|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Przewóz gości weselnych
Cześć,
Nie chcę zaśmiecać, ale nie mogę znaleźć konkretnego wątku, który dotyczyłby problemu, który mnie nurtuje. Czy orientujecie się, w jakiej cenie może stanowić wynajęcie autobusu na 50 osób na trasę około 240km? I czas trwania wesela około 12h? I ile wcześniej należy zarezerwować autobus? Czy na coś konkretnie trzeba zwrócić uwagę (oprócz badań etc.)? Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc, dziuba
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Przewóz gości weselnych
dwa lata temu jak wynajmowal autobus moj brat to wiem ze brali od kilometra kolo 5zl i jechal kolo 300km a teraz nie mam pojecia. roznie kasuja za przewoz i czekanie. niektorzy biora od km inni od ilosci osob a jeszcze inni od calosci... najlepiej jak zadzwonisz albo pojdziesz do firmy przewozowej to sie dogadasz z cena itd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Ja sie ostatnio intersowalam cenami wynajmu autobusow i ceny byly bardzo rozne od 3,6 do 5 zl. Pewno zalezy od komfortu i wielkosci autobusu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
dziuba, nam biorą od godziny + od każdego przejechanego kilometra.....
http://www.pkm-gliwice.com.pl/index....d=52&Itemid=58 tutaj jest dokładny cennik to sobie zobacz, może coś Ci to da ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
O dziękuję. A jeśli wesele w kwietniu, to rozumiem, że trzeba zamawiać już?
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
no właśnie nie, podobno 2 tygodnie, tydzień przed, bo wcześniej nie można.... Przyjaciółka zamawiała właśnie i chciała dużo, dużo wcześniej, a jej powiedzieli, że ma się zgłosić dopiero jakoś tak
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
myślę, że najprościej obdzwonić miejscowe firmy. My za wynajęcie dwóch PKSów, z których jeden odebrał gości spod kościoła i zawiozły dosłownie 15-20 km na salę, a drugi wrócił na zajezdnię pusty (bo nie było potrzeby, żeby jechał) zapłaciliśmy 450 zł... Samo wynajęcie pojazdu to około 300 zł. Za kilometr wyszły jakieś grosze. Reszta to wynagrodzenie kierowcy. I żeby nie było - wszystko formalnie, na fakturze, zgodnie z cennikiem. Tragedia :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
A skąd jesteś Dziuba85?
Z wesel na których byłam, na kilku młodzi postanowili uczynić z autobusu dodatkową atrakcję da gości. Był więc autobus piętrowy z odkrytym dachem (zastąpil mlodej parze auto do ślubu, więc kasowo wyszło nawet taniej oraz zabytkowy ogórek z kierowcą w mundurze ![]() Zobacz tutaj od 01:40 http://www.youtube.com/watch?v=HckZac4dZzs |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z lubelskiego, TŻ z Sochaczewa. Autokar ma do przejechania 250km w jedną stronę. A 28 kwietnia, to trochę za chłodno będzie.
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ah, aż 250 km! To faktycznie dla Ciebie potrzebnny jest tradycyjny autokar z wc i dvd
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:00.