|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 5
|
Jak usun±æ/stonowaæ jasny baleja¿?
Z nadmiaru chyba wolnego czasu postanowi³am podkre¶liæ moje w³osy (¶redni blond) jasnymi pasemkami, ¿e niby mu¶niête s³oñcem. Posz³am do fryzjera. Pasemka s± prawie bia³e, w zimnej tonacji, a w³osy naturalne maj± raczej przyjemn± ciep³± barwê. Wygl±da to nienaturalnie. Da siê tego jako¶ pozbyæ w sposób naturalny (nie chcê i¶æ dalej w farbowanie)?
Lepiej rozja¶niaæ szamponem (szampon do blondu, rumianek) czy przyciemniaæ? Czy takie szampony dzia³aj± na farbowane w³osy, czy tylko na naturalne? Pomó¿cie!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Dot.: Jak usun±æ/stonowaæ jasny baleja¿?
przyciemnij. jak±¶ szamponetk±, nie zniszczy Ci w³osów
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 42
|
Cytat:
pozbyc siê go w naturalny sposob nie pozbedziesz, z czasem mo¿e Ci siê ten kolorek ociepliæ, ale jak uwazasz ze jest za jasny to stonuj go, np szamponetka Naturalny Blond Joanny pewnie Ci sie szybko wymyje, wiec rozwiazaniem bedzie zapigmentowanie ciemniejszego kolorku
Edytowane przez lost_in_minds Czas edycji: 2011-08-18 o 14:10 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Przyczajenie
|
Dziêki za odpowiedzi
Nie mam do¶wiadczenia z farbowaniem, dlatego moje pytania mog± byæ wziête z kosmosu.. ale czy je¶li zastosuje szamponetkê naturalny blond jasny, to czy ona nie podkre¶li jeszcze te bia³e pasemka (o ile da siê je jeszcze podkre¶liæ )Czy szamponetki tak samo chwytaj± naturalne jak i farbowane w³osy? |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 56
|
Mi jasnych pasemek nie bardzo chcia³o cokolwiek pokryæ, a te¿ mia³am swoje ¶redni blond. Widocznie rozja¶niacz by³ bardzo silny
I szamponetka nic nie dawa³a ;((
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 870
|
szamponetka powinna rozja¶nione w³osy chwyciæ bez problemu bo w³osy s± rozpulchnione. te¿ raczej polecam przyciemniæ te pasma nak³adaj±c na w³osy kolor zbli¿ony do naturalnego.
A rumianek dzia³a tylko na naturalne w³oski.
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Chyba zafarbujê na ciemniejszy kolor, zbli¿ony do naturalnego. Zobaczymy jak to wyjdzie, ale gorzej raczej nie bêdzie
dziêki!
|
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.

pewnie Ci sie szybko wymyje, wiec rozwiazaniem bedzie zapigmentowanie ciemniejszego kolorku
I szamponetka nic nie dawa³a ;((