|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Motywacji brak.
Czuje się paskudnie. Tyje jak słoń. Czuje się z dnia na dzień coraz grubsza, boje się już wchodzić na wagę.
Mam 160 wzrostu i moja waga jest już powyżej 60kg. Wiem, że jak nic nie zmienie to będzie coraz gorzej. Każda moja "dietowa motywacje" kończy się po 2-3 dniach. I dalej sobie spokojnie tyje i nie moge już na siebie patrzeć ![]() Wszystko jest na mnie obcisłe, nie potrafię już normalnie się ubrać. Czuje że we wszystkim wyglądam fatalnie. Mam cellulit i ogromne fałdy tłuszczu na brzuchu, gruby tyłek, rozstępy. ![]() Coraz więcej jem, i to jem same "śmieci" w nie odpowiednich porach. Temat motywacji pewnie na tym forum był poruszany sto razy, więc mój temat będzie sto pierwszy. Jesień to nie może nie odpowiednia pora na czas zmian, ale wiem że jak nie teraz to wiosną i latem znowu będe się dobijać. A jestem taka głupia. Mam sale fitness pod nosem!! moge na nią chodzić kiedy chce i jak długo (pracuje w SPA gdzie jest sala fitness, sauny, jacuzzi), a po prostu moja motywacja jest zerowa!!! Nigdy nie stosowałam jakiejś normalnej diety, raczej jakieś denne głodówki. ![]() Nie wiem jak zmotywować się do tego aby zacząć ćwiczyć, jeść zdrowiej i chudziej. Jak wkońcu pozbyć sie tego tłuszczu!!!!! ![]() ![]() pomocy. ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Motywacji brak.
Na wizażu jest mnóstwo wątków w których ludzie wklejają swoje jadłospisy ( często są sprawdzone przez dietetyka lub oceniają go Wizażanki - np. https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...t=jad%B3ospisy . Będąc na diecie wcale nie trzeba chodzić głodnym. Nie masz motywacji, bo będąc na głodówce byłaś na pewno głodna i się przez to zniechęcałaś.
Może powieś sobie na lodówce swoje aktualne zdjęcie i napisz ' Czy na pewno chcesz tak dalej wyglądać ? '. Gwarantuję Ci że ochota na podjadanie minie ![]() ![]() ![]() Może idź na fitness z jakąś koleżanką ? We dwójkę zawsze raźniej ![]() Na wizażu jest też grupa wsparcia dla chcących schudnąć. Może warto tam zajrzeć ? ![]() Trzymam kciuki ![]()
To moje zdanie. Nie musisz się z nim zgadzać. Edytowane przez Nutella_1 Czas edycji: 2011-09-06 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
.
Edytowane przez 794f4f7fd0b0868ccd574eb97c8ebd94d2e43545_60bea4f1edd75 Czas edycji: 2012-11-18 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
[1=794f4f7fd0b0868ccd574eb 97c8ebd94d2e43545_60bea4f 1edd75;29251938]Właśnie przed chwila cos znalazlam na ta okazje
![]() http://i.pinger.pl/pgr262/3547939000...0471/OWNED.jpg A tak powaznie przejzyj sobie moze cie to zmotywuje http://www.pinger.pl/szukaj/po_tagu/p/1/?t=motywacje [/QUOTE] Na pingera lepiej niech nie zagląda bo tam jest mnóstwo nawiedzonych pro-ana lasek, które wzajemnie sobie słodzą jak zjedzą mniej niż 500 kcal i uważają że jabłko lub jogurt to posiłek ![]() Autorko, mnie pomogło obejrzenie moich zdjęc z wakacji i zdjęc sprzed 2 lat. Załamałam się totalnie. Też nie mogłam się w nic zmiescic i czułam się jak słoń. W ramach motywacji przeglądam też wątki fitnessowe typu "pokaż brzuch" i daje mi to niezłego kopa ![]() Ponieważ mieszkam sama to moglam sobie pozwolic na wywalenie wszystkich rzeczy z lodówki, które na diete się nie nadają. Pozbyłam się słodyczy, przekąsek i fastfoodów. Lodówę zapełniłam tym co wolno mi jesc. Z każdym dniem czuję się coraz lepiej. Waga pomalutku ale spada. Tobie radzę to samo! Cwiczenia cwiczeniami ale koniecznie zacznij od zmiany diety - nastroi cię to po kilku dniach tak pozytywnie, że sama nabierzesz ochoty do cwiczeń! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.