Przytycie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-02, 22:54   #1
Bibiannaa
Rozeznanie

Przytycie

Hej dzieczyny. Mam takie pytanko,otoz dodajecie takie obszerne jadlospisy na przytycie,naprawde tyle jecie?Jak szybko na takich menu tyjecie?To nie jest jakas sciema?Bo to potwornie duzo!

sama wychodze z anoreksji.
Bibiannaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-03, 05:04   #2
marma53
Raczkowanie

Dot.: Przytycie

Nikt nie ma powodu, aby walić taką ściemę. Ja sama jadłam według tych jadłospisów, a jadłam jeszcze więcej.

marma53 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-03, 06:08   #3
Bibiannaa
Rozeznanie

To jestem naprawde w szoku,a jakis przykladowy mogglabym prosic i ile na nim tylas? A cwiczylas?
Stary 2012-08-03, 06:09   #4
ilcia089
BAN stały

wiem że to złe ale podpinam się pod pytaniem autorki tj. jak szybko tyłyście..
ja teraz jestem na dziennym i wydaje mi sie że jem mniej niż te jadłospisy umiezsczone na forum a przytylam juz sporo - przez tydzien ;/ zalamka
ilcia089 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-03, 16:42   #5
Bibiannaa
Rozeznanie

To Ilona pewnie zalegajace zarelko w jelitkach
Stary 2012-08-03, 16:57   #6
olik187
Rozeznanie

proszę mój ze szpitala

śniad;
talerz kaszki manny na mleku, 3 kromki białego chleba z masłem i twarożkiem ze szczypiorkiem, 3 kromki bułki paryskiej z masłem i miodem, herbata z cukrem

drożdżówka z serem i kawa z mlekiem- z własnej inicjatywy

2śniad; szklanka odżywki nutrison, berlisso jabłkowe, wafelek kakaowy

obiad; jarzynowa, sporo ziemniaków( żeby nam żołądek rozepchać), kotlet mielony, gotowana marchew, buraczki, kompot

szklanka precelków, garśc słonecznika, kubuś- we własnym zakresie

podw; szklanka odżywki, 2 naleśniki z serem i śmietaną

kolacja; 3 kromki chleba z masłem i 3 kromki bułki paryskiej z pastą z makreli z cebulką. herbata z cukrem

2kolacja; 3 kromki bułki paryskiej z masłem, porcja sałatki ziemniaczanej

jabłko, szklanka mleka, herbatniki- we własnym zakresie

a ten z dnia przepustki ze szpitala

niad; miseczka płaków mix; nesquik, cheerios,kukurydzianych,m usli z miseczką ciepłego mleka, 6 kanapek z białego chleba z z 2 kosteczkami masła( taka małe)- 2 z twarogiem i miodem, 1 z szynką, 1 z serem żółtym, 1 z jajecznicą, 1 z dżeemem malinowym, kawa z mlekiem

snicerks

nutridrink czekoladowy

2śniad; w cofee heaveen- sernik na zimn z truskawkami, kawa latte duża

obiad; zupa pomidorowa z kluseczkami lanymi, pierogi ruskie z masełekiem i cebulką- 8 sztuk, szklanka soku pomaranczowego

nutridrink waniliowy, garść orzechów

podw; w grycanie deser lodowy z bitą śmietaną - gałki tiramisu, karmelowa, straciattella) z sosem karmelowym i orzeszkami ziemnymi

w wedlu; czekolada pitna biała i mleczna

kolacja; 6 kromek z białego chleba z masłem, 2 z serem żółtym i pomidorem, 1 z serem z niebieską pleśnią, 1 z serkiem w, 2 z twarogiem i miodem, herbata z cukrem

drink; piniacolda z wiórkami kokosowymi

2 kolacja;bułka z masłem, serkiem w, serem żółtym i pomiodorem

Edytowane przez olik187
Czas edycji: 2012-08-03 o 16:59
olik187 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-03, 20:44   #7
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Pokaż wiadomość
Hej dzieczyny. Mam takie pytanko,otoz dodajecie takie obszerne jadlospisy na przytycie,naprawde tyle jecie?Jak szybko na takich menu tyjecie?To nie jest jakas sciema?Bo to potwornie duzo!

sama wychodze z anoreksji.
bardzo Cię proszę, żebyś tego typu pytania zadawała w już istniejących wątkach. Tworząc setki nowych ,robisz bałagan na forum.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-03, 22:39   #8
Bibiannaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olik187 Pokaż wiadomość
proszę mój ze szpitala

śniad;
talerz kaszki manny na mleku, 3 kromki białego chleba z masłem i twarożkiem ze szczypiorkiem, 3 kromki bułki paryskiej z masłem i miodem, herbata z cukrem

drożdżówka z serem i kawa z mlekiem- z własnej inicjatywy

2śniad; szklanka odżywki nutrison, berlisso jabłkowe, wafelek kakaowy

obiad; jarzynowa, sporo ziemniaków( żeby nam żołądek rozepchać), kotlet mielony, gotowana marchew, buraczki, kompot

szklanka precelków, garśc słonecznika, kubuś- we własnym zakresie

podw; szklanka odżywki, 2 naleśniki z serem i śmietaną

kolacja; 3 kromki chleba z masłem i 3 kromki bułki paryskiej z pastą z makreli z cebulką. herbata z cukrem

2kolacja; 3 kromki bułki paryskiej z masłem, porcja sałatki ziemniaczanej

jabłko, szklanka mleka, herbatniki- we własnym zakresie

a ten z dnia przepustki ze szpitala

niad; miseczka płaków mix; nesquik, cheerios,kukurydzianych,m usli z miseczką ciepłego mleka, 6 kanapek z białego chleba z z 2 kosteczkami masła( taka małe)- 2 z twarogiem i miodem, 1 z szynką, 1 z serem żółtym, 1 z jajecznicą, 1 z dżeemem malinowym, kawa z mlekiem

snicerks

nutridrink czekoladowy

2śniad; w cofee heaveen- sernik na zimn z truskawkami, kawa latte duża

obiad; zupa pomidorowa z kluseczkami lanymi, pierogi ruskie z masełekiem i cebulką- 8 sztuk, szklanka soku pomaranczowego

nutridrink waniliowy, garść orzechów

podw; w grycanie deser lodowy z bitą śmietaną - gałki tiramisu, karmelowa, straciattella) z sosem karmelowym i orzeszkami ziemnymi

w wedlu; czekolada pitna biała i mleczna

kolacja; 6 kromek z białego chleba z masłem, 2 z serem żółtym i pomidorem, 1 z serem z niebieską pleśnią, 1 z serkiem w, 2 z twarogiem i miodem, herbata z cukrem

drink; piniacolda z wiórkami kokosowymi

2 kolacja;bułka z masłem, serkiem w, serem żółtym i pomiodorem

i ile na tym tylas?w jakim czasie?
Stary 2012-08-03, 23:09   #9
martabeata
Raczkowanie

Cytat:
i ile na tym tylas?w jakim czasie?
Matuleńko zlituj się.... każdy tyje inaczej, każdy organizm jest inny
martabeata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-03, 23:13   #10
Bibiannaa
Rozeznanie

chodzi mi tak ogolnie.
Stary 2012-08-04, 09:43   #11
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martabeata Pokaż wiadomość
Matuleńko zlituj się.... każdy tyje inaczej, każdy organizm jest inny

dokładnie tak jest, przez szpital przewinęło się około 10 dziewczyn z anoreksją i kazda tyła inaczej...
Stary 2012-08-04, 15:40   #12
martabeata
Raczkowanie

Cytat:
dokładnie tak jest, przez szpital przewinęło się około 10 dziewczyn z anoreksją i kazda tyła inaczej...
Jezu ale tu nawet nie trzeba patrzeć na dziewczyny ze szpitala. KAŻDY tyje inaczej.... Wszyscy jesteśmy inni, czy z zaburzeniami, czy bez, czy ślepi, czy upośledzeni... Każdy człowiek tyje inaczej. A wy nie patrzcie na dziewczyny chore na anoreksje, tylko zacznijcie patrzeć na siebie, a raczej W GŁĄB SIEBIE
Stary 2012-08-05, 11:33   #13
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Jezu ale tu nawet nie trzeba patrzeć na dziewczyny ze szpitala. KAŻDY tyje inaczej.... Wszyscy jesteśmy inni, czy z zaburzeniami, czy bez, czy ślepi, czy upośledzeni... Każdy człowiek tyje inaczej. A wy nie patrzcie na dziewczyny chore na anoreksje, tylko zacznijcie patrzeć na siebie, a raczej W GŁĄB SIEBIE

może trochę spokojniej co? tylko zauważ że inaczej tyje a raczej przybiera osoba chora na anoreksję a inaczej tyje zdrowy czlowiek, nie śadzisz?
poza tym ie wiesz nic o mnie więc jakim prawem twierdzisz że nie patrze wgłąb siebie? ja obecnie jestem już innym etapie, nie przybierania na wadze a właśnie eliminowania przyczyn które się na chorobe złożyły
zresztą najlepiej jak każda zajmie się sobą a nie doradzaniem, bo od doradzania to są lekarze
Stary 2012-08-06, 09:28   #14
martabeata
Raczkowanie

Cytat:
może trochę spokojniej co? tylko zauważ że inaczej tyje a raczej przybiera osoba chora na anoreksję a inaczej tyje zdrowy czlowiek, nie śadzisz?
poza tym ie wiesz nic o mnie więc jakim prawem twierdzisz że nie patrze wgłąb siebie? ja obecnie jestem już innym etapie, nie przybierania na wadze a właśnie eliminowania przyczyn które się na chorobe złożyły
zresztą najlepiej jak każda zajmie się sobą a nie doradzaniem, bo od doradzania to są lekarze
Spokojnie, nie chodziło mi o Ciebie tylko o agentke od masła Ciesze się, że jesteś na tym etapie, bo ja również na nim jestem, choc u mnie jest to ten sam co przybierania na wadze. Jeśli poczułaś, że naskakuje na Ciebie to wybacz, ale nie było to skierowane do Ciebie. debIlcia zamiast zajrzeć w głąb siebie raczej zagląda w kanapki i głównie chodziło mi to aby pokazać że to jest błąd
Stary 2012-08-06, 09:52   #15
Naka_Mika
Rozeznanie

tak jest.
jeden tyje na jadlospisach po 1000kcal, inny chudnie na 2000kcal
tylko na co komu to
trzeba wsuwać i obserwować czy waga rośnie, zamiast pytać na ilu się tyje i ile się tyje

btw, nudny sie robi ten temat już

"Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą
Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem"
-Martin Lechowicz
Naka_Mika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-06, 10:21   #16
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Spokojnie, nie chodziło mi o Ciebie tylko o agentke od masła Ciesze się, że jesteś na tym etapie, bo ja również na nim jestem, choc u mnie jest to ten sam co przybierania na wadze. Jeśli poczułaś, że naskakuje na Ciebie to wybacz, ale nie było to skierowane do Ciebie. debIlcia zamiast zajrzeć w głąb siebie raczej zagląda w kanapki i głównie chodziło mi to aby pokazać że to jest błąd

ok przepraszam może źle zrozumiałam i za bardzo mnie poniosło
to super że jesteś na tym etapie, a nie na etapie rozmyślania o masle
Stary 2012-08-06, 16:54   #17
Bibiannaa
Rozeznanie

Problem z tyciem jest,ale juz mniejszy. Walcze o 3 kg. Jesli nudny,to go skonczmy,bo zbyt wiele sie nie dowiedzialam,tylko tyle,ze pytanie dosc idiotyczne,ale tak juz jest z ta chorba,chce czuc sie bezpiecznie. Dzieki dziewczyny.
Stary 2012-08-06, 20:51   #18
Naka_Mika
Rozeznanie

Cytat:
Problem z tyciem jest,ale juz mniejszy. Walcze o 3 kg. Jesli nudny,to go skonczmy,bo zbyt wiele sie nie dowiedzialam,tylko tyle,ze pytanie dosc idiotyczne,ale tak juz jest z ta chorba,chce czuc sie bezpiecznie. Dzieki dziewczyny.
To był żart, nie bierz tego do siebie.

Chodzi o to, że nie da sie obiektywnie określić ile możesz przytyć na danym jadłospisie. Wszystko zalezy od tego na jakim jesteś etapie, jaki masz metabolizm, ile masz ruchu i od miliarda innych czynników. Myślę jednak, że na tym jadłospisie jaki wrzucałaś nie będziesz przybierać dużo, zważywszy również na fakt, że nie zostało Ci dużo do odzyskania

Ale...skoro prosiłaś to i ja wrzuce coś.
Jadłospis z jednego szpitala:
1śn:tależ zupy mlecznej(lane kluski, kasza manna, ruż na mleku, makaron, owsianka, jaglanka itp)+dwie kromki białego chleba z masłem i obkładem(ser, twaróg, dżem, jajecznica itp)+słodka herbata
2śn:kisiel/budyń/jogurt/sok/owoc/krakersy/biszkopty+nutridrink lub koktajl odżywczy(taki na śmietanie)
obiad:zupa(pomidorowa, ogórkawa, barszcz, jarzynowa albo inna)+drugie danie(ja miałam wegetriańską, najczęściej ziemniaki, surówka i kotlet sojowy)+kompot
podwieczorek:to samo co na drugie śniadanie
kolacja:to samo co na śniadanie ale bez zupy mlecznej
2kolacja:kromka białego chleba z masłem i obkładem+słodka herbata

Nutridrinki i koktajle dostawały tylko te dziewczyny, które przybierały za mało, czyli mniej niż kilogram na tydzień. Druga kolacja też nie każdej przypadała. Ja na takim jadłospisie przybierałam w żółwim tempie, bywało, że mi waga nawet spadała, więcej jak 0,5kg nie przybierałam, nadrabiałam na przepustkach. Większość dziewczyn sunęła jak burza, nawet po 2kg w tydzień im sie udawało, ale większość jeszcze podjadała ;p

-Martin Lechowicz
Stary 2012-08-06, 22:59   #19
Bibiannaa
Rozeznanie

no ja wlasciwie dzisiaj zjadlam

500ml mleka +3 lyzki manny
kromka chleba zserem zoltym i pomdiorem
krome chleba z szynka,serem,pomidorem

Ii sniadanie
2 garscie migalow+jogurt naturalny+2 jablka+nektaryna

obiad
2 mielone smazone na oleju rzepakowym

kolacja
kromka razowego z serem i ogorkiem
twarozek z piatnicy<3
kromka razowego z polowa opakowania sera"moj ulubiony"
kromka razowgo z dwiem aplastrami szynki serem i warzywami

2 miseczki sorbetu truskawkoo-arbuzowego
Stary 2012-08-06, 23:17   #20
delightful_
Zadomowienie

GG do delightful_

Cytat:
no ja wlasciwie dzisiaj zjadlam

500ml mleka +3 lyzki manny
kromka chleba zserem zoltym i pomdiorem
krome chleba z szynka,serem,pomidorem

Ii sniadanie
2 garscie migalow+jogurt naturalny+2 jablka+nektaryna

obiad
2 mielone smazone na oleju rzepakowym

kolacja
kromka razowego z serem i ogorkiem
twarozek z piatnicy<3
kromka razowego z polowa opakowania sera"moj ulubiony"
kromka razowgo z dwiem aplastrami szynki serem i warzywami

2 miseczki sorbetu truskawkoo-arbuzowego
Gdzie Ty tu widzisz obiad ? : >
delightful_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-07, 09:27   #21
Bibiannaa
Rozeznanie

Matko,to golabki,a nie mielone haha przepraszam.
Stary 2012-08-07, 09:42   #22
olik187
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Naka_Mika Pokaż wiadomość
To był żart, nie bierz tego do siebie.

Chodzi o to, że nie da sie obiektywnie określić ile możesz przytyć na danym jadłospisie. Wszystko zalezy od tego na jakim jesteś etapie, jaki masz metabolizm, ile masz ruchu i od miliarda innych czynników. Myślę jednak, że na tym jadłospisie jaki wrzucałaś nie będziesz przybierać dużo, zważywszy również na fakt, że nie zostało Ci dużo do odzyskania

Ale...skoro prosiłaś to i ja wrzuce coś.
Jadłospis z jednego szpitala:
1śn:tależ zupy mlecznej(lane kluski, kasza manna, ruż na mleku, makaron, owsianka, jaglanka itp)+dwie kromki białego chleba z masłem i obkładem(ser, twaróg, dżem, jajecznica itp)+słodka herbata
2śn:kisiel/budyń/jogurt/sok/owoc/krakersy/biszkopty+nutridrink lub koktajl odżywczy(taki na śmietanie)
obiad:zupa(pomidorowa, ogórkawa, barszcz, jarzynowa albo inna)+drugie danie(ja miałam wegetriańską, najczęściej ziemniaki, surówka i kotlet sojowy)+kompot
podwieczorek:to samo co na drugie śniadanie
kolacja:to samo co na śniadanie ale bez zupy mlecznej
2kolacja:kromka białego chleba z masłem i obkładem+słodka herbata

Nutridrinki i koktajle dostawały tylko te dziewczyny, które przybierały za mało, czyli mniej niż kilogram na tydzień. Druga kolacja też nie każdej przypadała. Ja na takim jadłospisie przybierałam w żółwim tempie, bywało, że mi waga nawet spadała, więcej jak 0,5kg nie przybierałam, nadrabiałam na przepustkach. Większość dziewczyn sunęła jak burza, nawet po 2kg w tydzień im sie udawało, ale większość jeszcze podjadała ;p
a gdzie byłaś w szpitalu?
a no to miałaścałkiem ok z tym jedzeniem...bo u mnie w szpitalu to masakra ile tego było...i ja właśnie jeszcze dojadałam i po pewnym czasie zaczęlam na tym chudnąć;/ czasami organizm dziwnie regauje,inaczej niż nam się wydaje
Stary 2012-08-07, 11:16   #23
Naka_Mika
Rozeznanie

Cytat:
a gdzie byłaś w szpitalu?
a no to miałaścałkiem ok z tym jedzeniem...bo u mnie w szpitalu to masakra ile tego było...i ja właśnie jeszcze dojadałam i po pewnym czasie zaczęlam na tym chudnąć;/ czasami organizm dziwnie regauje,inaczej niż nam się wydaje
W Olsztynie.

Mi się wydaje, że tam menu było wręcz biedne, tym bardziej, że większość dziewczyn miała dodatkowo tylko drugą kolacje, rzadko bywało, że dostawały nutri albo te koktajle. W zależności od tego ilu pacjentów było na oddziale, zdrazało sie, że obiady były wręcz głodowe, wyglądały jak moje chorobowe porcje...

Ja sie zawsze dziwiłam, że w domu tak sie męczyłam by zbić wagę, a tam w szpitalu tyle jem i chudne nawet szybciej...mimo, że tygodniami nie odwiedzam WC i leżę cały czas jak placek :/

-Martin Lechowicz
Stary 2012-08-07, 11:54   #24
olik187
Rozeznanie

Cytat:
W Olsztynie.

Mi się wydaje, że tam menu było wręcz biedne, tym bardziej, że większość dziewczyn miała dodatkowo tylko drugą kolacje, rzadko bywało, że dostawały nutri albo te koktajle. W zależności od tego ilu pacjentów było na oddziale, zdrazało sie, że obiady były wręcz głodowe, wyglądały jak moje chorobowe porcje...

Ja sie zawsze dziwiłam, że w domu tak sie męczyłam by zbić wagę, a tam w szpitalu tyle jem i chudne nawet szybciej...mimo, że tygodniami nie odwiedzam WC i leżę cały czas jak placek :/

no ja też się temu dziwiłam,bo praktycznie moj ruch to z pokoju do łazienki i do stołówki
Stary 2012-08-07, 13:34   #25
Bibiannaa
Rozeznanie

Ja na szczescie do szpitala nie musze isc.
Stary 2012-08-07, 15:04   #26
Naka_Mika
Rozeznanie

Najwięcej da Ci waga..jeśli wzrasta to niepotrzebne Ci żadne jadłospisy, obserwuj cierpliwie co sie z nia dzieje i tym sie sugeruj

-Martin Lechowicz
Stary 2012-08-07, 16:28   #27
Bibiannaa
Rozeznanie

wlasnie mam taki zamiar. Tzn ja generalnie siebie nie widze,mnie sie wydaje,ze wygladam dobrze,masywne lydy itd.
Stary 2012-08-07, 17:57   #28
Naka_Mika
Rozeznanie

Cytat:
wlasnie mam taki zamiar. Tzn ja generalnie siebie nie widze,mnie sie wydaje,ze wygladam dobrze,masywne lydy itd.
Hmmmmmmmmmmmm...........

Mam nadzieję, że nie nagnę regulaminu, ale....ja mam bmi gruuuuubo poniżej 15 i wydaje mi sie, że jestem zupełnie normalna, mam wielkie cycki i ramiona jak buły ;/

-Martin Lechowicz
Stary 2012-08-07, 19:33   #29
ilcia089
BAN stały

Cytat:
Hmmmmmmmmmmmm...........

Mam nadzieję, że nie nagnę regulaminu, ale....ja mam bmi gruuuuubo poniżej 15 i wydaje mi sie, że jestem zupełnie normalna, mam wielkie cycki i ramiona jak buły ;/
Nie wiem nie znam się, ale większość ludzi mówi że jak się ma BMI poniżej 15 to jest się na skraju życia.. to tylko Twoja psychika Ci gada jakieś głupoty.. Jedz wiecej i idź się leczyć...
Ja się już leczę..
ilcia089 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-07, 22:28   #30
Bibiannaa
Rozeznanie

i narazie Ilona brak efektow.
Tzn ja waze 49,8 przy 175,5. w sumie BMI nie obliczam. Kiedys tam sie leczylam,learz stwredzil,ze mam rowno pod sufitem.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości