dodatki do sukni ślubnej - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-06-17, 11:01   #1
katrin79
Raczkowanie

dodatki do sukni ślubnej

Hej!Na poczatku sierpnia wychodze za maz. Suknia juz się szyje (patrz:zalacznik), ale mam problem, bo kompletnie nie wiem, jakie kwiaty do niej pasuja. Jestem sredniego wzrostu (163cm), bede miala buty obcas ok.6cm, na glowie cieniutki welon obszyty koronka. Mam delikatna urode-jasna cera, zielone oczy, rude krecone wlosy (beda upiete w jakiegos niesfornego koka). Zbyt strojna wiazanka chyba nie pasuje, bo sukienka -choc prosta- ma wyrazna koronke i nie chce przesadzic. A czy we wlosy tez cos wpiac? Doradzcie mi cos, bo naprawde nie mam pomyslu.....!
Acha-jeszcze jedno. Zastanawiam sie, czy powinnam sie opalic na ten dzien. Jak wspomnialam mam jasna karnacje,na twarzy i ramionach mam delikatne piegi, opalam sie na czerwono i efekt po 2 dniach znika. Latem korzystam z samoopalacza, ale nie jestem mistrzynia w jego nakladaniu. Solarium nie wchodzi w rachube-nigdy w nim nie bylam i nie wybieram sie...Kosmetyczka, do ktorej chodze radzila mi, zebym nie rezygnowala ze swojej bladosci. A ja sama nie wiem...Dodam, ze na codzien jestem osoba zdecydowana, podejmujaca szybkie i trafne decyzje-jednak w tym przypadku jestem po prostu zdezorientowana .Pomozcie!!!!!!!!!!!!!1
katrin79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-18, 14:26   #2
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Dot.: dodatki do sukni ślubnej

moze tak? tylko bez doniczki
A opalenizna? latam chcesz czy nie slońce troche cie chwyci, do sierpnia masz troche czasu, nie wyleguj sie na słońcu a juz na pewno nie w ostatnim tygodniu.
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-18, 19:37   #3
akira
Raczkowanie

http://baltimore-maryland-flowers.co...%20Bouquet.jpg
http://www.svatby.cz/fotogalery/kytky/78.jpg
akira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-20, 10:44   #4
katrin79
Raczkowanie

Dzięki za podpowiedź!!! Myślę, że te gerbery z różami lub same róże w pastelowych kolorach będą fajnie wyglądały przy tej sukni. Jeszcze raz dziękuję!
Stary 2005-06-20, 11:06   #5
iws
Raczkowanie

Jeżeli nie chcesz iść na solarium, ale wyglądać na opaloną - zainwestuj może w natryskowe opalanie.
Opalający prysznic, to propozycja dla osób, które chcą być pięknie opalone bez prażenia się na plaży czy wylegiwania w solarium.

To zabieg dający efekt natychmiastowej, naturalnej, pięknej opalenizny bez szkodliwych promieni UV i wysuszania skóry.

Preparat nanosi się przy pomocy specjalnego urządzenia natryskowego.
iws jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-20, 13:58   #6
kalija
Zadomowienie

iws, pierwsze słysze
kalija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-20, 16:35   #7
iws
Raczkowanie

Opalanie natryskowe jest nanoszone przez airbrush (pistolet) w postaci mgiełki, która pokrywa skórę w równomierny sposób dając dając piękną opaleniznę.
Podstawową zaletą tej metody jest bezpieczeństwo związane z całkowitym brakiem kontaktu ze słońcem.

Zabieg ten trwa około 20 minut, opalenizna pojawia się natychmiastowo po nałożeniu formuły osiągając efekt po 2 godzinach.

Cena takiego zabiegu to około 100 zł. Korzystają z tego osoby, które chcą mieć szybko i bez ryzyka opaleniznę, ale nie oczekują, że utrzyma się ona długo - a traktują to jako sprawę jednorazową.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-06-21, 07:08   #8
akira
Raczkowanie

suknia się nie pobrudzi? [samoopalacz potrafi czasem zniszczyć bieliznę mimo iż był stosowany dzień wcześniej] próbował już ktoś?
akira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-21, 07:25   #9
katrin79
Raczkowanie

Słyszałam już wcześniej o opalaniu natryskowym, ale zastanawiałam się czy istnieje wersja dla "jasnej karnacji"-podobnie jak przy samoopalaczu. Bo jeśli po takim zabiegu będę wygladala jak mulatka to raczej nie skorzystam, bo bedzie to smiesznie wygladac przy moim kolorze wlosow i jasnej oprawie oczu. No i kwestia brudzenia ubran-czy moze ktos sie wypowiedziec na ten temat?...
Stary 2005-06-21, 12:07   #10
iws
Raczkowanie

Podobno nie brudzi. Odcień można sobie wybrać w zależności od karnacji.

Najlepiej jednak dowiedzieć się w samym salonie.
Stary 2005-06-29, 08:38   #11
aga_m11
Raczkowanie

Katrin gdzie szyjesz sukienke? Ja wychodze za maz 1.10 i jeszcze zadnej nie wybralam a czas ucieka Jestem drobna i nie wiem w czym byloby mi najlepiej.
aga_m11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-06-29, 10:12   #12
katrin79
Raczkowanie

Aga-obecnie mieszkam w Poznaniu i suknie wypatrzylam w salonie Julia na Piekarach. Tam wlasnie jest szyta dla mnie suknia. Uwazam, ze to dobre rozwiazanie w moim przypadku, bo jestem sredniego wzrostu i dosyc szczuplej budowy ciala, wiec wszystkie "standardowe" suknie byly dla mnie po pierwsze za dlugie, po drugie za szerokie w talii. Wydaje mi sie, ze lepiej od poczatku szyc suknie na dany wymiar, niz dopasowywac juz gotowy model. Z obslugi w salonie jestem super zadowolona-panie potrafia naprawde dobrze doradzic (nie wciskac cos na sile). Dobrze jest wiedziec czego sie szuka i przed wizyta w salonie poprzegladac suknie w internecie, czasopismach itp. Skoro slub masz w pazdzierniku to wez pod uwage to, ze w salonach potrzebuja ok.3 m-cy na uszycie sukni (no chyba ze w wyjatkowych przypadkach czas nagli...), wiec w lipcu trzeba by bylo cos wybrac. Mierzenie sukni to sama przyjemnosc wiec zycze powodzenia!!!!!
Stary 2005-06-29, 10:36   #13
aga_m11
Raczkowanie

Rozgladam sie i przymierzam ale ciezko cos wybrac. Nie spotkalam takiej, ktora wpadła by mi w oko. Ja zastanawiam sie nad salonem sukien Classa w Katowicach. Czy któras z Was szyła tam suknie?
aga_m11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości