|
|||||||
| Notka |
|
| Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
uszkodzona prezerwatywa z boku
Witam serdecznie!
Bardzo proszę o odpowiedź bo czytałam rózne watki i nie ma takiej sytuacji jak moja. Kochalam przedwczoraj sie z Chlopakiem z prezerwatywa. Wytrysk byl poza mna (stosunek przerywany pomimo prezerwatywy) . Po wszystkim poszlismy sprawdzic jak zawsze czy wszystko bylo ok i okazalo sie, ze prezerwatywa miala malutka dziurke z boku (nie na dole w zbiorniczku tylko wzdłuż prezerwatywy na srodku) chcialam zapytac czy istnieje jakiekolwiek ryzyko ciąży? prosze o pomoc, bo w razie czego zostalo mi 48h... |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: uszkodzona prezerwatywa z boku
Nie, nie ma takiego ryzyka.
"Trzyma w rękach wróbelka ze złamanym skrzydłem, własne pieniądze na podróż daleką i długą, tasak do mięsa, kompres i kieliszek czystej. Dokąd tak biegnie, czy nie jest zmęczona. Ależ nie, tylko trochę, bardzo, nic nie szkodzi..." _________ cząstka mnie. |
|
|
|
|
#3 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuje za odpowiedzi.
No jest preejakulat. Kiedy pytałam koleżanki ona mi powiedziała, ze minimalne prawdopodobieństwo jest ze ten plyn mogl sie przedostac. ale ja mysle, ze to nie mozliwe...ale wiecie jak to jest .... strach ma wielkie oczy pomimo juz kilku wiosen na karku.
|
|
#5 |
|
High Quality Since 2007
|
Tak w razie czego - to z tego co wiem, są tabletki przyjmowane maksymalnie 72 godziny po, ale takich po 96 (skoro piszesz, że seks był przedwczoraj a masz jeszcze 48godzin) to raczej nie widziałam jeszcze...
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
tak, masz racje. mam 24h. jednak jest antykoncepcja awaryjna "po" do 150 godzin.
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli jednak ktoś siedzi w kantorku apteki i przekłuwa te prezerwatywy jeno mu się tym razem ręka omsknęła i nie nakłuł w strategicznym miejscu
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
hehe no dzieki za odpowiedzi, ale widze ze nikt nie potrafi mi pomoc. szkoda
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
ja raz trafiłam na całą paczkę pękniętych -,-
tabletki rzecz święta <3
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
nie ma opcji, abyś zaszła w ciążę
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Spokojnie
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
nie wiem co zrobic
dzisiaj minelo rowne 7dni i zobaczylam na papierze w toalecie kilka kropel krwi a do miesiaczki jeszcze tydzien (( czy to mozliwe ze jednak oznaka ciazy????? BLAGAM O ODPOWIEDZ
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz okres regularny jak w zegarku, czy nie zawsze? Może po prostu przyszedł wcześniej? Jak by nie było, to na pewno nie jest ciąża. A jeśli tak bardzo się stresujesz i Cię to męczy - zrób test w dniu spodziewanej miesiączki, jesli nie nadejdzie. Może to Cię uspokoi
"Trzyma w rękach wróbelka ze złamanym skrzydłem, własne pieniądze na podróż daleką i długą, tasak do mięsa, kompres i kieliszek czystej. Dokąd tak biegnie, czy nie jest zmęczona. Ależ nie, tylko trochę, bardzo, nic nie szkodzi..." _________ cząstka mnie. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Ok wiec Arcydiablico dziekuje za odpowiedz. Jestem taka sama realistka jak Ty...jednak napisalam do edukatorow seksualnych "ponton" i oni mi napisali:
"W takim przypadku szanse na ciążę są minimalne, ale nie da się powiedzieć, że wynoszą zero. Teoretycznie preejakulat mógł wydostać się przez tą dziurkę, więc to od Ciebie zależy decyzja o antykoncepcji awaryjnej (d0 150 godzin po stosunku)." od tamtej pory zachodze w glowe stad ten post. Miesiaczki mam od sasa do lasa ale nigdy ponizej 30dni. dzis jest 24. To byly zaledwie krople...wiem ze panikuje ale wiadomo ciaza to strach. Od przyszlego miesiaca biore tabletki bo juz drugi raz tak nie wytrzymam - takiego stresu. |
|
|
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i to chyba jedyne słuszne wyjście, aby uniknąc stresów . Owszem, decyzja nalezy do Ciebie (a'propos tej tabletki "po"). Rozumiem, że się obawiasz, ale naprawdę to bardzo, bardzo małe prawdopodobieństwo. Musiałabyś mieć kosmicznie wielkiego pecha :P. Zrób ten test, to Cie uspokoi .
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
test chce zrobić jutro. widzisz...nawet Ty mowisz o tym 1% ryzyku...to naprawde bylby kosmos zajsc w ciaze bez wytrysku...
teraz zaluje ze nie wzielam tabletek dwa miesiace temu jak bylam u lekarza, ale balam sie skutkow ubocznych teraz widze, ze nie ma innego wyjscia ;(
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Oj, wiesz, jak mamy tak rozumowac, to teoretycznie ryzyko ciąży jest zawsze, gdy jest seks
. Naprawdę uważam, że nie masz się czym martwić
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
39 dzien a okresu nie ma ;((
|
|
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
No ale na forum to raczej nikt Cię nie zbada, ani nie wykonana za Ciebie testu ciążowego czy hcg. Nie lepiej to zrobić, zamiast się stresować?
|
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Zrób test
bojąc się ciąży nie unikniesz nawet tej małoprawodopodobnej! |
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zrobiłam test 11 dni po wpadce (czy to już dobry moment??) i wyszedł negatywny. Wczoraj po 41dniach dostałam okres. Jest tak samo obfity jak zawsze, ale zdecydowanie mniej boli...zawsze podczas okresu biore 2-3 tabletki ibupromu a tym razem juz drugi dzien nic nie wzielam...
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
Jejuu dostałaś okres to teraz Ci przeszkadza, że bóli nie masz..
ciesz się, że w ogóle dostałaś ![]() i idź do ginekologa, jeśli JESZCZE nie jesteś pewna wizaż Cię nie zbada |
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie ze stresu Ci się opóźnił, chociaż zdarzają się przypadki i to nierzadkie, że kobieta ma normalny okres w ciąży, ale nie lękaj się
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
Nie okres, tylko plamienia. Okresu nie moze miec.
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi. Okres miałam 5dniowy obfity, tyle, że prawie bezbolesny. Ale nie sądze, żebym była w ciąży, bo żadnych objawów nie mam. Co do pytania to tak jest podobno jakaś tabletka po do 150godzin, ale szczegółów nie znam. Mam nadzieję, że żadna z nas nigdy takich brac nie bedzie musiala...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

dzisiaj minelo rowne 7dni i zobaczylam na papierze w toalecie kilka kropel krwi a do miesiaczki jeszcze tydzien
. Naprawdę uważam, że nie masz się czym martwić