Maskowanie zaczerwienienia twarzy - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-08, 22:38   #1
moniczekk
Raczkowanie

Maskowanie zaczerwienienia twarzy

Idzie zima, zaczną się większe chłody, mam coś w rodzaju "uczulenia na zimno". Po przyjściu do ciepłego pomieszczenia moje policzki stają się czerwone, lekko puchną, szczypią. Ogólnie ujmując bardzo nie fajnie to wygląda Lekarze są bezradni, nic mi nie pomaga, miałam robione testy, które nic nie wykazały... także kiepsko. Pozostaje mi maskować to czymś... No właśnie tylko czym? Jakiś puder w kremie? Fluid? Albo cokolwiek, nie wiem...coś z pigmentem?(ostatnio słyszałam o zielonym czy jakoś tak) Tylko coś że tak powiem lepszego? No a druga sprawa...może jakiś dobry krem na minusową temperaturę, z filtrem? Próbowałam kiedyś jakiegoś takiego z drogerii, w cenie nico ponad 10zł, niby do -20st, taki na wiatr, mróz, ogólnie np do sportów zimowych. Ale nic a nic nie pomógł. Żadnej zwiększonej ochrony, wszystko był tak jak zawsze Błagam Was o poradę, bo to bardzo uciążliwy problem, wygląda strasznie, a o samopoczuciu wtedy już nie wspominam. Wstydzę się. Pomóżcie
Jeszcze jedno.... mam cerę naczyńkową i wrażliwą. Np po zwykłym pudrze w kremie Lirene miałam całą twarz zaczerwienioną i swędzącą na drugi dzień po użyciu

Edytowane przez moniczekk
Czas edycji: 2011-09-08 o 22:43
moniczekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 11:41   #2
Fedha
Przyczajenie

Dot.: Maskowanie zaczerwienienia twarzy

Hej.
Cera naczynkowa jest naprawdę problematyczna. Jednym z jej 'uroków' jest właśnie - jak Ty to nazwałaś 'efekt uczulenia na zimno'.
Polecam przeszukanie forum, poszukaj wątków o cerze naczynkowej, dowiesz się jak dbać o skórę. Wiele dziewczyn (i nie tylko ) na forum ma taki problem i stara się zminimalizować negatywne skutki, bo całkowite, stałe wyleczenie jest chyba niemożliwe. Nie da po prostu zamaskować czerwonych plam, bo bez kompleksowej (i całorocznej, nie tylko przed zimą) pielęgnacji problem będzie się pogłębiał, pojawią się popękane naczynka. Pożegnaj się z opalaniem, sauną i gorącymi kąpielami oraz peelingami mechanicznymi. W KWC (jest specjalny dział do cery naczynkowej) poszukaj kremu dobranego do Twojego typu skóry.

Pozdrawiam
Fedha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-10, 15:28   #3
2303
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fedha Pokaż wiadomość
Hej.
Cera naczynkowa jest naprawdę problematyczna. Jednym z jej 'uroków' jest właśnie - jak Ty to nazwałaś 'efekt uczulenia na zimno'.
Polecam przeszukanie forum, poszukaj wątków o cerze naczynkowej, dowiesz się jak dbać o skórę. Wiele dziewczyn (i nie tylko ) na forum ma taki problem i stara się zminimalizować negatywne skutki, bo całkowite, stałe wyleczenie jest chyba niemożliwe. Nie da po prostu zamaskować czerwonych plam, bo bez kompleksowej (i całorocznej, nie tylko przed zimą) pielęgnacji problem będzie się pogłębiał, pojawią się popękane naczynka. Pożegnaj się z opalaniem, sauną i gorącymi kąpielami oraz peelingami mechanicznymi. W KWC (jest specjalny dział do cery naczynkowej) poszukaj kremu dobranego do Twojego typu skóry.

Pozdrawiam
Zastanawiam sią czy można założyć nowy wątek w stylu "WSZYSTKO DLA BORYKAJĄCYCH SIĘ Z TRĄDZIKIEM RÓŻOWATYM, NACZYNKOWA CERĄ, RUMIENIEM"
sAma od wielu lat mam ten problem i chętnie poczytałalbym opinię tych bardziej doświadczonych co im pomaga - jakie zabiegi u dermatologa czy kosmetyczki i chyba spróbuję z tym wątkiem. mam nadzieję że moderator mnie nie przegoni...
Stary 2011-09-11, 08:18   #4
Mademoiselle_Pauline
Wtajemniczenie

Może spróbowałabyś kosmetyków naturalnych ? Na ZSK są liposomy na rozszerzone i pękające naczynka krwionośne. Nie powinny uczulać, a zaczerwienienie maskować możesz kryjącym podkładem mineralnym
karmimy psiaki
Insta
8tracks
Mademoiselle_Pauline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości