Czemu on nie może być mój? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-09-15, 15:08   #1
Jesienny_listek
Raczkowanie

Unhappy

Czemu on nie może być mój?

Hej !

To mój pierwszy wątek na tym forum Wcześniej byłam tylko obserwatorką.

Mam pewien problem,który chciałabym wam po krótcce opisać.
Wiem,że nie jestem "chodzącą pięknośćią" ,mimo tego,że większość znajomych mi to mówi.Ale szczerze? Nie wierzę im w te słowa.
Mniejsza oto.
Widzę to ,że duża liczba facetów "ogląda się za mną" czy to na uczelni,czy na ulicy....,ale jest jedno "ale" - Nigdy nie mogłam mieć tego faceta,który mi się tak naprawdę podoba.Jak już ja się zakochałam to on odkochał.... albo jak jakiś chciał ze mną złapać kontakt to ja uważałam,że niechcę bo facet nie jest w "moim typie".
Nie mierzę wysoko bo nie uważam ,że jestem super laską! bo gdyby tak było to Ci faceci,których gdzieś tam moim umyśle mam byli by moi? prawa??

Pomóżcie mi odpowiedzieć na pytanie : Co takiego robię źle?

Jeden mi nawet powiedział : "jesteś piękną kobietą"....

A jak ja już się zaangażowałam to mnie zignorował.
Może jestem zbyt natarczywa??

Nie jestem kobietą,ktora miała w swoim życiu wiele związków.
Miałam 2 facetów - jednego rok ,a drugiego 1,5 roku.

Teraz jestem sama.Nie chcę szukać nikogo na siłę.A także niechce być z facetem,który mi się zupełnie nie podoba zewnętrznie.Chciałabym pokochać nie tylko jego wnętrze - bo ono jest najważniejsze wiem,ale wygląd też ma znaczenie.

Dziękuję za pomoc i czekam na szczere odpowiedzi.
pozdrawiam

postaram się odpowiadać na pytania jak najlepiej.
Jesienny_listek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 16:53   #2
RanRan
Raczkowanie

Dot.: Czemu on nie może być mój?

Cytat:
Napisane przez Jesienny_listek Pokaż wiadomość
Hej !

To mój pierwszy wątek na tym forum Wcześniej byłam tylko obserwatorką.

Mam pewien problem,który chciałabym wam po krótcce opisać.
Wiem,że nie jestem "chodzącą pięknośćią" ,mimo tego,że większość znajomych mi to mówi.Ale szczerze? Nie wierzę im w te słowa.
Mniejsza oto.
Widzę to ,że duża liczba facetów "ogląda się za mną" czy to na uczelni,czy na ulicy....,ale jest jedno "ale" - Nigdy nie mogłam mieć tego faceta,który mi się tak naprawdę podoba.Jak już ja się zakochałam to on odkochał.... albo jak jakiś chciał ze mną złapać kontakt to ja uważałam,że niechcę bo facet nie jest w "moim typie".
Nie mierzę wysoko bo nie uważam ,że jestem super laską! bo gdyby tak było to Ci faceci,których gdzieś tam moim umyśle mam byli by moi? prawa??

Pomóżcie mi odpowiedzieć na pytanie : Co takiego robię źle?

Jeden mi nawet powiedział : "jesteś piękną kobietą"....

A jak ja już się zaangażowałam to mnie zignorował.
Może jestem zbyt natarczywa??

Nie jestem kobietą,ktora miała w swoim życiu wiele związków.
Miałam 2 facetów - jednego rok ,a drugiego 1,5 roku.

Teraz jestem sama.Nie chcę szukać nikogo na siłę.A także niechce być z facetem,który mi się zupełnie nie podoba zewnętrznie.Chciałabym pokochać nie tylko jego wnętrze - bo ono jest najważniejsze wiem,ale wygląd też ma znaczenie.

Dziękuję za pomoc i czekam na szczere odpowiedzi.
pozdrawiam

postaram się odpowiadać na pytania jak najlepiej.

Nieprawda. Sama napisałaś, że wygląd to nie wszystko. Poza tym kobieta, która jednemu wydaje się być "super laską" dla drugiego będzie zupełnie przeciętna.

Co robisz źle? Pewnie nic. Można uważać, że ktoś jest piękny i wcale nie chcieć z nim być.

Co do tego chłopaka, który nie może być twój: może on czuje coś do innej kobiety?
Napisałaś, że się odkochał. W takim razie faktycznie nie będziesz "mieć".
RanRan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 17:29   #3
whitechocolateraspberry
Zadomowienie

Mogłabym co najmniej 4 razy w zyciu zadac sobie pytanie 'dlaczego nie może byc mój'...
Ojej, po prostu, tego nie da się wyjaśnic. Tez miałam wiele razy sytuację taką, że interesowalo sie mną kilku facetów, ale akurat ten, do którego cos czułam - totalnie mnie olewał.
Innym razem miałam tak, że facet mnie podrywał, ewidentnie już był ostry flirt, pocałunki, ale nagle okazywało się, że nie chce ze mna być, bo liczy na niezobowiązujące znajomości... niestety.
Nie jestes jedyną osobą, która tak ma... poza tym, nie angazuj się jewdynie na podstawie tego, ze facet Ci powie 'jestes piekną kobietą' on może uważać, że jestes najpiekniejsza na świecie, ale może nic do Ciebie nie czuć i nie chcieć z Tobą być...
To nie znaczy przeciez od razu 'bądź ze mną'.
Trudno powiedzieć dlaczego tak się dzieje, może trafiałaś akurat na facetów chcących czegos bez zobowiązan, nie szukali związku, może trafiałaś na takich, ktorzy nic do Ciebie nie poczuli i nie da się uzasadnic dlaczego... w końcu jakiegos znajdziesz, zwłaszcza, że już w 2 związkach byłaś czyli jednak nie jest tak źle.
Stary 2011-09-15, 18:16   #4
mpt
Zakorzenienie

A coś poza tą pięknością masz do zaoferowania? Bo póki co piszesz tylko o wyglądzie.
Stary 2011-09-15, 18:19   #5
kaja2301
Zakorzenienie

Moge Cie pocieszyc, ja mam jeszcze gorzej bo zawsze musze odwalic coś przez co facet zmieni zdanie. No czasami nie moge sie powstrzymac, a czasami po prostu 'tak wychodzi'. Taki juz moj charakter glupi :x

Sam podryw i komplementy to nie wszystko, chyba zeby cos wiecej poczuć trzeba sie chyba zapoznac, pospotykać i tak dalej prawda?Moze za szybko od nich tego oczekiwalas ze beda zdecydowani na zaangazowanie sie?
Nie wiem jak sie dokladnie zachowujesz, wiec ciezko to ocenic. Ja wiem co robie zle, chociaz tyle dobrego

jest tez taki typ, ktory zawsze na poczatku odstawia wielka milosc i fascynacje po czym miesiacu czuje to samo do innej, moze na niego trafialas.
Jesli sie podobasz i faceci chca sie z Toba umawiac napewno w koncu zakochasz sie szczesliwie. Ja znam dziewczyny ktore tez są ok, a od np 4 lat na zadnej randce nie byly.
kaja2301 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 18:24   #6
nielegalna_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
A coś poza tą pięknością masz do zaoferowania? Bo póki co piszesz tylko o wyglądzie.
Tez na to uwage zwrocilam. Pieknosc pieknoscia ale w 'srodku' cos miec trzeba.
nielegalna_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 18:28   #7
Jesienny_listek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nielegalna_ Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o charakter to jestem raczej "spokojna" ,rzadko chodzę na imprezki,studia,praca.... jestem raczej "nieśmiała".... Jestem oddaną osobą,potrafię zrobić wszystko dla dobra drugiej osoby. A jeśli chodzi o wady?
to napewno uparta i pyskata

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-15, 19:10   #8
RanRan
Raczkowanie

pyskowanie jakoś nie kojarzy mi się z dziewczyną, która jest nieśmiała i spokojna
Stary 2011-09-15, 19:30   #9
kaps
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RanRan Pokaż wiadomość
pyskowanie jakoś nie kojarzy mi się z dziewczyną, która jest nieśmiała i spokojna
Dlaczego? Znam kilka takich dziewcząt które są nieśmiałe, spokojne, zazwyczaj cichutko sobie siedzą, ale jak przyjdzie co do czego czyt. ktoś im nadepnie na odcisk; urazi je to potrafią pokazać pazurki i powiedzieć kilka takich słów że ludziom w pięty pójdzie.

Edytowane przez kaps
Czas edycji: 2011-09-15 o 19:45
kaps jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 19:49   #10
zuzanna_lapush
Przyczajenie

a może jesteś zbyt spokojna i mało zauważalna. Może powinnaś być bardziej zadziorna troche poimprezować
zuzanna_lapush jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 19:55   #11
Jesienny_listek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kaps Pokaż wiadomość
Dlaczego? Znam kilka takich dziewcząt które są nieśmiałe, spokojne, zazwyczaj cichutko sobie siedzą, ale jak przyjdzie co do czego czyt. ktoś im nadepnie na odcisk; urazi je to potrafią pokazać pazurki i powiedzieć kilka takich słów że ludziom w pięty pójdzie.
to tak jak ja hehe

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Cytat:
Napisane przez kaja2301 Pokaż wiadomość
Moge Cie pocieszyc, ja mam jeszcze gorzej bo zawsze musze odwalic coś przez co facet zmieni zdanie. No czasami nie moge sie powstrzymac, a czasami po prostu 'tak wychodzi'. Taki juz moj charakter glupi :x

Sam podryw i komplementy to nie wszystko, chyba zeby cos wiecej poczuć trzeba sie chyba zapoznac, pospotykać i tak dalej prawda?Moze za szybko od nich tego oczekiwalas ze beda zdecydowani na zaangazowanie sie?
Nie wiem jak sie dokladnie zachowujesz, wiec ciezko to ocenic. Ja wiem co robie zle, chociaz tyle dobrego

jest tez taki typ, ktory zawsze na poczatku odstawia wielka milosc i fascynacje po czym miesiacu czuje to samo do innej, moze na niego trafialas.
Jesli sie podobasz i faceci chca sie z Toba umawiac napewno w koncu zakochasz sie szczesliwie. Ja znam dziewczyny ktore tez są ok, a od np 4 lat na zadnej randce nie byly.
Miałam dużo przypadków ,w których jak już kogoś poznałam,zakochałam się .... on chyba też to potem już się nie odezwał...a ja cierpiałam miesiącami

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez nielegalna_ Pokaż wiadomość
No pewnie ,ze trzeba

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez whitechocolateraspberry Pokaż wiadomość
Mogłabym co najmniej 4 razy w zyciu zadac sobie pytanie 'dlaczego nie może byc mój'...
Ojej, po prostu, tego nie da się wyjaśnic. Tez miałam wiele razy sytuację taką, że interesowalo sie mną kilku facetów, ale akurat ten, do którego cos czułam - totalnie mnie olewał.
Innym razem miałam tak, że facet mnie podrywał, ewidentnie już był ostry flirt, pocałunki, ale nagle okazywało się, że nie chce ze mna być, bo liczy na niezobowiązujące znajomości... niestety.
Nie jestes jedyną osobą, która tak ma... poza tym, nie angazuj się jewdynie na podstawie tego, ze facet Ci powie 'jestes piekną kobietą' on może uważać, że jestes najpiekniejsza na świecie, ale może nic do Ciebie nie czuć i nie chcieć z Tobą być...
To nie znaczy przeciez od razu 'bądź ze mną'.
Trudno powiedzieć dlaczego tak się dzieje, może trafiałaś akurat na facetów chcących czegos bez zobowiązan, nie szukali związku, może trafiałaś na takich, ktorzy nic do Ciebie nie poczuli i nie da się uzasadnic dlaczego... w końcu jakiegos znajdziesz, zwłaszcza, że już w 2 związkach byłaś czyli jednak nie jest tak źle.
Teraz mam ten sam problem znowu się zakochałam.I wiecie co? spotykałam się z nim , pocałowałam...a potem stwierdził,że to nie ma sensu....
Nie jestem jakąś "laską na jedną noc"... - jeśli o to ktoś chciałby zapytać.

a ja znowu cierpię z miłości do niego ...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-15, 19:56   #12
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Spokojnym się jest zwykle tylko do czasu - każda cierpliwość się kiedyś kończy

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 19:59   #13
Jesienny_listek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zuzanna_lapush Pokaż wiadomość
a może jesteś zbyt spokojna i mało zauważalna. Może powinnaś być bardziej zadziorna troche poimprezować
myślisz? hmm...być może
Powiem Ci,że jestem taką osobą,że jak już się zakocham to to trwa bardzo długoo... i mam w głowie tylko tą jedną osobę! a na innych nawet nie spojrze i teraz też tak niestety mam Myślę otym, który nie chce ze mną być masakra jakaś.

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez _Matilde_ Pokaż wiadomość
Spokojnym się jest zwykle tylko do czasu - każda cierpliwość się kiedyś kończy
dokładnie :P
Stary 2011-09-15, 20:02   #14
kaja2301
Zakorzenienie

@Jesienny listek
dlatego dla mnie facet, ktory po paru dniach znajomosci prowadza sie ze mna za raczke i obiecuje ze zrobi dla mnie wszystko od razu jest podejrzany o bycie wlasnie w tym typie
Stary 2011-09-15, 20:05   #15
zuzanna_lapush
Przyczajenie

trzeba sie bawić z facetami tak samo jak oni bawią sie nami. Takie są realia naszego współczesnego świata. Czas pokazać facetom jaka z ciebie super laska i niech im języki wiszą po kolana
zuzanna_lapush jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-15, 20:09   #16
Jesienny_listek
Raczkowanie

Cytat:
@Jesienny listek
dlatego dla mnie facet, ktory po paru dniach znajomosci prowadza sie ze mna za raczke i obiecuje ze zrobi dla mnie wszystko od razu jest podejrzany o bycie wlasnie w tym typie
Wiesz nasza znajomosć jest dość skomplikowana... powiedzmy,że po roku znajomości doszło do pocałunku,który najwidoczniej dla niego był przyjemnością,a dla mnie czymś więcej.

Nie licząc innych kolesi ,w których się kochałam i co ? pstro nigdy nie miałam tego ,którego pragnęłam.
Stary 2011-09-15, 20:16   #17
kaja2301
Zakorzenienie

Jesli to byli chlopcy z ktorymi randkowalas to moze cos jest nie tak w Twoim zachowaniu albo oni cos zle odbierają.
Pocałunek to wg mnie dla wiekszosci osob dzis facetow zwlaszcza nie za duzo znaczy...
Stary 2011-09-15, 20:51   #18
Jesienny_listek
Raczkowanie

Kochałam się w innych ,ale nie byłam z nimi bo nie miałam chyba "szans" . Sama niewiem jak to nazwać

ale co złego robie? hmm..niewiem

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Dla mnie ten pocałunek miał duze znaczenie.
Stary 2011-09-15, 20:52   #19
kaja2301
Zakorzenienie

No mysle, ze sama powinnas to dostrzec w swoim zachowaniu.
podkreslam tylko, ze mi zakochanie sie w koledze sie nie zdarzylo. Ja staralam zainteresowac chlopaka soba (no, glownie najpierw za pomoca wygladu), jesli on chcial mnie poznac robil pierwszy krok, umawialismy sie potem jesli bylo ok znowu i znowu no i nastepnie ewentualnie sie zakochiwalismy takze u mnie tak to zwykle wygladalo, wiec ciezko mi radzic w kwesti zakochania w koledze, ale napewno moge powiedziec ze liczac ze pocalunek to dowod jakis glebszych uczuc mozna sie zawieść.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-15, 20:52   #20
RanRan
Raczkowanie

Ale mnie nie chodziło o to, że osoba nieśmiała i spokojna nie umie się odgryźć w momencie, kiedy ktoś jej zajdzie za skórę.
Nie wiem, nigdy nie spotkałam cichej, nieśmiałej i spokojnej osoby, która odpowiadałaby zuchwale i arogancko osobie, która ma do niej jakieś wąty. Zresztą nieważne. Jestem bardzo młoda, więc jeszcze wszystko przede mną.

Nieszczęśliwe miłości są dość powszechne. Pewnie trafisz kiedyś na kogoś, kto odwzajemni Twoje uczucia i nie będzie miał pocałunku z Tobą za nic.
Stary 2011-09-15, 20:55   #21
Jesienny_listek
Raczkowanie

Cytat:
Ale mnie nie chodziło o to, że osoba nieśmiała i spokojna nie umie się odgryźć w momencie, kiedy ktoś jej zajdzie za skórę.
Nie wiem, nigdy nie spotkałam cichej, nieśmiałej i spokojnej osoby, która odpowiadałaby zuchwale i arogancko osobie, która ma do niej jakieś wąty. Zresztą nieważne. Jestem bardzo młoda, więc jeszcze wszystko przede mną.

Nieszczęśliwe miłości są dość powszechne. Pewnie trafisz kiedyś na kogoś, kto odwzajemni Twoje uczucia i nie będzie miał pocałunku z Tobą za nic.
Fajnie by było gdyby ktoś taki "istniał"
Stary 2011-09-15, 20:57   #22
33owieczka
Zadomowienie

A może zbyt szybko się angażujesz? Usłyszysz kilka komplementów i Twoje serduszko zaczyna bić "Tylko ten, tylko ten", a on poprostu.... chciał byc miły.

Wiem, że pisze długie posty, jednak skracając je w cytatach postaraj się nie zgubić sensu.
Przykład:
"Monika nie jest zwolennikiem kary śmierci"
Cytat
Cytat:
Monika jest zwolenikiem kary śmierci"

33owieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 20:58   #23
Jesienny_listek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jesienny_listek Pokaż wiadomość
Kochałam się w innych ,ale nie byłam z nimi bo nie miałam chyba "szans" . Sama niewiem jak to nazwać

ale co złego robie? hmm..niewiem

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Dla mnie ten pocałunek miał duze znaczenie.
więc może dlatego .... mi nic nie wychodzi
Ale wkurza mnie to ,że ja akurat pragnę tego,a on mnie nie
Szybko się przywiązuje i zakochuje,a potem cierpię,ech

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Cytat:
Napisane przez 33owieczka Pokaż wiadomość
A może zbyt szybko się angażujesz? Usłyszysz kilka komplementów i Twoje serduszko zaczyna bić "Tylko ten, tylko ten", a on poprostu.... chciał byc miły.
Może właśnie tak! też otym pomyślałam....
Stary 2011-09-15, 21:07   #24
RanRan
Raczkowanie

Na pewno znajdzie się ktoś taki, Jesienny_listku. Tylu mężczyzn jest na świecie.
Stary 2011-09-15, 21:09   #25
kaja2301
Zakorzenienie

napewno ktos taki istnieje, a komplementow sie jeszcze pewnie nasluchasz tyle, ze uodpornisz sie na nie
Stary 2011-09-15, 21:33   #26
Jesienny_listek
Raczkowanie

Cytat:
Na pewno znajdzie się ktoś taki, Jesienny_listku. Tylu mężczyzn jest na świecie.
Też mam taką nadzieję Chciałabym trafić na tego przy,którym czuję motylki w brzuchu.... teraz czuje do tego,w którym jestem zakochana,szkoda tylko,że on już nie czuje tego co ja...
Może to wynikać też z mojej niskiej samooceny. To bardzo możliwe....

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
napewno ktos taki istnieje, a komplementow sie jeszcze pewnie nasluchasz tyle, ze uodpornisz sie na nie
Oby

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Codziennie jak taka wariatka przeglądam jego zdjęcia i nawet jak patrzę na fotke to mi ciarki przechodzą.
Stary 2011-09-15, 21:51   #27
Muszka Owocowka
Raczkowanie

Życie to nie bajka.

To że z ciebie fajna laska, nawet miss świata możesz być ale to nie oznacza, że możesz mieć każdego faceta

Tak to już w życiu jest, że musi trafić swój na swego.
Muszka Owocowka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 21:54   #28
Jesienny_listek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Muszka Owocowka Pokaż wiadomość
Życie to nie bajka.

To że z ciebie fajna laska, nawet miss świata możesz być ale to nie oznacza, że możesz mieć każdego faceta

Tak to już w życiu jest, że musi trafić swój na swego.
w podstawówce byłam zakochana w takim chłopcu,on nie..w gimnazjum w dwóch..oni nie...w technikum w dwóch....oni nie...na studiach jestem i też lipa
Stary 2011-09-15, 22:03   #29
kaja2301
Zakorzenienie

widzisz, moj ukochany w przedszkolu tez moich uczuc nie odwzajemnil
na poczatku lipca w klubie mnie podrywal
tylko ze ja wiedzialam ze to on
Stary 2011-09-15, 22:09   #30
3asiex
Zadomowienie

Kazdy dzien jest twoj
kiedy always masz
zobacz sama wszystko wchlania
zdrowa ochrona(?) zapewniona
tralala

wybaczcie ta wstawke ale musialam bo czytajac tytul ZNOWU ta piosenka zaczela mi chodzic po glowie a przez to mam zapewniona ciezka noc.

Miałem taki piękny sen, że byłem ostatnim ssakiem na ziemi.(Mort: a ja w nim byłem?) Tak ale jako padlina.

3asiex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości