|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy da się odratować to siano?
Witam,
Jest to mój debiut na tym forum, przychodzę do Was z pytaniem o pomoc. Mianowicie doprowadziłem moje włosy do fatalnego stanu i chciałbym się dowiedzieć, czy da się odratować te siano aby powstały z tego włosy, czy pozostaje mi je ściąć i zacząć od nowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Uroda przede wszystkim
|
Dot.: Czy da się odratować to siano?
Zdecydowanie powinieneś udać się do trychologa. Włosy faktycznie masz w nie najlepszym stanie i chyba tylko specjalista może coś na to zaradzić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z rybeczka34. Myślę ze jest to kwestia genetyczna, a nie fakt ze nie dbałeś o włosy. Trycholog wykona badanie stanu skory głowy i zaproponuje kurację. Kosmetyki drogeryjne nie pomogą.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Możesz jeszcze spróbować zabiegów regeneracyjnych w profesjonalnym zakładzie fryzjerskim. Jeśli to nie pomoże, to wtedy faktycznie już tylko wizyta u trychologa zostaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Łatwiej byłoby cokolwiek zaradzić, gdybys opisał troszkę, jak doprowadziłeś wosy do takiego stanu
![]() Jak je myłeś? Jakimi szamponami? Jaką wodą? (gorąca, ciepła, letnia) Jak często? Czy suszyłeś? Jak (delikatnie czy byle jak i mega goracym powietrzem)? Czy chodziłeś spać w mokrych włosach? Czy stosowałeś jakieś odzywki lub maski? Jak oceniasz stan swojej skóry głowy? Czy łatwo się przetłuszcza? Czy występuje na niej łupież? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To wygląda jak bardzo zaniedbane loki albo problem wewnętrzny. Ja był biegła do trychologa
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślę, że najpierw należałoby zweryfikować pielęgnację i ją poprawić, a jeśli to nie pomoże, dopiero wtedy wybrałabym się do trychologa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko że większość ludzi tak żyje ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Hmmm my tu dyskutujemy, a Autor chyba stracił zainteresowanie wątkiem :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
odpowiednia dieta i dobre witaminy ewentualnie jak problem jest bardzo uciążliwy badania lekarskie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.