|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Nowa Chmielewska?
Już ktoś czytał? Za każdym razem mam nadzieję że jeszcze wróci do starej formy i za każdym ostatnio jestem rozczarowana... Mam poprosić męża żeby kupił już dziś i zarwać nockę czy poczekac spokojnie do poniedziałku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: Nowa Chmielewska?
Hej!
A coś nowego już wyszło? Jaki tytuł? Ostatnio jestem trochę do tyłu z nowościami ![]() Też wolę jej stare książki, a " Bułgarskiego bloczka" jakoś nie mogę dokończyć. Kiedyś już od pierwszych stron nie mogłam się oderwać, a teraz... Po kilka razy wracam do "Klina", "Romansu wszechczasów", "Krokodyla...", a te nowe, to już nie to. Pozdrawiam ![]() P.S. ale i tak ją lubię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
"Kocie worki"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() http://www.chmielewska.pl/modules.ph...f4321a82eab5df |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nowa Chmielewska?
Niedawno przeczytałam najnowszą książkę J.Chmielewskiej - "Krętka blada" i muszę przyznać, że wcześniejsze powieści np. "Klin", "Krokodyl z Kraju Karoliny" były lepsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ja właśnie skończyłam czytać Lesia, po raz setny chyba, i zawsze rżę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
A ja jestem w trakcie czytania "Lesia" i jakoś nie mogę dokończyć...
chyba pani Chmielewska mnie nie przekonuje do swej twórczości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
A czy ktos czytał oastanio wydaną kolejną część autobiografii?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
naj;lepsze jest "wszyystko czerwone"
![]() ostatnio poraz kolejny czytalam "lądowanie w garwolinie" rżałam jak zawsze kretke mi sie srednio podobala. ale kocie worki i mnie zabić nie bylo zle. coz Chmielewska ma juz swoje lata, zawsze mozna sie iszyc jej starszymi dzielami ja bede wiernie kupowac jej nowe powiesci do konca ![]()
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
hej
a co powiecie o Jak wytrzymać ze współczesną kobietą ? zastanawiam sie czy warto kupić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
raczej nie bardzo
mnie sie tam nie podobalo.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Macie rację, dziewczyny- te stare ksiazki to było coś, a te najnowsze, no cóż...same wiecie... Mam właśnie ostatnią, najnowszą czesć "Autobiografii " i aż się boję zajrzec, aby sie nie rozczarować. Ale jak tylko skończę "Nowe przygody Mikołajka" (a idzie ekspresowo!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
![]()
Odkopię troszkę ten stary wątek!!!
Mnie też się nie podoba nowa twórczość Chmielewskiej, ale jej "stare" książki uwielbiam!! Jej dowcip jest dla mnie powalający i trafia w mój gust!! Najlepsza dla mnie książka to "Wszystko czerwone". Czytałam ją chyba z 10 razy i za każdym razme płaczę przy niej ze śmiechu. W lesiu podobały mi się tylko dwie ostatnie części, pierwsza mnie znudziła!! A jakie Wam się książki tej autorki najbardziej podobają?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
after hours
|
Joanna Chmielewska
Może to być wątek na temat twórczości Joaany Chmielewskiej,
ale właściwie chciałam zapytać, czy znacie może inne książki opowiadające o przygodach jej rodziny? Boczne Drogi i Studnie Przodków pochłonęłam ok 8 lat temu, teraz sobie o nich przypomniałam, odświeżyłam i ciekawi mnie, czy są jeszcze inne tytuły opisujące jej przezabawną rodzinkę ![]()
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Joanna Chmielewska
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
after hours
|
dzięki
![]()
![]() |
#19 | |
Raróg
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...na+chmielewska
Tu tez jest o P. Chmielewskiej, ale zdawalo mi sie, ze powinien byc jeszcze jakis obszerniejszy watek.. Az sie wierzyc nie chce, ze tak malo, chyba zle szukam. Autobiografia fajna, tym bardziej, ze autorka wspomina, jakie sytuacje w jakich powiesciach umiescila, ale niedosyt zostal, mimo tylu tomow. Wiadomo, ze chce prywatnosc zachowac, a chcialoby sie doczytac wiecej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ht=Chmielewska
![]() |
![]() |
#21 | |
after hours
|
Cytat:
![]() z rozmów rodzinki z bocznych dróg i studni przodków uśmiałam się do łez kilka razy ![]() a wczoraj pochłonęłam romans wszechczasów, gdzie poznaje Marka, blondyna jej życia ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Większą fanką Chmielewskiej ode mnie jest zapewne moja mama, która ma wszystkie książki i wszystkie czytała
![]() Ale ja jak byłam młodsza uwielbiałam serie o Janeczce i Pawełku oraz Lesia.
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Uwielbiam książki Chmielewskiej, ale niestety, tylko te starsze... Bardzo się zawiodłam na ostatnich tytułach typu Porwanie, Zapalniczka, doczytałam ze 100 stron najnowszego "Gwałtu" i niestety nie daje rady, nie rozumiem części słów,a także sytuacje z czasów komunizmu nie są dla mnie oczywiste i po prostu nie wiem czasami o co chodzi... Szkoda, wielka szkoda, na pocieszenie czytam co jakiś czas inne książki, autobiografie uwielbiam
![]() ![]()
![]() |
#24 | |
Raróg
|
No tak, Blondyn Życia, tylko ona mogla to wymyslic : )
Dopiero niedawno zorientowalam sie, ze cos nowego wyszlo, na pewno bede polowac : ) Chaotyczna ta Autobiografia, ale coz, uprzedzala przeciez. Jeszcze trafilam na polowe starych wydan, polowe nowych, dopiero mnie pani w bibliotece oswiecila, ktora czesc dalej powinnam czytac; tak wiec mialam troche zamieszania z tym polowaniem na jej losy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
beach please
|
Bardzo się cieszę że powstał ten wątek bo bardzo lubię , a wręcz uwielbiam panią Chmielewską i jej książki oczywiście
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
after hours
|
muszę się dorwać do Autobiografii
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.