|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Szacowany koszt sali
Witam,
wątek może nie do końca związany z tym działem, ale chyba najlepiej jednak pasuje tu ![]() A więc chciałam się Was poradzić ile wg Was na oko może kosztować sala, w której ceną jest koszt z liczników (prąd, gaz, woda-przy czym głównie pójdzie prąd jak wiadomo ![]() Co sądzicie o tym? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Szacowany koszt sali
No właśnie niestety nie, bo przedtem ta sala nie była wynajmowana na takie imprezy. To jest wolno stojąca sala działkowa i przedtem co najwyżej były tam organizowane komunie, więc zarządca sam się nie orientuje. Ogrzewanie włączają w czasie zimy w sumie tylko po to, żeby rury od wody im nie zamarzły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Wiem ile wynosily koszty na jednej sali weselnej w sumie od czwartku ,bo wtedy wchodzil kucharz do poniedzialku ,bo wtedy bylo sprzatanie sali koszty wynosily 400 zl.prad ,200zl. woda i 250 gaz,wiec w twoim przypadku za jeden dzien na takiej salce mysle,ze z 200zl. wyniesie wszystko.
Butla gazu np.to koszt 50-60 zl.mysle ,ze jedna butla wystarczy.
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Latem to myślę, że 100-150 zł, a zimą wiadomo, że więcej, bo trzeba ogrzać salę, a to najwięcej kosztuje, ale nie powinien wziąć więcej niż 200 zł. Ja bym dała 150, a jakby powiedział, że mało, to wtedy dopłaciłabym do 200 zł.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Przed imprezą jak odbiorę kluczę, będę spisywać stan liczników i po imprezie przy oddawaniu kluczy się sprawdzi ich stan ponownie, więc myślę, że oszukiwania tutaj jednak nie będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Tu nie chodzi o oszukiwanie, że zużyłaś więcej niż zużyjesz naprawdę, ale o to że nie dogadaliście się, ile będzie liczone. Zrozumiałam, że to nie będzie wyłącznie Twoja impreza (jak urodziny), tylko składkowa (Sylwester), więc jak się ma zarządzać cudzymi pieniędzmi, to lepiej wiedzieć wcześniej, żeby nie dokładać z włąsnej kieszeni to raz, a dwa nie być posądzoną o kręcenie, jeśli nie będziesz w stanie odpowiedzieć na pytanie o koszty sali. Rozumiem, że wolałabyś znać kwotę wcześniej, żeby wiedzieć, ile pieniędzy możesz przeznaczyć na pozostałe rzeczy, a ile zostawić. A nie możesz po prostu zadzwonić lub przejść się do osoby, która Ci tą salę udostępnia i zapytać? Powinien Ci odpowiedzieć chociaż tak mniej więcej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, pewnie nie policzy Ci np. zawodę tyle, ile on faktycznie płaci za kubik tylko coś tam sobie doliczy więcej. Musiałabyś się dowiedzieć ile.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.