Do Swiąt 5 kg mniej a po świętach jeszcze więcej-długoterminowe odchudzanie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-25, 09:20   #1
Adelajda84
Wtajemniczenie

Do Swiąt 5 kg mniej a po świętach jeszcze więcej-długoterminowe odchudzanie

Odchudzam się od kąd sięgam pamięcio z lepszym i gorszym skutkiem.Dużo chudne potem jeszcze więcej tyje.Czas z tym skończyć.Zadne Dukany,kopenhaskie itp diety cud nie zagwarantują mi trwałego spadku wagi.Postanowiłam(od dziś)jeść 1500kc do tego ćwiczenia.Napewno waga nie będzie spadać jak na kopenhaskej,ale chociaż to co strace nie wróci do mnie jak bumerang.

Waże 68,3 kg przy wzroście ok 156cm(dokładnie nie wiem ile mierze).Jeśli ktoś chce ze mną powalczyć zapraszam.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Za mną już śniadanie:
2 kromki pumpernikla ze słonecznikiem cienko posmarowany masłem roślinnym,4 plasterki sopockej,plaster sera żółtego,kapka keczupu+kawa neska 3w1-wszystko daje jakieś 500 kc.Sporo,ale to przecież śniadanie.
Stary 2012-11-25, 10:33   #2
LifUnia
Zadomowienie

Dot.: Do Swiąt 5 kg mniej a po świętach jeszcze więcej-długoterminowe odchudzanie

a ja się do Ciebie dołączam

przez tydzień od dzisiaj będę piła rosół i jadła mięso i warzywa z rosołu, w ten sposób chcę się oczyścić przed dietą. Potem ćwiczenia i racjonalna dieta.
Poczatek 58 - 163 cm wz
LifUnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-25, 10:41   #3
loud
Raczkowanie

Dot.: Do Swiąt 5 kg mniej a po świętach jeszcze więcej-długoterminowe odchudzanie

Do świąt są 4 tygodnie więc raczej 5 kg nie zdązycie ale i tak trzymam kciuki
Lifunia, nie wiem czy dobry masz pomysł, ażeby przed dietą robić taki before.
Organizm przestawi się tylko na tryb magazynowania (przez szok spowodowany radykalnym cięciem ) i przechodząc na właściwą będziesz musiała albo odjąć kolejnych kcal albo dodać więcej ćwiczeń.
Stary 2012-11-25, 11:17   #4
Adelajda84
Wtajemniczenie

Witam wszystkich,ciesze się,ze ktoś zajrzał.Myśle,że 5 kg spokojnie zgubie jeżeli tylko bede konsekwentna.Na początku leci bardzo szybko więc....powinno się udać.
W między czasie zjadłam małą pomarańczkie i pije 2 neskie(licze ją jako posiłek bo ma prawie 100kc).

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez LifUnia Pokaż wiadomość
a ja się do Ciebie dołączam

przez tydzień od dzisiaj będę piła rosół i jadła mięso i warzywa z rosołu, w ten sposób chcę się oczyścić przed dietą. Potem ćwiczenia i racjonalna dieta.
Poczatek 58 - 163 cm wz
Zycze powodzenia i 3 mam kciuki
Stary 2012-11-25, 11:50   #5
StupidAlice
Czekoladoholik

Cytat:
Napisane przez Adelajda84 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich,ciesze się,ze ktoś zajrzał.Myśle,że 5 kg spokojnie zgubie jeżeli tylko bede konsekwentna.Na początku leci bardzo szybko więc....powinno się udać.
W między czasie zjadłam małą pomarańczkie i pije 2 neskie(licze ją jako posiłek bo ma prawie 100kc).

Nieeeeeeeeeeeeeeeee Kochana pełnowartościowe posiłki, bo tym sposobem możesz zjeść 3 kostki czekolady i masz obiad. Białko+węgle+ zdrowe tłuszcze. Odżywiaj się zdrowo.
Poczytaj wątek "Nasze codziene Jadłospisy" i wątki podwieszone z tego podforum

Do świąt napewno coś spadnie, trzymam mocno kciuki

Margaret Chase Smith
63,5 kg
U
28.08.2014 - 55 kg
28.08.2015 - 54,9 kg
28.08.2016 - 55,2 kg
28.08.2017 - 52,6 kg
StupidAlice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-25, 12:15   #6
Kama_Siwa
Raczkowanie

Będę trzymać kciuki i obserwować wątek Sama do Świąt chciałabym zrzucić troszkę kilogramów
Kama_Siwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-25, 12:37   #7
Adelajda84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez StupidAlice Pokaż wiadomość
Nieeeeeeeeeeeeeeeee Kochana pełnowartościowe posiłki, bo tym sposobem możesz zjeść 3 kostki czekolady i masz obiad. Białko+węgle+ zdrowe tłuszcze. Odżywiaj się zdrowo.
Poczytaj wątek "Nasze codziene Jadłospisy" i wątki podwieszone z tego podforum

Do świąt napewno coś spadnie, trzymam mocno kciuki
Miałam już faze,że elminowałam ze swojego jadłospisu wszystko co niby nie zdrowe i tuczące np nie jadłam ziemniaków,ryżu,makaronu, chleba,słodyczy kawa tylko z chudym mlekiem i słodzikiem i jak sie to skończyło?schudłam,ale niebawem wszystko odzyskałam z nawiązko.Teraz chce jeść wszystko tylko mniej.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Za kciuki bardzo dziękuje,przydadzą się
Stary 2012-11-25, 12:39   #8
uosobienie_melancholii
Raczkowanie

Cytat:
Odchudzam się od kąd sięgam pamięcio z lepszym i gorszym skutkiem.Dużo chudne potem jeszcze więcej tyje.Czas z tym skończyć.Zadne Dukany,kopenhaskie itp diety cud nie zagwarantują mi trwałego spadku wagi.Postanowiłam(od dziś)jeść 1500kc do tego ćwiczenia.Napewno waga nie będzie spadać jak na kopenhaskej,ale chociaż to co strace nie wróci do mnie jak bumerang.
1500 kcal to dobra metoda, ale pamiętaj, że to muszą być wartościowe kalorie Bo 1500 kcal z niezdrowego jedzenia to inna sprawa, niż 1500 kcal ze zdrowego białka, pełnoziarnistych węgli i zdrowych tłuszczów.
Cytat:
Napisane przez loud Pokaż wiadomość
Do świąt są 4 tygodnie więc raczej 5 kg nie zdązycie ale i tak trzymam kciuki
Jeśli to początek diety, to da się W pierwszym tygodniu dobrej diety, leci woda, ale to ok. 2-3 kg. A potem zostaną 3 tygodnie na pozostałe 2-3 kg
Cytat:
Dziewczyno! Czemu robisz sobie krzywdę kawą 3 w 1? Nie lepiej kupić zwykłą kawę, posłodzić ją łyżeczną cukru np. trzcinowego i dodać trochę świeżego mleka? Takie produkty gotowe to pełno utwardzonych tłuszczów i konserwantów :/ Takim sposobem to Twoje 1500 kcal wcale nie będzie takie efektywne.

Ogólnie chciałabym się dołączyć, za sobą mam 3 kg przez prawie półtora tygodnia, i chciałabym jeszcze 4 do świąt Wiem, że dużo, ale mam sporą nadwagę... A celem na zawsze jest waga ok. 65kg. Mam 167 cm.

EDIT:
Cytat:
Miałam już faze,że elminowałam ze swojego jadłospisu wszystko co niby nie zdrowe i tuczące np nie jadłam ziemniaków,ryżu,makaronu, chleba,słodyczy kawa tylko z chudym mlekiem i słodzikiem i jak sie to skończyło?schudłam,ale niebawem wszystko odzyskałam z nawiązko.Teraz chce jeść wszystko tylko mniej.
bardzo dobrze, ziemniaki, ryż, makaron, chleb nie są przecież złe ale po co faszerować się konserwantami, skoro można zastąpić kawę 3w1 właśnie zwykłą kawą. Nie musisz nawet pić jej z chudym mlekiem i słodzikiem. Nawet mleko 2,0% i cukier np. trzcinowy są o niebo lepsze niż takie 3w1 Mówię to z dobrego serca.

Edytowane przez uosobienie_melancholii
Czas edycji: 2012-11-25 o 12:41
uosobienie_melancholii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-25, 12:42   #9
StupidAlice
Czekoladoholik

Cytat:

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Za kciuki bardzo dziękuje,przydadzą się
Ziemniaki nie są tuczące (sosy do nich tak, te zabielane mąką) ja na ryżu, ziemniakach, makaronach (codziennie) schudłam 9 kg. Zbilansowana dieta, która dostarcza odpowiednia ilość składników odżywczych, witamin. Chude mleko nie ma nic zdrowego w sobie, to biała woda. Ser 0% białe coś, nic wiecej.

Nie chciałam Cię urazić a widać tak się poczułaś, przepraszam.

Margaret Chase Smith
63,5 kg
U
28.08.2014 - 55 kg
28.08.2015 - 54,9 kg
28.08.2016 - 55,2 kg
28.08.2017 - 52,6 kg
StupidAlice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-25, 13:12   #10
Adelajda84
Wtajemniczenie

Nieeeeeeeeeeeee kochana wcale nie masz za co przepraszać bo ja nie czuje się urażona.
Co do tej kawy to zrezygnuje z niej za rzecz zwykłej.
Mój dzisiejszy dzień napewno nie będzie idealny,postaram się żeby codziennie było lepiej.
Zjadłam już obiad:ziemniaki i schabowy z cyca kurzego.
Wiem wiem co teraz powiecie,gdzie warzywa?nie przepadam za nimi,musze je w siebie wmuszać.
Stary 2012-11-25, 13:16   #11
kleo1991
Raczkowanie

Dołanczam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-25, 13:37   #12
Adelajda84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kleo1991 Pokaż wiadomość
Dołanczam
Witamy
Stary 2012-11-25, 13:37   #13
uosobienie_melancholii
Raczkowanie

Cytat:
Nieeeeeeeeeeeee kochana wcale nie masz za co przepraszać bo ja nie czuje się urażona.
Co do tej kawy to zrezygnuje z niej za rzecz zwykłej.
Mój dzisiejszy dzień napewno nie będzie idealny,postaram się żeby codziennie było lepiej.
Zjadłam już obiad:ziemniaki i schabowy z cyca kurzego.
Wiem wiem co teraz powiecie,gdzie warzywa?nie przepadam za nimi,musze je w siebie wmuszać.
i bardzo dobrze z tą kawą

warzywa... no ja na szczęście je uwielbiam, bez tego byłoby smutno nie lubisz żadnych warzyw? Pieczonych, gotowanych, surowych, w formie sałatek, surówek?
Stary 2012-11-25, 14:03   #14
Adelajda84
Wtajemniczenie

Lubie warzywa na patelnie,z reguły robie je na wodzie.Od biedy zupe krem z brokuła,kalafiora lub razem i fasola czerwona z puszki.Oczywiście to wszystko bez zachwytu.Sałątki,surówki itp mogo dla mnie nie istnieć.
Z warzyw najbardziej lubie czipsy i frytki

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Czytam sobie wątek świątecznychce poczuć atmosferepogoda depresyjna.Pije kolejna kawe(nie neskie).
Stary 2012-11-25, 16:05   #15
migawka_23
Przyczajenie

dołączam do was dziewczyny, świetny pomysł! Macie jakiś plan? Tylko bądźmy realistkami:P ja nie dam rady biegać po 3 godziny dziennie;p
migawka_23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-25, 16:15   #16
uosobienie_melancholii
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez migawka_23 Pokaż wiadomość
dołączam do was dziewczyny, świetny pomysł! Macie jakiś plan? Tylko bądźmy realistkami:P ja nie dam rady biegać po 3 godziny dziennie;p
ja stosuję dietę 17 dniową, która wcale nie trwa 17 dni tylko składa się z 17dniowych cykli. U mnie będzie ona trwać przez ok. pół roku.
poza tym ćwiczę, zgodnie z zaleceniem diety, każdego dnia po 17 minut lub więcej u mnie jest to 3 razy w tygodniu po godzinnym fitnessie + każdego innego dnia te 17 minut na orbitreku.
Stary 2012-11-25, 18:31   #17
Adelajda84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez migawka_23 Pokaż wiadomość
zapraszamy.Mój plan to jeść wszystko byle mieścić sie w 1500kc i ćwiczyć w miare mozliwości(napewno nie 3 godz dziennie).
Musze schudnąć????..........dok ładnie 11,3kg.Mój pierwszy cel to 5 kg do świąt.

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Napisane przez uosobienie_melancholii Pokaż wiadomość
ja stosuję dietę 17 dniową, która wcale nie trwa 17 dni tylko składa się z 17dniowych cykli. U mnie będzie ona trwać przez ok. pół roku.
poza tym ćwiczę, zgodnie z zaleceniem diety, każdego dnia po 17 minut lub więcej u mnie jest to 3 razy w tygodniu po godzinnym fitnessie + każdego innego dnia te 17 minut na orbitreku.
Chce zastosować tą dietkie po Nowym Roku.Kupie książkie,przeczytam i zaczne działać.Myśle,że po świętach ograniczenie węgli wyjdzie mi na dobre.
Zjadłam podwieczorek niestety dość obfity-2 kromki pumpernikla z masłem,szynką i serem(kopia śniadania).Nie ma szans żebym się dziś zmieściła w 1500kc,bliżej 2000 będzieno trudno jutro ide do pracy więc napewno będzie lepiej bo nie będzie czasu na podjadanie

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Zjadłam juz kolacje-paczka warzyw na patelnie.Powinno być białko,ale nie miałam na nie ochoty.
Wyszło mi w zaokrągleniu 2000 kc.Jak na diete to sporo ciesze się jednak,że nie było słodyczy i czipsów,które są moją zmorą jak również chleba ze smalcem i kawy ze śmietaną.Dzisiejszy dzień i tak uważam za mój mały sukces(nie ma jak pozytywne nastawienie).
Stary 2012-11-25, 18:56   #18
uosobienie_melancholii
Raczkowanie

Cytat:
Zjadłam juz kolacje-paczka warzyw na patelnie.Powinno być białko,ale nie miałam na nie ochoty.
Wyszło mi w zaokrągleniu 2000 kc.Jak na diete to sporo ciesze się jednak,że nie było słodyczy i czipsów,które są moją zmorą jak również chleba ze smalcem i kawy ze śmietaną.Dzisiejszy dzień i tak uważam za mój mały sukces(nie ma jak pozytywne nastawienie).
Ja też bez białka dziś kolację bo już dziś dużo białka zjadłam. Zaraz zrobię sobie sałatkę z pomidora, ogórka i dymki z odrobiną jogurtu naturalnego.

Moją zmorą są chipsy też... ale w towarzystwie z piwem -> zdarzało się nawet, że codziennie z TŻtem piliśmy piwko, do tego paczka chipsów, czasem dwie i jakiś film. Ale mam nadzieję, że nie mam problemu alkoholowego, bo na Dukanie nie piłam przez pół roku, ani łyka TŻ też.
("na szczęście" też ma tendencje do tycia bo jakby mógł jeść i nie tyć, to by mi było ciężej się zmobilizować:P -> mamy podobny wzrost i zwykle podobną wagę, rośnie w podobny sposób i jemu i mnie, dlatego jest towarzyszem diet, z tą różnicą, że jak jedzie do mamusi na weekend to wraca +2kg )
Stary 2012-11-25, 19:27   #19
Adelajda84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez uosobienie_melancholii Pokaż wiadomość
Ja też bez białka dziś kolację bo już dziś dużo białka zjadłam. Zaraz zrobię sobie sałatkę z pomidora, ogórka i dymki z odrobiną jogurtu naturalnego.

Moją zmorą są chipsy też... ale w towarzystwie z piwem -> zdarzało się nawet, że codziennie z TŻtem piliśmy piwko, do tego paczka chipsów, czasem dwie i jakiś film. Ale mam nadzieję, że nie mam problemu alkoholowego, bo na Dukanie nie piłam przez pół roku, ani łyka TŻ też.
("na szczęście" też ma tendencje do tycia bo jakby mógł jeść i nie tyć, to by mi było ciężej się zmobilizować:P -> mamy podobny wzrost i zwykle podobną wagę, rośnie w podobny sposób i jemu i mnie, dlatego jest towarzyszem diet, z tą różnicą, że jak jedzie do mamusi na weekend to wraca +2kg )
Fajnie macie razem wcinacie różne dobrocie i razem się odchudzacie.
Czipsy kocham jak się nie odchudzam wcinam paczkie dziennie,do tego ptasie mleczko(całe)na jedno posiedzenie lub czekolada.Ost miałam faze na chleb ze smalcem.Nie wiem co mnie naszło.Wstyd się przyznać,ale jeszcze wczoraj po 23 jadłam kanapki ze smalcem.Od dziś koniec z żarciem jak świnka bo za nim sie obejrze dobije do swojej największej wagio nie tylko nie to
Stary 2012-11-25, 19:58   #20
Melia123
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny Fajnie, że rozwija się tutaj nowy wątek. Dołączam!
Wczoraj w końcu znalazłam sobie idealną sukienkę na studniówkę i we wtorek idę do Krawcowej, żeby mi taką uszyła. Cieszę się strasznie. Postanowiłam na to wydarzenie schudnąć tak 2-4kg. Ważę 53kg przy wzroście 162.
Dziś mój jadłospis był myślę, że w miarę udany:
-owsianka z dżemem wiśniowym, słonecznikiem i kakao (łyżeczka)
-banan
-3 ziemniaki, 1/4 papryki ze słoika, ogórek kiszony, jakaś sałatka mamy z marchewki, kalafiora i innych dobroci, brokuł i jajko sadzone
-jajecznica i dwie kromki chleba niestety pszennego z serkiem i papryką i ogórkiem (takimi jak do obiadu)
Do tego 40 minut hula hop i mam ochotę na mleko, więc wypiję szklankę za chwilę.
Melia123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-25, 20:10   #21
migawka_23
Przyczajenie

uosobienie_melancholii - pierwszy cel mam nadzieję, że osiągniemy razem a potem będziemy wspólnie kontynuować, zawsze to raźniej O co chodzi z tą 17 dniową dietą? Pierwszy raz coś takiego słyszę. Próbowałaś tego wcześniej?

Melia123 - witaj! Chcesz schudnąć z kości na ości? Przecież masz dobrą wagę ;>
Stary 2012-11-25, 20:20   #22
Adelajda84
Wtajemniczenie

[QUOTE=Melia123;37810661]Cześć Dziewczyny Fajnie, że rozwija się tutaj nowy wątek. Dołączam!
Wczoraj w końcu znalazłam sobie idealną sukienkę na studniówkę i we wtorek idę do Krawcowej, żeby mi taką uszyła. Cieszę się strasznie. Postanowiłam na to wydarzenie schudnąć tak 2-4kg. Ważę 53kg przy wzroście 162.
Dziś mój jadłospis był myślę, że w miarę udany:
-owsianka z dżemem wiśniowym, słonecznikiem i kakao (łyżeczka)
-banan
-3 ziemniaki, 1/4 papryki ze słoika, ogórek kiszony, jakaś sałatka mamy z marchewki, kalafiora i innych dobroci, brokuł i jajko sadzone
-jajecznica i dwie kromki chleba niestety pszennego z serkiem i papryką i ogórkiem (takimi jak do obiadu)
Do tego 40 minut hula hop i mam ochotę na mleko, więc wypiję szklankę za chwilę.[/QU
Dała bym wszystko za Twoja wagie.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Ja wypiłam jeszcze kawe.Będe wstawać w nocy a jutro pobudka o 4:15
Stary 2012-11-25, 20:23   #23
Melia123
Rozeznanie

No wydaj się być w porządku ta waga i też mi odpowiadała do tej pory (walczyłam z tym, żeby zaakceptować to jak wyglądam), ale chciałabym do tej sukienki być minimalnie szczuplejsza Ogólnie chciałabym zobaczyć jak to jest ważyć mniej, nigdy mi się to nie udało, a wiele razy próbowałam. Może teraz się uda, jak nie to trudno.
Tak ogólnie to mam bardzo kobiecą, okrągłą sylwetkę, mam strasznie wielkie piersi, wąską talię i duże uda. Te uda mi najbardziej przeszkadzają. Myślę, że te kilka kg mniej mi nie zaszkodzi

Adelajda a jaki masz wzrost?
Melia123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-25, 20:39   #24
fitnesswoman
Raczkowanie

hej dziewczyny!
Chciałabym do Was dołączyć. Odchudzanie w grupie jest bardziej motywujące.
Ja mam w tej chwili 28 lat, 60 kg przy wzroscie 164 cm. Kilka lat temu zeszłam do wagi 54 i dobrze się czułam. Biegałam intensywnie 2 lata, potem przez kontuze kostki przerwałam i już nie udało mi się wrócić. Teraz planuję znowu zaczać ale słabo mi idzie z systematycznością. Za to od 3 tygodni chodze na basen. Chodzilam 2-3 razy w tygodniu, ale teraz planuje okolo 5 razy Dodatkowo od jutra zaczynam poranny jogging z moimi psami zamiast spacerku! Kiedyś biegalam po 12 km plażą i bylo tak super. Dlaczego tak trudno do tego wrocić?
Jeśli chodzi o dietę to nie mam i nie będę miała żadne konkretnej. Po prostu zmieniam nawyki żywieniowe. U mnie w domu często jest kuchnia chinska, makarony sojowe, ryby. Z mięsa jem praktycznie tylko drób :P Jem po prostu mniej, zdrowiej. Słodycze całkowicie wyeliminowałam, a byłam uzależniona. Już 3 tygodnie bez słodyczy wow Jako przekąskę jem grejpfruty i pistacje!!!! Uwielbiam je i się właśnie dowiedziałam, że są bardzo zdrowe, a jedna pistacja ma 3 kcal!!!
Jutro mam zamiar się zaopatrzyć w miarę (bo gdzieś mi wsiąkła po przeprowadzce) i się zmierzyć gdzie się da.
Mam wrażenie, że już jest mnie miej po tym pływaniu
Stary 2012-11-25, 20:43   #25
Kama_Siwa
Raczkowanie

Jeśli o mój plan chodzi to ja chcę biegać trzy razy w tygodniu po 45-50 minut. Do tego trening w domu - Tone It Up, elementy treningu siłowego.
Jeśli chodzi o dietę - to jedzenie zdrowe, pełnowartościowe
Stary 2012-11-25, 20:43   #26
Scholastyka
Przyczajenie

To ja też się dołączam ważę 87 kg przy wzroście 169cm wiec mam sporą nadwagę. Mam nadzieje ze znajdę w was wsparcie i razem damy radę
Scholastyka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-25, 20:51   #27
fitnesswoman
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Scholastyka Pokaż wiadomość
To ja też się dołączam ważę 87 kg przy wzroście 169cm wiec mam sporą nadwagę. Mam nadzieje ze znajdę w was wsparcie i razem damy radę
Damy, damy. A jakas planujesz aktywność? Kurcze, polecam Wam pływanie. Ostatnio jak jestem na basenie to widze aquaareobic i wygląda to super. Dla mnie mogłoby być troszke nudne, bo ja wole pływać Ale widać, że babki się świetnie bawią!
Stary 2012-11-25, 20:59   #28
Adelajda84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fitnesswoman Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
Chciałabym do Was dołączyć. Odchudzanie w grupie jest bardziej motywujące.
Ja mam w tej chwili 28 lat, 60 kg przy wzroscie 164 cm. Kilka lat temu zeszłam do wagi 54 i dobrze się czułam. Biegałam intensywnie 2 lata, potem przez kontuze kostki przerwałam i już nie udało mi się wrócić. Teraz planuję znowu zaczać ale słabo mi idzie z systematycznością. Za to od 3 tygodni chodze na basen. Chodzilam 2-3 razy w tygodniu, ale teraz planuje okolo 5 razy Dodatkowo od jutra zaczynam poranny jogging z moimi psami zamiast spacerku! Kiedyś biegalam po 12 km plażą i bylo tak super. Dlaczego tak trudno do tego wrocić?
Jeśli chodzi o dietę to nie mam i nie będę miała żadne konkretnej. Po prostu zmieniam nawyki żywieniowe. U mnie w domu często jest kuchnia chinska, makarony sojowe, ryby. Z mięsa jem praktycznie tylko drób :P Jem po prostu mniej, zdrowiej. Słodycze całkowicie wyeliminowałam, a byłam uzależniona. Już 3 tygodnie bez słodyczy wow Jako przekąskę jem grejpfruty i pistacje!!!! Uwielbiam je i się właśnie dowiedziałam, że są bardzo zdrowe, a jedna pistacja ma 3 kcal!!!
Jutro mam zamiar się zaopatrzyć w miarę (bo gdzieś mi wsiąkła po przeprowadzce) i się zmierzyć gdzie się da.
Mam wrażenie, że już jest mnie miej po tym pływaniu
Witam i podziwiam,że tak Ci się chce ćwiczyć.Kiedyś dużo ćwiczyłam i niestety efekty były podobne jak nie ćwiczyłam a trzymałam diete.
Troche nie na temat,ale chciałam zapytać jakie masz pieski?

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Adelajda a jaki masz wzrost?[/QUOTE]

Jestem niska-156cm i okrągła jak piłka.Najniższa waga jaką osiągnełam w wieku dorosłym to ok 56kg.Przy 57 kg wyglądam dobrze i to jest mój cel.Nie chce być chuda,chce wyglądać normlnie jak kobieta a nie dziewczynka.
Ja też mam duży biust-dd,gruuuuuuuuuuuube uda,które są moją zmorą i niestety opone ratunkową(no ale przy takej wadze nie będe miałą wymiarów modelki).

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Scholastyka Pokaż wiadomość
Na nas zawsze możesz liczyćw każdej kwestji
Stary 2012-11-25, 21:00   #29
Kama_Siwa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fitnesswoman Pokaż wiadomość
Damy, damy. A jakas planujesz aktywność? Kurcze, polecam Wam pływanie. Ostatnio jak jestem na basenie to widze aquaareobic i wygląda to super. Dla mnie mogłoby być troszke nudne, bo ja wole pływać Ale widać, że babki się świetnie bawią!
Właśnie zastanawiam się również nad basenem Ciekawe ile trzeba czekać na rezultaty?
Stary 2012-11-25, 21:12   #30
migawka_23
Przyczajenie

Scholastyka witaj Razem zawsze raźniej
Dziewczyny skąd jesteście?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości