Gdy widaæ same przeszkody... - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-08-18, 18:02   #1
cherrry2009
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 164

Gdy widaæ same przeszkody...

Nie wiem czy odczuwacie to samo, ale ja w tej chwili stwierdzam ¿e aktualny zarys na rynku pracy jest bez najwiêkszego sensu. Rozpoczê³am studia 3 lata temu, teraz idê na magisterkê. Dopiero teraz miesi±c przed w mojej g³owie pojawi³a siê my¶l co chcia³abym robiæ w ¿yciu, i nie jest to wcale zwi±zanie z kierunkiem moich studiów
Od wielu lat czu³am potrzebê pomocy innym, a zw³aszcza dzieciom. Szuka³am pracy jako opiekunka, niestety bez do¶wiadczenia nikt nie powierzy mi dziecka. Zg³aszam siê ci±gle do fundacji, o¶rodków pomocy, domów dziecka jako wolontariuszka i niestety równie¿ cisza. Chcia³am rozpocz±æ pracê w przedszkolu, ¿³obku, a tu nastêpna blokada brak odpowiedniego wykszta³cenia. Nawet my¶la³am o tym ¿eby rozpocz±æ drugi kierunek jednak...ciê¿ko mi po¶wiêciæ kolejne 5 lat, pracuj±c w miejscu do którego codziennie rano bêdê zmuszona chodziæ by zarobiæ na dwa kierunki.
Wydaje mi siê ¿e sytuacja na rynku pracy zrobi³a siê chora, wymagane s± studia a nie sama chêæ. Dlaczego ludziom tak ciê¿ko zrozumieæ ¿e osoba która nie ma preferowanego przez nich wykszta³cenia nie mo¿e wiedzieæ wiêcej ni¿ kto¶ kto chodzi³ przez 5 lat do szko³y z tzw. "braku laku" i teraz z tego samego powodu opiekuje siê dzieæmi.
Mo¿e to g³upie ¿e ¿alê siê na forum, ale bardzo denerwuje mnie ta sytuacja od d³u¿szego czasu, i chcia³abym poznaæ zdanie innych osób. Mo¿e bardziej obiektywne od mojego, mo¿e jestem za bardzo przeczulona.
Stary 2011-08-18, 18:14   #2
martusia205
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 764
Dot.: Gdy widaæ same przeszkody...

Cytat:
Napisane przez cherrry2009 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie wiem czy odczuwacie to samo, ale ja w tej chwili stwierdzam ¿e aktualny zarys na rynku pracy jest bez najwiêkszego sensu. Rozpoczê³am studia 3 lata temu, teraz idê na magisterkê. Dopiero teraz miesi±c przed w mojej g³owie pojawi³a siê my¶l co chcia³abym robiæ w ¿yciu, i nie jest to wcale zwi±zanie z kierunkiem moich studiów
Od wielu lat czu³am potrzebê pomocy innym, a zw³aszcza dzieciom. Szuka³am pracy jako opiekunka, niestety bez do¶wiadczenia nikt nie powierzy mi dziecka. Zg³aszam siê ci±gle do fundacji, o¶rodków pomocy, domów dziecka jako wolontariuszka i niestety równie¿ cisza. Chcia³am rozpocz±æ pracê w przedszkolu, ¿³obku, a tu nastêpna blokada brak odpowiedniego wykszta³cenia. Nawet my¶la³am o tym ¿eby rozpocz±æ drugi kierunek jednak...ciê¿ko mi po¶wiêciæ kolejne 5 lat, pracuj±c w miejscu do którego codziennie rano bêdê zmuszona chodziæ by zarobiæ na dwa kierunki.
Wydaje mi siê ¿e sytuacja na rynku pracy zrobi³a siê chora, wymagane s± studia a nie sama chêæ. Dlaczego ludziom tak ciê¿ko zrozumieæ ¿e osoba która nie ma preferowanego przez nich wykszta³cenia nie mo¿e wiedzieæ wiêcej ni¿ kto¶ kto chodzi³ przez 5 lat do szko³y z tzw. "braku laku" i teraz z tego samego powodu opiekuje siê dzieæmi.
Mo¿e to g³upie ¿e ¿alê siê na forum, ale bardzo denerwuje mnie ta sytuacja od d³u¿szego czasu, i chcia³abym poznaæ zdanie innych osób. Mo¿e bardziej obiektywne od mojego, mo¿e jestem za bardzo przeczulona.
heh mam dok³adnie tak samo..marzy mi siê praca z dzieæmi,opiekowanie nimi..od paru lat zajmujê siê dzieæmi kuzynek..jest ich 4..w wieku do 4 lat,i mam ju¿ jak±¶ wiedzê na ten temat,i praktykê..mo¿na powiedzieæ,¿e jest do¶wiadczenie..marzy mi siê praca w przedszkolu
ale nie rozpoczê³am studiów o tym kierunku..nie mam na to szans jak narazie..i widze,¿e mnóstwo osób koñczy ten kierunek,a nie ka¿dy ma powo³anie do tego by pracowaæ z dzieæmi..dlatego uwa¿am,¿e to jest najwa¿niejsze,szczere chêci,nie szko³a !

http://suwaczki.slub-wesele.pl/201007032438.html
martusia205 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-18, 18:20   #3
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia205 Poka¿ wiadomo¶æ
heh mam dok³adnie tak samo..marzy mi siê praca z dzieæmi,opiekowanie nimi..od paru lat zajmujê siê dzieæmi kuzynek..jest ich 4..w wieku do 4 lat,i mam ju¿ jak±¶ wiedzê na ten temat,i praktykê..mo¿na powiedzieæ,¿e jest do¶wiadczenie..marzy mi siê praca w przedszkolu
ale nie rozpoczê³am studiów o tym kierunku..nie mam na to szans jak narazie..i widze,¿e mnóstwo osób koñczy ten kierunek,a nie ka¿dy ma powo³anie do tego by pracowaæ z dzieæmi..dlatego uwa¿am,¿e to jest najwa¿niejsze,szczere chêci,nie szko³a !
Zazdroszczê ¿e masz mo¿liwo¶æ opieki nad maluchami Ja mam rodzinne dzieci daleko od siebie, ostatnio mia³am obok maluszka kole¿anki ale niestety siê wyprowadzi³a
Dok³adnie powo³anie, znam kilka osób które studiuj± pedagogikê lub psychologiê a np. nie znosz± dzieci, albo nie maj± do nich nerwów (same ze sob± te¿ sobie nie radz±).
Stary 2011-08-18, 18:21   #4
martusia205
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczê ¿e masz mo¿liwo¶æ opieki nad maluchami Ja mam rodzinne dzieci daleko od siebie, ostatnio mia³am obok maluszka kole¿anki ale niestety siê wyprowadzi³a
Dok³adnie powo³anie, znam kilka osób które studiuj± pedagogikê lub psychologiê a np. nie znosz± dzieci, albo nie maj± do nich nerwów (same ze sob± te¿ sobie nie radz±).
te¿ znam takich ludzi..ja nie raz mam pod opiek± 3 dzieci,i dajê radê..ale prawda jest taka,¿e nie mam co liczyæ na pracê w przedszkolu

Stary 2011-08-18, 18:28   #5
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
te¿ znam takich ludzi..ja nie raz mam pod opiek± 3 dzieci,i dajê radê..ale prawda jest taka,¿e nie mam co liczyæ na pracê w przedszkolu
Ja ostatnio znalaz³am jedyn± ofertê gdzie wymagane by³o tylko ¶rednie wykszta³cenie, pomoc opiekunki(sprz±tanie itp.) w szkole z dzieæmi autystycznymi
Stary 2011-08-18, 18:29   #6
martusia205
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio znalaz³am jedyn± ofertê gdzie wymagane by³o tylko ¶rednie wykszta³cenie, pomoc opiekunki(sprz±tanie itp.) w szkole z dzieæmi autystycznymi
te¿ my¶la³am ¿eby siê na takie co¶ za³apaæ.i co Ty na to?

Stary 2011-08-18, 18:38   #7
lala2506
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 726

Martusia205 wiêc czemu nie zaczniesz studiów pedagogicznych? Niestety dzi¶ papier te¿ ma znaczenie, wiêc czemu?
lala2506 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 18:42   #8
79 Marta
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 066

Cytat:
je¿eli Ci zale¿y na wkrêceniu siê do "bran¿y" to ja bym przyjê³a taka ofertê pracy. A rejestrowa³y¶cie siê na stronach dla opiekunek, mo¿e og³oszenie w lokalnej gazecie? Prawda jest taka,¿e teraz sporo matek wraca do pracy, w ¿³obkach miejsca niet, wiêc kto wie...
Stary 2011-08-18, 18:55   #9
LadyBeatta
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 200

w czerwcu skonczylam pedagogike, przedszkolna i wczesnoszkolna, i nie uwazam, zeby do pracy z dziecmi wystarczyly jedynie dobre checi, ktorymi jak wiadomo wybrukowane jest pieklo. wiedza w tym zawodzie jest niezbedna, trzeba wiele wiedziec o rozwoju dzieci, aby wylapywac wszelkie opoznienia i nieprawdlowosci. tylko z boku praca w przedszkolu wydaje sie lekka, latwa i przyjemna- ot, posiedziec kilka godzin z dziecmi, pograc w "stary niedzwiedz mocno spi", dac obiadek, cos pokolorowac. przedszkole ma taki sam program do zrealizowania jak szkola, ksztalci i wspomaga jego rozwoj w kazdej sferze- poznawczej, ruchowej, emocjonalnej, spolecznej. to nie jest to samo, co posiedzenie z kuzynkami i zorganizowanie im zabawy.
Stary 2011-08-18, 18:57   #10
madana
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 17 071

Do pracy z dzieæmi, w szkole czy przedszkolu nie wystarcz± dobre chêci o to, ¿e "lubiê dzieci", odpowiednie wykszta³cenie kierunkowe, znajomo¶æ psychologii itp. jest konieczne.
madana jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-18, 19:01   #11
79 Marta
Wtajemniczenie

ja podziwiam nauczycieli przedszkoli ( sama pracujê w szkole, ale ze starszymi dziecmi/ m³odzie¿±). Przyznajê, ¿e moje dziecko czasem ledwo ogarniam a co dopiero kilkunastu krasnoludków. Oczy w d... trzeba mieæ, cierpliwo¶ci na tony. Nie, bez mi³o¶ci do zawodu wypalenie po tygodniu.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 19:12   #12
***luna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 190

Cytat:

Jakie studia koñczysz?
Mo¿e uda³oby siê po³±czyæ tematycznie z opiek± nad dzieæmi?
Mo¿esz zainteresowaæ siê ofert± kursów (nie studiów) zwi±zanych z opiek± nad dzieckiem. Szko³a Montessori czy Steinera, czy jakie¶ prostsze.

Wolontariat jest dostêpny, oczywi¶cie wiele zalezy od regionu.
Posz³abym do np. Caritasu popytaæ o ich zapotrzbowanie w ¶wietlicach socjoterapeutycznych/¶rodowiskowych.

Same chêci nie wystarcz±. Intuicja nie wystarczy
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-18, 19:26   #13
33owieczka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 958

cherrry2009, a czy po 3 latach nie mo¿esz obronic pracy licencjackiej i pój¶c na licencjat na pedagogikê? To bedzie w sumie 6 lat o rok d³uzej niz robienie mgr na studiach, ktorych nie lubisz......
Albo robic dwa kierunki, wiele osob tak robi i jest to do ogarniecia

Wiem, ¿e pisze d³ugie posty, jednak skracaj±c je w cytatach postaraj siê nie zgubiæ sensu.
Przyk³ad:
"Monika nie jest zwolennikiem kary ¶mierci"
Cytat
Cytat:
Monika jest zwolenikiem kary ¶mierci"

33owieczka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-18, 21:58   #14
ariadna90
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 464

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Poka¿ wiadomo¶æ
w czerwcu skonczylam pedagogike, przedszkolna i wczesnoszkolna, i nie uwazam, zeby do pracy z dziecmi wystarczyly jedynie dobre checi, ktorymi jak wiadomo wybrukowane jest pieklo. wiedza w tym zawodzie jest niezbedna, trzeba wiele wiedziec o rozwoju dzieci, aby wylapywac wszelkie opoznienia i nieprawdlowosci. tylko z boku praca w przedszkolu wydaje sie lekka, latwa i przyjemna- ot, posiedziec kilka godzin z dziecmi, pograc w "stary niedzwiedz mocno spi", dac obiadek, cos pokolorowac. przedszkole ma taki sam program do zrealizowania jak szkola, ksztalci i wspomaga jego rozwoj w kazdej sferze- poznawczej, ruchowej, emocjonalnej, spolecznej. to nie jest to samo, co posiedzenie z kuzynkami i zorganizowanie im zabawy.

dok³adnie... sama koñczê taki kierunek i tylko komu¶ siê wydaje, ¿e ka¿dy g³upi umia³by nauczyæ 2+2
ariadna90 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-18, 22:12   #15
LadyBeatta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ariadna90 Poka¿ wiadomo¶æ

dok³adnie... sama koñczê taki kierunek i tylko komu¶ siê wydaje, ¿e ka¿dy g³upi umia³by nauczyæ 2+2
tak samo moglabym sie upierac, zeby zostac lekarzem bez konczenia studiow, bo chce pomagac ludziom...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-19, 09:25   #16
martusia205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lala2506 Poka¿ wiadomo¶æ
Martusia205 wiêc czemu nie zaczniesz studiów pedagogicznych? Niestety dzi¶ papier te¿ ma znaczenie, wiêc czemu?
bo mogê sobie pozwoliæ tylko na zaoczne..jak znajdê pracê to pójdê.

Stary 2011-08-19, 10:06   #17
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 112

czemu nie zrobisz magisterki z pedagogiki wczesnoszkolnej? dzieki systemowi bolonskiemu mozna cos takiego wyczarowac po zupelnie innym kierunku licencjata.
skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-19, 14:48   #18
dawidowskasia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 397

Cytat:
otó¿ to,. Jak chcesz tylko posiedziec z dzieckiem to mo¿esz zamie¶cic ogloszenie na opiekunke, ale w przedszkolu szukja ludzi z przygotowaniem. Samo lubienie dzieci nie wystarczy
dawidowskasia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-19, 19:08   #19
mysia7a
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 138

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Poka¿ wiadomo¶æ
czemu nie zrobisz magisterki z pedagogiki wczesnoszkolnej? dzieki systemowi bolonskiemu mozna cos takiego wyczarowac po zupelnie innym kierunku licencjata.
To samo mia³am napisaæ Wiem, ¿e te¿ istnieje studium z pedagogiki. Jakie¶ podstawy by¶ pozna³a i zobaczy³a czy rzeczywi¶cie Ci to odpowiada. Bo praca w przedszkolu do ³atwych nie nale¿y Choæ ja j± uwielbiam
mysia7a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-19, 19:55   #20
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
tak samo moglabym sie upierac, zeby zostac lekarzem bez konczenia studiow, bo chce pomagac ludziom...
To mo¿e sprostujê - nie zale¿y mi na etacie nauczycielki chcia³am rozpocz±æ nawet w ¿³obku od zmieniania pieluch, sprz±tania. Chcia³am prowadziæ np. zajêcia dodatkowe z plastyki pod okiem kogo¶ kto ma ju¿ do¶wiadczenie. Zdaje sobie sprawê z tego ¿e nauczyciel powinien znaæ zagadnienia rozwoju dziecka.

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
te¿ my¶la³am ¿eby siê na takie co¶ za³apaæ.i co Ty na to?
Bardzo chcia³am siê zg³osiæ, ale nie by³am pewna czy da³abym radê poniewa¿ to by³a ju¿ szko³a podstawowa i gimnazjum, i wszystkie dzieci z autyzmem to barrrdzo odpowiedzialne, a nie chcia³abym rozpocz±æ a potem zrezygnowaæ bo np. nie bêdê w stanie sobie sama z tym poradziæ.

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Sprawdza³am oferty szkó³ i powiem szczerze ¿e nie spotka³am siê z tak± mo¿liwo¶ci±

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez mysia7a Poka¿ wiadomo¶æ
To samo mia³am napisaæ Wiem, ¿e te¿ istnieje studium z pedagogiki. Jakie¶ podstawy by¶ pozna³a i zobaczy³a czy rzeczywi¶cie Ci to odpowiada. Bo praca w przedszkolu do ³atwych nie nale¿y Choæ ja j± uwielbiam
Z tego co wyszuka³am studium, i studia podyplomowe s± skierowane do osób pracuj±cych ju¿ np. jako nauczyciele.

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez 33owieczka Poka¿ wiadomo¶æ
cherrry2009, a czy po 3 latach nie mo¿esz obronic pracy licencjackiej i pój¶c na licencjat na pedagogikê? To bedzie w sumie 6 lat o rok d³uzej niz robienie mgr na studiach, ktorych nie lubisz......
Albo robic dwa kierunki, wiele osob tak robi i jest to do ogarniecia
Za rok- dwa mam w planach w³asne dziecko, wiêc bardziej kieruje swoje my¶li na przysz³o¶æ z tym zwi±zan±. Dwa kierunki to ogrom czasu i pieniêdzy, a na studia magisterskie ju¿ jestem zapisana wiêc te¿ bym du¿o straci³a
Stary 2011-08-19, 20:02   #21
mysia7a
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 138

Ja z tego co siê orientowa³am zaczynaj±c studia pedagogiczne, do studium przyjmowali osoby, które chcia³y mieæ co¶ "dodatkowego". Tyle, ¿e ja nie trafi³am akurat na studium pedagogiczne, a psychologiczne i tu te¿ mog³abym powiedzieæ, ¿e nie powinni mnie przyj±æ bo nie pracowa³am jako psycholog zadzwoñ i zapytaj.
A je¶li chodzi o studia II stopnia, na roku mia³am kole¿ankê, która studiowa³a pedagogikê ale ogóln±, gdy¿ studia licencjackie mia³a skoñczone z zarz±dzania. I nie mog³a podj±æ studiów typowo nauczycielskich. Ale po ogólnej mo¿na pracowaæ równie¿ w placówkach z dzieæmi. A potem mo¿na jeszcze zrobiæ uzupe³nienie i zrobiæ pedagogikê nauczycielsk± To tak jakby¶ co¶...
Tak jak pisa³y dziewczyny mo¿esz daæ og³oszenie i pracowaæ jako "niania"
mysia7a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-19, 20:07   #22
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z tego co siê orientowa³am zaczynaj±c studia pedagogiczne, do studium przyjmowali osoby, które chcia³y mieæ co¶ "dodatkowego". Tyle, ¿e ja nie trafi³am akurat na studium pedagogiczne, a psychologiczne i tu te¿ mog³abym powiedzieæ, ¿e nie powinni mnie przyj±æ bo nie pracowa³am jako psycholog zadzwoñ i zapytaj.
A je¶li chodzi o studia II stopnia, na roku mia³am kole¿ankê, która studiowa³a pedagogikê ale ogóln±, gdy¿ studia licencjackie mia³a skoñczone z zarz±dzania. I nie mog³a podj±æ studiów typowo nauczycielskich. Ale po ogólnej mo¿na pracowaæ równie¿ w placówkach z dzieæmi. A potem mo¿na jeszcze zrobiæ uzupe³nienie i zrobiæ pedagogikê nauczycielsk± To tak jakby¶ co¶...
Nawet nie wiedzia³am ¿e tak mo¿na, bardzo dziêkujê jutro posiedzê i przeszukam internet. Fajnie by³oby gdyby siê trafi³o jakie¶ studium. Dziêki
Stary 2011-08-19, 20:08   #23
skazana_na_bluesa
.

Wiadomo¶ci: 28 112

jaki kierunek skonczylas?
skazana_na_bluesa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-19, 20:16   #24
cherrry2009
Zakorzenienie

Cytat:
jaki kierunek skonczylas?
zarz±dzanie
Stary 2011-08-19, 20:41   #25
dawidowskasia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 397

Cytat:
dokladnie. Niektórzy nauczyciele robia tylko kurs pedagogiczny i mog± uczyæ
Mo¿esz te¿ i¶æ na PODYPLOMOWE

z tego co wiem to do przedszkola nie przyjm± zwyklego pedagoga tylko o specjalizacji wczesnoszkolnej
dawidowskasia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-19, 20:42   #26
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:

Z tego co wyszuka³am studium, i studia podyplomowe s± skierowane do osób pracuj±cych ju¿ np. jako nauczyciele.
studium- nie wiem, ale na studia podyplomowe mo¿esz siê zapisaæ, nie musisz pracowaæ. Kursy kwalifikacyjne ( takie rozszerzaj±ce kwalifikacje- jak nazwa wskazuje) s± dla pracuj±cych czynnie nauczycieli
Stary 2011-08-19, 21:28   #27
CzarnyElf
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 792

Jezeli chcesz sie wkrecic w branze i jest to Twoja pasja to oplaca sie nawet zaczac od najnizszego stanowiska w firmie w ktorej chcesz pracowac.Mozesz byc pozniej doceniona i awansowac na cos lepszego.A w miedzyczasie isc do szkoly/lub robic jakies kursy.Sama tak zaczynalam nie majac kierunkowego wyksztalcenia.Tylko ze ja chcialam pracowac z trudna mlodzieza/lub ludzmi doroslymi z uzaleznieniami.Moim zdaniem jezeli masz pasje to zdobycie wymarzonej pracy jest mozliwe nawet bez wyksztalcenia.No ale najlepiej jest miec tez papierek w razie czego.Szczegolnie w szkolach go niestety wymagaja..
CzarnyElf jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-08-20, 08:33   #28
LadyBeatta
Zadomowienie

[QUOTE=cherrry2009;2886276 8]To mo¿e sprostujê - nie zale¿y mi na etacie nauczycielki [COLOR="Silver"]

w przedszkolach nie ma opiekunek, "przedszkolanek", jak sie potocznie mowi, sa nauczyciele przedszkola, tacy sami jak np. w liceum, tylko po innej specjalnosci nawet rytmike prowadzi osoba po studiach muzycznych z dodatkowym wyksztalceniem pedagogicznym.

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.