|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Maskowanie zaczerwienienia twarzy
Idzie zima, zaczną się większe chłody, mam coś w rodzaju "uczulenia na zimno". Po przyjściu do ciepłego pomieszczenia moje policzki stają się czerwone, lekko puchną, szczypią. Ogólnie ujmując bardzo nie fajnie to wygląda
![]() ![]() ![]() Jeszcze jedno.... mam cerę naczyńkową i wrażliwą. Np po zwykłym pudrze w kremie Lirene miałam całą twarz zaczerwienioną i swędzącą na drugi dzień po użyciu Edytowane przez moniczekk Czas edycji: 2011-09-08 o 22:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Maskowanie zaczerwienienia twarzy
Hej.
Cera naczynkowa jest naprawdę problematyczna. Jednym z jej 'uroków' jest właśnie - jak Ty to nazwałaś 'efekt uczulenia na zimno'. ![]() Polecam przeszukanie forum, poszukaj wątków o cerze naczynkowej, dowiesz się jak dbać o skórę. Wiele dziewczyn (i nie tylko ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
sAma od wielu lat mam ten problem i chętnie poczytałalbym opinię tych bardziej doświadczonych co im pomaga - jakie zabiegi u dermatologa czy kosmetyczki i chyba spróbuję z tym wątkiem. mam nadzieję że moderator mnie nie przegoni...
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Może spróbowałabyś kosmetyków naturalnych ? Na ZSK są liposomy na rozszerzone i pękające naczynka krwionośne. Nie powinny uczulać, a zaczerwienienie maskować możesz kryjącym podkładem mineralnym
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.