|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Czy ludzie oceniają po wyglądzie?
Aż sama sobie się dziwie, że zakładam taki wątek, no ale...
niedługo jadę po raz pierwszy z wizytą w rodzinne strony mojego partnera, jesteśmy ze sobą od dłuższego czasu, ale do tej pory nie poznałam nikogo z jego najbliższych. Nie ukrywam, że mimo iż nie mam problemów z nawiązywaniem kontaktów mam lekką tremę. Niestety od zawsze miałam kompleksy co do mojej wagi może jakaś bardzo otyła nie jestem, no ale brzuch lekko wystaje... to strasznie głupie, że myślę, że jego rodzina zobaczy tylko te moje niedoskonałości... ale właśnie, czy coś w tym jest, że ludzie zwracają uwagę na wygląd...?
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy ludzie oceniają po wyglądzie?
jasne że zwracają, zanim się odezwiesz będą Cię widzieli.
„Bądźcie dobrzy dla kobiet, gdyż one są u was brankami(…). Jeśli one czynią nieposłuszeństwo widoczne, to pozostawiajcie je w łożach i bijcie je w sposób nieszkodliwy.” (Sahih Ibnu Huzejma, Hadis Nr 2809) |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Oczywiście, ze zwracają. Ale wydaje mi się, że bardziej na schludność ubioru i na makijaż. Wydaje mi się, że kształt ciała niewiele ma wspólnego z rodzicami a bardziej z partnerem. Ja osobiście nie znoszę ludzi oceniających innych po wyglądzie i unikam ich jak mogę. Nie nastawiaj się źle na ten wyjazd tylko bądź sobą.
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że ludzie zwracają uwagę na wygląd. Ale zawsze później pierwsze wrażenie można zmienić tym co sobą prezentujesz.
|
|
|
|
|
#5 |
|
CABIN CREW
|
oczywiście , ludzie oceniają po wyglądzie... ale myślę że dla rodzicow twojego faceta bedzie ważniejszy twój schludny wygląd ( na początek lepiej bez ekstrawagancji
) , to jak się zachowujesz, czy jesteś kulturalna itd a nie twój wystający brzuszek
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
To jasna że się martwisz, ale wygląd na pewno nie sprawi że cię nie polubią.
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
A wystający brzuszek można ukryć odpowiednim ubraniem i nie będzie problemu
|
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
raany brzusio zawsze można wciągnąć
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
Myślę, że bardziej będą Cię oceniać względem jakości - w sensie co sobą prezentujesz, jaka jesteś, poznać Twoje poglądy niż oceniać na podstawie krągłości.
Uszy do góry
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
A więc "jak Cię widzą, tak Cię piszą"
Jest to prawda - każda z Nas mimowolnie najpierw ocenia kogoś po wyglądzie - brzydki, ładny, atrakcyjny, "ciacho", lachon i td. Dopiero przy bliższym spotkaniu możemy stwierdzić czy "nasze ciacho" nie jest tylko tępym osiłkiem. Rozmowa + urok osobisty = Klucz do podbicia serca nieznajomym ![]() Nie przejmuj się defektami urody; brzuszek jak już koleżanki wspominały możesz bardzo łatwo zatuszować - odpowiednio dobrana do sylwetki bluzka potrafi zakryć niewygodne mankamenty urody a tym samym zdziałać cuda ![]() Ostatnio też na allergo widziałam wyszczuplające body Chyba też się skuszę na coś takiego![]() )
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
A i teściowa i tak cię nie polubi bo jej syna będziesz chciała zabrać, ale pamiętaj o dobre relacje z teściem, "szwagrostwem" i dziadkami bo to niedogodności wyrówna.
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
Ubierz sie czysto, ladnie, swiezo. Usmiechaj sie duzo, sluchaj tego co do Ciebie mowia, a na pewno Cie polubia. Oczywiscie na pewno beda patrzec na Twoj wyglad, bo to ludzie zawsze robia, nawet jak sie do tego nie przyznaja. Ale to jest silniejsze od nas, wiec nie ma co z tym walczyc
![]() Ja zawsze oceniam, czy czlowiek z ktorym rozmawiam, jest czysto, schludnie ubrany, czy swiezo pachnie. Na wyglad jako taki czy marke ciuchow nie patrze az tak bardzo, ewentualnie spogladam czy ciuchy w moim guscie czy nie ![]() I przytocze jeszcze mala anegdote: rok temu moj facet chcial wyjsc na chwile do sklepu. Mial na sobie tshirt z dziurami pod pachami, wymietolony, brudny strasznie, jak psu z gardla wyjety. Powiedzialam, ze tak ubrany na pewno z domu nie wyjdzie, niech zalozy cos innego. Obrazil sie smiertelnie i poklocilismy sie o to strasznie, w koncu ostentacyjnie odwrocil sie na piecie i zalozyl swoja najlepsza i najdrozsza koszule oraz spodnie od garnituru i tak ubrany wyszedl do sklepu po drodze spotkal kolege z dawnych lat, pogadal z nim troche, kolega prowadzil firme z gatunku 'w garniturze i pod krawatem'. I po tygodniu zadzwonil do mojego faceta, czy nie przyszedlby na rozmowe kwalifikacyjna, bo potrzebuja ludzi z jego wyksztalceniem i aparycjaI tak oto moj narzeczony dostal prace, ktora uwielbia, a ja dostalam wielkie przeprosiny pt. mialas jednak racje z tym wygladem
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo, że i tak wszystkim nie dogodzisz. Bądź w miarę możliwości sobą. Takie oficjalne spotkanie z rodziną partnera musi być bardzo stresujące bo od tego zależy jak wasze relacje będą się układały i czy przychylnym okiem mamusia będzie patrzyła na związek syneczka
|
|
|
|
|
#15 |
|
BAN stały
|
Czysto schludnie, miły uśmiech i wszystko będzie dobrze. Rozumiem twoje nerwy, ale nie sądzę, żeby ktoś się do ciebie źle nastawił z powodu brzuszka na przykład. Chyba masz drobny problem z poczuciem własnej wartości, prawda?
|
|
|
|
|
#16 |
|
BAN stały
|
[1=a298662d510bb0f537bc3b0 c2466fe273199e5e8_64a898f 2369c4;29502435]
I przytocze jeszcze mala anegdote: rok temu moj facet chcial wyjsc na chwile do sklepu. Mial na sobie tshirt z dziurami pod pachami, wymietolony, brudny strasznie, jak psu z gardla wyjety. Powiedzialam, ze tak ubrany na pewno z domu nie wyjdzie, niech zalozy cos innego. Obrazil sie smiertelnie i poklocilismy sie o to strasznie, w koncu ostentacyjnie odwrocil sie na piecie i zalozyl swoja najlepsza i najdrozsza koszule oraz spodnie od garnituru i tak ubrany wyszedl do sklepu po drodze spotkal kolege z dawnych lat, pogadal z nim troche, kolega prowadzil firme z gatunku 'w garniturze i pod krawatem'. I po tygodniu zadzwonil do mojego faceta, czy nie przyszedlby na rozmowe kwalifikacyjna, bo potrzebuja ludzi z jego wyksztalceniem i aparycjaI tak oto moj narzeczony dostal prace, ktora uwielbia, a ja dostalam wielkie przeprosiny pt. mialas jednak racje z tym wygladem [/QUOTE]Czad Na pierwszy rzut oka ocenia się nie tylko ciuchy i figurę ale też m.in. mimikę twarzy, sposób patrzenia i składania "członków" W sensie, jak kto staje, jakie pozy przybiera - po tym też da się wyczuć jaki kto jest - czy pewny siebie, czy zahukany...Jak będziesz stała speszona i ze wzrokiem wbitym w podłogę - wyczują, że masz kompleksy i nie jesteś pewna siebie. Dlatego: broda wysoko, wesołe spojrzenie, uśmiech i luz i już masz plusa na wejściu
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po prostu ubierz się schludnie i elegancko i bądź sobą. Jak Cię polubi - świetnie, a jak nie - trudno, wszystkim nie dogodzisz. Poza tym to chyba nie będzie Wasze jedyne spotkanie, będziesz miała jeszcze wiele okazji, by pokazać siebie z jak najlepszej strony. Wiadomo, że pierwsze wrażenie jest ważne, ale oceniać kogoś tak po jednym spotkaniu, to też głupota. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam spory brzuszek, nawet w tunice jest widoczna oponka, ale mimo tego nie skreśla mnie to i są osoby, które mnie lubia.
Najważniejsze, to ubrać się schludnie, nie przejmować się wystającym brzuszkiem czy czymś, najważniejsze jest to jaka jesteś. |
|
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie zwracają uwagę na wygląd- jeśli ktoś nie zwraca to mu w to nie uwierzę. Tylko nie na wygląd w sensie a nos, a brzuch, a tyłek tylko raczej ubiór, makijaż... żeby nie być jakąś fleją albo nie wiem..
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zadomowienie
|
oczywiście że ludzie zwracają uwagę na wygląd!
Wszystko co robi Twoje ciało jest rejestrowane przez drugiego człowieka - czy jesteś wyprostowana, pewna siebie, czy twoje ruchy są zdecydowane, spokojne, naturalne, czy jesteś uśmiechnięta, czy Twoja twarz jest pogodna, sposob mowy, mimika twarzy, schludność, aktywnosc (czy jestes "żywa" czy spokojna) itp itd... Bądź sobą. Ubierz się schludnie, elegancko-nonszalancko, uśmiechnij się do nich jak już zostaną Ci przedstawieni zachowuj sie naturalnie, niczego nie udawaj, podejmuj rozmowę, odpowiadaj spokojnie.Na pewno będzie wszystko okej. Od brzucha znacznie ważniejsze jest pierwsze wrażenie w postaci maniery rozmowy (zachowanie podczas mówienia) - po tym zostaniesz oceniona. |
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
ależ naturalnie, że zwraca się uwagę na wygląd.
wygląd również świadczy o Tobie - nie znam ani jednej osoby, która przeczy tej tezie. dodam tylko, że mam na myśli NORMALNE kryteria oceniania, a to, że masz brzuszek nie oznacza, że jesteś nienormalna/gówno warta/głupia. to, że masz brzuszek, świadczy o tym, że nie jesteś na diecie i pewnie nie ćwiczysz i nie biegasz. o tym w pierwszej chwili informuje wygląd. ale czy to coś zmienia? dodaje coś do całościowego obrazu Twojej osoby w ciągu tych kilku sekund?
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że zwracają, ale akurat rodzice tż-ta bardziej będą zwracać uwagę na zachowanie, sposób mówienia itp, a z wyglądu to na pewno zwróciłaby ich uwagę ekstrawagancja w ubiorze. Na pierwszy raz zachowaj umiar
No i gdybyś umalowana jak rosyjska lala wystąpiła, to też przyszła teściowa mogłaby nie zareagować z zachwytem. Brzuszkiem w ogóle się nie przejmuj, chyba, że jest tak duży, ze mama tż przestraszy się, że syn uczynił ją babcią To żart oczywiście, po prostu się tym nie martw
|
|
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
ubierz się ładnie,i odpowiednio do Twojej figury..i przede wszystkim bądz sobą! nie udawaj nikogo..uśmiechaj się dużo,bo uśmiech może zdziałać cuda
co z tego,że Twój tż przyprowadziłby chudą laskę skoro mogła by mieć wredny charakterek..będzie dobrze
|
|
#24 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
oceniają jak najbardziej i nie ma w tym nic zdrożnego, złego czy dziwnego
ty, autorko watku, też oceniasz po wyglądzie i wszyscy twoi znajomi,rodzina...każdy jeśli ktoś twierdzi, że nie ocenia innych po wyglądzie, to po prostu łże jak pies co nie znaczy, ze ocenią ciebie źle, bo masz oponkę ![]() mi "teściowa" wiecznie głowę suszyła jaka ja "męska" jestem, bo taka umięśniona...no dobra...umieśniona to ja byłam przed ciążą- teraz jestem lekko sflaczała, to mi dogaduje, że coraz bardziej się do niej upodabniam, a w moim wieku to jescze nie powinnam a co do twojego "problemu" tak jak juz dziewczyny pisały- ocenia się ogólną prezencję, czy masz czyste i nie ogryzione paznokcie, niektórzy szczególnie panowie zwracaja uwagę na czyste, zapastowane buty (mój Dziadek mawiał, że nawet w połatanym płaszczu dobrze się wygląda jesli buty są czyste), uczesanie (znaczy czy masz świeże włosy, czy tłuste i nie umyte), czyste ubranie itp- wiadomo że nie każdego stać na zakup markowych i modnych ciuchów, nie kazda dziewczyna lubi nosić szpilki 12 cm, ale kazdy moze i powinien pachnieć, a nie smierdzieć, mieć czyste, schludne ubranie. Do tego uśmiech i wyprostowana postawa i jedziesz! dobrze będzie, tylko uwierz w to, ze ci ludzie chcą cię polubić ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- [1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2951120 4]Ty tak serio? [/QUOTE]no jasne...a widziałaś jakąś miłą dla przyszłej synowej teściową?? eee...to ona musi swojego syncia nie kochać dzołk, ale niestety często mamcie, szczególnie te nadopiekuńcze nie lubia synowych z defaultu i nic na to nie poradzisz
|
|
|
#26 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Są to przypadki bardzo utrudniające życie dlatego jestem za dystansem w stosunku do przyszłej teściowej. Porozmawiać, pożartować, uśmiechnąć się i tyle. Lepiej się miło rozczarować i stwierdzić, że teściowa to złota kobieta do rany przyłóż niż analizować każde wypowiedziane przez siebie słowo i przeklinać dzień, w którym przestąpiło się próg jej domu. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Buc
|
tak jak dziewczyny piszą, wygląd czysty i schludny a nie to czy oponka Ci wystaje czy zwisa.
ktoś kto przyjmuje dla przykładu figurę ciała za kryterium oceny danej osoby jest mocno ograniczony umysłowo.
|
|
#28 |
|
Przyczajenie
|
Hej,
dzisiejszym światem rządzi kult piękności... i prawda jest okrutna ale ludziom ładniejszym jest dużo łatwiej... pamiętaj że każda kobieta jeśli jest zadbana jest piękna ![]() chodzi tu o delikatny makijaż, schludny strój, włosy i uśmiech ![]() sądze, że rodzina Twojego chłopka na pewno na początku będzie patrzyla na Twoj wizerunek jednak w tym wypadku ważniejszy jest charakter i osobowość bo uroda to jak woda przemija... )powodzenia! |
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Ocenia każdy.Lubia plotki.
Ale najwazniejszy jest koncowo charakter a takze np odpowiedni stroj.Jezeli nie jestes 1000 tonową babą to wątpie,zeby ktoś był niemiły czy zjechał Cię po prostu za wagę.. Liczy sie ubiór i osobowość,także staraj się być sobą:Pja wogole nie czuje stresu w takiej sytuacji,bo zachowuję się normalnie jakbym poznawała nową osobę i wychodzi nsturalnie,także polecam zachowayć się naturalnie
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
Jasne, że zwracają uwagę na wygląd, a duża część wręcz OCENIA innych po wyglądzie. To dlatego ludzie atrakcyjni mają statystycznie wyższe zarobki, są lepiej traktowani przez innych, udziela im się więcej spontanicznej pomocy i tak dalej.
Sądząc z posta nie ważysz 300kg więc spokojnie Lekkie zaokrąglenia czasem dodają wręcz urody i część osób wygląda znacznie lepiej z nimi niż po jakiejś wymuszonej diecie...Pomyśl że dla swojego faceta jesteś najpiękniejsza i to jest najważniejsze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.

może jakaś bardzo otyła nie jestem, no ale brzuch lekko wystaje... 

) , to jak się zachowujesz, czy jesteś kulturalna itd a nie twój wystający brzuszek