|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
peeling garnier
Witam. Mój problem (jak wielu z was) dotyczy trądziku. Otóż moja cera była w dobrym stanie (poza przebarwieniami) dopóki nie zaczęłam używać peelingu garnier czysta skóra active. Wysypało mnie zaskórnikami, które przemieniają się w pryszcze. Dodam jeszcze, że peeling stosowałam 2 razy dziennie. Czy to możliwe że mogło mnie wysypać od tego peelingu? Spotkało coś podobnego kogoś z was?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: peeling garnier
Ja uzywam Garnier peeling brusher i mi pomaga.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Możliwe.
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
ja tez używam tego peelingu. Wydaje mi się, że za często go używałaś. 2 razy dziennie to chyba za dużo. Wiem, że na opakowaniu pisze, żeby stosowac go codziennie, ale dla skóry trądzikowej peeling raz dziennie to niezbyt dobry pomysł, szczególnie jak dodatkowo ma się skłonność do podrażnień. Ja ten peeling stosuje 2 razy w tygodniu i jest ok. Tylko trzeba pamietać, żeby omijać krostki na twarzy
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Hmm, ja miałam problemy ze skórą, jakieś dwa tygodnie odstawiłam antybiotyki. Używam tego peelingu od jakiegoś czasu raz dziennie i nie mam żadnych problemów. Ale wiadomo - problemów skórnych jest tyle, co ludzi. Proponuję po prostu odstawić i zobaczyć, co dalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Przez długi czas katowałam moją skórę peelingami, żelami itp. różnych firm a ostatnio garnierem. Efektów nie było zadowalających. Teraz staram się żeby moja cera nie miała kontaktu z wodą z kranu. Oczyszczam ją wodą micelarną i jest super!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Generalnie jestem przeciwniczka drogeryjnych kosmetyków, może powinnaś zmienić pielęgnację na bardziej naturalną, a co za tym idzie lepszą ?
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Spróbuj odstawić te alkoholowe żele oczyszczające, peelingi mechaniczne, toniki itp. Poszukaj w aptekach, internecie produktów bardziej naturalnych. Nie zapominaj o nawilżaniu cery! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.