|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Podkład matujący i korektor kryjący
Pilnie szukam dobrze matującego podkładu i kryjącego korektora w jak najjaśniejszych odcieniach. Rozważę różne opcje cenowe.
Czekam na Wasze porady ;-) Pragnę dodać, że miałam już: -korektor Oriflame very me-za ciemny -Eveline korektor art scenic był bardzo tłusty -puder Rimmel Stay Matte szybko się ścierał -korektor miss sporty-za ciemny -puder Very Me Oriflame na początku był w miarę dobry,ale potem porażka,ale miał bardzo ładny brzoskwiniowy połysk ![]() -korektor Avon clearskin za ciemny, robił bruzdy na buzi chyba tyle ![]() czekam na porady,bo pilnie potrzebuję kupić,a nie wiem z jakiej firmy i jakiego szukać ![]() a jest coś takiego jak korektor kryjąco-matujący? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Podkład matujący i korektor kryjący
Polecam zerknąć na KWC
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wife!
|
Co do podkładu to mogę polecić AA matujący się rozumie
![]() Teraz jestem na etapie soraya make up sceniczny - fajnie się rozprowadza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
I skorzystać z wyszukiwarki.
Z podkładów polecam Revlon CS, kryje matuje i ma jasne odcienie.
![]() |
#5 |
Wife!
|
A jaką konsystencję ma podkład Revlona? najlepiej pytać użytkownika ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Polecam La Roche Posay Toleriane Teint, drogi bo ja zapłaciłąm 83 zł w aptece, ale warto, dobrze kryje, pod to krem matujacy z iwostinu 32zł zapłaciłam i buźka super
![]() ![]()
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ciężko powiedzieć. Nie jest ani gęsty, ani rzadki, taki raczej pośredni. Nie przecieka przez palce, ale też nie sprawia kłopotu z rozprowadzeniem.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Dobrze kryjący jest korektor mineralny z Maybeline w płynie - najjaśniejszy jest rzeczywiście jasny, polecam
![]() Korektory z Benefita cudownie kryją - wydają się trochę ciemne, jęsli masz bardzo jasną skórę, ale wbrew pozorom doskonale stapiają się zarówno z cerą, jak i z podkładem. Aczkolwiek to już troche wyższa półka cenowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
witaj, Polecam DERMACOL jest naprawde mega kryjący a cena powalająca na kolana, kosztuje ok 20 zł ( po co przepłacać) a tubka starcza na pół roku jak nie wiecej , jest wiele odcieni, kazdy znajdzie coś dla siebie .
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Polecam DERMACOL
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Dermacol jako korektor- rewelacja- do tej pory przebił nawet kamuflaże Kryolan
![]() Można kupić minitubki na allegro i mieszać odcienie. Polecam na niedoskonalosci, pod oczy jest za ciężki. Podkład matujacy- dla mlodych klientek z tlustą cerą uzywam niebieskiego kompaktu Shiseido, lub lekkiej wersji Double Wear. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:12.