|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Montignac - czy to dobra dieta dla mnie?
Jestem w klasie maturalnej więc nie mam czasu na liczenie kalorii z każdego posiłku i nieustanne ich obcinanie, długo się uczę, potrzebuję energii i swobody w żywieniu gdyż codziennie mam zajęcia pozalekcyjne, wychodzę o 8.00 z domu i wracam koło 19.
Chciałabym schudnąć ok. 6 kilo, i zastanawiałam się nad przejściem na Montignaca i mam następujące pytania: - nie mam nadwagi ; moje BMI jest prawidłowe, po prostu może być lepiej - czy mimo to Monti mnie odchudzi ? - jeśli tak, ile mniej więcej zajmie mi gubienie tych 6 kilo? - czy po Montignacu, nawet utrwaleniu wagi we wszystkich fazach, miała któraś doświadczenia z nadmiernym odbijaniem się na wadze, gdy zjadła jakieś produkty zakazane w pierwszej fazie?
never give up on anything just because it takes time to achieve it. time will pass anyway * all i want is everything it's always something more to get and i don't see the reason not to get it. * damaged people are dangerous because they know they can survive anything |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Montignac - czy to dobra dieta dla mnie?
Cytat:
Nie wiem ile ważysz, jaki masz wzrost i co najważniejsze, czy uprawiasz jakieś sporty. Ciężko będzie przewidzieć w jakim czasie stracisz (o ile stracisz) 6kg. Prawidłowe tempo chudnięcia to ok 1kg na tydzień, ale z racji tego, że masz prawidłowe BMI to tempo będzie na pewno wolniejsze. Na trzecie pytanie nie odpowiem. Ale raczej nietrudno na Montim jeść zakazanych rzeczy - np. słodyczy. Skoro podaż węglowodanów na tej diecie jest duża, to od cukru się człowiek nie oduzależni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
never give up on anything just because it takes time to achieve it. time will pass anyway * all i want is everything it's always something more to get and i don't see the reason not to get it. * damaged people are dangerous because they know they can survive anything |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyje się od nadmiaru kalorii. Choć proporcje białek/tłuszczy/węglowodanów również są ważne i najgorzej jest wtedy, moim zdaniem, gdy najwięcej zjadamy węglowodanów. Czy organizm będzie działał normalnie, to już zależy od tego czy nie spaprasz sobie metabolizmu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
właśnie tego próbuję uniknąć, teraz jestem na 1500 kcal, ale bardzo męczy mnie ta dieta, zwłaszcza, że często siedze po nocach i nie wiem co zrobić z wyczerpanym bilansem kalorycznym.
na Montignacu chciałabym jeść dużo węgli złożonych ale też białka i tłuszczu który mają niski IG, a owoce i inne proste na ostatnim miejscu piramidy. Zastanawiam się nad tym programem właśnie ze względu na to, że rzekomo nie trzeba się ograniczać kalorycznie jeśli jesz wg. reguł.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.