komputer do użytku domowego - stacjonarny czy laptop? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-02, 10:54   #1
201606210931
Konto usunięte

Exclamation

komputer do użytku domowego - stacjonarny czy laptop?

Mój ponad 11 letni komputer już ledwo zipie i ma swoje humory, więc czas rozejrzeć się za czymś nowym.

Nie ukrywam, że wolałabym laptop ze względu na to, że nie zajmuje wiele miejsca. Mam mały pokój, więc każda wolna przestrzeń jest na wagę złota.

Ale czy laptop sprawdzi się w warunkach domowych? Czy to dobry pomysł?

Dodam, że głównie korzystam z internetu i oglądam filmy, ale nie rzadko też słucham muzyki i odpalam program językowy.

I czy w laptopie sprawdzi się tuner tv pod usb? Mam na myśli coś takiego, na czym można oglądać więcej niż 3 kanały bez umowy z operatorem. Coś w tym stylu: http://allegro.pl/hybrydowy-tuner-ov...784863191.html.

Edytowane przez 201606210931
Czas edycji: 2011-09-02 o 10:55
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 11:19   #2
Tygrysiak
Rozeznanie

Dot.: komputer do użytku domowego - stacjonarny czy laptop?

oczywiście że tak. Laptopy można kupić teraz skonfigurowane podobnie jak komputery stacjonarne więc to żaden problem. Już dawno przestały być jedynie "maszynami do pisania", obecnie można kupić laptopy skonfigurowane tak, że bez problemu mozna na nich grać. Mają różnej wielkości ekrany, klawiatury (bez osobnej numerycznej jak i z nią, jak w tradycyjnej klawiaturze). Ale jak rozumiem taki do gier nie jest Ci potrzebny.
Osobiście polecam Ci kupno laptopa ze względu na mobilność jaką daje i faktycznie oszczędność miejsca. Kwestia jedynie ile możesz wydać na komputer i czego tak naprawdę potrzebujesz (ale to już wiemy z Twojego postu ) Więc chyba jedynie zostaje sprawa finansowa
Sama od ok 5 lat używam tylko laptopów i bardzo to sobie chwalę, na początku też głównie ze względu na fakt że miałam bardzo mało miejsca, a teraz ze względu na to że mogę korzystać z niego gdziekolwiek chcę. Nie kupiłabym już stacjonarnego, wolałabym dokupić sobie po prostu duży monitor i podłączać do laptopa.

Tygrysiak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 11:26   #3
bura kocurka
Zakorzenienie

Laptopa zawsze można przenieść, złożyć, schować, wziąc go na kolana, na biurko...według mnie to wygodna opcja. Stacjonarny komputer PC przydaje się jeśli grasz namiętnie w gry, bo chyba do tego jest lepszy. A tak to na Twoje potrzeby wystarcza laptop

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 11:38   #4
201604250941
Konto usunięte

A czemu w ogole pytasz czy laptop sie sprawdza w warunkach domowych? To chyba jasne jak slonce, chyba ze masz jakies podejrzenia, ze jest inaczej? Cos konkretnego?

Laptopy sa bardzo dobre do gier, z tym sprzetem co teraz maja wszystko chodzi jak po masle.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 11:43   #5
201606210931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tygrysiak Pokaż wiadomość
oczywiście że tak. Laptopy można kupić teraz skonfigurowane podobnie jak komputery stacjonarne więc to żaden problem. Już dawno przestały być jedynie "maszynami do pisania", obecnie można kupić laptopy skonfigurowane tak, że bez problemu mozna na nich grać. Mają różnej wielkości ekrany, klawiatury (bez osobnej numerycznej jak i z nią, jak w tradycyjnej klawiaturze). Ale jak rozumiem taki do gier nie jest Ci potrzebny.
Osobiście polecam Ci kupno laptopa ze względu na mobilność jaką daje i faktycznie oszczędność miejsca. Kwestia jedynie ile możesz wydać na komputer i czego tak naprawdę potrzebujesz (ale to już wiemy z Twojego postu ) Więc chyba jedynie zostaje sprawa finansowa
Sama od ok 5 lat używam tylko laptopów i bardzo to sobie chwalę, na początku też głównie ze względu na fakt że miałam bardzo mało miejsca, a teraz ze względu na to że mogę korzystać z niego gdziekolwiek chcę. Nie kupiłabym już stacjonarnego, wolałabym dokupić sobie po prostu duży monitor i podłączać do laptopa.
nooo może od wielkiego dzwony pyknęłabym w nowe simsy albo jakąś przygodówkę, ale bez przesady. Jedynie od święta, raz na rok.

Jeśli chodzi o fundusze to 2 000 - 2 500zł.

No i nie wiem na co zwracać uwagę przy wyborze laptopa. Na pewno dobre głośniki a co za tym idzie Toshiba, nic więcej nie wiem

Cytat:
Napisane przez bura kocurka Pokaż wiadomość
Laptopa zawsze można przenieść, złożyć, schować, wziąc go na kolana, na biurko...według mnie to wygodna opcja. Stacjonarny komputer PC przydaje się jeśli grasz namiętnie w gry, bo chyba do tego jest lepszy. A tak to na Twoje potrzeby wystarcza laptop
No właśnie przez biurko mój pokój jest ograniczony przestrzennie. Dlatego chciałbym je zamienić na stolik, a co za tym idzie stacjonarnego nie miałabym gdzie postawić.

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
A czemu w ogole pytasz czy laptop sie sprawdza w warunkach domowych? To chyba jasne jak slonce, chyba ze masz jakies podejrzenia, ze jest inaczej? Cos konkretnego?

Laptopy sa bardzo dobre do gier, z tym sprzetem co teraz maja wszystko chodzi jak po masle.
wiesz, patrzę na to pod różnym kątem, żeby później się nie zawieść
Stary 2011-09-02, 11:53   #6
Tygrysiak
Rozeznanie

co do głośników, to jesli obecnie masz dobre, możesz je sobie podłączyć do laptopa i wtedy nie musisz się martwić o to jakie ma laptop
Toshiba to dobry sprzęt, myślę że możesz się rozejrzeć za czymś. Jesli "pyknęłabyś" w simsy to najlepiej zobacz na pudełku jakie mają wymagania sprzętowe i poszukaj komputera który je spełnia
co do grania na laptopie - są specjalne laptopy dedykowane graczom, np Alienware. Ale takie zwyczajne, jeśli mają dobre parametry, też dają radę. Kwestia wg mnie jest taka czy komuś po prostu jest wygodnie grać na laptopie.

Stary 2011-09-02, 12:00   #7
beasz26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hipokryzja Pokaż wiadomość
Mój ponad 11 letni komputer już ledwo zipie i ma swoje humory, więc czas rozejrzeć się za czymś nowym.

Nie ukrywam, że wolałabym laptop ze względu na to, że nie zajmuje wiele miejsca. Mam mały pokój, więc każda wolna przestrzeń jest na wagę złota.

Dodam, że głównie korzystam z internetu i oglądam filmy, ale nie rzadko też słucham muzyki i odpalam program językowy.

I czy w laptopie sprawdzi się tuner tv pod usb? Mam na myśli coś takiego, na czym można oglądać więcej niż 3 kanały bez umowy z operatorem. Coś w tym stylu: http://allegro.pl/hybrydowy-tuner-ov...84863191.html.

Mysle, ze laptop Ci wystarczy nie pracujesz jakos specjalnie na kompie. Ja uwielbiam mojego asuska zaledwie 11" lekki moge czytac na kolanach, filmy ogladać polecam
beasz26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 12:03   #8
cava
Zakorzenienie

Cytat:

I czy w laptopie sprawdzi się tuner tv pod usb? Mam na myśli coś takiego, na czym można oglądać więcej niż 3 kanały bez umowy z operatorem. Coś w tym stylu: http://allegro.pl/hybrydowy-tuner-ov...784863191.html.
Do takiego użytkowania - laptop.
Stacjonarny w tej chwili to już chyba tylko do intensywnej pracy wymagającej zorganizowania stabilnego, i wygodnego stanowiska pracy programiści, architekci, graficy, projektanci - komfort siedzenia we w miarę "ludzkiej" pozycji przez wiele godzin dziennie i możliwości umieszczenia monitora względem klawiatury do długiej pracy, możliwy jest jednak tylko w platformach stacjonarnych.
Ale do takiego codziennego użytku jak opisujesz, bardziej sprawdza sie możiwośćprzeniesienia laptopa "gdziebądz" niż uwiązywanie się do stacjonarnej landary.

(posiadam "obie opcje"- piszę z doświadczenia)

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 12:06   #9
hanna_f
BAN stały

laptop zdecydowanie.
hanna_f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 12:27   #10
_stardust
Rozeznanie

moim zdaniem kupno komputera stacjonarnego to już przeżytek mój stacjonarny też już kona, ale nie planuję go naprawiać czy modernizować - wolę kupić nowy laptop.
_stardust jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 12:50   #11
Nicponianka
Rozeznanie

Do oglądania filmów, słuchania muzyki, czasem pogrania w coś laptop w zupełności wystarczy a poza tym zaoszczędzisz sporo miejsca. Głośniki możesz bez problemu podpiąć zewnętrzne, więc lepiej wybierając komputer zwróć uwagę na bebechy, a nie na głośniki. W razie czego klawiaturę i monitor też można podpiąć i oto mamy prawie stacjonarkę.
W ogóle teraz za odpowiednią cenę oczywiście robią już takie laptopy, że najbardziej wymagające gry i programy pójdą bez problemu.
Ja niedawno kupowałam nowy komputer i też się zastanawiałam, ponieważ studiuję Architekturę, więc korzystam z najróżniejszych programów graficznych/do projektowania. Bez wątpienia komputer stacjonarny jest tańszy. Za taką cenę jaką dałam za dobrego laptopa, wypasionego, że tak powiem, komputer stacjonarny złożyłabym piekielnie świetny, ale go nie zaniosłabym na uczelnię, nie wzięłabym do łóżka, na działkę itp. Polecam również podkładkę np. z Ikei pod laptopa ja mam taką, że od góry jest plastikowy blacik a od spodu poduszka (z takim groszkiem w środku, więc dostosowuje się do kształtu), więc i wygodniej trzymać na kolanach i również nie szkodzi się komputerowi, którego nie powinno się trzymać na kolanach/kołdrze itd. Bo wtedy po pierwsze dostaje się do niego pełno pyłków z kołdry/spodni a po drugie nie ma odpowiedniej wentylacji i się przegrzewa. Regularne wytarcie kurzu też nie zaszkodzi :P W filmach zawsze jest pokazane jak to supermodnie ubrana dziewczyna leży na łóżku i na kołdrze trzyma sobie komputer a później ludzie się zastanawiają "co też to się dzieję z tym komputerem"

Tak więc zainteresuj się laptopami, porównaj sobie różne modele, poczytaj na forach i za 2000-2500 na pewno znajdziesz satysfakcjonujący sprzęt.

Zapraszam do siebie papierowo --> Wszystko, co kocham https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=598830
Nicponianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 12:54   #12
dzustam
Zakorzenienie

Nie oszukujmy się: w cenie 2000-2500 zł można kupić stacjonarny z porządnymi parametrami albo przeciętnego laptopa.

w zależności, co kto robi na komputerze. Najlepszym rozwiązaniem z pozycji przeciętnego użytkownika (filmy, muzyka, internet) jest laptop. Najlepiej z możliwością podpięcia do telewizora lub monitora.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 13:08   #13
siarka40
Szef ds. Wymianek

ja mam stacjonarke, jestem zen zadowolona, acz ostatnio sie rozleniwiam i mysle o zakupie laptopa. ale raczej jako opcji "obok".
Stary 2011-09-02, 13:25   #14
Tygrysiak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Nie oszukujmy się: w cenie 2000-2500 zł można kupić stacjonarny z porządnymi parametrami albo przeciętnego laptopa.

w zależności, co kto robi na komputerze. Najlepszym rozwiązaniem z pozycji przeciętnego użytkownika (filmy, muzyka, internet) jest laptop. Najlepiej z możliwością podpięcia do telewizora lub monitora.
a to fakt, ale trzeba pamiętać że do stacjonarki musisz dokupić monitor, mysz, klawiaturę, głośniki więc albo składasz kompa za 2500 + 1000 zł na peryferia, albo składasz kompa za 1500 + 1000 zł za peryferia i w całości za wszystko płacisz 2500. A komputer za 1500 zł (sam komputer) będzie porównywalny do przeciętnego lapka. Moim zdaniem wychodzi na jedno

Stary 2011-09-02, 13:39   #15
muszynianka
Zakorzenienie

Cytat:
Mysle, ze laptop Ci wystarczy nie pracujesz jakos specjalnie na kompie. Ja uwielbiam mojego asuska zaledwie 11" lekki moge czytac na kolanach, filmy ogladać polecam
też mam asusa, też 11
^^ też go uwielbiam

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ----------

dzustam a głupoty gadasz. netbooki grosze kosztują
muszynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 13:59   #16
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
dzustam a głupoty gadasz. netbooki grosze kosztują
Ale porównując parametry netbooka do parametrów stacjonarki za taką samą cenę, to jest niebo a ziemia I netbooki wydajnościowo są niższą półką, bo mają inne przeznaczenie po prostu.

Wszystko zależy od kasy. Ja netbooka mam tylko ze względu na konieczność noszenia go na uczelnią, do domu kupiłam sobie niedawno nowy stacjonarny, bo potrzebna mi była wydajność

No i jeszcze sprawa taka, że komputer stacjonarny można zmodernizować, jeśli zacznie brakować mocy, a laptopa trzeba kupić nowego
Stary 2011-09-02, 14:02   #17
_chocolate
Zakorzenienie

Laptop...nie wyobrażam sobie powrotu do stacjonarnego....
Choć stacjonarne są bardziej wytrzymałe - mój ma ponad 10 lat, a nie było z nim żadnych problemów, żadnych napraw. Dołożyłam mu pamięci, żeby był szybszy, ale tak to właściwie jest jak "nowy"...Laptopy to często ok.5 lat, zresztą jest o tym wątek.

_chocolate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 14:07   #18
muszynianka
Zakorzenienie

Fela - no tak, ale tobie komputer jest potrzebny do pracy ^^ podejrzewam że autorce wątku tak jak i mi by starczył, bo mi netbook służy do głupot i zabijania czasu
Stary 2011-09-02, 14:26   #19
201606210931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez muszynianka Pokaż wiadomość
Fela - no tak, ale tobie komputer jest potrzebny do pracy ^^ podejrzewam że autorce wątku tak jak i mi by starczył, bo mi netbook służy do głupot i zabijania czasu
nie no nie potrzebuję AutoCada ani innych profesjonalnych programów.
Jedynie z jakich korzystam to wiadomo pakiet Office i programy językowe typu Profesor Henry. Ale głównie to internet i filmy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 14:31   #20
muszynianka
Zakorzenienie

To tak jak ja :P i laptop albo netbook świetnie się sprawdzają.
Stary 2011-09-02, 15:05   #21
Poznanska Lasica
Raczkowanie

Ja dwa lata temu kupiłam laptopa za 2300 i do tej pory działa mi świetnie. Używam go nie tyloko do filmów, muzyki, neta ale też do obróbki grafiki i do gier. I sprawdza się świetnie. Za 2000 k spokojnie kupisz dobry laptop z hd i dużą matrycą, a jak poszperasz to nawet tunera nie beziesz musiała kupować, bo będzi emiał wbudowany
Poznanska Lasica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 15:25   #22
bosky_Roman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
O właśnie.
''Stacjonarka'' wcale nie musi też być duża -> http://forum.dzikie.net/index.php?ac...temat&id=28941
Do neta, muzyki, filmów i programów typu office, to wystarczy netbook na E350 -> http://www.x-kom.pl/szukaj/e350
W tych tunerach się w ogóle nie orientuje.
bosky_Roman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 15:30   #23
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
nie no nie potrzebuję AutoCada ani innych profesjonalnych programów.
Ja akurat potrzebuję AC i mimo to nie wyobrażam sobie powrotu do stacjonarnego kompa.

Jedyny minus laptopów- częściej trzeba wymieniać niż stacjonarne (przynajmniej ja częściej wymieniam).

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-02, 15:37   #24
Asiaa90
Zakorzenienie

ja jestem za komputerem, owszem plecy bolą trudniej wysiedzieć ale jest trwalszy, nie psuje się tak jak laptopy... a laptopów na nogach trzymać nie można jak tu niektóre piszą bo się porzegrzewa i w taki to właśnie sposób przepaliła mi się płyta główna... która sporo kosztuje jeżeli nie da się jej naprawić.. więc lapt. musi być na czymś twardym postawiony...

miałam komputer narzekałam, że nie wygodnie itp. kupiłam laptopa na początku byłam zadowolona ale teraz... chętnie bym się wyminiła na komputer... i wiem, że nigdy więcej laptopa nie kupie

31.08.2006
Aparatka:
Góra 23.04.2012
Dół 16.07.2012
24.03.2014 koniec

odwyk
Asiaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 15:59   #25
velara
Zadomowienie

laptop

velara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 17:51   #26
evela28
na drugie mam Irena

mój starty laptop bez baterii zużywa mniej prądu od stacjonarnego

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 18:06   #27
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
(...)I czy w laptopie sprawdzi się tuner tv pod usb? Mam na myśli coś takiego, na czym można oglądać więcej niż 3 kanały bez umowy z operatorem. Coś w tym stylu: http://allegro.pl/hybrydowy-tuner-ov...84863191.html.
Czy takie coś sprawdza się w naszych polskich warunkach? Faktycznie już nic nie trzeba płacić i jest trochę kanałów?
<za idealne to, nie dowierzam >

Edytowane przez alkaxy
Czas edycji: 2011-09-02 o 18:10
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 18:23   #28
saandy
Wtajemniczenie

Mam i laptopa i komputer stacjonarny i jeśli miałabym wybierać jeden wolałabym stacjonarny (jeśli nie masz zamiaru zabierać laptopa na uczelnie). Po 1 z laptopem można się położyć na łóżku itp. to fakt, ale mi wygodniej siedzi się przy biurku, łatwiej operować myszką (touchpadem także). Jeśli ma się wygodne krzesło to nie ma problemu z jakimiś bólami pleców. Mnie raczej plecy bolą po leżenie z laptopem Po 2 większy monitor, lepiej ogląda się filmy. Po 3 klawiatura nie jest tak blisko monitora, mnie mniej bolą oczy "siedząc" na stacjonarnym. Po 4 trwałość jest większa, w laptopie padnie Ci bateria szybko, będziesz musiała albo zmieniać albo cały czas mieć podłączony do prądu. . Fakt, że laptop zajmuje mniej miejsca, ale komputery stacjonarne robią teraz mniejsze. Moje biurko jest malutkie (80cm) i mieści bez problemu głośniki, duży monitor, klawiaturę i komputer.

Edytowane przez saandy
Czas edycji: 2011-11-12 o 09:59
saandy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 18:52   #29
201604250941
Konto usunięte

Roznica miedzy laptopem a stacjonarnym jest glownie taka, ze laptopy sa delikatniejsze. Jak sie cos rozwali to sie rozwali tak, ze naprawa graniczy z cena nowego laptopa. Ze stacjonarnym w sumie tak nie ma, wszystko mozna otworzyc, przeczyscic, wymienic bez oddawania do serwisu na 3 tygodnie. Jak rozumiem informatykiem nie jestes i sama tego nie zrobisz jesli chodzi o lapa ale w stacjonarnym bys dala rade.

Aczkolwiek nie zakladajac od razu czarnego scenariusza- laptop za jakies 2000 zl bedzie idealny. Za taka cene bedzie mial optymalne parametry do wiekszosci programow i gier, czyli teraz to windows 7 64 bit, 3-4 gb ramu, procesor 2.00, pamieci proponuje raczej minimum 260gb, to sie wydaje duzo ale te nowe programy zajmuja coraz wiecej miejsca, taki wiedzmin 2 ma ponoc 13gb, kilka takich i nie ma polowy dysku.

Najwiecej i najtaniej daje Acer, za 1600 ostatnio widzialam 2,66 ghz, 500gb(czyli chyba 480), 4 ramu, geeforce 1gb. Jedyne co to maja opinie psujacych sie ale siostra ma juz 2 lata i nic, mama tez ma juz 3 lata i nic, wszystko dziala. Lepiej po prostu dokup za jakeis 200 zl gwarancje na 4 lata.

Tez mialam stacjonarny, ktory razem z biurkiem zajmowal pol pokoju, laptop wieeele zmienil. Mam toshibe za ponad 3000 ale teraz widze, ze to sie nie oplaca, i tak sie kiedys zepsuje i tak a parametry ma w tej chwili takie jak za 1500. Przegrzewa sie i odpadl lewy alt ale ponoc nowa generacja lapow sie nie przegrzewa juz. Poza tym to jest bardzo fajny, fajny ma ekran, klawiature.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-02, 19:38   #30
201606210931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bosky_Roman Pokaż wiadomość
O właśnie.
''Stacjonarka'' wcale nie musi też być duża -> http://forum.dzikie.net/index.php?ac...temat&id=28941
Do neta, muzyki, filmów i programów typu office, to wystarczy netbook na E350 -> http://www.x-kom.pl/szukaj/e350
W tych tunerach się w ogóle nie orientuje.
sama puszka może i nie, ale do tego monitor + spore biurko i pół pokoju nie ma.

Cytat:
Napisane przez alkaxy Pokaż wiadomość
Czy takie coś sprawdza się w naszych polskich warunkach? Faktycznie już nic nie trzeba płacić i jest trochę kanałów?
<za idealne to, nie dowierzam >
właśnie nie mam pojęcia, liczyłam na to, że mi ktoś tu powie

Czyli widzę zdania podzielone. I już sama nie wiem :P
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości