszt 50-60 zl.mysle ,ze jedna butla wystarczy.
Kinia pocieszyłaś mnie Akurat koło 200 zł na oko będzie od wszystkich, więc myślę, że nie będzie źle w takim razie Tak naprawdę najbardziej martwiłam się o ten prąd...
Stary 2011-12-27, 22:06   #6
betterw
Raczkowanie

Latem to myślę, że 100-150 zł, a zimą wiadomo, że więcej, bo trzeba ogrzać salę, a to najwięcej kosztuje, ale nie powinien wziąć więcej niż 200 zł. Ja bym dała 150, a jakby powiedział, że mało, to wtedy dopłaciłabym do 200 zł. A to dlatego, że jak dasz wszystko, co uzbierałaś i powie Ci, że mało, to z czego potem dołożysz? Ja jednak jestem za ugadywaniem się PRZED, żeby nie było problemów.
betterw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-27, 23:27   #7
Nikesta
Raczkowanie

Przed imprezą jak odbiorę kluczę, będę spisywać stan liczników i po imprezie przy oddawaniu kluczy się sprawdzi ich stan ponownie, więc myślę, że oszukiwania tutaj jednak nie będzie Tylko zastanawiam się ile to może wyjść.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-28, 23:50   #8
betterw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nikesta Pokaż wiadomość
Przed imprezą jak odbiorę kluczę, będę spisywać stan liczników i po imprezie przy oddawaniu kluczy się sprawdzi ich stan ponownie, więc myślę, że oszukiwania tutaj jednak nie będzie Tylko zastanawiam się ile to może wyjść.
Tu nie chodzi o oszukiwanie, że zużyłaś więcej niż zużyjesz naprawdę, ale o to że nie dogadaliście się, ile będzie liczone. Zrozumiałam, że to nie będzie wyłącznie Twoja impreza (jak urodziny), tylko składkowa (Sylwester), więc jak się ma zarządzać cudzymi pieniędzmi, to lepiej wiedzieć wcześniej, żeby nie dokładać z włąsnej kieszeni to raz, a dwa nie być posądzoną o kręcenie, jeśli nie będziesz w stanie odpowiedzieć na pytanie o koszty sali. Rozumiem, że wolałabyś znać kwotę wcześniej, żeby wiedzieć, ile pieniędzy możesz przeznaczyć na pozostałe rzeczy, a ile zostawić. A nie możesz po prostu zadzwonić lub przejść się do osoby, która Ci tą salę udostępnia i zapytać? Powinien Ci odpowiedzieć chociaż tak mniej więcej.
betterw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 09:10   #9
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

No właśnie, pewnie nie policzy Ci np. zawodę tyle, ile on faktycznie płaci za kubik tylko coś tam sobie doliczy więcej. Musiałabyś się dowiedzieć ile.

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 17:57   #10
goni29
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nikesta Pokaż wiadomość
To jest wolno stojąca sala działkowa i przedtem co najwyżej były tam organizowane komunie, więc zarządca sam się nie orientuje.
Swoją drogą, co to za zarządca, który w takich zasadniczych kwestiach się nie orientuje?
goni29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 10:50   #11
Nikesta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez goni29 Pokaż wiadomość
Swoją drogą, co to za zarządca, który w takich zasadniczych kwestiach się nie orientuje?
Ta sala po prostu nie jest przeznaczona do takich imprez. Jest udostępniana gościnnie Jej głównym przeznaczeniem są zebrania działkowców i inne takie. Dlatego zysku jako takiego nie mają z wynajmu, ale zapłacić za zużytą energię musimy.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości