![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Rossmann to dla mnie.....
Po dzisiejszej wizycie w sklepie naszła mnie refleksja
Rossmann to dla mnie: 1. miejsce, gdzie NIGDY nie dostaniesz opisywanego na półce jako do odbiorze w kasie gratisu, chyba że się o niego upomnisz i nie będziesz zwracać uwagi na obrażoną minę sprzedawczyni 2. miejsce, gdzie nie możesz liczyć na obsługę poza kolejnością, gdy jesteś w ciąży, z dzieckiem, starszą osobą, ALE za to możesz Śmiało liczyć na to, że gdy jakiś cham wepchnie się przed ciebie bez kolejki, sprzedawczyni okiem nie mrugnie i zacznie go obsługiwać 3. teraz z pozytywów: miejsce, gdzie kupuję świetne kosmetyki Babydream 4. oraz miejsce, gdzie kupuję inne produkty chemiczne i pielęgnacyjne Edytowane przez oolong Czas edycji: 2011-06-03 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rossmann to dla mnie.....
Nie jest dla mnie bo "wewnętrzne" marki kosmetyków kolorowych tj to wibo i lovely czy coś tam (generalnie ta tania półka) jest tragiczna.
Nie umywa się do kobo, catrice, sensique, essence czy my secret... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ja gratisy dostaję zawsze i nie muszę się o nie upominac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
widać u mnie sprzedawczynie wolą sobie zachomikować......albo masz tajemne chody
![]() tak czy siak jest to niesmaczne i świadczy o niskiej kulturze tego miejsca, kupuję tam jedynie ze względu na ceny i bliskość sklepu, a 2 pierwsze punkty są jak dla mnie kompromitujące dla sieci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
...miejsce, w którym nigdy nie ma tego, czego chcę (a, głupia, łażę tam i mam nadzieję).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Miejsce do którego wchodzę tylko po Mattmussa, który zawsze kosztuje mniej niż w Naturze.
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Wszystko zależy od obsługi sklepu, u mnie zawsze są miłe panie i jak czegoś nie możesz znaleźć, to zawsze możesz poprosić o pomoc
![]() ![]() Co innego z ochroną, bo u mnie jak wchodzi się do Rossmanna, to prawie od razu ma się "ogon" w postaci ochroniarza, człowiek nie może się skupić na zakupach, bo czuje obcy oddech na karku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=oolong;27287837]Po dzisiejszej wizycie w sklepie naszła mnie refleksja
Rossmann to dla mnie: 2. miejsce, gdzie nie możesz liczyć na obsługę poza kolejnością, gdy jesteś w ciąży, z dzieckiem, starszą osobą, ALE za to możesz Śmiało liczyć na to, że gdy jakiś cham wepchnie się przed ciebie bez kolejki, sprzedawczyni okiem nie mrugnie i zacznie go obsługiwać Prawdopodobnie tak zapiernicza w pracy na kasie ze mogla nie zauwazyc. warto upomniec sie samemu.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
miejsce, w którym robię zakupy w cenach dużo niższych niż w innych drogeriach sieciowych i osiedlowych. no i wybór mają spory.
gratisy dostaję, jeśli się należą, no chyba że już im się skończyły, wtedy albo jest jakiś zamiennik albo grzecznie dziękuję za produkt i próbuję szczęścia w innym Rossie. miny kasjerek ujdą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=kennedy;27291388]
Cytat:
gdy podeszłam do kasy nie zostałam za to przeproszona (że zostałam obsłużona później niż wynikało z kolejności, reszta kolejki zresztą też), powiem więcej, gdy napisałam w tej sprawie do centrali Rossmann, dostałam odpowiedź zwrotną, że "kasjerki nie interweniują, klienci między sobą ustalają kolejność" nie wiem, co to za zwyczaje, miałam faceta pobić i wyrzucić z kolejki? a co gdybym była np. na wózku inwalidzkim i wszyscy po kolei by mnie odsuwali na bok i wpychali się przede mnie - to też norma wg Rossmann, bo sama powinnam zadbać o swoje miejsce w kolejce!? moim zdaniem ktoś w sieci nie przemyślał sprawy, być może w Niemczech nie ma takiego zdziczenia, jak u nas..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
1....miejsce, gdzie Pan Strażnik chodzi za klientem krok w krok po to aby czasem kogoś nie korciło czegoś ukraść
![]() 2... miejsce, gdzie często przychodzę po moje szampony Dove lub ulubione balsamy ( tylko gdy jest promocja) ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Miejsce w ktorym zawsze jest balagan i niemila obsluga, a ceny czesto wyzsze niz w Douglasie (mam na mysli sredniopolkowe maskary). Zagladam rzadko, zwykle po kosmetyki AA.
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=kennedy;27291388]
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
...miejsce, w którym zawsze czuję na plecach oddech ochrony
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Myślałam że to zależy od konkretnego ochroniarza ale jak widać po prostu tak im każą pilnować klientów. Chociaż u mnie ostatnio zainstalowano mnóstwo kamer, Pan ochroniarz stoi zaraz przy wejściu i obserwuje sobie tylko widok z nich, a drugi niestety łazi za klientami.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Dokładnie. Ja rozumiem, że zdarzają się kradzieże, że sklepy muszą uważać. Ale nie raz wyszłam z Rossmana bez niczego, tylko dlatego, że osoba ochroniarza mnie zaczęła denerwować. Stoi, patrzy na ręce. Czuję się czasami jak jakaś złodziejka...
W Schenker jest całokowicie inaczej jak dla mnie...
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio wzbudziłam wielkie zainteresowanie jednego z ochroniarzy, bo wpadłam jak burza, przecisnęłam się między półką a kasą, żeby szybciej tamtędy przefrunąć. Zatrzymałam się na dziale z podpaskami, gdzie zaraz wpadł za mną ochroniarz, po czym zaczerwienił się i odszedł ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
A to się zgadza, ostatnio sobie spokojnie szukałam jakiejś fajnej maseczki z 7 minut i co zerknęłam w bok, Pan ochroniarz stał i po prostu czekał czy coś zwinę,. Denerwuje mnie to strasznie, bo nie można sobie spokojnie wybrać czego się chce. W Naturze u mnie nie mają ochrony, panie ekspedientki też nie biegają między regałami, całkiem inaczej jest.
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
... miejsce, w którym ludzie uderzają się koszykami, często brakuje testerów, ale są nieraz fajne promocje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tam to każdy mój ruch jest dopiero obserwowany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Popieram
![]() chodzę tam tylko jak jest coś fajnego w promocji. wolę tesco, leclerc jest większy wybór kosmetyków innych firm.. i ceny podobne, a nawet mniejsze
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Podzielam zdanie przedmówczyń mnie również irytuje zachowanie niektórych ochroniarzy - kiedy dłużej czytam skład kosmetyków - patrzy na mnie jakbym mu babcie beretem zabiła - jakby grzechem było czytanie składu
![]() Z gratisami mam podobne odczucia - ale z tym różnie bywa więc nie ma co generalizować. Ale i tak lubię robić zakupy w Rossmanie - mam swoje ulubione kosmetyki, których nie ma w innych drogeriach i mogę kupic ulubione ciasteczka dla mojego psa ![]()
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Mnie też takie zachowania denerwują, ale staram się nie zwracać na to uwagi. To ich praca, a ilość kradzieży ciągle rośnie. Kiedyś byłam świadkiem rozmowy dwóch ekspedientek, w której jedna zanosiła się płaczem i mówiła że znowu zniknęły im kremy l'oreala i jakieś perfumy i że znowu odetną im to z wypłaty i że ona już nie ma siły. Zresztą u nas to nic w porównaniu z tym co dzieje się np. w Niemczech. Ciocia mówiła mi że tam kradzieże w drogeriach tak się nasiliły że większość kosmetyków jest pakowana dopiero przy kasie, a na półkach są puste opakowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Wiadomo że kradzieże się nasiliły, ale przesadą jest traktowanie każdego wchodzącego klienta jako potencjalnego złodzieja
![]()
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że odstrasza- mnie również
![]() ![]()
![]() |
#29 |
Dossisława I
|
... miejsce gdzie często ochroniarz przez przypadek dostanie ode mnie koszykiem w d***
![]() miejsce, z którego nigdy nie wyjdę z pustym koszykiem (niestety) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Rossman to dla mnie ostatnia drogeria do której bym poszła
![]() ![]() Towar mają nienajlepszy i przy okazji bardzo ubogie półki. Z czystym sumieniem moge powiedzieć że wole Naturę jak i inne drogerie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.