|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Makijaż do mojej kolorystyki.
Naturalnie kolor włosów mam średni mysi blond popielaty (według fryzjerów), aktualnie mam jakiś tam odrost i resztę włosów farbowanych na kolor zbliżony, jednak odrostu nie widać i wszystko wygląda jak naturalny kolor rozjaśniony słońcem w niektórych miejscach. http://darmowetapety.net/images/wall...(2)-59132.jpeg bardzo, bardzo podobny do tego, identyczny prawie tyle że troszkę ciemniejszy, ale w tej samej "tonacji".
Na codzień nakładam matująco-nawilżający kremik nivea, puder transparentny, trochę bronzera na skronie i pod kości policzkowe, żeby buzia była ładniejsza i nie taka "płaska", do tego podkreślenie brwi, dokładnie wytuszowane rzęsy (nienawidzę sklejonych rzęs, staram się żeby były ładnie podwinięte zalotką i dokładnie wszystkie wytuszowane), do tego pomadka, albo nakładam perłową Johnsona albo zostawiam swoje bladoróżowe usta, albo pomadkę nawilżającvą truskawkową Nivea która daje efekt naturalnie czerwonych ust, czasami perłową nude Miss Sporty) i zastanawiam się - w jakiej "kolorystyce" powinnam się malować? jaki kolor pomadki? róż czy bronzer? będę wdzięczna za wskazówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Makijaż do mojej kolorystyki.
A gdzie kolor oczu, odcień skóry - ciepły, zimny itd? Kolorów w makijażu nie dobierzemy tylko do włosów, ewentualnie to kolor włosów mogę Ci dobrać do koloru skóry
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hmm w sumie to chodzi przede wszystkim o usta, bo raczej naturalnie się maluję i minimalistycznie więc cieni nie używam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witajcie..doradźcie coś proszę... Od lat stosuje tylko ciebie w odcieniach beżu i brązu. Czy jakieś inne kolory mogłybyscie mi polecić?
Jest tak: - oczy mam brązowe, małe, ciemna oprawa, raczej szerokie brwi - włosy jasny brąz wpadające w rudy - cera ładna ciepły kolor bez piegów Czy warto szaleć z kolorami czy zostawić jak jest?? Macie jakieś pomysły? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zastanawia mnie jedna rzecz - Większość polek klasyfikuje się jako urody ciepłe, a tak naprawdę 80% to typy chłodne ![]() ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
To może i mi pomożecie
![]() - oczy : dwukolorowe, w środku brązowe, brzegi zielone, bądź szare, zależy od tego co mam na sobie. Tęczówki mają ciemniejszą obwódkę. Na tęczówkach mam malutkie brązowe plamki; - rzęsy : długie i gęste, ciemne; - brwi : ciemne; - piegi : złotawo ciepłe; - usta : różowe, malinowe; - cera : bardzo jasna, blada; - włosy : ciemno brązowe w ciepłym odcieniu; Mogę przesłać link do zdjęć na PW - będzie łatwiej ![]()
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak któraś dziewczyna będzie chciała jeszcze wrzucić 'siebie' do analizy to odsyłam na przeznaczony do tego wątek ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez goooosienka Czas edycji: 2011-09-04 o 19:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
No niestety na tym wątku już kiedyś chyba byłam i się nie doczekałam
![]() A mam malutkie pytanie do Ciebie - jeśli mam taką kolorystykę jak już Ci wcześniej pisałam - nie mam bardzo jasnej cery raczej żółtawo-brzoskwiniową, może oliwkową czasami, w każdym razie ciepłą, włoski w kolorze takim jak pokazałam powyżej (w pierwszym poście), zielono-niebieskie ("morskie") oczy to co mi będzie pasować bardziej? Róż typowy czy coś w klimaty ciepłych odcieni typu brzoskwinia, brąz? A naturalnie włosy mam w kolorze właśnie średni blond, na skutek farbowania naturalny ściemniał i aktualnie jest jakimś ciemnym blondem myślę, myszawym (ale to odrost, reszta włosów dokładnie jak na zdjęciu). Odcień włosów - raczej popielato-beżowy, naturalnie na pewno są popielate. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc na pewno idź w kierunku kolorów ciepłych, typowy róż nie będzie pasował napewno jeżeli masz ciepły kolor skóry ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.