![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
księgarnie internetowe
korzystacie z nich czy wolicie tradycyjne księgarnie gdzie można książkę zobaczyć a i przeczytać parę kartek?
jeśli zaopatrujecioe się w księgarniach internetowych to jakie polecacie i cenicie? osobiście - ostatnimi czasy trafiłam na http://www.expans.pl/ póki co znalazłam kilka ciekawych propozycji - jednak nie wiem czy można tej księgarni zaufać ... mógłby ktoś skrobnąćć słówko - czy warto i wszystko ok? czy nie zawiodłyście się na zamówieniu i zawsze było to to czego oczekiwałyście?
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: księgarnie internetowe
naprawdę nikt nie korzysta z księgarni internetowych?
nikt nie może napisać o expansie? ![]()
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Hej
![]() Ja korzystam tylko z merlin.pl i bardzo mi odpowiada ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja też korzystam w zasadzie tylko z merlina, czasem z empiku i jestem zadowolona. Co prawda kurierom chrzanią się czasem godziny dostaw, ale książki są na czas, w dobrym stanie i odrobinkę tańsze niż w normalnej księgarni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ze swojej strony mogę polecić http://www.redmoon.pl/
![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
o merlinie też słyszałam jednak ...
expans ma tą przewagę że cenowo jest chyba atrakcyjniejszy a i mogę osobiście odebrać książki w Łodzi bez żadnych opłat więc wyjdzie jeszcze taniej ![]() nie wiem tylko jak jest z realizacją zamówień ![]() ![]()
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Expansu nie polecam. Składałam u nich zamówienie w piątek, zaznaczyłam opcję odbioru osobistego. Do soboty następnego tygodnia nie było od nich żadnej informacji. Żadnej. Więc wysłałam im maila, że rezygnuję z zamówienia.
Polecam za to arsenal.pl, w niedzielę zamawiałam, we wtorek miałam już książki przygotowane do odbioru. Korzystam od czasu do czasu z KDC i raz skorzystałam z Gandalfa, w obu przypadkach byłam/jestem zadowolona. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
ja polecam stereo.pl
ale nie jest typowa księgarnia, bo oprócz książek jest jeszcze muzyka i filmy zamawiałam tamtąd dwa razy, akurat trafiłam na promocję z drmową wysyłką i wszystko było ok, polecam z czystym sumieniem ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Tez kupowalam na stereo, empik, ale polecam Nexpresso/nie wiem czy mozna linkowac... :?:
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Moja psiapsióła regularnie zaopatruje się w wydawnictwie "Znak". Podobno dużo promocji mają i im więcej zamówień tym taniej
![]() Bardzo sobie chwali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
![]() kurczę - już miałam składać zamówienie w expansie ale jak takie numery odwalają ![]() generalnie - najlepiej byłoby gdyby dany sklep internetowy miał fajne ceny i możliwość odbioru przesyłki samemu - w Łodzi ![]() no nie dogodzisz ![]() ![]() ale dzięki wszystkim za info ![]() oczywiście czekam na kolejne propozycje ![]() ja póki co zaopatruję się w ebuchu i empiku (ale tutaj ceny "niczego sobie" ![]()
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Księgarnia internetowa
Czy moglibyście polecić jakąś księgarnie internetową ? Chodzi mi głównie o książki dla dzieci (szczególnie edukacyjne).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Dot.: księgarnia internetowa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
http://krainaksiazek.pl/ - tu znajdziesz wszystko, a jak nie ma w ofercie to sprowadzą dla Ciebie. Ja kupiłam tu książki z USA, Wielkiej Brytanii, a cena z przesyłką była niższa niż bym kupiła przez ebay.
Inne ciekawe strony: http://www.ksiaznica.pl/ http://www.czytajtanio.pl/ http://www.conrada11.pl/ Kupowałam w każdej z tej księgarni i byłam w 100% zadowolona ![]()
... stop crying now here comes the sun ... Edytowane przez Slavenka Czas edycji: 2009-02-17 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
www.merlin.pl - oferta bogata, często korzystam.
![]() |
#16 |
BAN stały
|
http://dedalus.pl Księgarnia z tanimi książkami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Dot.: Księgarnie Internetowe
Ja kupuje w merlinie. Zamówienia przysyłają zawsze na czas, o ewentualnych opóźnieniach informują na bieżąco. Zdarzają się też ciekawe promocje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Nie lubię Gandalfa
![]() ![]() Ja polecam www.kkkk.pl oraz www.dedalus.pl dobry wybór książek i naprawdę konkurencyjne ceny - na kkkk jest zakładka supercena, z której korzystam nagminnie ![]() No i jeszcze różne inne edukacyjne mam obczajone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja do tej pory zamawialam ze SK - jesli jakiejs ksiazki nie moglam kupic w ksiegarni stacjonarnej, Merlina - jesli trafi sie jakas fajna promocja, KKKK- wspomniana zakladka supercena
![]() ![]() ![]() Na zadnej z tych ksiegarni sie nie zawiodlam,ksiazki byly w bardzo dobrym stanie i szybko wyslane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Kupowałam książki w tych sklepach: www.merlin.pl, www.ebuch.pl, www.dedalus.pl, www.gigant.pl
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja kupuje książki polskie w księgarni internetowej szczytnicka.pl, bo można odebrać we Wrocławiu i nie płaci się za wysyłkę - ceny są bardzo konkurencyjne - chyba minus 20 procent od okładkowej.
Książki w języku angielskim kupuję na stronie www.tradebooks.pl - bo też mają odbiór osobisty we Wrocławiu a ceny dwa razy mniejsze niż w Empiku. ![]()
"This emotion I'm feeling now, this is love, right?" "I don't know. Is it a longing? Is it a giddy stupid happiness just because you're with me?" "Yes," she said. "That's influenza," said Miro. "Watch for nausea or diarrhea within a few hours." Children of the Mind [ Orson Scott Card] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem zadowolona z tej księgarni i mogę ją polecić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Witajcie,
mieszkam w Niemczech i jedyna porzadna ksiegarnia internetowa tam, to www.perperuna.de Fajny wybor, polecam dla Polakow na obczyznie- przede wszystkim ludzkie koszta wysylki i tanio |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Wprost niesamowita historia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
http://www.ambelucja.pl fajna księgarnia z ambitną książką dla dzieci, również sprowadzają tytuły poza tym bardzo fajna przeglądarka zajrzyj do środka. Ceny przystępne, super kontakt mailowy widać, że znają się na rzeczy. a i jeszcze mają audiobooki, które tez mozna posłuchac nie wszystkie ale część tak. polecam i pozdrawiam mama dwóch maluszków
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Księgarnia internetowa
A ja od siebie mogę polecić www.selkar. pl
Nigdy nie miałam z tą księgarnią żadnego problemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
www.bonito.pl to księgarnia, w której kupuję książki, jak dotąd nie było żadncyh problemów, więc polecam. Mają duży wybór książek i bardzo przystępne ceny!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Robiłam swojego czasu zestawienie na pracę semestralną na studiach i najkorzystniej wypadła http://ksiegarniawarszawa.pl/- jeśli chodzi o albumy różnica cen jest powalająca czasem- nie obiecuję, że jest najtaniej obecnie, ale warto zajrzeć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
przyłączam się do poleceń Merlin.pl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.