|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
Przytycie
Hej dzieczyny. Mam takie pytanko,otoz dodajecie takie obszerne jadlospisy na przytycie,naprawde tyle jecie?Jak szybko na takich menu tyjecie?To nie jest jakas sciema?Bo to potwornie duzo!
sama wychodze z anoreksji. |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Przytycie
Nikt nie ma powodu, aby walić taką ściemę. Ja sama jadłam według tych jadłospisów, a jadłam jeszcze więcej.
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
To jestem naprawde w szoku,a jakis przykladowy mogglabym prosic i ile na nim tylas? A cwiczylas?
|
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
wiem że to złe ale podpinam się pod pytaniem autorki tj. jak szybko tyłyście..
ja teraz jestem na dziennym i wydaje mi sie że jem mniej niż te jadłospisy umiezsczone na forum a przytylam juz sporo - przez tydzien ;/ zalamka |
|
|
|
|
#5 |
|
Rozeznanie
|
To Ilona pewnie zalegajace zarelko w jelitkach
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
proszę mój ze szpitala
śniad; talerz kaszki manny na mleku, 3 kromki białego chleba z masłem i twarożkiem ze szczypiorkiem, 3 kromki bułki paryskiej z masłem i miodem, herbata z cukrem drożdżówka z serem i kawa z mlekiem- z własnej inicjatywy 2śniad; szklanka odżywki nutrison, berlisso jabłkowe, wafelek kakaowy obiad; jarzynowa, sporo ziemniaków( żeby nam żołądek rozepchać), kotlet mielony, gotowana marchew, buraczki, kompot szklanka precelków, garśc słonecznika, kubuś- we własnym zakresie podw; szklanka odżywki, 2 naleśniki z serem i śmietaną kolacja; 3 kromki chleba z masłem i 3 kromki bułki paryskiej z pastą z makreli z cebulką. herbata z cukrem 2kolacja; 3 kromki bułki paryskiej z masłem, porcja sałatki ziemniaczanej jabłko, szklanka mleka, herbatniki- we własnym zakresie a ten z dnia przepustki ze szpitala niad; miseczka płaków mix; nesquik, cheerios,kukurydzianych,m usli z miseczką ciepłego mleka, 6 kanapek z białego chleba z z 2 kosteczkami masła( taka małe)- 2 z twarogiem i miodem, 1 z szynką, 1 z serem żółtym, 1 z jajecznicą, 1 z dżeemem malinowym, kawa z mlekiem snicerks nutridrink czekoladowy 2śniad; w cofee heaveen- sernik na zimn z truskawkami, kawa latte duża obiad; zupa pomidorowa z kluseczkami lanymi, pierogi ruskie z masełekiem i cebulką- 8 sztuk, szklanka soku pomaranczowego nutridrink waniliowy, garść orzechów podw; w grycanie deser lodowy z bitą śmietaną - gałki tiramisu, karmelowa, straciattella) z sosem karmelowym i orzeszkami ziemnymi w wedlu; czekolada pitna biała i mleczna kolacja; 6 kromek z białego chleba z masłem, 2 z serem żółtym i pomidorem, 1 z serem z niebieską pleśnią, 1 z serkiem w, 2 z twarogiem i miodem, herbata z cukrem drink; piniacolda z wiórkami kokosowymi 2 kolacja;bułka z masłem, serkiem w, serem żółtym i pomiodorem
http://olik-morningabitofluck.blogspot.com/ Edytowane przez olik187 Czas edycji: 2012-08-03 o 16:59 |
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#8 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i ile na tym tylas?w jakim czasie? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
chodzi mi tak ogolnie.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dokładnie tak jest, przez szpital przewinęło się około 10 dziewczyn z anoreksją i kazda tyła inaczej...
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Jezu ale tu nawet nie trzeba patrzeć na dziewczyny ze szpitala. KAŻDY tyje inaczej.... Wszyscy jesteśmy inni, czy z zaburzeniami, czy bez, czy ślepi, czy upośledzeni... Każdy człowiek tyje inaczej. A wy nie patrzcie na dziewczyny chore na anoreksje, tylko zacznijcie patrzeć na siebie, a raczej W GŁĄB SIEBIE
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może trochę spokojniej co? tylko zauważ że inaczej tyje a raczej przybiera osoba chora na anoreksję a inaczej tyje zdrowy czlowiek, nie śadzisz? ![]() poza tym ie wiesz nic o mnie więc jakim prawem twierdzisz że nie patrze wgłąb siebie? ja obecnie jestem już innym etapie, nie przybierania na wadze a właśnie eliminowania przyczyn które się na chorobe złożyły ![]() zresztą najlepiej jak każda zajmie się sobą a nie doradzaniem, bo od doradzania to są lekarze
|
|
|
#14 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciesze się, że jesteś na tym etapie, bo ja również na nim jestem, choc u mnie jest to ten sam co przybierania na wadze. Jeśli poczułaś, że naskakuje na Ciebie to wybacz, ale nie było to skierowane do Ciebie. debIlcia zamiast zajrzeć w głąb siebie raczej zagląda w kanapki i głównie chodziło mi to aby pokazać że to jest błąd
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
tak jest.
jeden tyje na jadlospisach po 1000kcal, inny chudnie na 2000kcal tylko na co komu to trzeba wsuwać i obserwować czy waga rośnie, zamiast pytać na ilu się tyje i ile się tyje btw, nudny sie robi ten temat już
"Przyjdź, śmierci, lecz tak skrycie, żebym nie czuł twego nadejścia, ponieważ przyjemność umierania mogłaby mnie przywrócić jeszcze do życia." -Salvador Dali "Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem" -Martin Lechowicz |
|
|
|
|
#16 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ok przepraszam może źle zrozumiałam i za bardzo mnie poniosło ![]() to super że jesteś na tym etapie, a nie na etapie rozmyślania o masle
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
Problem z tyciem jest,ale juz mniejszy. Walcze o 3 kg. Jesli nudny,to go skonczmy,bo zbyt wiele sie nie dowiedzialam,tylko tyle,ze pytanie dosc idiotyczne,ale tak juz jest z ta chorba,chce czuc sie bezpiecznie. Dzieki dziewczyny.
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chodzi o to, że nie da sie obiektywnie określić ile możesz przytyć na danym jadłospisie. Wszystko zalezy od tego na jakim jesteś etapie, jaki masz metabolizm, ile masz ruchu i od miliarda innych czynników. Myślę jednak, że na tym jadłospisie jaki wrzucałaś nie będziesz przybierać dużo, zważywszy również na fakt, że nie zostało Ci dużo do odzyskania ![]() Ale...skoro prosiłaś to i ja wrzuce coś. Jadłospis z jednego szpitala: 1śn:tależ zupy mlecznej(lane kluski, kasza manna, ruż na mleku, makaron, owsianka, jaglanka itp)+dwie kromki białego chleba z masłem i obkładem(ser, twaróg, dżem, jajecznica itp)+słodka herbata 2śn:kisiel/budyń/jogurt/sok/owoc/krakersy/biszkopty+nutridrink lub koktajl odżywczy(taki na śmietanie) obiad:zupa(pomidorowa, ogórkawa, barszcz, jarzynowa albo inna)+drugie danie(ja miałam wegetriańską, najczęściej ziemniaki, surówka i kotlet sojowy)+kompot podwieczorek:to samo co na drugie śniadanie kolacja:to samo co na śniadanie ale bez zupy mlecznej 2kolacja:kromka białego chleba z masłem i obkładem+słodka herbata Nutridrinki i koktajle dostawały tylko te dziewczyny, które przybierały za mało, czyli mniej niż kilogram na tydzień. Druga kolacja też nie każdej przypadała. Ja na takim jadłospisie przybierałam w żółwim tempie, bywało, że mi waga nawet spadała, więcej jak 0,5kg nie przybierałam, nadrabiałam na przepustkach. Większość dziewczyn sunęła jak burza, nawet po 2kg w tydzień im sie udawało, ale większość jeszcze podjadała ;p
"Przyjdź, śmierci, lecz tak skrycie, żebym nie czuł twego nadejścia, ponieważ przyjemność umierania mogłaby mnie przywrócić jeszcze do życia." -Salvador Dali "Spieszmy się sądzić ludzi tak szybko odchodzą Srebrem słów ich darzmy lub zamilczmy złotem" -Martin Lechowicz |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Rozeznanie
|
no ja wlasciwie dzisiaj zjadlam
500ml mleka +3 lyzki manny kromka chleba zserem zoltym i pomdiorem krome chleba z szynka,serem,pomidorem Ii sniadanie 2 garscie migalow+jogurt naturalny+2 jablka+nektaryna obiad 2 mielone smazone na oleju rzepakowym kolacja kromka razowego z serem i ogorkiem twarozek z piatnicy<3 kromka razowego z polowa opakowania sera"moj ulubiony" kromka razowgo z dwiem aplastrami szynki serem i warzywami 2 miseczki sorbetu truskawkoo-arbuzowego |
|
|
|
|
#20 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Rozeznanie
|
Matko,to golabki,a nie mielone haha przepraszam.
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a no to miałaścałkiem ok z tym jedzeniem...bo u mnie w szpitalu to masakra ile tego było...i ja właśnie jeszcze dojadałam i po pewnym czasie zaczęlam na tym chudnąć;/ czasami organizm dziwnie regauje,inaczej niż nam się wydaje
|
|
|
#23 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi się wydaje, że tam menu było wręcz biedne, tym bardziej, że większość dziewczyn miała dodatkowo tylko drugą kolacje, rzadko bywało, że dostawały nutri albo te koktajle. W zależności od tego ilu pacjentów było na oddziale, zdrazało sie, że obiady były wręcz głodowe, wyglądały jak moje chorobowe porcje... Ja sie zawsze dziwiłam, że w domu tak sie męczyłam by zbić wagę, a tam w szpitalu tyle jem i chudne nawet szybciej...mimo, że tygodniami nie odwiedzam WC i leżę cały czas jak placek :/
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no ja też się temu dziwiłam,bo praktycznie moj ruch to z pokoju do łazienki i do stołówki
|
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
Ja na szczescie do szpitala nie musze isc.
|
|
|
|
|
#26 |
|
Rozeznanie
|
Najwięcej da Ci waga..jeśli wzrasta to niepotrzebne Ci żadne jadłospisy, obserwuj cierpliwie co sie z nia dzieje i tym sie sugeruj
|
|
|
|
#27 |
|
Rozeznanie
|
wlasnie mam taki zamiar. Tzn ja generalnie siebie nie widze,mnie sie wydaje,ze wygladam dobrze,masywne lydy itd.
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że nie nagnę regulaminu, ale....ja mam bmi gruuuuubo poniżej 15 i wydaje mi sie, że jestem zupełnie normalna, mam wielkie cycki i ramiona jak buły ;/
|
|
|
|
|
#29 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja się już leczę.. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
i narazie Ilona brak efektow.
Tzn ja waze 49,8 przy 175,5. w sumie BMI nie obliczam. Kiedys tam sie leczylam,learz stwredzil,ze mam rowno pod sufitem. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.

Ciesze się, że jesteś na tym etapie, bo ja również na nim jestem, choc u mnie jest to ten sam co przybierania na wadze. Jeśli poczułaś, że naskakuje na Ciebie to wybacz, ale nie było to skierowane do Ciebie. debIlcia zamiast zajrzeć w głąb siebie raczej zagląda w kanapki i głównie chodziło mi to aby pokazać że to jest błąd