|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Gdzie najczesciej kupujecie kosmetyki? | |||
Drogeria,sklep kosmetyczny |
![]() ![]() ![]() ![]() |
154 | 90,59% |
Drogeria internetowa(allegro,esent ia,inermis,itd) |
25 | 14,71% |
Katalogi(Avon,Oriflame,Yv es Rocher inne) |
34 | 20,00% |
Gdzie jeszcze?Prosze napisac. |
10 | 5,88% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 170. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jaka drogerie wybieracie?
Tak mi sie nudzi z rana
Wolicie kupywac kosmetyki w drogerii czy moze zamawiacie przez internet(allegro,esentia, inermis(polecam jesli moge) czy moze kupujecie kosmetyki w katalogu(Avon,Oriflame, Yves rocher) Ja ostatnio sie zlapalam na tym ze jak mam isc do drogerii w miescie to jestem chora... i nie daje to zadnej przyjemnosci mi. Mam 4 drogerie i nie ma jednej do ktorej bym lubiła chodzic. 1 drogeria- malutka -mila Pani- polowy kosmetykow ktorych bym chciala a nie marze nawet o Rimmelu czy cos tam to nie ma.Myslalam tylko o nowych lakierach Bell.. dosc droga bo na rynku. 1 Natura- tam chodzic to juz chodze z musu-sprzedawczynie chodza jak "swiete krowy" stoi 5 nad toba i sie gapi jak czytasz co ![]() Niezbyt chetne do pomocy- wszystko super drogie- tam nie obowiazuje zadna gazetka ze strony natury ![]() Jak cos kosztuje normalnie 5 zl to tam 9 ![]() 3 drogeria- tez nie mile Panie- (a poziej sie dziwia ze ludzie wola allegro ![]() Ale reakcje Pani tez tam sa bynajmniej dziwne- jak pytam o jakas nowosc to nic nie wiedza(a pracuja w drogerii ![]() ![]() ![]() Jak wprowadzili nowa serie Ziaji- tam pojawila sie po pol roku a babki mowily jaka to nowosc ![]() Ale dopadlam lakiery Bell do frencha tam i chwala im za to-nawet tanio-az dziwne. 4 drogeria- na 2 koncu miasta (dlatego tam nie chodze) tez drogo(male miasto a ceny maja z kosmosu) tez brak nowosci. Ale pare fajnych i tanich rzeczy tam maja- ale nie po drodze ![]() A ostatnia stalam sie fanka zamawiania w Avonie- lubie Avonowskie perfumy i nie mam zadnych z drogerii. Zalogowalam sie tez na inermis- i bede tam kupywac lakiery i cienie Bell- ktorych u nas w Naturze nie ma ani nigdzie ![]() Przezyje jakos te 8 zl przesylki. Wiec jesli ja mialabym wybrac gdzie najczesciej kupuje to katalog i drogeria internetowa.Dosc duzo kosmetykow mam z allegro. Ale to nie jest tak ze ogolnie drogerii nie lubie bo mam jakas fobie czy cos- np Rossmann w Ostrowie wlkp uwielbiam i szkoda ze jest tak daleko ![]() A wiec sonda- wasze najczestsze zakupy kosmetyczne?
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaka drogerie wybieracie?
Ja kupuję w drogeriach i z katalogów Avonu i Ori
![]() Mieszkam na wsi i na zakupy jeżdzę do miasta, gdzie najczęściej odwiedzam drogerię A`propos, jednak nie lubię tam chodzić ![]() ![]() ![]() Generalnie do tego A`Proposu chodzę tylko jak już muszę np. po tampony(bo na wsi ciężko dostać w sklepie), czasem jakieś kosmetyki Vollare(bo też mają) i tyle. Natomiast uwielbiam kupować w Super Pharmie ![]() ![]() Z Avonu i Ori zamawiam, bo mam koleżankę konsultantkę, poza tym lubię niektóre kosmetyki tych firm i tak z sentymentu kupuję ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Lubię często odwiedzać Sephorę i Clinique'a, ale często też zamawiam z Avonu
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Najczęściej kupuje w rossmannie, a ostatnio przekonałam się do Sephory- tyle się naczytałam o niemiłych pracownikach, że aż bałam się tam wejść
![]() ![]() Jednak uważam, że w sephorze się troche przepłaca za kosmetyki, w piatek odkryłam też fajną małą drogerie gdy musiałam czekać na autobus..pani była bardzo uprzejma, doradziła mi jaki róż wybrać i wogóle och i ach ![]() W sklepach internetowych raczej nie kupuje, ewentualnie jeśli nie moge dostać normalnei w sklepie, wole przyjrzeć się temu co kupuje...pozatym wliczając koszt przesyłki zazwyczaj wychodzi tyle samo co normalnie w sklepie lub drożej i jeszcze trzeba czekać ![]() Avonu nie kupuje, czasem przeglądam katalogi, ale nie mam do tej firmy zaufania i wszystko mi się wydaje słabe jakościowo, bądź przepłacone. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
To jeszcze powiedzcie jaki macie stosunek do targu i bazaru z kosmetykami.
JA czasem znajde tam jakas perelke jak Vollare -tak jak w sklepach wszystko po"x" zl. Ale ogolnie tam nie kupuje kredki za 1 zl i lakiery za 2 zl to se mozna- sa tak niskiej jakosci- a zreszta czego sie spodziewac w tej cenie prawda?Mialam nie raz lakiery Edit z bazaru za 2zl i nadawaly sie do uzycia 2 razy pozniej gestnialy robily smugi-nawet nie zal mi ich bylo wywalic ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mój stosunek do kosmetyków z bazarku- pare razy się skusiłam, ale nie opłaca się poprostu, to co, że wydam 1zł czy 3zł jak potem się denerwuje co za badziewie(chociaż już przy zakupie można się było domyślić) i że się nie da tego używać. Kosmetykom bazarkowym mówie- nie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w ogóle tam jest drogo!! lubię za to ROSSMANN ![]() w i-netowych drogeriach nigdy nie kupowałam. nie kalkuluje mi się to. nie mam zamiaru płacić za przesyłkę. zdarza się, że kupię coś w hipermarkecie najbardziej lubię swój herbapol ![]() ![]() EDIT: targ, bazar - nigdy w życiu! leży to na słońcu, jeszcze jakieś pudry czy inne podkłady po których miałabym spore problemy skórne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogolnie to juz lakieru do paznokci i blyszczykow za 2 zl nie kupie bo jeden sie zapsul po miesiacu i jak smierdzial ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wybieram drogerie
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Hop na gore.Czy wizazanki jeszcze spia?a juz drogerie otwarte
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja z bazaru nie kupuję, kosmetyki Vollare i Cantare mam w drogerii
![]() Choć kiedyś kupiłam kulki Vollare z bazaru i nic mi się nie stało ![]() Jeszcze musze dodać, że w tym "moim" A`proposie to niby mają kosmetyki Maybelline i Rimmel, ale co z tego jak nowości się pojawiają po kilku miesiącach a w Rossmanach i SP już są daaawno ![]() Na dodatek żadko są jakieś promocje, np. podkład w musie Maybelline zawsze ok. 30 zł, jeszcze nigdy nie było na niego promocji, chociaż nawet w TV mówili, że ma być promocja! ![]() ![]() No wyżaliłam się ![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja to różnie kupuje kosmetyki
![]() ![]() Zgadzam się z tym, że w drogeriach Natura są niemiłe panie... Gapi się toto na każdego, a ja tego nie lubię i często szybko stamtąd wychodzę ![]() No i oczywiście zamawiam z katalogów Avon ![]()
Edytowane przez pAtiŚ Czas edycji: 2007-08-02 o 09:07 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
najczesciej kupuje w rossmanie-odzywki, szampony, itp. zele do mycia twarzy-w aptece, bo nie moge ich znalezc w drogeriach (tzn. nie ma oliwkowej ani calmy),a henne w malym sklepie niedaleko alberta.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś lubiłam próbować kosmetyków z katalogów, głównie Avonu, ale nie lubię rytułału tego całego zamawiania i oczekiwania na kosmetyki. Wolę pójść do drogerii i wybrać coś osobiście. Czytam wtedy składy, mogę powąchać i porównać z innymi (np.balsamy itp)
Lubię Rossmana, do Natury raczej nie chodzę, bo wydaje mi się że tam jest drożej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
kosmetyki kupuje głównie w naturze czasami zamwiam z avonu.kosmetyków bazarkowych nie kupuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
ja przestałam chodzić do drogerii w moim mieście- wybieram sie tam tylko i wyłącznie gdy coś jest mi niezbędne od zaraz. nie lubię czuć na plecach oddechu ochroniarzy czy pracowników sklepu. czasem kupuję na allegro. kilka miesięcy temu odkryłam strawberynet.com i teraz tam robię zakupy- ceny dużo niższe niż w moim mieście i paczki ostatnio w ciągu tygodnia są u mnie w domu, za przesyłkę nic się nie płaci i wraz z kolejnymi zamówieniami dostaje się zniżki. z możliwych opcji wybrałam: "drogeria internetowa"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Drogeria rossman rządzi
![]() czasem kupuję w Naturze i ostatnio zczailam dość fajną drogerię Aster |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
chodze do rossmana, prawie zawsze znajde tam to czego szukam, a i nie licza sobie za to zbyt duzo. natury nie lubie ze wzgledu na niemile panie tam sprzedajace. chodze tam jesli nie moge znalezc gdzies tego czego szukam. do innych malych drogerii tez chodze, kupuje tam tylko kolorowke.Jesli chodzi o bazarki... zaopatruje sie tamw lakiery. Ni mi nie odpryskuje ani nie gestnieje. stsuje rozne utwardzacze itp, a lakiery szybko mi sie koncza, wiec jeszcze nie bylo czegos takiego ze wyrzucilam lakier bo zgestnial.jesli chodzi o firmy wysylkowe... AVON i tylko AVON. Kupuje tam naprawde duzo i jakos nie narzekam. Ceny nie wygorowane, fajnie wsyztsko sie prezentuje, wiec nie mam zadnego 'ale';P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja się chyba wyłamię, ale nie lubię Rossmanna
![]() Byłam tam parę razy w tym w Galerii Krakowskiej i testery zawsze mieli takie ubrabrane...aż się odechciewa macać ![]() W SP zawsze jest czysto ![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Najczęściej chodzę po zakupy kosmetyczne do Rossmanna, chociaż jak nie wiem konkretnie co chcę kupić (np. mam ochotę na jakiś nowy płyn do demakijażu), to wolę iść do Natury, spokojnie poczytać etykietki, a później śmig do Rossmanna, bo zwykle jest taniej, a niestety są takie tłumy, że nie ma szans, żeby w wąskiej alejce stać przez kilka minut i gapić się na półki :/
Nie przepadam za małymi drogeriami, bo zwykle mają wyższe ceny i nie można sobie spokojnie "pomacać", tylko o wszystko trzeba poprosić. Chociaż często można tam dostać kosmetyki firm, których nie ma w większych drogeriach. W Sephorze lub Douglasie, a także przez katalogi, kupuję baaardzo rzadko, a przez internet to tylko na allegro kosmetyki do włosów ![]() Co do bazarku, to nie przepadam, mam kilka cieni i są kiepskie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja kupuję w drogeriach, ale też często w supermarketach. Uwielbiam odwiedzać Sephorę nawet jak nie mam nic kupować, po prostu pooglądać i od razu czuję się lepiej
![]() ![]() Natury nie lubię, w moim mieście jest, ale nie lubię tam kupować bo mam wrażenie że kosmetyki są tam stare - szczególnie kolorówka, a panie stoją i się patrzą. Rossmanna za to lubię, w moim mieście nie ma, więc chodzę do niego tylko w trakcie roku szkolnego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
najczesciej drogerie [natura, rossman] oraz markety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Dużo kosmetyków zamawiam z Oriflame, zdarza sie Yves Rocher
poza tym często bywam w Rossmanie i Sephorze, czasami w Douglasie kiedyś najczęściej chodziłam do Natury, ale teraz już bardzo rzadko ![]() przez internet zamówiłam kosmetyki kilka razy, ale nie jestem fanką, wolę najpierw obejrzeć kosmetyk ![]() na bazarku kupuję tylko kuleczki Vollare i Cantare ![]() zdarza mi się też wstąpić do małej drogerii ale raczej tylko wtedy kiedy kosmetyku którego szukam nie mogę znaleźć w tych dużych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
najbardziej to chyba lubie kupować kosmetyki w Rossmannie
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
dobre drogerie i apteka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
sporadycznie w necie,w rossmanie i w markecie
Nie zamawiam nic z katalogów-mam jakies uczulenie na te firmy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja najczęściej kupuje w drogerii Wispol i Rossman
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Drogerie internetowe, katalog Avonu najczęściej
Do drogerii chodzę rzadko mimo ze atmosfera bardzo mi tam odpowiada ale niestety zazwyczaj jak coś sobie upatrzę to tego tam nie ma
![]() |
#29 |
Przyjaciółka KWC
|
Najczęściej kupuję kosmetyki w Rossmannie, bo wiadomo - Rossmannów wszędzie pełno i dobrze zaopatrzone, często ciekawe promocje.
Lubię też Superpharm, ale czasem mają bandyckie ceny, jednak promocje też mają fajne, dużo rzeczy, które ciężko dostać gdzie indziej i apteka od razu pod ręką (chociaż odkąd mam swoją ulubioną, to w tamtej też się już nie zaopatruję, bo różnice w cenach między moją a SP dochodzą do kilkunastu złotych ![]() Lubię też bardzo kupować kosmetyki w Carrefourze - stosunkowo duży wybór jak na market i konkurencyjne ceny. Kolorówkę lubię kupować również w Marionnaud - konkurencyjne ceny - oraz w Douglasie - tam jest zawsze sympatycznie. W Sephorze kupuję głównie produkty firmowe Sephory. Czasem chodzę też po kolorówkę do Galerii Centrum, ale to rzadko, głównie po rzeczy, które ciężko dostać gdzie indziej, albo między zajęciami, bo moja uczelnia mieści się prawie że "za rogiem". Z innych perfumerii i drogerii korzystam sporadycznie. Kupowanie na Allegro też jest fajne, zwłaszcza jeżeli trafi się na jakiś rarytas albo okazję cenową. Na All kupuję od czasu do czasu kolorówkę. Z drogerii internetowych nigdy nie korzystałam. Z katalogów zamawiam już bardzo rzadko. Wpłynęło na to wiele rozczarowań kosmetykami Oriflame czy Avon. Avonu juz nawet nie mam u kogo zamawiać, bo moje znajome konsultantki wycofały się z zamawiania. Na Oriflame czasem się skuszę - np. teraz zamówiłam spray do opalania, krem do rąk Swedish Spa i płyn do kąpieli stóp. Ale generalnie to takie wybryki, bo nie jestem stałą klientką. Ale najwięcej radości sprawiają mi zakupy w mojej ulubionej aptece. Odkąd zostałam stałą użytkowniczką kosmetyków aptecznych, polubiłam też zakupy w aptece i strasznie się cieszę z każdego poczynionego tam zakupu. ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Najczęsciej odwiedzam rossmana i sephorę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.