Dieta Kopenhaska - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-08, 12:54   #1
Laleczka xd
Zadomowienie

Dieta Kopenhaska

Cześć dziewczyny.
Jestem na wizaż.pl już długoo..ale forum dyskusyjnego jeszcze nie odwiedzałam.
Chciałam porozmawiać o pewnej diecie tzn.diecie 13-dniowej jak ktos woli ,,DIETA KOPENHASKA,, .
Żyje już na niej 4 dni..i jest powiem szczerze ciężko..Ale mam nadzieje ze wytrwam jeszcze te 9 dni. Ponieważ cieszą mnie rezultaty w ciągu tych 4 dni ubyło mi 1,6 kg wiem..ze może to nie dużo..ale dla mnie to zawsze kilka kilo do ,,tyłu,,.
Dziewczyny.. czy może wy stosowałyście taka dieta?
Jakie sa wasze wrażenia?
Efekty?
Laleczka xd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 13:46   #2
UrbanWarrior
Zakorzenienie

Dot.: Dieta Kopenhaska

Cytat:
Napisane przez Laleczka xd Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Chciałam porozmawiać o pewnej diecie tzn.diecie 13-dniowej jak ktos woli ,,DIETA KOPENHASKA,, .
Żyje już na niej 4 dni..i jest powiem szczerze ciężko..Ale mam nadzieje ze wytrwam jeszcze te 9 dni. Ponieważ cieszą mnie rezultaty w ciągu tych 4 dni ubyło mi 1,6 kg wiem..ze może to nie dużo..ale dla mnie to zawsze kilka kilo do ,,tyłu,,.
Jakie sa wasze wrażenia?
Efekty?
Po pierwsze - wyszukiwarka. O tej pseudo-diecie bylo juz na wizazu pierdyliard razy

Po drugie - to nie dieta, tylko idiotyzm. Poczytaj sobie troche na jej temat

Osobiscie polecam rozsadniej podejsc do odchudzania i wlasnego organizmu. Jest wiele wspanialych diet, ktore dzialaja! Fakt - trwaja dluzej niz 13 dni, ale naprawde warto

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Im mniej rzeczy mnie denerwuje tym lepiej się czuję
UrbanWarrior jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 14:15   #3
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez UrbanWarrior Pokaż wiadomość
Po pierwsze - wyszukiwarka. O tej pseudo-diecie bylo juz na wizazu pierdyliard razy

Po drugie - to nie dieta, tylko idiotyzm. Poczytaj sobie troche na jej temat

Osobiscie polecam rozsadniej podejsc do odchudzania i wlasnego organizmu. Jest wiele wspanialych diet, ktore dzialaja! Fakt - trwaja dluzej niz 13 dni, ale naprawde warto
poza tym ten wątek powinien powstać na "krzywym zwierciadle odchudzania" a nie na "wspólnym..".
do do wspaniałośni prawie nic-nie-jedzenia... przykładowo-na Dukanie, jesz ile chcesz, określone produkty, ale napewno dużo większy wybór i dużo więcej jedzenia, a chudnie się w pierwsze 4 dni...tak z 2 kg? ale niestety na I fazie jest się krótko, a potem spada wolno. jednak organizm nie męczy się jak na kopenhaskiej. zresztą masz dużo do zrzucenia? bo kopenhaska chyba wiele nie da? nie mówiąc o jojo.
Stary 2011-01-08, 14:33   #4
Paati89
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Paati89

Byłam na tej diecie w akcie desperacji i niewiedzy jak może zrujnować organizm.
To nie żadna dieta.
Zniszczysz siebie i swój metabolizm. Nie będzie ci obce wypadanie włosów, łamliwe paznokcie, sucha szorstka cera.
JEśli jakieś kg teraz ubędą nie martw się- wrócą z nawiązką.

Skończ z tym jak najszybciej.
Przejdź na zdrowy tryb życia i będzie łatwiej
2l wody mineralnej
Zdrowe odżywianie- dużo warzyw, unikaj smażonego i fast foodów
Unikaj słodyczy i słodkich napoi gazowanych
Zmień jasne pieczywo na pełnoziarniste ciemne.
A kg zaczną spadać

Paati89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 14:39   #5
201801191006
Konto usunięte

kopenhaska to nie dieta tylko czysty debilizm.
załóżmy, że ktoś wytrwa te 13 dni i schudnie np. 5kg. a potem co? jojo murowane, całkowicie zniszczony metabolizm i ogólna ruina organizmu.

warto? nie warto.
lepiej poszukać jakieś racjonalnej diety.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 15:00   #6
kolorowatecza
Zakorzenienie

Dziewczyny, podziwiam, że po raz kolejny umiecie powtarzać dokładnie to samo.

cel na ten rok - rzucić palenie. Raz na zawsze!
kolorowatecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 15:42   #7
anika00000
Raczkowanie

uuu czytalam o niej i szczerze to chyba juz wole te swoje nad kilogramy niz skatowac swoj organizm przez ta diete >>>>
anika00000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-01-08, 16:00   #8
Laleczka xd
Zadomowienie

Dzięki ze podzieliłyście sie swoimi opiniami.
Lecz ja wcale nie chodze, glodna ani na glodzie...
przeciez tam sa i owoce i warzywa...mieso..ryby..i nie wiem dlaczego mówicie zebym z tym skonczyla..przeciez to sa produkty zdrowe...
ja bym chciała 5 kg.tylko schudnac..wiec wziełam sie za taka diete..która pomoże..
ale przeciez nie musi buc efektu jojo jesli po tej kuracji nie bede jadła wszystkiego co zobacze...(kg.slodyczy, tluste rzeczy,paczki i nie wiem co jeszcze)odzywiałam sie normalnie obiad sniadanie lunch kolacja przed 18.00 ale chciałam tylko zrzucic te 5 kg. a nastepnie odzywiac sie racjonalnie.
Nie jestem jakas tam wielka,...gruba..ale z zrzucenia tych 5 kg bylabym zadowolona,i z siebie dumna...
I przepraszaam że dodaje tą diete kolejny raz..ale jak juz wczesniej napisałam nie odwiedzałam forum..a to mój pierwszy taki watek na wizaz.
Stary 2011-01-08, 16:28   #9
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki ze podzieliłyście sie swoimi opiniami.
Lecz ja wcale nie chodze, glodna ani na glodzie...
przeciez tam sa i owoce i warzywa...mieso..ryby..i nie wiem dlaczego mówicie zebym z tym skonczyla..przeciez to sa produkty zdrowe...
ja bym chciała 5 kg.tylko schudnac..wiec wziełam sie za taka diete..która pomoże..
ale przeciez nie musi buc efektu jojo jesli po tej kuracji nie bede jadła wszystkiego co zobacze...(kg.slodyczy, tluste rzeczy,paczki i nie wiem co jeszcze)odzywiałam sie normalnie obiad sniadanie lunch kolacja przed 18.00 ale chciałam tylko zrzucic te 5 kg. a nastepnie odzywiac sie racjonalnie.
Nie jestem jakas tam wielka,...gruba..ale z zrzucenia tych 5 kg bylabym zadowolona,i z siebie dumna...
I przepraszaam że dodaje tą diete kolejny raz..ale jak juz wczesniej napisałam nie odwiedzałam forum..a to mój pierwszy taki watek na wizaz.
jeśli tylko 5 kg i masz i tak zamair przejść na zdrowe odżywianie, czemu po prostu tego nie zrobisz? w trochę dłuższym czasie, ale zdrowo, też schudniesz. chyba, że jesteś niecierpliwa. a jeśli tak, to nie wierzę, że po takiej, hm "diecie" nie wrócisz do jedzenia, do któego jesteś przyzwyczajona.

i nie rozumiem, jak nie odwiedzałaś forum, skoro masz 830 napisanych wiadomości?
Stary 2011-01-08, 16:38   #10
Laleczka xd
Zadomowienie

forum tego dyskusyjnego..aby oczymś porozmawiać wirtuaalnie.
Zagladam na szafe codzennie i dlatego moze ta liczba
Jestem b.niecierpliwa...
No dobrze zobacze co mi ta dieta da...
Stary 2011-01-08, 16:55   #11
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem b.niecierpliwa...
da Ci gigantyczne jojo. to jest pewne. metabolizm tak zwolni, że potem zacznie magazynować wszystko co zjesz. i kg wrócą.
ile masz lat?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-08, 17:35   #12
asiaczi
Raczkowanie

totalna głupota

asiaczi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-08, 18:16   #13
UrbanWarrior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
da Ci gigantyczne jojo. to jest pewne. metabolizm tak zwolni, że potem zacznie magazynować wszystko co zjesz. i kg wrócą.
ile masz lat?
Tchnienie, daj spokoj, szkoda czasu i klawiatury Jak laska wie lepiej, to niech robi jak uwaza Jej dieta, jej cialo, jej zdrowie ...

Cytat:
Stary 2011-01-08, 18:47   #14
always naughty
Rozeznanie

Wypowiem się bo ja na tej diecie byłam kilka razy (było to też kilka lat temu).
Chudłam 4-5kg, po diecie wracało mi ok. 1.5kg. Głodna jakoś specjalnie nie chodziłam bo porcje nie są małe, ale jedzenie jest monotonne i przez to po dłuższym czasie staje się po prostu niesmaczne.
Ogólnie uważam że jak ktos ma ok. 3kg do schudniecia i potrzebuje konkretnego menu a brak mu innych opcji to może sobie tą dietę od biedy zastosować.
Jak dla mnie ma ona więcej wad niż zalet. Przede wszystkim brak śniadań jest kompletną głupotą. Poza tym ta dieta ma poprawiac metabolizm. Z doswiadczenia wiem że jest odwrotnie (ale ja powtarzałam ją kilka razy).
Podsumowując: nie polecam. Lepiej być na diecie 2 razy dłużej, ale jeść dużo więcej i dużo smaczniej. Także będzie jeszcze energia by poćwiczyć. Efekt w kg ten sam ale dla organizmu duża różnica.
Stary 2011-01-08, 20:39   #15
barmana05
Przyczajenie

ja sobie zmarnowałam życie przez tą diete!!! nie polecam!!!!!!!!!
barmana05 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 11:20   #16
Laleczka xd
Zadomowienie

Moze jednak bez sensu sie wymądrzam..chyba macie dziewczyny racje ze mój organizm bedzie sie wyniszczał podczas tej diety.
Ale nie bede mówiła ile mam lat...bo dostane od was ochrzan
Dac sobie z nia spokój? Dobrze ze ja tak skoncze po 5 dniach?
Bo schudłam już 3 kg..i to widac i czuc
Wiem ze ciesze sie jak glupia..ale widze ze jakas diete wkoncu zastosowałam ze widze rezultaty
Stary 2011-01-09, 11:42   #17
wykrasana
Szara Eminencja

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=163196
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 12:55   #18
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Jestem b.niecierpliwa...
niektórym się nie da wytłumaczyć więc lepiej dać sobie spokój.
skoro jesteś niecierpliwa i wiesz wszystko lepiej to jak dla mnie możesz i przez miesiąc nie jeść. twój organizm, twoja sprawa.
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 13:50   #19
UrbanWarrior
Zakorzenienie

Cytat:
Moze jednak bez sensu sie wymądrzam..chyba macie dziewczyny racje ze mój organizm bedzie sie wyniszczał podczas tej diety.
Wiem ze ciesze sie jak glupia..ale widze ze jakas diete wkoncu zastosowałam ze widze rezultaty
Tak, dobrze, ze skonczysz. Tylko skoncz rozsadnie! Przez pierwsze tygodnie proponuje naprawde uwazac na to, co jesz, bo te 3kg wroci Ci z nawiazka ... Poza tym nie zapominaj, ze pierwsze co leci na wszelkiego rodzaju dietach, to nie tluszcz, tylko woda, wiec powod do radosci to masz raczej sredni

Ciezko Ci cokolwiek polecic nie wiedzac ile masz lat. To naprawde wazna informacja ... A ze nie chcesz sie nia z nami podzielic, to wnioskuje, ze dorosla to jeszcze nie jestes ...

Pamietaj - jesli jestes jeszcze w okresie dojrzewania - Twoj organizm sie teraz ksztaltuje, i to, czego go teraz "nauczysz" bedzie sie odbijac na calym Twoim zyciu (i pozniejszej sylwetce)! Nie odbieraj sobie szansy na zdrowie i dobry metabolizm poprzez glupawe diety, ktorych moze wcale nie potrzebujesz? Bo jak juz teraz rozleniwisz caly system, to zobaczysz - potem to dopiero bedziesz miala problem i zadne diety Ci nie pomoga

Podejrzewam, ze zdrowe odzywianie + odrobina wiecej ruchu niz zwykle i bedziesz super laska

Cytat:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-09, 15:33   #20
wika1316
Przyczajenie

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Jakie sa wasze wrażenia?
Efekty?
Nie mów że to nie dużo bo na diecie w tygodniu traci się 1-1,5 kg! Ale uważaj bo im szybciej tracisz mase ciała tym szybciej moze ci ona wrucić
Ja stosowałam. Ale przez cały okres spadło mi tyle co tobie i wruciło po niespełna miesiącu. Nie widać było różnicy a tez sie wymęczyłam :/
Osobiście polecam inne diety, dukana chociażby.
Powodzenia z dietką, żeby sie nie przybyło i wg ;p
wika1316 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-09, 17:47   #21
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
jeśli nie chcesz powiezdieć ile masz lat, to prawdopodobnie masz mniej niż 16. a wtedy w ogole nie powinno się odchudzać. wiem że w tym wieku się wydaje, że jest się grubym (ja w wieku 15 lat narzekałam, że mam aż 55kg i chciałam robić wszystko, co się dało by schudnąć, na szczęście mój organizm mi nie pozwalał być na diecie dłużej niż 1 dzień:P)
do diety trzeba dojrzeć. zresztą samo słowo dieta - to sposób odżywiania, a nie sposób na schudnięcie.
jeśli zależy Ci na szybkim schudnięciu, to choćby Dukan czy South Beach dają stosunkowo szybkie efekty, a nie są obciążające dla organizmu. poczytaj o nich. osobiście jestem na Dukanie i jest tyle przepisów na pyszności, że człowiek nie czuje, że jest na diecie, a 1kg tygodniowo leci a na początku, nawet 3 kg w tydzień przy jedzeniu sporo ,bez głodu. poczytaj. i uwierz starszym koleżankom, które nie chcą dla Ciebie źle. ale jeśli po tylu postach nadal chcesz ją stosować to ja już nie mam siły tłumaczyć tego samego. po prostu za parę miesięcy już możesz tego żałować.
bądź rozsądna.pozdrawiam.:ehem :
Stary 2011-01-10, 13:26   #22
wiewiorka07
Raczkowanie

Lokalizacja: sercem w Dalmacji :) a ciałkiem gdzie Hitler i Stalin zrobili co swoje...

powiem tak... jakieś 5-6 lat temu byłam młoda i głupia- inaczej ujmując niedoświadczona w dietach a chciałąm zgubić 4 kg. wybrałam kopenhaska bo wydawała się fajna...

ale tylko wydawałą, koło 9-10 dnia jak pomyślałąm o mięsie gotowanym bez przypraw to robiło mi się niedobrze i wolałąm nie jeść nic, zmuszałąm sie i po 2-3 kęsach wyuwalałąm wszystko do kosza. Owszem dotrwałąm do końca bo się zaparłam, ale to był czysty debilizm. Zaraz po diecie zaczęłam rzucać się na jedzenie- te smaki, przyprawy- miodzio!! DO tego słodycze- niegdy nie miałam z nimi problemu, albo ich nie jadłam albo mało, a później... czekolada- cała bo taaaka pyszna!! tak było ze wszystkim. straciłam 5 kg a wróciło mi 8 w jakieś 3 tygodnie!!!!!

dlatego jeśli chcesz to przejdź na SB, nie będziesz czuła sie głodna, nauczysz się zdrowych nawyków- nie odczujesz tego jako diety- bo nie musisz liczyć kalorii.

To moje zdanie, ale zrobisz co chcesz- najwyżej kiedyś będziesz płakałą i zastanawiała sie dlaczego się nas nie posłuchałaś!!

Wybór należy do ciebie

moje Motto: jestem piękna, zgrabna, mądra, zaje***ta i mogę w życiu wszystko!!!!

czas w to uwierzyć
wiewiorka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 09:36   #23
myszex23
Raczkowanie

a ja mam inną prośbę- daj znać 3-4 tygodnie po zakończeniu diety ile zdążyło Ci wrócić kg. to dopiero może być motywacja do rozsądnej <czytaj wolniejszej> diety
myszex23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 16:21   #24
Laleczka xd
Zadomowienie

OK. w porzadku jak coś to dam za miesiąc znać co u mnie...i jakie efekty sa po mojej diecie kopenhaskiej.
Jestem teraz juz w 7 dniu..ale mam ochote na cos slodkiego..chlebka...i wogole
Ale dam rade..postaram sie....jeszcze tylko oby do poniedziałku te 6 dni...
2 kg.nadal w dól;/
Stary 2011-01-11, 17:03   #25
Paati89
Zakorzenienie

A za miesiąc wróci do Ciebie nie 2 kg a np 5 ...
Ale rób jak uważasz, Twoje zdrowie.

Stary 2011-01-13, 19:16   #26
unapproachablesin
Przyczajenie

Ja byłam na tej diecie całe 5 dni bo 6 już nie miałam siły iść do łazienki a daleko nie miałam dlatego przerwałam ją definitywnie i odradzam każdemu.
Stary 2011-01-14, 09:54   #27
jedyyna
Rozeznanie

http://dukan.blox.pl/2011/01/Konkurs...Roku-2010.html KOCHANE GŁOSOWAĆ NA KAROLINKE! macie tu jej przepisy pomozmy jej wygrać! NAJLEPSZY BLOG Z PRZEPISAMY DUKANOWYMI! jest z nami na forum pod nazwa karolinusienka pozwolmy jej zrealizować marzenia! NIECH WYGRA! nalezy jej sie za wkład prace i serce jakie włozyla aby nam pomoc przetrwać przez ta diete! to dzieki niej DUKAN JEST DLA NAS LEPSZY! DZIEKI niej mozemy robić takie przysmaki! i zawsze jak potrzebujemy da nam dobra rade PROOOSZE WYSYLAJCIE NA NIA SMSY! Dziekuje z calego serca w imieniu jej i wszystkich Dukajacych ktorym urozmaicila jedzonko! KAROLINKO JESTES NAJLEPSZA
jedyyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-16, 17:55   #28
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
OK. w porzadku jak coś to dam za miesiąc znać co u mnie...i jakie efekty sa po mojej diecie kopenhaskiej.
Jestem teraz juz w 7 dniu..ale mam ochote na cos slodkiego..chlebka...i wogole
Ale dam rade..postaram sie....jeszcze tylko oby do poniedziałku te 6 dni...
2 kg.nadal w dól;/
i jak idzie z "dietą"?
Stary 2011-01-16, 20:04   #29
Laleczka xd
Zadomowienie

Noo jednak ta dieta to była pomyłka totalnaa...
8 dzien fatalnie!
Skonczyłam z tą dieta...po 9 dniach..i juz przybralo mi sie 2 kg..musze wziasc sie za cwiczenia to pewne bo w tej dziecie nawet nie mialam siły ćwiczyć...
wiec miałyscie racje..ta dieta to dno...
podpisuje sie pod tym ze odradzam ta diete!
Stary 2011-01-16, 20:48   #30
Paati89
Zakorzenienie

Cytat:
Noo jednak ta dieta to była pomyłka totalnaa...
8 dzien fatalnie!
Skonczyłam z tą dieta...po 9 dniach..i juz przybralo mi sie 2 kg..musze wziasc sie za cwiczenia to pewne bo w tej dziecie nawet nie mialam siły ćwiczyć...
wiec miałyscie racje..ta dieta to dno...
podpisuje sie pod tym ze odradzam ta diete!
No wszystkie ci to mówiłyśmy, szkoda że musiałaś być mądrzejsza od wszystkich.
Niestety ale kg wrócą z nawiążką ćwiczenia Ci nie pomogą.
To tylko kwestia czasu
Nie muszę chyba wspominać że zawaliłas sobie funkcjonowanie metabolizmu?
Zaparcia nie będa Ci obce.
Przy innych nawet racjonalnych dietach będzie ciężko
Szkoda,że nie chciałaś posłuchać bardziej doświadczonych koleżanek

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości