|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Strasznie się boję!!!
Cześć,
Jestem 5 lat po rozwodzie, mam 8 letnią córkę, od 3 lat żyję w nieformalnym związku. W zeszłym tygodniu wpadliśmy na pomysł, aby się pobrać w grudniu - w dzień naszej 3 rocznicy ... dzwoniłam do USC i wszystko da się załatwić ... ale .... ogarnęła mnie taka panika, że nie dam chyba rady ... Z jednej strony to w sumie ja chciałam, mój partner oświadczył mi się dwa lata temu ... ale jakoś nie dążył do ślubu, boi się załatwiania i stresu. Mieliśmy z tego powodu kłótnie, bo uważam, że powinien jakoś bardziej się w angażować. Jemu nie zależy na ślubie, bo twierdzi, że nic się nie zmieni ... pewnie tak, więc w sumie po co on ... Jedynie potrzebny w kwestii dziecka, które pewnie kiedyś będziemy mieć ... Moja córka ma nazwisko po ojcu, ja po ślubie chciałam mieć dwa ... Mam 33 lata ... Tak się stresuję, że nie dam chyba rady ... boje się wszystkiego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Strasznie się boję!!!
Cytat:
wychodzę za mąż w przyszłym roku, będę wtedy 10 lat po rozwodzie, mam nastoletnie dziecko ja też się stresuję ![]() ja myślę,że po prostu szybko podjęliście decyzję i ustaliliście termin - stąd strach porozmawiajcie, czy na pewno chcecie ślubu i czy na pewno w grudniu, my z moim przyszłym mężem dokładnie to obgadaliśmy (dalej gadamy), no i wyznaczyliśmy sobie odległy termin ślubu daj znać, jaką decyzję podjęliście ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Nie denerwuj się niepotrzebnie - Twój partner na pewno zrozumie obawy. Zresztą sama napisałaś, że ślub cywilny niewiele zmienia - nie ma się czego bać. Ja jestem co prawda nieco młodsza i pierwszy (miejmy nadzieję, że ostatni
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Powodzenia! ja jestem po tej drugiej stronie i nie do końca potrafię mimo, że próbuję zrozumieć obawy partnera. Daj mu szanse, pokazać, że z nim będzie inaczej!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.