Wspólne odchudzanie, chętne nastolatki poszukiwane... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-04, 22:25   #1
xxxkasiuxxx
Raczkowanie

GG do xxxkasiuxxx

Wspólne odchudzanie, chętne nastolatki poszukiwane...

Hej,
Od dawna borykam się z problemami na temat swojej wagi, pomimo iż jestem nastolatką. Co roku najczęściej wiosna/lato chudnę bo gdy jest gorąco jest mi łatwiej odmówić sobie posiłków bądź jest łatwiej dostać sezonowe owoce/warzywa. Jednak w tym roku zamierzam z tym skończyć i osiągnąć swój cel. Próbowałam już wiele diet i niestety ale one na mnie nie działają. Uwielbaim sport bo to jet to co mnie odpręża : w tygodniu 2 treningi w p. ręczną i 1 w siatkówkę. Mam dosyć wysportowaną sylwetkę ze wzg iż w czasach gimnazjalnych bardzo dużo jeździłam na rowerze. Ważę w tej chwili 72k, jak narazie mam 3 cele:
I- 65kg
II-60
III-55kg
Wiem że nie chudnę odżywiając się zdrowo czyli 5 posiłków dziennie, niestety muszę być bardziej rygorystyczna i bd jadła śniadanko oraz jakiś lekki obiad.
Jest ktoś chętny mi potowarzyszyć?

Aaa i od razu mówię że nie chcę nikogo dyskryminować ze wzg na wiek ale wiem, że jednak lepiej jest 3mać się z osobami w podobnym wieku

Edytowane przez xxxkasiuxxx
Czas edycji: 2012-02-04 o 22:29
xxxkasiuxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-05, 07:52   #2
ona1960
Raczkowanie

Dot.: Wspólne odchudzanie, chętne nastolatki poszukiwane...

xxxkasiuxxx a ile masz lat?;>

Co do diety... Najlepszą jest zdrowe odżywianie
A ile czasu dajesz sobie na osiagniecie swoich celów?

Edytowane przez ona1960
Czas edycji: 2012-02-05 o 07:56
ona1960 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-05, 10:04   #3
lina_09
Raczkowanie

Nie licz na to, że schudniesz nie trzymając się zasady 5 zdrowych posiłków dziennie Tzn może i schudniesz, ale z katastrofalnym skutkiem dla organizmu. Skoro nie podziałało dotychczasz - może zwróć uwagę na to CO jesz, w jakich ilościach, jak często?
Ja obecnie jakoś od stycznia staram się zmienić swoje nawyki żywieniowe Słodycze bardzo rzadko, od ponad 30 dni nie jem chipsów (co dla mnie jest wyczynem, bo kiedyś tydzień, a nawet dzień bez nich był dniem straconym ), staram się nauczyć jeść mniejsze porcje, za to zdrowe, do zeszłego tygodnia nawet nie wiedziałam, że można jeść pierogi z kapustą przygotowane w garnku, na wodzie a nie z ociekającej olejem patelni
Także nie rób sobie krzywdy i jedz 5 posiłków dziennie, tylko zaplanuj dokładnie to JAK będą one wyglądały. I waga z pewnością pójdzie w dół. Trzeba to jedynie odpowiednio zorganizować.

Ja od lutego biorę się porządnie za odchudzanie, nastolatką jestem, zatem chętnie się przyłączę Mam 17lat, ok. 166cm wzrostu i obecnie ważę jakieś 60kg. Na początek pragnę zejść 5kg w dół, do 55kg, potem chciałabym dobić do 52 Chociaż marzy mi się 50kg na wadze, ale na to przyjdzie czas
Wczoraj niby zgrzeszyłam pizzą (nie było nic innego do jedzenia na obiad niestety, rodzice byli zabiegani, samochód padł, więc już dałam się skusić), ale doszedł mi godzinny spacer, 30minut na rowerku i ćwiczenia (50x nożyce, 50x unoszenie bioder, 150x unoszenie nóg i 50 przysiadów)

Wychodzę zresztą z założenia, że nawet jeśli nie osiągnę wymarzonej wagi, to chciałabym chociaż wpoić sobie te zasady żywieniowe i jeść zdrowo (i smacznie!) a nie wiecznie wpychać w siebie syfskie żarcie, by po chwili znów być głodnym.
lina_09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-05, 11:27   #4
Melia123
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
I ja się przyłączę, odchudzam się już od listopada i nic! Moje odchudzanie do tej pory polegało na w miarę dokładnym liczeniu kcal i ćwiczeniach (8minut abs i hh), ostatnio z tymi absami różnie bywało, ale obiecuję sobie do nich wrócić i nadal systematycznie ćwiczyć.
Mój cel: 50kg
Wzrost: 162,
Waga: 54,5-55kg

Razem raźniej!
Melia123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-05, 12:13   #5
201612080925
Konto usunięte

Jest już podobny wątek dla nastolatek, zapraszm, jest nas kilka: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=586769&page=7
201612080925 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-05, 12:29   #6
expectativa
Raczkowanie

Ja chętnie się przyłączę! Mam 17 lat, 170 cm wzrostu i ważę 63 kg - może tragedii nie ma, ale mimo wszystko chcę troszkę nad sobą popracować.
Co do 5 posiłków - faktycznie jest to chyba najbardziej optymalna ilość, dla organizmu, choć nie do końca zgodzę się z tym, że jedząc ich mniej nie schudniesz, albo dopadnie Cie efekt jojo. Doskonałym przykładem na to jest moja mama, która jadając tylko 3 posiłki dziennie, schudła kilkanaście kilogramów i co najważniejsze - nie przytyła. Jednak tak, jak mówiły dziewczyny wcześniej z całą pewnością zdrowiej będzie przestrzegać tych 5 posiłków i naprawdę jest to wykonalne Trzeba się po prostu przyzwyczaić i zawalczyć z własnym lenistwem.
To jak? Mogę uważać się za przyjętą?
expectativa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-15, 19:41   #7
Acton
Przyczajenie

Witam, ja również chcę się przyłączyć do odchudzania
Już dawno postanowiłam, że nieco schudnę, zacznę się lepiej odżywiać i ćwiczyć, ale zwykle kończy się na samych obietnicach.
Mam 16(no, tym roku 17, jeszcze się postarzam.) lat, 170 cm i według wczorajszych pomiarów dokładnie 54,3 kg. Zależy mi na zgubieniu mniej więcej 2, może 3 kg, będę się o wiele lepiej czuła. Póki co próbuję się zmusić do codziennych ćwiczeń i zmniejszenia ilości pochłanianej czekolady
Pozdrawiam!
Acton jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-18, 09:10   #8
kosmitka210
Raczkowanie

Witajcie

Ja schudłam. Bez jojo. ( od 2 miesięcy się nie odchudzam i jem wszystko: słodycze, kotlety itp i NIC nie przytyłam). Ale muszę zrzucić jeszcze 11 kg...
Ciężko mi się zmobilizować po raz kolejny, bo mi się najnormalniej nie chce. Może wiecie jak się zmobilizować? Kupiłam kieckę rozmiar mniejszą i ona wgl mnie nie motywuje... niestety
kosmitka210 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 11:45   #9
kasiencjaxp
Raczkowanie

kosmitka, mogłabyś powiedzieć jak udało Ci się schudnąć aż tyle? W jakim czasie? Co robiłaś, ćwiczyłaś itd? Byłabym bardzo wdzięczna za każdą radę
docelowo - 65
Wzrost: 179
kasiencjaxp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-18, 12:30   #10
kosmitka210
Raczkowanie

kasiencjaxp Schudłam tyle w 3 miesiące. Nie uprawiałam sportu,bo mi się najnormalniej nie chciało ;p Po prostu zamiast autobusu wybierałam drogę pieszą i to był mój ruch. Nie jadłam białego chleba, makaronów,ryżu,fast-foodów, i jadłam WOLNO. To główna zasada. Pilam umiarkowanie, alkoholu wgl nie spożywałam. I na początku jak byłąm głodna to kupowałam takie białe chrupki i jadłam je po 500 g!!! Czyli po dwa opakowania na wysokośc o,5m w ciągu dnia! I tak ruszyłm metabolizm... potem co raz różniejsze rzecz.

A jak wygląda Twój sposób odchudzania?
Stary 2012-02-18, 22:55   #11
Acton
Przyczajenie

Tak z ciekawości, ile masz wzrostu?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-19, 05:34   #12
kosmitka210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Acton Pokaż wiadomość
Tak z ciekawości, ile masz wzrostu?
177 a Ty ?
Stary 2012-02-19, 09:50   #13
mrskutcher
Przyczajenie

Heej. Można się jeszcze do was dołączyć, dziewczyny?
Ogólnie.. odchudzałam się w ciągu ostatniego pół roku 2 razy.
Zarówno za pierwszym jak i za drugim razem wytrzymałam tylko po 3 tygodnie i praktycznie nic nie chudłam (a stosowałam dietę+ćwiczenia. za drugim razem zrezygnowałam nawet całkowicie z białego pieczywa) Wymiękłam 2 razy, bo mam tak, że jak już spróbuję jeść słodycze to od razu wpadam w szał i nie mogę się opamiętać.. wydaje mi się, że już i tak przytyłam po tym co zjadłam i tak kontynuuje jedzenie słodkiego ciągle i ciągle.. tak jak teraz

Za ok. 3 miesiące kończę 17 lat.
Mam 164 cm wzrostu i.. 60 kg

Chciałabym do wakacji zgubić ok. 8-10 kg.

Ps. Mam zamiar spróbować dietę niełączenia lub po prostu zdrowe odżywianie z ćwiczeniami.
Macie może jakieś pomysły?
mrskutcher jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-19, 12:29   #14
Acton
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kosmitka210 Pokaż wiadomość
177 a Ty ?
Marne 170 cm fajnie by było urosnąć tak jeszcze z 5 cm, ale chyba już nie da rady.
Stary 2012-02-19, 18:27   #15
Malinovva
Rozeznanie

Hyyym, dzień dobry, a raczej dobry wieczór!
Widzę, że już trochę się Was tutaj zebrało i dopiero zaczynacie, więc postanowiłam się dołączyć!

W lipcu skończę 17 lat. Mam marniuteńkie 162cm wzrostu i ważę aż 73 kg.
Yhhhhhhhhh.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-02-19, 21:17   #16
cavanaugh
Przyczajenie

cześć wszystkim. : D
jak można, to też się dołączę. : D
wiele razy próbowałam, tak jak mama radziła nie jeść białego pieczywa, słodyczy, fast-foodów, po 18.oo itp, ale najnormalniej w świecie nie potrafiłam. zawsze znalazło się coś, czego oprzeć się nie mogłam. >:
od jutra zaczynam. już zapowiedziałam w domu: mają nie kupować słodyczy, żadnych frytek, białego pieczywa, słodzonych, gazowanych napojów, tylko woda, niegazowana. w końcu też na tym skorzystają. haha
mam wzrostu 175cm, ważę (tak, wiem, to straszne) 78kg. dodam, że w tym roku skończę 17lat.
wierzę w nas, dziewczyny. UDA NAM SIĘ. :P
pozdrawiam. : D

ps. mój cel, to nie tyle utrata wagi, tylko dobry wygląd. : D
Stary 2012-02-21, 20:53   #17
lucy_b
Przyczajenie

.

Edytowane przez lucy_b
Czas edycji: 2012-02-22 o 18:53
lucy_b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-21, 21:17   #18
lucy_b
Przyczajenie

cześć dziewczyny!

Jeśli można też chętnie dołączę, mam 168 cm i ważę 56 kilo. O ile brzuch mam zupełnie płaski i nigdy nie miałam z nim problemów, o tyle uda to masakra, czasami nie mogę ich wcisnąć w 38

Moim celem jest mieścić się (cała! ) w 36 do wakacji..

Tak z ciekawości spytam, jaką dietę zamierzacie obrać? Ja chyba skuszę się na paleo

pozdrawiam i życzę powodzenia!
---53
---52
---51
---50
---49

dieta to nie wszystko, liczy się styl życia
Stary 2012-02-21, 22:20   #19
Acton
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lucy_b Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!

Jeśli można też chętnie dołączę, mam 168 cm i ważę 56 kilo. O ile brzuch mam zupełnie płaski i nigdy nie miałam z nim problemów, o tyle uda to masakra, czasami nie mogę ich wcisnąć w 38

Moim celem jest mieścić się (cała! ) w 36 do wakacji..

Tak z ciekawości spytam, jaką dietę zamierzacie obrać? Ja chyba skuszę się na paleo

pozdrawiam i życzę powodzenia!
Ile kg chcesz schudnąć? Moim skromnym zdaniem ważysz odpowiednio do swojego wzrostu

Dieta paleo? Nigdy o niej nie słyszałam. Zaraz wygoogluję i sobie poczytam
Btw. próbowałyście już herbatek odchudzających? Ja niedawno pierwszy raz kupiłam i ze zdziwieniem muszę przyznać, że działają nie za szybko, acz systematycznie gramy lecą, waga spada, dobre samopoczucie wzrasta.

Pozdrawiam
Stary 2012-02-21, 22:47   #20
lucy_b
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Acton Pokaż wiadomość
Ile kg chcesz schudnąć? Moim skromnym zdaniem ważysz odpowiednio do swojego wzrostu

Dieta paleo? Nigdy o niej nie słyszałam. Zaraz wygoogluję i sobie poczytam
Btw. próbowałyście już herbatek odchudzających? Ja niedawno pierwszy raz kupiłam i ze zdziwieniem muszę przyznać, że działają nie za szybko, acz systematycznie gramy lecą, waga spada, dobre samopoczucie wzrasta.
chciałabym mieścić się w 36, rok temu ważyłam tyle samo a mieściłam się spokojnie, tak więc pewnie 2-4 kilogramy i będzie wspaniale

dietę paleo odkryłam dość niedawno, polega na jedzeniu tego co w paleozoiku, czyli nieprzetworzonej żywności i tyle, można jeść ile się chce, a kilogramy lecą

a wiesz może co się stanie, jeśli odstawi się takie herbatki? sama myślałam czy się nie skusić, ale nie mogłam się zdecydować ze strachu przed jojo..
---53
---52
---51
---50
---49

dieta to nie wszystko, liczy się styl życia
Stary 2012-02-22, 11:52   #21
Acton
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez lucy_b Pokaż wiadomość
chciałabym mieścić się w 36, rok temu ważyłam tyle samo a mieściłam się spokojnie, tak więc pewnie 2-4 kilogramy i będzie wspaniale

dietę paleo odkryłam dość niedawno, polega na jedzeniu tego co w paleozoiku, czyli nieprzetworzonej żywności i tyle, można jeść ile się chce, a kilogramy lecą

a wiesz może co się stanie, jeśli odstawi się takie herbatki? sama myślałam czy się nie skusić, ale nie mogłam się zdecydować ze strachu przed jojo..
Niestety nie wiem, co się stanie po odstawieniu takich herbatek, piję je dopiero od tygodnia.

W sumie herbatki to jest taki dodatek, ważniejsze są oczywiście ćwiczenia moje ćwiczenia obecnie ograniczają się do noszenia easytonów, bo sport to dla mnie męczarnia
Stary 2012-02-23, 09:44   #22
Tibb
Raczkowanie

Hej mogę dołączyć?
168, 56 kg. tzn aktualnie 55, bo już trochę schudłam. Wiem, może moja waga nie jest tragiczna, ale chodzi o wygląd... i o to, że normalnie ważę mniej i po prostu ostatnio przytyłam.

edit: i chćę schudnąć do 49.
I'm on the way to the promised land

I'm on the highway to hell

Don't stop me
Tibb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 10:58   #23
Acton
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Tibb Pokaż wiadomość
Hej mogę dołączyć?
168, 56 kg. tzn aktualnie 55, bo już trochę schudłam. Wiem, może moja waga nie jest tragiczna, ale chodzi o wygląd... i o to, że normalnie ważę mniej i po prostu ostatnio przytyłam.

edit: i chćę schudnąć do 49.
Oo, to ważymy i mierzymy bardzo podobnie ja mam 170 cm i 53 kg, a myślałam, żeby schudnąć tak to 50.

Ja dzisiejszy dzień zaczęłam od herbatki odchudzającej, ćwiczeń i kremu wyszczuplającego(ciekawe, czy to coś da? zobaczymy.)

Trzeba już nad sobą pracować, niedługo lato. No, może nie aż tak niedługo, ale ja już mam wizję leniwych, upalnych dni...
Pozdrawiam i życzę powodzenia
Stary 2012-02-23, 11:08   #24
Tibb
Raczkowanie

Ja piję SlimFigurę herbapolu. Któraś z Was kiedyś ją piła? Jak wrażenia?
W sumie nie chce mi się po niej jeść, ostatnio w ogóle dużo piję mięty, wody i to bardzo pomaga

Acton, jakie ćwiczenia?
I'm on the way to the promised land

I'm on the highway to hell

Don't stop me
Tibb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-23, 11:58   #25
Acton
Przyczajenie

Ćwiczenia wzięłam ze strony wdziek . info
Ja stosuję na "talię osy", ale można poszukać innych, zależy co chcesz poprawić.

Edytowane przez Acton
Czas edycji: 2012-02-23 o 12:01
Stary 2012-02-24, 21:06   #26
richkidsblue
Raczkowanie

jak czytam wasze posty to mi wstyd. mam 15 lat, marne 159 cm i waże aktualnie 54 kg(a było 59), chciałabym schudnąć najpierw do 50, potem do 48 a później do 45 w sumie to tu nawet o wage nie chodzi, a o wygląd, jestem czuję się jakbym miała 20 kg nadwagę, serio;< ćwiczę codziennie, dwa razy w tygodniu basen i dancehall + skromna dieta. CHCE BYĆ CHUUUUUDA NOO;(

Here I am a rabbit hearted girl...
richkidsblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 15:29   #27
Rubella
Rozeznanie

jest już wątek dla odchudzających się nastolatek tutaj

zapraszamy
Rubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości