|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
dodatki do sukni ślubnej
Hej!Na poczatku sierpnia wychodze za maz. Suknia juz się szyje (patrz:zalacznik), ale mam problem, bo kompletnie nie wiem, jakie kwiaty do niej pasuja. Jestem sredniego wzrostu (163cm), bede miala buty obcas ok.6cm, na glowie cieniutki welon obszyty koronka. Mam delikatna urode-jasna cera, zielone oczy, rude krecone wlosy (beda upiete w jakiegos niesfornego koka). Zbyt strojna wiazanka chyba nie pasuje, bo sukienka -choc prosta- ma wyrazna koronke i nie chce przesadzic. A czy we wlosy tez cos wpiac? Doradzcie mi cos, bo naprawde nie mam pomyslu.....!
![]() Acha-jeszcze jedno. Zastanawiam sie, czy powinnam sie opalic na ten dzien. Jak wspomnialam mam jasna karnacje,na twarzy i ramionach mam delikatne piegi, opalam sie na czerwono i efekt po 2 dniach znika. Latem korzystam z samoopalacza, ale nie jestem mistrzynia w jego nakladaniu. Solarium nie wchodzi w rachube-nigdy w nim nie bylam i nie wybieram sie...Kosmetyczka, do ktorej chodze radzila mi, zebym nie rezygnowala ze swojej bladosci. A ja sama nie wiem...Dodam, ze na codzien jestem osoba zdecydowana, podejmujaca szybkie i trafne decyzje-jednak w tym przypadku jestem po prostu zdezorientowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: dodatki do sukni ślubnej
moze tak? tylko bez doniczki
![]() A opalenizna? latam chcesz czy nie slońce troche cie chwyci, do sierpnia masz troche czasu, nie wyleguj sie na słońcu a juz na pewno nie w ostatnim tygodniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dzięki za podpowiedź!!! Myślę, że te gerbery z różami lub same róże w pastelowych kolorach będą fajnie wyglądały przy tej sukni. Jeszcze raz dziękuję!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jeżeli nie chcesz iść na solarium, ale wyglądać na opaloną - zainwestuj może w natryskowe opalanie.
Opalający prysznic, to propozycja dla osób, które chcą być pięknie opalone bez prażenia się na plaży czy wylegiwania w solarium. To zabieg dający efekt natychmiastowej, naturalnej, pięknej opalenizny bez szkodliwych promieni UV i wysuszania skóry. Preparat nanosi się przy pomocy specjalnego urządzenia natryskowego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
iws, pierwsze słysze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Opalanie natryskowe jest nanoszone przez airbrush (pistolet) w postaci mgiełki, która pokrywa skórę w równomierny sposób dając dając piękną opaleniznę.
Podstawową zaletą tej metody jest bezpieczeństwo związane z całkowitym brakiem kontaktu ze słońcem. Zabieg ten trwa około 20 minut, opalenizna pojawia się natychmiastowo po nałożeniu formuły osiągając efekt po 2 godzinach. Cena takiego zabiegu to około 100 zł. Korzystają z tego osoby, które chcą mieć szybko i bez ryzyka opaleniznę, ale nie oczekują, że utrzyma się ona długo - a traktują to jako sprawę jednorazową. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
suknia się nie pobrudzi? [samoopalacz potrafi czasem zniszczyć bieliznę mimo iż był stosowany dzień wcześniej] próbował już ktoś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Słyszałam już wcześniej o opalaniu natryskowym, ale zastanawiałam się czy istnieje wersja dla "jasnej karnacji"-podobnie jak przy samoopalaczu. Bo jeśli po takim zabiegu będę wygladala jak mulatka to raczej nie skorzystam, bo bedzie to smiesznie wygladac przy moim kolorze wlosow i jasnej oprawie oczu. No i kwestia brudzenia ubran-czy moze ktos sie wypowiedziec na ten temat?...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Podobno nie brudzi. Odcień można sobie wybrać w zależności od karnacji.
Najlepiej jednak dowiedzieć się w samym salonie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Katrin gdzie szyjesz sukienke? Ja wychodze za maz 1.10 i jeszcze zadnej nie wybralam a czas ucieka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Aga-obecnie mieszkam w Poznaniu i suknie wypatrzylam w salonie Julia na Piekarach. Tam wlasnie jest szyta dla mnie suknia. Uwazam, ze to dobre rozwiazanie w moim przypadku, bo jestem sredniego wzrostu i dosyc szczuplej budowy ciala, wiec wszystkie "standardowe" suknie byly dla mnie po pierwsze za dlugie, po drugie za szerokie w talii. Wydaje mi sie, ze lepiej od poczatku szyc suknie na dany wymiar, niz dopasowywac juz gotowy model. Z obslugi w salonie jestem super zadowolona-panie potrafia naprawde dobrze doradzic (nie wciskac cos na sile). Dobrze jest wiedziec czego sie szuka i przed wizyta w salonie poprzegladac suknie w internecie, czasopismach itp. Skoro slub masz w pazdzierniku to wez pod uwage to, ze w salonach potrzebuja ok.3 m-cy na uszycie sukni (no chyba ze w wyjatkowych przypadkach czas nagli...), wiec w lipcu trzeba by bylo cos wybrac. Mierzenie sukni to sama przyjemnosc wiec zycze powodzenia!!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Rozgladam sie i przymierzam ale ciezko cos wybrac. Nie spotkalam takiej, ktora wpadła by mi w oko. Ja zastanawiam sie nad salonem sukien Classa w Katowicach. Czy któras z Was szyła tam suknie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.