|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Żółte plamy na praniu. POMOCY!
Wiem, że to nie miejsce na tego typu post, ale szukałam wszędzie i nie wiem gdzie indziej mogłabym go zamieścić...
Wizażanki, pomóżcie! Co jakiś czas na świeżo wypranych ciuchach pojawiają się żółte plamy. Głównie na ciuchach z twardszego materiału (spodnie itp). Teraz właśnie pojawiła mi się spora plama na jeansach ![]() Na innych forach czytałam, że może to być od żelazka, ale w tym miejscu nie prasuję spodni. Zresztą plama jest jak się wyciaga pranie z pralki... Pralka jest dość nowa, kupiona w zeszłym roku, ale z poprzednią pralką też się to zdarzało. Co to może być i jak się tego pozbyć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Żółte plamy na praniu. POMOCY!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
a czyścisz szuflade na proszek?
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
jeśli problem jest nawet po zmianie pralki to obstawiałabym to co dzieje się w trakcie lub po wypraniu. czasem stosowane proszki/ płyny zostawiają plamy ( wiele czytałam opinii że niebieskie kapsułki barwią jasne rzeczy) płyny tez potrafią odbarwiać . zdarza się że płyny dodawane do żelazek/ perfumy potrafią wejść w reakcje ze środkami piorącymi i po praniu zostawić plamy.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
czego używasz do prania, płukania, wybielania?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Pojemniczek na proszek jest od czasu do czasu czyszczony. Proszek - Omo, płyn do płukania - Silan.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Może to być wina płynu do płukania.
![]() Mam pralkę ładowaną od góry, parę razy zdarzyło się, że płyn kapał z dozownika na jeszcze suche ubrania i zostały okropne przebarwienia. ![]()
![]() |
#8 |
Wizażowy Kot Igor
|
Być moze masz za hojną rękę przy sypaniu proszku i laniu plynu i pralka po prostu nie jest w stanie wypłukać w trakcie nirmalnego cyklu. Przeplucz jeszcze raz.
![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Sprobuje przeplukac tak jak mowicie, ale nie wiem czy to jest to. Te plamy pojawiaja sie kiedy moja mama pierze, a ona raczej duzo nie sypie ani nie leje. Ma pralke ladowana normalnie - z przodu. Na stancji mam pralke ladowana od gory i jak tam piore to duzo leje plynu, a takich problemow nie mam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Może być rdza, ze stalowych rur, jeżeli takie prowadzą wodę w twoim domu.
Pewnie widać to tylko na jasnych tkaninach, bo na czarnych lub granatowych już tego nie dojrzymy. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
kosmita jakiś normalnie
|
Moim zdaniem, może to być wina pralki, a raczej osadów w niej. Niestety nie wszystkie te miejsca są dostępne do wyczyszczenia jak pojemniczek do proszku i płynu.
Jest taki środek do czyszczenia pralek, sama nie używałam, ale szukając info w necie o róznych nietypowych środkach czyszczących znalazłam. Sprawdza mi się ich inny produkt, wiec może i ten środek może zda egzamin: http://www.dr-beckmann.pl/pl/czy_juz_probowales_dom/
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.